Psaxnw gia ena game san to zelda gia konsola playstation kai pisw.
Kamia protash?
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Retro Gaming Today
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Έκατσα τελικά και ολοκλήρωσα το Neutopia, έναν τίτλο που πάντα ήθελα να δω. Δε μου πείρε πολλές ώρες και τα οκτώ dungeons του παιχνιδιού αποτελούν συντομότερη διαδικασία απ’ ότι ίσως ακούγεται. Σε γενικές γραμμές είναι όπως τα είχε πει ο Scatman στο άλλο thread. Με τη διαφορά όμως ότι, βάσει του γεγονότος ότι μιλάμε για τίτλο του 1989, σε καμία περίπτωση δε θα το χαρακτήριζα μέτριο. Θα έλεγα μάλιστα ότι, με τα τότε δεδομένα, πρόκειται για πολύ καλό τίτλο.
Σύγκριση με το A Link to the Past σε ποιοτικό επίπεδο δε μπορεί να γίνει. Έτσι κι αλλιώς αυτό θα ήταν άδικο, όχι μόνο γιατί το τελευταίο κυκλοφόρησε αργότερα αλλά, κυρίως, γιατί πρόκειται για μια περίπτωση τίτλου-ογκόλιθου για το medium που έθεσε νέα δεδομένα σε σχέση με όσα ίσχυαν πιο πριν. Μετά το A Link to the Past τα πάντα μοιάζουν λιτά, απλοϊκά ως αδιάφορα πολλές φόρες, τόσο σε επίπεδο dungeons, όσο και overworld. Είναι κάτι που δεν αφορά αποκλειστικά το Neutopia αλλά όλα τα, μέχρι τότε, Zelda clones συμπεριλαμβανομένου, φυσικα, του πρώτου Zelda.
Όπως είναι λογικό, το Neutopia κινείται πολύ πιο κοντά στα δεδομένα του Zelda στο NES. Όλα στο παιχνίδι θυμίζουν μια alternative εκδοχή του πρώτου Zelda, αποδοσμένη με 16-bit γραφικά πρώτης γενιάς και με τη τόσο ανεβασμένη δυσκολία, ευτυχώς, να απουσιάζει. Από κει και πέρα, η βασική διαφορά ανάμεσα στους δυο τίτλους έγκειται στη πιο γραμμική διάθεση που διακατέχει το Neutopia. Εκεί δηλαδή που το Zelda σε πέταγε σε ένα τεράστιο overworld και σου έλεγε "εξερεύνησε", στο Neutopia η δομή χωρίζεται σε 4 mini overworlds τα οποία και επισκέπτεσαι μέσω μιας καθαρά γραμμικής διαδικασίας.
Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό στην υπόθεση overworld εστιάζεται στην απουσία του χάρτη. Πρόκειται για μια λογική που, για ευνόητους λόγους, δεν ακολουθούσαν τα top down, όσο τα περισσότερα side scrolling Action/Adventures της εποχής.
Παρόλα αυτά, η απουσία του χάρτη δεν αποτελεί τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο δείχνει εκ πρώτης όψεως . Η πυξίδα, που από τη πρώτη στιγμή έχεις στο παιχνίδι να σε οδηγεί, σε συνδυασμό με τις συχνές κατευθύνσεις που παίρνεις από του NPC’s, δε σε αφήνουν να περιπλανιέσαι στη τύχη. Παράλληλα, το πλαίσιο των τεσσάρων mini overworlds στο οποίο και ο τίτλος εντάσσει την απουσία του χάρτη, λόγω διαστάσεων, συμβαδίζει πολύ πιο αρμονικά σε σύγκριση με ότι θα έκανε ένα τεράστιο overworld στο στυλ του Zelda.
Σίγουρα η εν λόγω προσέγγιση μπορεί να διχάσει. Από τη μια μεριά, όντως, υπάρχουν στιγμές που μπορεί να χαθείς και να ξοδεύεις χρόνο στη προσπάθεια να βρεις το δρόμο σου (βέβαια, λόγω των διαστάσεων στα overworlds, δε μιλάμε για τίποτα φοβερό). Από την άλλη όμως, το γεγονός ότι ο τίτλος σε βάζει σε μια διαδικασία όπου, βρισκόμενος σε έναν άγνωστο κόσμο, καλείσαι να βρεις το δρόμο σου αποκλειστικά μέσω της πυξίδας που έχεις στη κατοχή σου και των κατευθύνσεων των ανθρώπων που θα συναντήσεις, συμβάλει πολύ στην αίσθηση της εξερεύνησης. Γενικά θα έλεγα ότι η όλη απόδοση, με τον τρόπο που υλοποιήται, περισσότερο θετικά παρά αρνητικά επιδρά στον τίτλο ενώ, τελικά, στη προσπάθεια να βρεις τα dungeons δε χάνεσαι περισσότερο απ' ότι θα χανόσουν στο πρώτο playthough του Zelda 1.
Γενικά θεωρώ ότι για την εποχή ήταν πολύ καλός τίτλος. Αν δεν υπήρχε αυτό το ελαφρώς προβληματικό collision detection και ο αρκετά επαναλαμβανόμενος σχεδιασμός των dungeons θα ήταν ακόμα καλύτερο. Κάποια στιγμή θα βάλω να δω και το sequel.
Leave a comment:
-
Δεν ξέρω αρχηγέ, εγώ τα παιχνίδια μου όλα στο normal τα παίζω. Δεν νομίζω να βρεις κάτι διαφορετικό από πρόκληση πάντως στα Primes. Aν κάτι ίσως σε χαλάσει είναι το backtracking στα 1-2. Το Echoes πάντως είναι το δυσκολότερο εκ των τριών χωρίς όμως να ξεπερνά τα όρια.
Leave a comment:
-
Loggo thanks για το λινκ,ειχε πολλες χρήσιμες πληροφοριες.
Επαιξα το zero mission,το βρηκα κατωτερο του super metroid αλλα πολυ καλο, το αφησα εκει που τελειώνει και το original metroid.Το part με την zero suit το βρηκα αθλιο λογω του απιστευτου trial and error που εχει.Το προχωρησα λιγο με τα save states που εκανα για πρωτη φορα σε αυτο το σημειο παροτι το επαιξα στο normal(βασικα 10 λεπτα ηθελα να ξεμπερδεψω με αυτο το part) και μετα ειδα το υπολοιπο στο youtube γιατι μου εσπασε τα νευρα,μεγαλο dificculty spike
Ισως καποια στιγμη το τελειώσω στα γρηγορα αλλα απλα ηθελα να παιξω το πρωτο πριν παω για τα prime,δεν περιμενα να ειχε και εξτρα
Μετα απο αυτα αρχισα το fusion(ισως επρεπε να το αφησω για μετα).Πιο ευκολο απο τα προηγουμενα να βρεις τα κρυμενα αντικειμενα ή απλα εγω εμαθα να παιζω metroid και γενικα εχει λιγοτερη εξερευνηση απο τα αλλα κατι που εχει τα υπερ και τα κατα του.Ωραιος ο χωρισμος σε sections αλλα το κανει πολυ straight forward γιατι χαλαει το βασικο συστατικο των metroid.
Πολυ δυσκολα bosses,ειδικα ο Nightmare που μου φανηκε broken και γενικα στην πορεια γινεται πολυ δυσκολο,ισως επρεπε να το παιξω στο easy (εαν ειχε).
Στο super metroid ειχε σημεια που κανανε spawn αυτα που πετανε και γεμιζες οπλα και ζωες.Εδω επαιζες τριγυρίζοντας για ποση ωρα με ενα tank και σε σκοτώνανε με 1 hit και γενικα αφηνανε ελαχιστη ζωη πισω τους.
Στην αρχη μου αρεσε που η samus λεει και αυτη τα δικα της αλλα δεν καταλαβα ακομα γιατι αυτο μονο στην αρχη και μετα μουγκα...
Το αφησα και αυτο για την ωρα,δεν μου αρεσε τοσο,ισως ειναι πολυ βαρυ να υπαρχει ενα super metroid απο πισω σαν μετρο συγκρισης.Ενδιαφερων σεναριο αλλα πολυ πιο action παρα adventure.
Τωρα που εχω μια ιδεα (γιαυτο επαιξα τα παλια) θα παιξω την τριλογια που θελω να την ολοκληρώσω.Το ερωτημα μου ειναι σε πιο επιπεδο δυσκολιας να το παιξω.Απο οτι ξερω το metroid prime 2 ειναι το πιο δυσκολο αλλα στο wii στα δυσκολα σημεια εχει μειωμενη δυσκολια.Αρα να παω για normal?
Leave a comment:
-
Ότι είπε. Και τα 3, σερί. Τα Primes είναι μέγιστες παιχνιδάρες. Μετά δες και το Zero Mission του Αdvance σε κανα emulator για κάτι πιο κοντά στο στυλ του Super Metroid που παίζεις τώρα. Μετά βάλε το Fusion και το Other M και έλα να τα θάψουμε παρέα.Originally posted by i Have no Equal View PostΚαι καλα θα κανεις, ΑΑ τιτλοι και τα 3.
Leave a comment:
-
Golden Eye :X Version 4 Official Release!!!
http://www.goldeneyevault.com/viewfile.php?id=202Wreck presents an amazing update to GE:X, hardware compatible, complete multiplayer complement, better guns, aimers, and much more. A must-see patch to play GoldenEye in Perfect Dark's engine.
Leave a comment:
-
Και καλα θα κανεις, ΑΑ τιτλοι και τα 3.Originally posted by Roronoa View PostΕβαλα να παιξω λιγο το super metroid με σκοπο να το δω κανα δεκαλεπτο και κολλησα,εχω συμπληρωσει τουλαχιστον κανα 3ωρο.Ειναι το πρωτο metroid που παιζω,το gameplay ειναι πολυ ωραιο και το backtracking ειναι λιγοτερο βαρετο απο όσο περιμενα.
Εαν ειχε και λιγο αναπτυξη σεναριου θα ηταν τελειο αλλα οκ ειναι παλαιας κοπης game.
Μαλλον θα παιξω την τριλογια prime στο wii.
Διαβασα πως τα prime ειναι συνεχεια απο το πρωτο metroid,να παιξω το remake του GBA πρωτα η να παω κατευθειαν?Δεν εχω ιδεα για το σεναριο του παιχνιδιου και απο το super metroid δεν εχω λαβει καμια πληροφορια
Leave a comment:
-
Kala Metroid Prime den prokeitai na paiksw pote, gia ta prwta milaw.
Panta ta evlepa ws paixnidia, psyxologikes proektaseis kai ta loipa oute mou perasan apo to myalo tote, oute fysika kai twra.
Leave a comment:
-
Η αίσθηση της απομόνωσης πάντως, πραγματικά περνάει σε άλλο επίπεδο κυρίως στο πρώτο Metroid Prime. Αυτό που, κατ’ εμέ, θα έκανε ακόμα πιο δυνατή την όλη αίσθηση, θα ήταν αφήγηση και σχόλια της Samus κατά τη διάρκεια της περιπλάνησης.
Ειδικοί στο θέμα Metroid είναι οι Burai και D0pe, εγώ για τα περί σεναρίου και του γενικότερου lore της σειράς θα σε παραπέμψω εδώ:
Leave a comment:
-
Ναι και εμενα μου εχει περασει η εξερευνηση (εχω μαθει πως πρεπει να ψαχνω το καθε κουτακι) αλλα σου περναει και μια ατμοσφαιρα πως εισαι μονος και πρεπει να τα βγαλεις περα με ολα αυτα τα κακα τερατα αλλα οχι τοσο εντονη ωστε να φοβασαι κιολαςOriginally posted by Ground_zero View PostEgw pote den enoiosa oute monaksia oute apomonosh se kanena Metroid.
Afto pou mou perase einai h ekserevnhsh.
Leave a comment:
-
έλα ρε...ειδικά το οτι αναπτύσεται η ιστορία διαβάζοντας τα λογκ του παρελθοντος μου πέρασε μια πολύ Lovecraft φάση...Originally posted by Ground_zero View PostEgw pote den enoiosa oute monaksia oute apomonosh se kanena Metroid.
Leave a comment:
-
Egw pote den enoiosa oute monaksia oute apomonosh se kanena Metroid.
Leave a comment:
-
Τα Metroid δε χρειάζονται σενάριο. Το βασικό είναι να σου περνάει την αίσθηση της απομόνωσης και της μοναξιάς (πέρα από τα χιλιάδες τέρατα που θέλουν να σε σκοτώσουν).Εαν ειχε και λιγο αναπτυξη σεναριου θα ηταν τελειο αλλα οκ ειναι παλαιας κοπης game.
Leave a comment:
-
Εβαλα να παιξω λιγο το super metroid με σκοπο να το δω κανα δεκαλεπτο και κολλησα,εχω συμπληρωσει τουλαχιστον κανα 3ωρο.Ειναι το πρωτο metroid που παιζω,το gameplay ειναι πολυ ωραιο και το backtracking ειναι λιγοτερο βαρετο απο όσο περιμενα.
Εαν ειχε και λιγο αναπτυξη σεναριου θα ηταν τελειο αλλα οκ ειναι παλαιας κοπης game.
Μαλλον θα παιξω την τριλογια prime στο wii.
Διαβασα πως τα prime ειναι συνεχεια απο το πρωτο metroid,να παιξω το remake του GBA πρωτα η να παω κατευθειαν?Δεν εχω ιδεα για το σεναριο του παιχνιδιου και απο το super metroid δεν εχω λαβει καμια πληροφορια
Leave a comment:
Leave a comment: