Announcement

Collapse
No announcement yet.

Συζήτηση για τη 32 bit era

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Νομίζω πως αυτό δεν έχει σχέση με τα παραπάνω. Το ότι δεν εφαρμόστηκε μία ιδέα είναι κοινό φαινόμενο για τη βιομηχανία που δε σημαίνει απαραίτητα αποτυχία.
    μα τα fighting games ειναι ιδιαιτερη περιπτωση οπως ειπα και ποιο πανω για genre, επειδη περιεχεται ο παραγοντας competition δεν μιλαμε πχ για single player rpgs , αν μια νεα ιδεα η ενας νεος μηχανισμος εχει αποδοχη και ο κοσμος παιζει competitive για αρκετο καιρο θα ξαναχρησιμοποιηθει το concept, εξαλλου κανενα απο αυτα που εβαλες νομιζω πως δεν βγηκαν εκτος ιαπωνιας ουτε ειχαν καμια συνεχεια σε sequel δεδομενα που δηλωνουν πολλα, θα ειχε ενδιαφερον να μαθουμε αν γινεται ποια απο αυτα ειχανε και arcade εκδοση στην ιαπωνια

το οτι υπαρχουνε καποια διαμαντια παιχνιδια (και ειδικα jrpgs οπως σιγουρα ξερεις πολυ καλα) που δεν βγηκανε εκτος ιαπωνιας ποτε ειναι μια εξαιρεση σιγουρα που επιβεβαιωνει τον κανονα

Comment

Εμένα μου άρεσαν πάρα πολύ τα Cardynal Syn & Evil Zone από σχετικά άγνωστα fighting games.
      Kanena apo ta 2 pantws den einai toso agnwsto oso to Anarchy in the Nippon, seriously exei paixtei kanena apo afta ta games apo kanenan anthrwpo eksw apo iapwnia?
      Psaxnw na vrw vathmologies kai reviews na dw peri tinos prokeitai kai eite n/a vriskw h kati vathmologies tou 1.4 wtf ?

EDIT:
      Den thymamai an anaferthikan ta Rival Schools kai Jojo's bizzare adventure!
      Alles paixnidares apo ekei!
      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
      Kindred, this blade and I.
      "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
      Greek Gaming Videos
      Greek Final Fantasy Forum

Comment

scatman για κοιτα εσυ που ξερεις και ιαπωνικα ποια απο αυτα ειχανε arcade releases θα ειχε ενδιαφερον να μαθουμε

Den thymamai an anaferthikan ta Rival Schools kai Jojo's bizzare adventure!
        τα παραβλεψα ως αυτονοητες επιτυχιες ειδικα το rival schools ειχα αρρωστησει με αυτο!!
        και το 2 ητανε ακομα καλυτερο

Comment

Το Rival Schools ήταν έπος.Ground δεν τα ανέφερα ως άγvωστα,απλά μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω το Destrega είπα να βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι.
          Carpe diem

Comment

Ξέχωρα από τα fightings, αν θα μπορούσα να συνοψίσω για μένα την 32-bit era σε ένα παιχνίδι, αυτό θα ήταν το Sega Rally. Kαι δεν είμαι καν φαν των racings, ούτε κατάφερα ποτέ να γίνω. Το παιχνίδι ήταν πιο εθιστικό κι απ'τη φούντα του Tanno. Tη σήμερον ημέρα δεν θα καθόμουν ποτέ να μάθω την κάθε στροφή της κάθε διαδρομής, που πρέπει και πότε να πατάω γκάζι, φρένο, χειρόφρενο, που πρέπει να πέρνω κλειστές και που ανοιχτές τις στροφές. Κι όσο θυμάμαι μετά εκείνη τη μαλακία το Touring με κάτι βάρκες που δε στρίβανε, απαπα, εμετός.

Άλλο αγαπημένο σε Saturn το Guardian Heroes που ακόμα αν κοιτάξω πίσω, τα βάλω κάτω, παραμένει μέχρι σήμερα ο αγαπημένος μου beat'em up τίτλος. Το ευχαριστιόμουν πολύ και σε μονό αυτό το παιχνίδι παρ'όλο που ξενέρωνα να παίζω beat'em ups μόνος μου.

Άλλο έτσι πλην των πολύ γνωστών σαν το Panzer Dragoon ας πούμε, ήταν το Enemy Zero. Κλασομπανιέρες και άγχη με αυτό το κωλοπαίχνιδο γαμώ τους εξωγήινους και το Alien. Εκεί που το adventure της υπόθεσης πήγαινε πιο αργά κι από χελώνα και σε έχει σε αφασία ξαφνικά έσκαγε μύτη ο αόρατος και γινόταν κόλαση. Έχω την αίσθηση ότι τέτοιες ταχυπαλμίες δεν τις είχα δει ούτε στα κυνηγητά με τον Nemesis.

Ένα άλλο, μιας και τότε δεν ήμουν πολύ παιδί της καρέκλας και του pc, ήταν το Exhumed. Οι αναμνήσεις που έχω από αυτό είναι η γαμάτη μυστηριοαιγυπτιακή ατμόσφαιρά του και ο παραλογισμός της δυσκολίας του. Πρέπει να ήταν το πρώτο και μοναδικό fps που με κόλλησε. Μετά δεν ξανασχολήθηκα για πολύ καιρό με το είδος, μέχρι στην ουσία να πάρω pc της προκοπής.

Κι άλλα πολλά σε Saturn. Κι ακόμα περισσότερα σε Playstation. Το Blood Omen ας πούμε... Τι παιχνιδάρα ήταν ρε γαμώτο.... Θα πέσω σε retro-κατάθλιψη και θα αρχίσω να παίζω παλιά games πάλι μου φαίνεται... Πω θα το ψηνα άσχημα για Blood Omen!
            sigpic

Comment

καλα standar την εχουμε ξανακανει την κουβεντα για ρετρο fightings σε αλλα thread και εχουνε ξανα αναφερθει ολα αυτα , και το tobal no.1 στο psx μου αρεσε κριμα που δεν αρεσε καθολου στους φιλους μου τοτε

και στο τελειως ασχετο χωρις λογο μετα το post του deus εφαγα φλασια για το septerra core στο PC το εχει παιξει κανεις?

εκεινη την εποχη δεν περιμενα να δω τετοιου ειδους rpg στο pc

Comment

Καλά το Sega Rally απλά δεν υπήρχε όταν κυκλοφόρησε. Πολύ μπροστά από την εποχή του και υπερβολικά μπροστά από οποιοδήποτε άλλο racing κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή. Οι φυσικές, οι διαφορές στο οδόστρωμα κλπ, απίστευτος τίτλος. Τι να λέμε τώρα, πριν το Sega Rally τα racing ήταν σχεδόν ένα κονσερβοκούτι που απλά το κουνάγαμε αριστερά και δεξιά.

Καλύτερο από το sequel του και playable ακόμα και σήμερα.
                There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

με το sega rally ειχα φαει κολλημα με την εκδοση του pc για καποιο λογο (μαλλον γραφικων,τοτε ειχα μια voodoo banshee και τα εβαζα ολα στο max) και αγορασα pc τιμονιερα για παρτυ του πραγματικα ειχε απιστευτες φυσικες,

Comment

Kanena apo ta 2 pantws den einai toso agnwsto oso to Anarchy in the Nippon, seriously exei paixtei kanena apo afta ta games apo kanenan anthrwpo eksw apo iapwnia?
                    Γιατί τι σημασία έχει η δημοτικότητα? Το θέμα είναι ότι το Saturn έχει κάποια αξιόλογα 3D fighters κι ας είναι άγνωστα.

Psaxnw na vrw vathmologies kai reviews na dw peri tinos prokeitai kai eite n/a vriskw h kati vathmologies tou 1.4 wtf ?

scatman για κοιτα εσυ που ξερεις και ιαπωνικα ποια απο αυτα ειχανε arcade releases θα ειχε ενδιαφερον να μαθουμε
                    Elan Doree

Elan Doree is a pretty unknown conversion of a pretty unknown STV arcade game.
                    All Japan Pro Wrestling

All Japan Pro Wrestling Featuring Virtua is a Videogame by Sega (circa 1997). An excellent wrestling game from Sega.

Για τα υπόλοιπα δε γνωρίζω και μάλλον δεν έχουν arcade ports
                    " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

• Γιατί τι σημασία έχει η δημοτικότητα? Το θέμα είναι ότι το Saturn έχει κάποια αξιόλογα 3D fighters κι ας είναι άγνωστα.
                      Ti ta kanei aksiologa, to oti einai gia Saturn h to oti den ta epaikse kaneis ektos Iapwnias?
                      Sovara den exei shmasia h dhmotikothta?
                      An htan etsi ola ta games pou den epaikse pote kaneis einai paixnidares.

Oti kai na poume gia to sega rally einai ligo.

To Septerra Core to epaiksa amesws meta to FF7 kai htan ena apo ta prwta RPG pou epaiksa pote se PC, isws kai to prwto.
                      "

Greek Gaming Videos

Comment

• Ti ta kanei aksiologa?
                        Sovara den exei shmasia h dhmotikothta?
                        An htan etsi ola ta games pou den epaikse pote kaneis einai paixnidares.
                        Παίζονται ομαλά, έχουν καλά γραφικά, animation, combos και γενικά είναι διασκεδαστικά για την εποχή τους. Τι άλλο θα έπρεπε να έχουν?

Mάλλον ξεχνάς ότι μιλάμε για το Saturn όπου τα περισσότερα παιχνίδια της κονσόλας είναι άγνωστα για πολλούς λόγους. Δε λέει κάτι αυτό για την ποιότητά τους.

Υπενθυμίζω το Saturn έχει συνολικά γύρω στις 800-1000 κυκλοφορίες εκ των οποίων τα 300 περίπου έχουν κυκλοφορήσει σε Ευρώπη/ΗΠΑ

Comment

• Παίζονται ομαλά, έχουν καλά γραφικά, animation, combos και γενικά είναι διασκεδαστικά για την εποχή τους. Τι άλλο θα έπρεπε να έχουν?
                          To Ehrgeiz exei kalitera grafika, omalotero animation, kalitera combos kai genika htan diaskedastiko gia thn epoxh tou + eixe arcade release + vghke ektos Iapwnias.
                          Ara prepei na thewreitai diamanti, ti allo eprepe na exei ?

Den me noiazei to Saturn sygekrimena, me noiazoun ta fighting games pou mou paretheses kai kanena den fenetai arketa kalo pou kai na htan dhladh, den mporw na to kserw oute egw oute esy efoswn kaneis mas den ta epaikse.
                          Alla ean htan kala tha to hksere olos o kosmos twra, akomh kai an den eixan epityxia h den htan diasima afta ta games sthn epoxh tous.
                          "

Greek Gaming Videos

Comment

• Εδώ κάνεις 2 λάθη. Ακολουθείς μία δική σου λογική που βασίζεται στα Videos και επιπλέον, είχα κι έχω τη δυνατότητα να τα παίξω σε κανονικό hardware (τa All Japan & D-Xird τα είχα original btw)

Προσωπικά πιστεύω ότι το Ehrgeiz αν το θυμάται κανείς οφείλεται καθαρά στους χαρακτήρες (FF) του κι όχι στο ίδιο το παιχνίδι.

Comment

• Όχι δα.2-3 χαρακτήρες είχε από το FF7.Εγώ που τότε δεν ασχολιόμουν καθόλου με rpg, το καταευχαριστήθηκα.
                              Carpe diem

Comment

• μισο λεπτακι, πως εισαι τοσο σιγουρος για την ποιοτητα τους? ασχοληθηκες μαζι τους scatman?? balance ειχανε?? διπλο επαιξες??? εγω ο καημενος που ειχα δει τα 2 απο αυτα που εβαλες τα βγαλαμε με εναν φιλο πανω στο μισαωρο που εκανε imports τοτε παιχνιδια saturn , το οτι υπαρχουνε λοιπον επισης δεν λεει κατι οπως ολα δειχνουνε μιλαμε (τουλαχιστον για αυτα που ειχα την ατυχια να παιξω) για μετριοτατα παιχνιδια που δεν αξιζει να γνωριζει κανεις την τπαρξη τους ουτε για εγκυκλοπαιδικους gaming λογους imo

ground αυτα ειναι για το septerra core!!!
                                δεν ειχε επικουρα battle ost?

Comment

Working...
                                X