Announcement

Collapse
No announcement yet.

Retro Gaming Today

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Xeno
    replied
    Τωρα που πηρα φορα ειπα να ολοκληρωσω το εργο μου οσον αφορα τα Mario. Τελειωσα και το SMB για πρωτη φορα χωρις warp pipes. Ολο το παιχνιδι ηταν περιπατος, αλλα πλακα πλακα στην προτελευταια πιστα ζοριστηκα αρκετα και μου θυμησε λιγο απο lost levels.

Επειτα ξεπεταξα και το SM World τελειωνοντας και ολο το Star Road. Στο τελος εχει και ενα special zone, αυτο ακομα εκκρεμει, αλλα δεν προλαβαινω μιας και σε λιγες ωρες την κανω παλι για εξω. Αφηνουμε λοιπον και κατι για την επομενη φορα... σε δουλεια να βρισκομαστε.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Πριν 2-3 μερες τελειωσα το NSMB Wii για 1η φορα. Δεν ειχα ασχοληθει οταν βγηκε λογω στρατου, αν και επαιξα 4πλο μερικες φορες, αλλα τωρα επιτελους το τελειωσα. Αξιολογο παιχνιδι αλλα ως εκει. Καμια προκληση σαν single player game, οχι πως περιμενα βεβαια και κατι διαφορετικο. Το ενδιαφερον ειναι το οτι μου ανοιξε την ορεξη να κλεισω και αλλες Mario-related υποχρεωσεις.

Ετσι προχωρησα σε ενα παιχνιδι που ποτε δεν πιστεψα πως θα το παρω στα σοβαρα. Super Mario: The Lost Levels (Super Mario All Stars - SNES version) aka Super Mario Bros 2 JPN. Αν εχει ασχοληθει κανεις μαζι τους οοβαρα ας το γραψει, ειμαι περιεργος να ακουσω κι αλλες γνωμες. Το παιχνιδι ειναι αρρωστημενα δυσκολο, θα μπορουσε ευκολα να ναι καποιο unofficial hack του original SMB (η πραγματικοτητα δεν απεχει και πολυ απ' αυτο βεβαια). Πρεπει να ειναι το πιο δυσκολο παιχνιδι που εχω τελειωσει, οποτε η ικανοποιηση ειναι αρκετα μεγαλη. Σε καποιες πιστες εχασα κυριολεκτικα πανω απο 100 φορες... Σε μια φαση επισης πετυχα warp pipe που με πηγε πισω στον 1ο κοσμο.. Μαζοχιστικη εμπειρια (τα αντι-μανιταρια που τα παιρνεις και πεθαινεις ειναι αστειακι μπροστα στα αλλα περιεργα που συναντας).

Μετα απο λιγο παντως επαιζα ολες τις πιστες χωρις μανιταρια και σαν να κανω speed run, αφου απο τα απειρα game overs εφτανε η ωρα που μαθαινα την πιστα απ' εξω. Παραλληλα επαιζα και Super Mario World (SNES) αυτες τις μερες. Μεγαλο καψιμο, αλλα το SNES ειχε την τιμητικη του. Εκει ακομα απολαμβανω το ασυλληπτο level design και ακομα με εκπλησσει το οτι βρισκω μυστικα που ποτε δεν ειχα βρει παλιοτερα. Κριμα που τωρα μας σερβιρουν NSMB με το κιλο, η σειρα ειχε ενα ασυλληπτα υψηλο επιπεδο για παρα πολλα χρονια και τωρσ πανε γυρευοντας παροτι με τα SMG αγγιξαν και παλι την κορυφη.

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Εδώ άρχισα το Tales of Phantasia για GBA.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Kula World

3 γιούρια στο ps store.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Tερμάτισα το Yoshi's Island (3DS).Μου πήρε γύρω στις 13 ώρες μαζί με θανάτους,retries κλπ.
    Οκ,μισώ τον Μάριο,μισώ τον Γιόσι,αλλά το παιχνίδι είναι αριστούργημα.Level design για σεμινάριο,ωραίοι μηχανισμοί,μεγάλη ποικιλία και κάποια φοβερά σκηνικά που οκ τη σήμερον ημέρα ίσως δεν είναι κάτι εντυπωσιακό όμως για τότε υποθέτω πως αφήσανε πολύ κόσμο με ανοιχτό το στόμα.Δεν έκατσα να ψάξω να πάρω 100/100 στην κάθε πίστα ούτε έπαιξα τις έξτρα πίστες.
    Για μένα 10/10.
    Έτσι τη θέλω την Ν.Έτσι με έχει μάθει.Κάθε φορά και κάτι φρέσκο στους τίτλους της σε κάθε γωνιά, και με σωστή πρόκληση.Όχι αυτά που βγάζει τώρα,τα οποία είναι μεν ποιοτικά,αναλώνονται δε,σε μία από τα ίδια.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Το 3 είναι κορυφή.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Τερμάτισα το MGS2 στο PSVita.
    Πολύ ανάμεικτες εντυπώσεις. Από τη μία είναι αρκετά εθιστικό και σε κάνει να θέλεις να δεις τι θα γίνει στα επόμενα cut-scenes της μία ώρας (τα οποία προσωπικά δε με ενοχλούν ιδιαίτερα).
    Από την άλλη ο χειρισμός είναι άθλιος, θα έλεγα λόγω της δομής του παιχνιδιού χειρότερος και από του πρώτου παιχνιδιού. Οι δύο τελικές μάχες είναι περισσότερο δύσκολες και χρονοβόρες από όσο θα έπρεπε και για τελείως λάθος λόγους. Ήμουν σε φάση να το παρατήσω. Επίσης, στο θέμα της ιστορίας χρειάζεται λίγη φειδώ με τις ανατροπές. Προς το τέλος σου άλλαζε την εξήγηση αυτών που συμβαίνουν σε κάθε νέο cut-scene. Και το τέλος ήταν λίγο ό,τι να'ναι...
    Θα δω αν υπάρχει κάτι από τα extras που αξίζει να ασχοληθώ αλλιώς μάλλον θα αρχίσω το 3.

