Announcement

Collapse
No announcement yet.

Retro Gaming Today

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Xeno
    replied
    Θελω να πω πως αργησα περιπου 22 χρονια, αλλα τελειωσα το Banjo Kazooie. Οχι κι ασχημα για παιχνιδι που ειχα αγορασει κιολας με το που βγηκε λιγο πολυ.
    Το πηρα τοτε, το ειχα αφησει θυμαμαι καπου στο mad monster mansion και σιγουρα με χαμηλο completion %.
    Το πηρα xbla οταν βγηκε πριν 10+ χρονια και δεν το εκανα καν boot.

Third time's the charm ομως, επρεπε να παρω Xbox One και να το παιξω μεσω XBLA BC για να νιωσω την απολυτη εμπειρια.
    Καλη φασουλα γενικα, οι κοσμοι ηταν πιο μικροι απ οταν τους θυμομουν οταν ημουν κι εγω μικρος. Εχει πλακα ποσο διαφορετικα φαινονται ολα οταν εχεις παλιωσει στο ειδος.

Το παιχνιδι περα απο τα water controls γενικα + camera controls καποιες φορες στεκεται πολυ καλα ακομα και σημερα. Εχει αρκετο content χωρις να ειναι bloated. Το εκανα 100% μεσα σε ενα 12ωρο και το χαρηκα αρκετα. Απο πιστες νομιζω εκανε peak καπου στα μισα, ερημος/χιονια/mad monster mansion. Στο τελος αρχισε να κουραζει λιγακι θα λεγα με rusty bucket bay και ισως και με την click clock wood, αλλα και παλι το παιχνιδι ηταν καλο μεχρι τελους.

Εκλεισε ευχαριστα και αυτη η "εκκρεμοτητα", πλεον εχουμε 0 backlog σε 16/32/64 bits θα ελεγα και μενουν ισως 2 παιχνιδια αν δεν κανω λαθος για να κλεισω και με υποχρεωσεις απο ps2/gc era.

Tagging the OG crew για ολες τις φορες που βαζαμε banjo kazooie και αδιαφορουσα παντελως.
    Ramparter Somari sain't Loggo

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Αφ' ενός με κάλυψες, εφ ετέρου παίξε το Messenger άμεσα, μην το καθυστερείς. Θα το καταευχαριστηθείς, ειδικά αν είσαι σε φάση για τέτοια αντίστοιχα παιχνίδια.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Το έχω το The Messenger από LRG για switch αλλά δεν το έχω ανοίξει ακόμη Οπότε δεν μπορώ να σου πω ακριβώς διαφορές και ομοιότητες. Το Oniken, φέρνει πολύ σε action platformer τύπου Blue Shadow, Kabuki Quantum Fighter, Ninja Gaiden. Νομιζω το Messenger από όσο έχω δει/ διαβάσει κλίνει περισσότερο προς action adventure παρά linear action( υπό την έννοια ότι έχει backtracking)

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Το Oniken μπήκε στη wishlist με συνοπτικές διαδικασίες, ευχαριστώ για το εύρημα. Παρεμπιπτόντως, έχεις παίξει το Messenger; Από τα κορυφαία του είδους που βγήκαν πρόσφατα. Αν ναι, πώς κατατάσσεις το Oniken σε σύγκριση;

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Λίγο εκτός τόπου και χρόνου, καθώς είναι μάλλον retro inspired τίτλοι αλλά έχοντας παίξει τα Oniken και Odallus δίνω thumbs up έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Το Βlazing Chrome δεν έχω αξιωθεί ακόμη να το παίξω...

Για τους physical lovers, φοβερή έκδοση των Oniken/ Odallus από eastasiasoft για το switch( γενικά απείρως ανώτερες εκδόσεις από την πανάκριβη LRG)
    To Oniken φέρνει πολύ σε Ninja Gaiden/ Blue Shadow και μου άρεσε πάρα πολύ όσο έχω παίξει στο Switch. Το Odallus είναι το Simon's Quest, αν το είχαν αναπτύξει χρόνια αργότερα. Πολύ ωραία σκοτεινή ατμόσφαιρα, ωραίο level design. Γενικά ομορφιές και τα δύο. Προφανώς στο Switch portable και σε τιμή προσφοράς( αλλά και full price δεν είναι τόσο ακριβά) αξίζουν με τα χίλια.

Από retro gaming να αναφέρω πως ψιλοπαλεύω το Metal Slug 3 αλλά όσο πανέμορφο είναι ρε γμτ, τόσο δύσκολο είναι... Σε σημεία μου φαίνεται τελείως απάλευτο και άνευ λογικής, ειδικά σε σχέση με το αγαπημένο μου Metal Slug X( εδώ το 1cc και ακόμη και το no death το πετυχαίνεις με practice, στο 3 φαντάζει άθλος) Ωστόσο, τι να λέμε, αγέραστος τίτλος... Η πίστα με τα jetpacks σε διπλό είναι όργιο.

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με την ιστορία του Xband, της πρώτης online multiplayer υπηρεσίας για κονσόλες που λειτουργούσε στις ΗΠΑ.

Έδινε δυνατότητα online multiplayer σε προϋπάρχοντα games, υποστήριζε email, chat, νέα, leaderboards, avatars και πάνω απ'όλα δούλευε!

The idea that you could take a cartridge that had been released years ago, plug it in and play over the network with somebody else, when the original developer of that game had never even though about network play, was mind-blowing
    Σήμερα στα PC online multi σε παλιά arcade games μπορεί να γίνει με το Supercade ή το GGPO αλλά τότε μιλάμε για το 1994 και για κονσόλες!

Leave a comment:

• nooto
    replied

Το βαζω εδω μιας και ειναι τα 20 γενεθλια του τιτλου. Το τελειωσα ξανα και παραμενει μια απο τις δυνατοτερες εμπειριες που εχω ζησει ως gamer. Ελπιζω να βρω χρονο συντομα να γραψω αναλυτικα τις εντυπωσεις μου.

Αρχισες να παίζει και σε pc

Πηρα προσφατα καινουργιο laptop και εκανα παρα πολλες αγορες καποιων καπως πιο παλιων παιχνιδιων (παιχνιδιων που να μπορω να τα παιξω optimally σε αυτο το hardware), οποτε ναι .

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Originally posted by nooto View Post
    Οπως ανεφερα και στο προσφατες αγορες, αγορασα απο το steam αρκετα retro παιχνιδια
    Αρχισες να παίζει και σε pc

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Ηθελα να ανοιξω ενα αντιστοιχο θεμα αλλα διαβαζοντας το OP του Sinclair καταλαβα οτι εδω ειναι το σωστο μερος για να γραψω τα οσα θελω. Οπως ανεφερα και στο προσφατες αγορες, αγορασα απο το steam αρκετα retro παιχνιδια και θα ηθελα να αρχισω σιγα σιγα να γραφω τις εντυπωσεις μου για οτι αποφασισω να ασχοληθω. Θα ξεκινησω ωστοσο με ορισμενους τιτλους που ειχα να καθονται στο psn. Περασα προσφατα ολο το psone library στο vita και η αρχη θα γινει με replay του silent hill. H αληθεια ειναι οτι το δοκιμασα λιγο και στο ps3 αλλα το παιχνιδι εχει επιπλεον ενα grain filter (το οποιο δεν ηταν τοσο ορατο στις sd) που οταν το απλωνεις σε hd τηλεοραση ειναι πολυ ασχημο. Στο vita απο την αλλη το παιχνιδι ειναι πανεμορφο, ακομα και σε wide screen (ειναι λες και αυτη ειναι η φυσικη του αναλογια και η ολη μετατροπη + τα χρωματα απο την oled κλπ ειναι ολα αψογα). Εκανα και custom επιλογες στα controls και ειμαι ετοιμος να ξεκινησω, ειναι ενα playthrough που ηθελα εδω και παρα πολυ καιρο να κανω μιας και το παιχνιδι εχω να το παιξω τουλαχιστον 15 χρονια. Ξεκιναμε με Silent Hill λοιπον και περισσοτερα εν καιρω!!

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Σε παιχνίδια που έχει να κάνει με 3D κίνηση, ναι, ισχύει. Αλλά για 2D platforms και fightings που χρησιμοποιώ, ο σταυρός είναι απαραίτητος. Παίζει και για άλλα είδη, που δεν μου έρχονται τώρα επειδή δεν τα πολυπαίζω.

Leave a comment:

• Albedo
    replied
    Θα το συνηθίσουμε πάλι με το playstation classic

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    mpa oxi, pote den tha ksesynithisw to D-Pad, gia mena einai akomh o primary tropos elegxou sta video games.

Leave a comment:

• Naked Snake
    replied
    Λίγο άσχετο αλλά εσχάτως παρατήρησα ότι αδυνατώ πλέον να παίξω τον οποιονδήποτε τίτλο (πλην του 1ου MGS) της PSX & post era που κινείσαι με το D-pad.Έτυχε να μου δανείσει ένας φίλος το PS2 και ενω έκανα ένα playthrough στα Silent Hills αλλά και στο Resi 4, μετα μεγάλης μου λύπης όταν καταπιάστηκα με το λατρεμένο μου κάποτε Onimusha απλά δεν τα κατάφερα. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου δυστυχώς όπου κάποιοι τίτλοι είναι πλέον Unplayable για μένα.Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους απο εδώ, αλλά για μένα είναι μια πραγματικότητα. Πιθανότατα έχει να κάνει και με την συνήθεια, αλλά νομίζω ότι η τεχνολογική εξέλιξη δεν είναι μονομερής αλλά αμφίδρομη διαδικασία και όσο να'ναι έχει και τις αντίστοιχες επιπτώσεις στο υποκείμενο (gamer).

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Μουσείο Pinball στο κέντρο της Αθήνας! Φαίνεται αρκετά οργανωμένο.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Κάποτε ήταν και η SEGA μεγάλη και είχε αυστηρή διαδικασία ελέγχων με το report αποτυχίας πολλές φορές φορές να μην εξηγούσε ακριβώς το λόγο γιατί το παιχνίδι δεν πέρασε!
    Αυτό είναι πραγματικά αστείο δεδομένης της ιστορίας της Sega.

Leave a comment:

Working...
X