Έλα μωρή αρρώστια Burai!
Κι εγώ περιμένω την έκδοση του Monster World IV μέσω Sega Vintage Collection για να το κάνω replay, ελπίζω μόνο να το βγάλουν και σε XBLA τελικά.
Όσον αφορά το παιχνίδι, από τη μια φαντάζομαι πως θα ήταν εάν είχαν κρατήσει τη δομή των Dragon’s Trap/Wonder Boy in Monster World με τα διακριτικά RPG στοιχεία, το overworld, το backtracking, τις πόλεις και γενικά την πιο ανοιχτή, a la Zelda, προσέγγιση. Αλλά από την άλλη όμως, η μετάλλαξη που του έκαναν σε ένα, στην ουσία, platformer θεωρώ ότι υλοποιήθηκε πολύ καλά. Πάρα πολύ καλό, ακόμα κι αν δεν κρατάει τόσο τις παραδόσεις της σειράς.
Θα σου πρότεινα να δεις και τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά η αλήθεια είναι ότι το Dragon’s Trap δε παίζεται και πολύ εύκολα πια. Θυμάμαι ότι στο replay που είχα επιχειρήσει πριν μερικά χρόνια είχα φάει τα μούτρα μου. Το Wonder Boy in Monster World όμως, ακόμα και σήμερα, είναι πολύ προσιτό και νομίζω ότι ως fan του είδους θα το ευχαριστηθείς.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Retro Gaming Today
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Κλασικά καλοκαίρι και retro gaming πάνε πακετο.
Τέλος το Monster World 4 για το Genesis. Πάρα πολύ καλό platformer/ action adventure μου έφερε στο μυαλό το faxanadu σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πανέμορφα γραφικά που μου θύμισαν cartoon. Γενικά μου φάνηκε πολύ βατό αν και προς το τέλος η δυσκολία αυξήθηκε αρκετά. Άντε να το δοκιμάσουμε και επίσημα στη Sega Vintage Collection. Loggo ολόσωστος που το είχες συμπεριλάβει στo TOP 20.
Επίσης έχω κολλήσει με ένα action platformer για το SNES το Hagane. Πολύ δύσκολο, φέρνει κάπως σε Strider με κεντρικό ήρωα ένα Robo Ninja- win λέμε
Τσεκάρετέ το όσοι ψάχνεστε με emus etc αν και προειδοποιώ είναι παλουκάκι.
Leave a comment:
-
Ναι, η αλήθεια είναι πως ο Daniel Fortesque δεν είναι ο Jack Skellington.Δυστυχώς για σένα, αυτό δεν θυμίζει Nightmare Before Christmas, γιατι ο Daniel Frontesque δεν είναι ούτε κατα διάνοια ο Jack Skellinghton!
Leave a comment:
-
Αν το έπαιζες στο PS1, θα καταλάβαινες την μαγεία του εκεί. Το είχα παίξει παλιά το Medievil και μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν ωραίο platform παιχνίδάκι με έξυπνους γρίφους φαντασμαγορικής μεσαιωνικής εποχής.Originally posted by straier View PostΤελείωσα το Medievil.
Όμορφο παιχνιδάκι μαι ωραία ατμόσφαιρα και σχετικά εύκολο αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός πως πολύ συχνά ο χειρισμός είναι εναντίον σου. Η μουσική πολύ καλή επίσης και ανακάλυψα πως υπάρχει και ορχηστρική στο remake του PSP. Θυμίζει αρκετά Nightmare Before Christmas.
Ένα δείγμα:
Δυστυχώς για σένα, αυτό δεν θυμίζει Nightmare Before Christmas, γιατι ο Daniel Frontesque δεν είναι ούτε κατα διάνοια ο Jack Skellinghton!
Leave a comment:
-
Γενικά, από άποψη αισθητικής, το Medievil ήταν αρκετά Tim Burton-ίστικο.
Leave a comment:
-
Τελείωσα το Medievil.
Όμορφο παιχνιδάκι μαι ωραία ατμόσφαιρα και σχετικά εύκολο αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός πως πολύ συχνά ο χειρισμός είναι εναντίον σου. Η μουσική πολύ καλή επίσης και ανακάλυψα πως υπάρχει και ορχηστρική στο remake του PSP. Θυμίζει αρκετά Nightmare Before Christmas.
Ένα δείγμα:
Leave a comment:
-
Originally posted by Scatmanrespect
το χω τερματίσει 2 φορές και πιστεύω πως εάν είχε καλύτερους χαρακτήρες από άποψη development, πιο νορμάλ dungeon διαδρομές και ίσως λίγο πιο γρήγορο gameplay ~ειδικά στις μάχες~...τότε θα μιλούσαμε για ένα απόλυτα κλασσικό παιχνίδι!
Εσένα πως σου φάνηκε γενικά?
Το Shining in the Darkness (Genesis), το έχεις ακουστά? Είναι κάτι σαν πρόγονος του Holy Ark κι επίσης πολύ καλό!
Btw, κάποτε κυκλοφορούσε εδώ ένα μέλος με το nickname Rodifire! Που να ναι αυτός τώρα? :smoke:
Ήταν το πρώτο rpg που είχα αγοράσει στο Saturn τότε. Τώρα σε emulator το έπαιξα. Σίγουρα το "σώζω όποια στιγμή θέλω" έκανε πιο υποφερτή την κατάσταση. Δεν χρειαζόταν να γυρνάω σε εκκλησία όταν ψόφαγε κάποιος χαρακτήρας στην μέση ενός γιγαντιαίου dungeon. Εξάλειψε αυτό το στοιχείο, κατα τα αλλά το παιχνίδι παραμένει όσο δύσκολο το θυμάμαι, δαιδαλώδη και μακροσκελή dungeons και μάχες που δεν συγχωρούν λάθη.
Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα απ'τα αγαπημένα μου rpg, χωρίς να πρόκειται για κάτι super-wow, κατάφερε να με κρατήσει ως τέλους ακόμα και μετά από τόσο καιρό. Tα Shining in the Darkness και το Shining Force 2 τα έχω αυθεντικά στο Mega Drive από τότε. Τώρα σκέφτομαι να κατεβάσω το Shining Force cd, είναι κάτι που ήθελα πολύ καιρό να κάνω, μιας και ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να ασχολήθώ με αυτόν το τίτλο.
Leave a comment:
-
Το PSNplus έχει τσαμπέ το Medievil οπότε το ξεκίνησα και το έχω φτάσει σχεδόν μέχρι τη μέση (είχα ξεκινήσει και το Abe's Exodus αλλά το άφησα και έληξε). Συμπαθητικό παιχνιδάκι, σα Ζέλντα με πίστες είναι. Τα γραφικά και το frame rate αν και πολύ καλά για ps1 είναι...παλιά. Το χειρότερο στοιχείο είναι όμως ο χειρισμός. Πέρα από το γεγονός ότι η κάμερα δε γυρνάει με το δεξί αναλογικό αλλά με τα L2/R2, είναι και ανάποδα από ότι θα περίμενε κανείς. Επίσης, οι κινήσεις του χαρακτήρα δεν έχουν ακρίβεια και είναι πρακτικά αδύνατον να περπατήσεις σε ευθεία. Για να εκτιμήσει κανείς τις ευκολίες των σύγχρονων 3D πρέπει να μείνει χωρίς αυτές.
Leave a comment:
-
Το Shining the Holy Ark του Saturn ήταν κανονικά ο απόγονος του Shining in the Darkness του Mega Drive. Βέβαια, σε αντίθεση με το πρώτο, το δεύτερο δε παίζεται το ίδιο εύκολα πια. FP Dungeon Crawler του 1991, είναι σήμερα λίγο too much.
Θυμάμαι όταν πριν μερικά χρόνια έπαιζα το Phantasy Star του Master System και χανόμουν στα FP Dungeons σε τίτλο του 86, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Internet για τη νίκη!
Leave a comment:
-
Egw epeidh eimai genikws kata tou FP ws systhma tha aporousa giati den fenetai genika o xarakthras, oxi mono otan paei na xtyphsei.
Einai enas apo tous logous pou pote den epaiksa dragon warrior.
Leave a comment:
-
μακαρι να κανανε την μαχη στα Etrian Odyssey οπως στο Shining The Holy Αrk που φαινεται ο χαραχτηρας μολις παει να κανει κατι, απορω δηλαδη που δεν υιοθετηθηκε και απο τα ποιο προσφατα first person jrpgs/dungeon crawlers οπως τo μεγιστο smt strange journey που επαιξα περυσι τετοιο καιρο και αναρωτιομουν την ελλειψη του concept
Leave a comment:
-
respectOriginally posted by deus_d0pe View PostΤέλειωσα με το Shining The Holy Αrk, ευχάριστο replay αν και μου βγήκε λίγο ο πάτος με τα τεράστια dungeons. Τη πήρα πάντως την - καθιερωμένη - καλοκαιρινή jrpg δόση μου.
το χω τερματίσει 2 φορές και πιστεύω πως εάν είχε καλύτερους χαρακτήρες από άποψη development, πιο νορμάλ dungeon διαδρομές και ίσως λίγο πιο γρήγορο gameplay ~ειδικά στις μάχες~...τότε θα μιλούσαμε για ένα απόλυτα κλασσικό παιχνίδι!
Εσένα πως σου φάνηκε γενικά?
Το Shining in the Darkness (Genesis), το έχεις ακουστά? Είναι κάτι σαν πρόγονος του Holy Ark κι επίσης πολύ καλό!
Btw, κάποτε κυκλοφορούσε εδώ ένα μέλος με το nickname Rodifire! Που να ναι αυτός τώρα? :smoke:
Leave a comment:
-
Τέλειωσα με το Shining The Holy Αrk, ευχάριστο replay αν και μου βγήκε λίγο ο πάτος με τα τεράστια dungeons. Τη πήρα πάντως την - καθιερωμένη - καλοκαιρινή jrpg δόση μου.
Το Planescape συνέχισα αλλά με κούρασε σε κάποια φάση, κάνει και πολύ ζέστη και δεν είμαι για τόσο διάβασμα. Στην άκρη μέχρι νεωτέρας.
Leave a comment:

Leave a comment: