Announcement

Collapse
No announcement yet.

Νέα και ειδήσεις για Xbox 360, One, Series S/X

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Ramparter View Post
    Και βεβαια τα μπουκαλια ρουμι που αναφερει ο Somari οσο τα πολεμανε, τοσο εις βαρος τους γυριζει... με το καλο να μας αδειασουν τη γωνια οσοι εχουν μεινει στο 1990.
    Εγώ δεν το εννοούσα πως προσπαθούν να πολεμήσουν την πειρατεία, περισσότερο ότι προσπαθούν να πολεμήσουν το secondhand gaming και θα τους γυρίσει σε πειρατεία (όταν κάποιος είχε στο νού του "θα το πάρω, θα το παίξω και θα το πουλήσω, έτσι ώστε να πληρώσω περίπου τη μισή τιμή τελικά, και αντίστοιχα ένας δεύτερος το αγοράσει στη μισή τιμή απο μένα" η εταιρεία πούλαγε ένα game σε δύο άτομα εξ ημισίας. Αν αυτά τα δύο άτομα δεν έχουν να σκάσουν 70άρι όμως, τελικά η εταιρία από αυτούς θα πάρει τα @@ τους καθώς θα το γυρίσουν στο χαρ χαρ χαρ).

Ρε, τι είναι αυτό το gamestick, τέλειο φαίνεται, μου χε ξεφύγει σαν "είδηση"
    Originally posted by Raf
    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

• Δεν καταλαβα και παλι τι εννοεις, ακολουθουν αυτο το μοντελο οσοι μπορουν και συνηθως αξιζουν και τα games που βγαινουν απο αυτο.. Το προβλημα με αυτο ποιο ειναι? θεωρείς οτι τα χολυγουντιανά games δεν αξίζουν η θεωρεις οτι οικονομικά δεν θα τραβήξει αυτο το μοντέλο λογο κόστους??

Χολυγουντιανά μιλάμε στυλ Halo 4, blops2, AC οπως ειπα και παραπανω..

Comment

• Originally posted by i Have no Equal View Post
        η θεωρεις οτι οικονομικά δεν θα τραβήξει αυτο το μοντέλο λογο κόστους??
        Σε αυτό αναφέρομαι.
        There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
        Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

• Originally posted by Ramparter View Post
          Τ
          Free2play, open platforms, indie development και cloud funding
          Ξέχασες το Wii U.

Εγώ οτιδήποτε ζητάει μόνιμο online για να παίξει είτε λέγεται Xbox720, είτε PS4, είτε Steambox, είτε cloud gaming δεν πρόκειται να το αγγίζω. Αν είναι να ψήνουμε και καφέ μόνο όταν είμαστε online.
          Έχουμε πήξει με activation codes, dlc, drm, Uplay, Origin και άντε και...

Κονσόλα σημαίνει βάζω παιχνίδι μέσα και πατάω start. Και πείτε με όσο οπισθοδρομικό θέλετε.

Comment

• Λόγο κοστους ειναι μια πραγματικότητα και μπορει να μην τραβήξει σε αυτό συμφωνώ. Αλλα για να πω οτι δεν με νοιαζει τα ξεχναω και ειμαι μια χαρα με indie και free to play(αν ειναι ολα σαν το PoE βεβαια κανενα προβλημα.. ) θα πρεπει να κανουν αρκετη δουλεια ακομα imo..

Τουλαχιστον αν κανουν always online ας ειναι cloud based να παιζουμε με beast συστημα και να εχει και σχετικα χαμηλο κοστος. Αλλα με τις συνδεσεις εδω δεν το βλεπω και τοσο πιθανο..

Comment

θα πρεπει να κανουν αρκετη δουλεια ακομα imo..
              Συμφωνώ.

