Είχα αρχίσει να κουράζομαι από το διάβασμα σήμερα, και αποφάσισα να βάλω στο PC το Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord από την έκδοση του SNES — ήθελα καιρό να το δοκιμάσω και ήταν και πανεύκολο να το βρω.
Την πάτησα βέβαια γιατί κόλλησα για τα καλά (5-6 ώρες). Αφού έπαιξα λίγο με τυχαίους χαρακτήρες για να καταλάβω περίπου τι γίνεται, άρχισα με ένα κανονικό party (σε όλους τους χαρακτήρες περίμενα μέχρι να έρθει highest roll στο creation, αλλιώς τα πράγματα παραείναι βίαια για εμένα) και μέχρι τώρα έχω πάρει πάνω κάτω τον έλεγχο του πρώτου επιπέδου (10 είναι όλα). Το παιχνίδι θέλει τρομερή υπομονή για να μάθεις τι να κάνεις και πότε και είναι πραγματικά ΔΥΣΚΟΛΟ. Ενδεικτικά αναφέρω:
1)Στο level up μπορεί άνετα να πέσουν κάποια stats σου.
2)Οι χαρακτήρες έχουν ηλικία και μεγαλώνουν (όταν κάνουν rest μεγαλώνουν τουλάχιστον μια εβδομάδα). Όταν φτάσουν τα 50 έτη, τα stats τους αρχίζουν να πέφτουν μέχρι που πεθαίνουν.
3)Μπορεί να πέσεις σε ένα teleportation trap που να σε στείλει μέσα σε έναν τοίχο και να πεθάνεις.
Και φυσικά αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σε μια ωραία κακή ζαριά που αποφασίζει τι τέρατα θα αντιμετωπίσεις στον επόμενο γύρο, lol.
Παρόλα αυτά όλος αυτός ο υπολογισμός που πρέπει να κάνεις ώστε να τα καταφέρεις είναι απίστευτα προκλητικός, το παιχνίδι θέλει στρατηγική και καλό resource management μέχρι το τελευταίο byte. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει ο αρχικός ενθουσιασμός μου, αλλά ελπίζω να διαρκέσει αρκετό καιρό για να το τελειώσω, κάτι που αν γίνει, μάλλον θα πάρει μήνες. Όσο κι αν θέλω να το παίξω στην "αγνή" μορφή του βέβαια, χρησιμοποιώ ένα exploit που υπάρχει στο παιχνίδι για άπειρα χρήματα, καθώς και save states μόνο στο level-up με μόνη απαίτηση το level-up να μην έχει stat drop. Άλλωστε ας μάθω κάποια πράγματα απ' αυτό το παιχνίδι, και παίζω τα υπόλοιπα 7 κανονικά αν είναι, lol.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Retro Gaming Today
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Loggo αν δεν έχεις παίξει αυτό ΠΕΡΝΑ ΕΞΩ!

Πιαχνιδάρα Saturnιά!
Leave a comment:
-
Originally posted by RyuGRΣκέφτεστε τέτοιο animation σε 720/1080p;;;
Και μόνο στη σκέψη ****ώνω.
Leave a comment:
-
Και λογικά όμως κόψιμο frames και 30fps, αλλά ναι, θα το κατεβάσω, δεν πιστεύω να χάνει πολύ! Εξάλλου στο αρχείο αρχείο που έβαλα λείπει και η μουσική.Originally posted by Loggo View PostΡε σεις, κατεβάστε την PS1 έκδοση του Lomax, epsxe, ανέβασμα ανάλυσης και φιλτράρισμα.
Leave a comment:
-
Ρε σεις, κατεβάστε την PS1 έκδοση του Lomax, epsxe, ανέβασμα ανάλυσης και φιλτράρισμα.
Leave a comment:
-
Lomax!
Αναφέρθηκε πριν καιρό στο chatbox και είπα να το δοκιμάσω. Ασύλληπτα 2D animations!
Κατεβάστε το να θυμηθείτε τα παλιά!
Σε Windows XP παίζει μπόμπα. Αλλάξτε το display σε 16 bit. Δυστυχώς η full screen ανάλυση είναι πολύ χαμηλή, αλλά και πάλι βλέπεται.
Όπως και με άλλα 2D games, καλά σκεφτήκατε: Ένα HD remake θα ήταν τέλειο! Σκέφτεστε τέτοιο animation σε 720/1080p;;; :wha:
Leave a comment:
-
Μου έχει τύχει και μένα σε πειρατικό. Συγκεκριμένα στο Tony Hawk's 3 του PSX δεν έβρισκα ένα γράμμα και είχα φάει όλη την πίστα. Μόλις άλλαξα κόπια (είχε και εισαγωγή από το group που έκανε το rip
) το γράμμα ήταν μπροστά σου!
Α! Και άλλο περιστατικό στο PSX! Στο Vandal hearts 2 στην κόπια που είχα δεν άνοιγαν τα σεντούκια! Έκανες attack στο σεντούκι και τίποτα!
Από τότε, όποτε κόλλαγα έλεγα μήπως φταίει η κόπια! Κατά 99,9% δεν έφταιγε η κόπια
αλλά ναι υπάρχουν αυτά τα σκηνικά, αν και γενικά είναι σπάνια.
Leave a comment:
-
LOL, πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. To SNES emulation είναι άψογο, μήπως έχεις κατεβάσει κάποια beta version ή προβληματικό rom; Για δοκίμασε να το κατεβάσεις από αλλού ή άλλαξε emu.
Leave a comment:
-
Παιδιά σόρρυ που καταστρέφω ένα τόσο ωραίο thread με rage-post αλλά ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΑΧΤΙ ΜΟΥ!
Όπως έγραψα πριν λίγο παίζω το pushover σε emu και πως έχω κολλήσει άσχημα σε μία πίστα. Την πάλευα χθες όλη μέρα. Βρε δεν έβγαινε, βρε ήταν αδύνατο να γίνει, βρε δεν κοιμήθηκα το βράδυ, τελικά υπέκυψα και είδα την λύση στο youtube. Και μόλις παρατήρησα ότι η κανονική πίστα είναι διαφορετική!!!!!!
Ιδού πως είναι η κανονική πίστα. Προσέξτε το διάστημα που έχω τονίσει με πράσινο. Χωράει να πέσει το από πάνω ντόμινο, να χτυπήσει στο κόκκινο και να γυρίσει πίσω.

Στην έκδοση του emu δεν έχει χώρο! Το από πάνω ντόμινo ή πέφτει πάνω στο κόκκινο και καταστρέφεται ή βγάζεις το κόκκινο και συνεχίζει και πέφτει κάτω δεξιά!!!!!

Ένα ολόκληρο απόγευμα το πάλευα και συνειδητοποιώ ότι είναι λάθος η πίστα στο emu. Πως γένεν αυτό;;;; Λάθος παιχνίδι βάλανε;
Leave a comment:
-
Στο Dreamcast που το είχα παίξει, ήταν πάρα πάρα πολύ δύσκολο, αλλά σ’ αυτό συνέβαλε πολύ και η απουσία δευτέρου αναλογικού στο controller. Στο PC λογικά όλα θα είναι σωστά. Πάντως, ναι, πάρα πολύ καλός τίτλος, ένα μοντέρνο MDK 3 θα έσπερνε.
Leave a comment:
Leave a comment: