Announcement

Collapse
No announcement yet.

Retro Gaming Today

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Scatman
    replied
    Στο Playstation υπάρχουν κάποιες καλές επιλογές σε αυτή την κατηγορία γιατί απ'ότι καταλαβαίνω αυτό σε ενδιαφέρει περισσότερο.

    Από αγγλόφωνες θα πρότεινα τα : Kingsley's Adventure, Megaman Legends 1, 2 & Misadventures of Trone Bonne ~αυτά τα 3 είναι must ιδιαίτερα άμα συμπαθείς Megaman~ και φυσικά το κλασσικό Alundra 2 που όμως δε είναι ανάλογο σε ελευθερία χώρου με το Zelda.

    Από Ιαπωνέζικες υπάρχουν τα Brightis, Brave Prove (αν κι αυτό Seiken Densetsu-ίζει)που μπορώ να προτείνω. Τα υπόλοιπα είναι μάλλον text-heavy.

    Το Shining Wisdom είναι όπως το περιγράφει ο Loggo, μία μετριότητα και δεν προτείνεται για κανέναν λόγο. Το Saturn σε αυτή την κατηγορία έχει να επιδείξει το Story of Thor 2 και ίσως το Dark Savior. Έχει κι ορισμένα Ιαπωνέζικα αλλά είναι κάπως text heavy κι αυτά.

    Από άλλες κονσόλες, όρεξη να έχεις θα βρείς δεκάδες επιλογές.

    ΥΣ 1 - Οι εντυπώσεις σου Loggo για το Neutopia με βρίσκουν σύμφωνω και θαρρώ πως και το 2 δεν μπορεί να θεωρείται καν βελτίωση. Δεν το έχω ολοκληρώσει αλλά απ'ότι θυμάμαι δεν είχαν αλλάξει και πολλά.

    Επίσης, κυκλοφορεί πλέον και στα PSP/PS3.

    ΥΣ 2 - Το πρώτο Zelda clone του Master System ακούει στο όνομα Aztec Adventure (1988) :


    Moυ φαίνεται αρκετά συμπαθητικό αλλά ποτέ δεν είχα την υπομονή να το δοκιμάσω. Ο Loggo είναι πιο ικανός να το κάνει.

    ΥΣ 3 - Ground η Square Soft έχει εκδόσει στο PSX έναν άγνωστο cult τίτλο με την ονομασία Cyber Org. Eίναι action RPG στο ύφος των παιχνιδιών που αναζητάς ~αλλά στο πιο action~ και ίσως θα ήθελες να του ρίξεις μια ματιά.

    Leave a comment:


  • Loggo
    replied
    lol αυτά είναι.

    Leave a comment:


  • Ground_zero
    replied
    Ap sorry katalava lathos, ekanes ena typo kai egrapses Master Land anti gia monster land kai estiasa ekei nomizontas oti h diafora htan metaksy Master Land kai Monster land, anti gia Monster land kai Monster world, trexa gyreve.

    Leave a comment:


  • Loggo
    replied
    Η αλήθεια είναι ότι το Shining Wisdom γενικά είναι σχετικά μέτριος τίτλος με αρκετά generic σχεδιασμό. Εν τω μεταξύ, το παιχνίδι προοριζόταν για Mega Drive και το μετέφεραν από εκεί στο Saturn γι' αυτό, εκτός των άλλων, μοιάζει και με 16-bit τίτλο. Κακό δεν είναι πάντως και γενικά Zelda clones της προκοπής δεν υπάρχουν πολλά.

    edit

    Wonder Boy in Monster Land


    Wonder Boy in Monster World

    Leave a comment:


  • Ground_zero
    replied
    Saank u, wra na doume kanena apo afta ta games.

    Edit: Loggo twra eida thn apanthsh sou, den katalavainw, emena oloidio mou fenetai:

    Leave a comment:


  • Deus
    replied
    To ssf είναι πάρα πολύ καλό.

    Ορίστε και οδηγός για το πως να τον χρησιμοποιήσεις.

    Leave a comment:


  • Ground_zero
    replied
    Shining exw paiksei mono to the holy ark, den exw saturn emulator omws, yparxei kanena kalo?

    Leave a comment:


  • Deus
    replied
    To shining wisdom είναι ένα από τα λίγα rpgs για το saturn που μου ξέφυγαν.

    Αξίζει τον κόπο;Από άλλους έχω ακούσει καλά λόγια αλλά έχω διαβάσει και πολλά reviews που το έθαβαν.

    Μιας που πιάσαμε τα shining,να αναφέρω ότι τελείωσα σχετικά πρόσφατα το πρώτο shining force.

    Οκ,ότι και να πω είναι λίγο,πρόκειται για ΑΑΑ tactics rpg το οποίο παρόλο που τα έχει τα χρονάκια του παίζεται άνετα ακόμα και σήμερα.Πολύ εντυπωσιακό το ότι έχει κανονική περιπλάνηση σε πόλη και world map-έτσι το παιχνίδι δεν περιορίζεται μόνο σε μάχες και cutscenes αλλά έχει εξερεύνηση και μυστικά για να ανακαλύψεις(κρυφούς χαρακτήρες κτλ)Οι δε μάχες αν και δεν έχουν το τακτικό βάθος που έχουμε δει σε σημερινούς τίτλους είναι πολύ διασκεδαστικές και απαιτούν μια Α τακτική και προσοχή στην επιλογή των χαρακτήρων.Μόνα θεματάκια το αδύναμο σενάριο, η κάπως αργή εξέλιξη της μάχης και το δύσχρηστο inventory.

    Πρόσφατα αποκτήθηκε και το shining force 2 το οποίο και προχώρησα λίγο.Πολύ μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το πρώτο πάντως,η μάχη κυλάει πολύ πιο γρήγορα και έτσι είναι πιο ευχάσιστη.Θα γράψω περισσότερα όταν το προχωρήσω.(μπορεί να αργήσω λίγο,έχω και το περσονα 3 το οποίο είναι τεράστιο,δεν λέει να τελειώσει μιλάμε )

    Leave a comment:


  • Vaynard
    replied
    για το στορυ of thor ειχα σκασει σε τοπικο μαγαζι 25 χιλιαδες δραχμες τοτε!!,μου επιασε τον κ*λο αλλα δεν το μετανιωσα ωραιο zelda clone , το 2 ευτυχως δεν το χρυσοπληρωσα

    Leave a comment:


  • Loggo
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    To Wonderboy in monsterworld to termatizame me ena eikosariko sta arcades lol
    Αυτό ήταν το Wonder Boy in Master Land. Το Wonder Boy in Monster World είναι σε στυλ Zelda II αλλά πλήρως side scroller και στα dungeons και στο overworld, Zeldoid ας πούμε.

    Leave a comment:


  • Vaynard
    replied
    shining wisdom βαλε πρωτα

    Leave a comment:


  • Ground_zero
    replied
    To Wonderboy in monsterworld to termatizame me ena eikosariko sta arcades lol
    Tha checkarw afta pou mou eipes thanks again.

    Leave a comment:


  • Loggo
    replied
    Όντως, τα δυο Story of Thor είναι από τα καλύτερα Zelda clones, γενικά πολύ λίγα αξίζουν. Αν δεν έχεις δει κάποιο από τα παρακάτω τσέκαρέ το:

    Crystalis – NES
    Golden Axe Warrior – Master System
    Neutopia – TurboGrafx 16
    Neutopia 2 – TurboGrafx 16
    Crusader of Centy / Soleil – Mega Drive
    Gunman's Proof – SNES (δες το κυρίως λόγω setting)
    Shining Wisdom – Saturn

    Το Crystalis είναι ό,τι καλύτερο σε Zelda clone στα 8/16bit και ανώτερο του πρώτου Zelda. Τσέκαρε αν θες και το Wonder Boy in Monster World στο Mega Drive, είναι μεν side scroller, αλλά η δομή του είναι Zelda.

    Leave a comment:


  • Ground_zero
    replied
    Exw paiksei kai ta 2 Story of thor man, BTW ekana to post se lathos thread
    Sorry.

    Leave a comment:


  • Deus
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    Psaxnw gia ena game san to zelda gia konsola playstation kai pisw.
    Kamia protash?
    Μια που έχεις τελειώσει το alundra θα σου πρότεινα είτε story of thor 1 (genesis) είτε story of thor 2 (saturn)Πολύ καλά και τα 2 καιπροσωπικά ξεχωρίζω το δεύτερο.





    Πιστεύω θα σου αρέσουν.Έχουν πιο εύκολους γρίφους από τα zelda/alundra αλλά έχουν ενδιαφέρουσα δράση,πολλά και ωραία μυστικά για να ανακαλύψεις και ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση με το περιβάλλον.Δες τα.

    Leave a comment:

Working...
X