Θα τολμήσω πάντως να κάνω μια πρόβλεψη και θα πω ότι στην επόμενη γενιά θα δούμε "παπάδες" από την indie σκηνή.
              There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:

Comment

• Καταλαβαίνω απόλυτα την αντίδραση της πλειοψηφίας (για να μην πω όλης) της gaming κοινότητας, αλλά προσωπικά δεν την συμμερίζομαι. Κάποτε είχα και εγώ την άποψη ότι τα μεταχειρισμένα δεν κάνουν κακό κτλ κτλ, όταν όμως διάβασα πριν αρκετά χρόνια άρθρα για τους τζίρους που κάνει το gamestop από τα μεταχειρισμένα κάθε χρόνο τότε κατάλαβα γιατί οι εταιρείες εξισώσουν τα μεταχειρισμένα με την πειρατεία.

Καλώς ή κακώς όταν αγοράζεις μεταχειρισμένο τα λεφτά σου δεν πάνε σε αυτόν που πρέπει. Στην περίπτωση της αγοραπωλησίας μεταξύ χρηστών τουλάχιστον λες ότι τα λεφτά θα χρησιμοποιηθούν ξανά για αγορά παιχνιδιών, αλλά στην περίπτωση των μεσαζόντων (τύπου Gamestop ή Public για να το φέρουμε και στα δικά μας) τα λεφτά αυτά που πάνε όταν σου αγοράζει το παιχνίδι 10 και το πουλάει μετά 20;

Με λίγα λόγια η λογική του αγοράζω αυθεντικά και όχι πειρατικά έγκειται ή θα έπρεπε να έγκειται στο "θέλω να ανταμείψω τον δημιουργό για τη δουλειά του". Η αγορά ενός μεταχειρισμένου δεν είναι 100% υλοποίηση αυτού, και για αυτό είναι κάπου στη μέση μεταξύ αγοράς αυθεντικού ή μεταχειρισμένου.

Πέρα από αυτό όμως διαβάζω σχόλια του τύπου "τι περιμένουν να τα αγοράζουμε όλα με 70άρια;" και αναρωτιέμαι γιατί τα 70άρια τα θυμόμαστε μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις; Ποιος από εδώ μέσα αγοράζει παιχνίδια σε αυτήν τη τιμή; Γιατί εγώ βλέπω ότι ειδικά με online αγορές οι τιμές ξεκινάνε από 40-50 και σε 2-3 μήνες πέφτουν στο 30ευρω και πιο κάτω.

Comment

• Γιατί εγώ βλέπω ότι ειδικά με online αγορές οι τιμές ξεκινάνε από 40-50 και σε 2-3 μήνες πέφτουν στο 30ευρω και πιο κάτω.
                  ενας παράγοντας για αυτό όμως είναι ο ανταγωνισμός του μεταχειρισμένου
                  Originally posted by Raf
                  Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

• Originally posted by Somari
                    ενας παράγοντας για αυτό όμως είναι ο ανταγωνισμός του μεταχειρισμένου
                    Δεν νομίζω ότι σχετίζεται στο ελάχιστο. Σημαντικότερος παράγοντας για αυτό είναι η μηδαμινή φορολογία των καταστημάτων που τα πουλάνε, λόγω της έδρας τους.

Comment

• Αν θελεις να ανταμειψεις τον δημιουργο για τη δουλεια του οπως λες κανεις donate σε free to play games που σου αρεσαν η κανεις απευθειας fund στο kickstarter σε indie studio. Οταν μιλαμε για πολυεθνικες τυπου activision/EA etc. τα λεφτα δεν πανε σε κανενα "δημιουργο", τουλαχιστον οχι οπως το φανταζεσαι εσυ..

Comment

Αν θελεις να ανταμειψεις τον δημιουργο για τη δουλεια του οπως λες κανεις donate σε free to play games που σου αρεσαν η κανεις απευθειας fund στο kickstarter σε indie studio. Οταν μιλαμε για πολυεθνικες τυπου activision/EA etc. τα λεφτα δεν πανε σε κανενα "δημιουργο", τουλαχιστον οχι οπως το φανταζεσαι εσυ..
                        Δεν βγαίνουν όλα τα παιχνίδια από την ΕΑ και την Activision. Για παράδειγμα πήγαινε πες αυτό το επιχείρημα στους υπαλλήλους της Vigil, για την οποία δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Γιατί δεν ενδιαφέρθηκε κανείς; Γιατί το Darksiders 2 με το ζόρι ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο πωλήσεις. Ένα απλό παράδειγμα για το πως με τα λεφτά μας και τις αγορές μας επηρεάζουμε τους δημιουργούς.

Comment

• Πάντως μπορώ να σας πω ότι επειδή δούλευα σε seven για χρόνια (έφερε πρώτη τα στην second hand στην Ελλάδα) το ποσοστό στα sealed/second hand ήταν 80/20.
                          Πιστεύω το ίδιο ισχύει και στο εξωτερικό. Δλδ. ναι μεν οι gamers ξενερώνουν αν δεν υπάρχουν μτχ αλλά ούτως ή άλλως η πλειοψηφία θα sealed αγοράσει.

Εγώ δεν έχω πρόβλημα να μην υπάρχουν μτχ αρκεί να πέφτουν αρκετά γρήγορα οι τιμές. Η Sony έχει κάνει πολύ καλά βήματα σε αυτόν το τομέα με platimum και τώρα essentials σε παιχνίδια σχεδόν ενός χρόνου. Η Θεά Nintendo δίνει ακόμα το Mario 64 DS στα 45 ευρώ. :xp:

Comment

• Ναι αλλά η Vigil, όπως και ολόκληρη η THQ, δεν ήταν θύμα της πειρατείας.

Comment

Αν θελεις να ανταμειψεις τον δημιουργο για τη δουλεια του οπως λες κανεις donate σε free to play games που σου αρεσαν η κανεις απευθειας fund στο kickstarter σε indie studio. Οταν μιλαμε για πολυεθνικες τυπου activision/EA etc. τα λεφτα δεν πανε σε κανενα "δημιουργο", τουλαχιστον οχι οπως το φανταζεσαι εσυ..
                              Έλα ρε IHNE με τις υπερβολές. Εσύ νομίζεις ότι οι devs σε εμπορικά παιχνίδια πεινάνε; Είπαμε κακές οι Activision και EA αλλά όχι κι έτσι.

Α και donations δίνει ένας στους 100.000 και αν.

Comment

• Originally posted by Enpsty View Post
                                Εγώ δεν έχω πρόβλημα να μην υπάρχουν μτχ αρκεί να πέφτουν αρκετά γρήγορα οι τιμές. Η Sony έχει κάνει πολύ καλά βήματα σε αυτόν το τομέα με platimum και τώρα essentials σε παιχνίδια σχεδόν ενός χρόνου. Η Θεά Nintendo δίνει ακόμα το Mario 64 DS στα 45 ευρώ. :xp:
                                Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Και όχι μόνο να πέφτουν οι τιμές, αλλά και η αρχική κοστολόγηση να είναι ανάλογη της επένδυσης. Δεν γίνεται να κάνει 50 ευρώ ένα παιχνίδι που κόστισε 50 εκατομμύρια, και πάλι 50 να κάνει και ένα που κόστισε 10 εκατομμύρια.

Originally posted by Loggo View Post
                                Ναι αλλά η Vigil, όπως και ολόκληρη η THQ, δεν ήταν θύμα της πειρατείας.
                                Έδειξα με ένα πολύ απλό και πρόσφατο παράδειγμα πως με τις αγορές που κάνουμε επηρεάζουμε ακόμα και τον junior προγραμματιστή ενός studio. Αν το Darksiders είχε πουλήσει 5 εκατομμυριάκια όπως το Saint Row τότε οι υπάλληλοι της Vigil δεν θα είχαν χάσει τη δουλειά τους. Αυτό το παράδειγμα αποτελεί απάντηση στο ότι "τα λεφτά δεν πάνε στους δημιουργούς αλλά στις μεγάλες πολυεθνικές". Ναι αλλά για να συνεχίσουν και οι υπάλληλοι της πολυεθνικής (studios) να έχουν δουλειά θα πρέπει το προϊόν τους να πουλάει.

Comment

Working...
                                X