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Για να τους στραγγαλίσεις, υπάρχει ένα όριο. Πάτα μια ελαφρά τα κουμπιά και θα το καταλάβεις.

Όσο για τα Dog Tags, για να τα πάρεις, πρέπει να σημαδέψεις είτε το κεφάλι είτε το πουλί τους, ενώ είσαι μπροστά τους. Όταν τους δεις να τρέμουν, μόνο τότε θα σου τα δώσουν. Μην τους σκοτώσεις, όμως. Όταν τα πάρεις, σκότωσε τους.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Α μάλιστα. Όσες φορές προσπάθησα να τους στραγγαλίσω πέθαιναν, ίσως ήθελαν λιγότερα πατήματα... Θα το δοκιμάσω. Αλλά ευτυχώς που υπάρχει και το M9 και γίνεται η δουλειά.
    Νόμιζα πως Dog Tags παίρνεις μόνο από τους αρχηγούς, μόνο δύο έχω πάρει από Όλγα και Fatman. Σε απλούς εχθρούς έχω κάνει freeze αλλά δε μου δίνουν τίποτα. Στο τέλος απλά τους πυροβολάω με το Μ9 για να φύγουν απ'τη μέση. Τι κάνω λάθος.

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Ανάλογα με το πόσα στραγγαλίσματα έκανες. Σε συγκεκριμένο αριθμό έβλεπαν αστεράκια και μετά σηκώνονταν ενώ αν στραγγάλιζες συνέχεια πέθαιναν.

Straier φάση έχει να παίρνεις τα dog tags των εχθρών, απλά σημάδεψέ τους και θα κάνουν freeze.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Straier όχι,στο 1 δεν μπορούσες να λιποθυμήσεις τους φρουρούς με γυμνά χέρια,απλά ζαλίζονταν για λίγο και αυτό είναι όλο.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Ξεκίνησα το Metal Gear Solid 2 στο PSVita. Ευχάριστο παιχνίδι μεν αλλά HD ξε-HD ακόμα και με PS2 δεδομένα τα γραφικά μου φαίνονται εντελώς παρωχημένα (όταν βλέπεις Gravity Rush με έναν τεράστιο κόσμο γεμάτο λεπτομέρεια αυτά παθαίνεις) ενώ ο χειρισμός είναι ψιλοαπάλευτος με τα σημερινά δεδομένα και σχεδόν πανομοιότυπος με του πρώτου παιχνιδιού. Σχεδόν κάθε φορά που με βλέπουν/χάνω είναι για εντελώς ηλίθιους λόγους πράγμα που συχνά καταντάει εκνευριστικό...

Και μια ερώτηση. Στο πρώτο παιχνίδι δεν υπήρχε τρόπος να λιποθυμήσεις (μεταβατικό ρήμα ) τους φρουρούς με τα χέρια σου με ασφάλεια;

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Τέλος και το Lunar 2 και από τον επίλογο του για το πραγματικό τέλος του! ^^

Τώρα να σκεφτώ τι να παίξω επόμενο. ^^

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Originally posted by Sinclair
    Tώρα παλεύω το Blackhawk aka Blackthorne σε snes9x και ομολογώ πως είναι πάρα πολύ καλό game, με έπιασε αδιάβαστο.
    :red::red::red::red::red::red::red:

Βρε αθεόφοβε, το Blackthorne είναι console top - 10 all stars best of must play, τώρα το παίζεις??? ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ!!!

Τέλος πάντων, καταπληκτικό παιχνίδι, απαιτητικό, με απίθανο animation και μόνο να ήταν λιγότερο random στις μάχες - αυτό το cover - shoot είναι λιγάκι κουραστικό (κι ας το έκανε μετά το Gears κι έγινε celebrity).

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Lunar 2. Τώρα είμαι στον επίλογο για να το πάω στο πραγματικό τέλος του! ^^ Το παιχνίδι δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για όσους είναι φίλοι της retro εποχής από εποχή PSX.

Leave a comment:

Working...
X