Το ξέρω πως είναι η ερώτηση σε ασχετο θέμα αλλά αν μπορείτε βοηθήστε στα παρακάτω...
Είναι μαθηματικά κατευθυνσης (Β' Λυκείου) για το Πάσχα έχω λύσει τα άλλα θέματα εκτός από τα δύο παρακάτω
1)Στο επίπεδο θεωρούμε τα σημεία Α(κσυνφ,λημφ) , Β (κημφ, -λσυνφ) και Γ(κ,λ) όπου κ,λ ανήκει R και 0<φ<π. Για ποιες τιμές του φ τα Α,Β,Γ είναι συνευθειακά ;
2)Τα σημεία Μ1 (1,1) , Μ2 (2,2) και Μ3 (3,-1) είναι τρεις διαδοχικές κορυφές ενός παραλληλογράμμου. Να βρεθούν :
α)οι συντεταγμένες της τέταρτης κορυφής του
β)οι συντεταγμένες του κέντρου του
γ)το εμβαδόν του
Ελπίζω να απαντήσει κάποιος εώς την Κυριακή
Ευχαριστώ
[/b]
Είναι μαθηματικά κατευθυνσης (Β' Λυκείου) για το Πάσχα έχω λύσει τα άλλα θέματα εκτός από τα δύο παρακάτω
1)Στο επίπεδο θεωρούμε τα σημεία Α(κσυνφ,λημφ) , Β (κημφ, -λσυνφ) και Γ(κ,λ) όπου κ,λ ανήκει R και 0<φ<π. Για ποιες τιμές του φ τα Α,Β,Γ είναι συνευθειακά ;
2)Τα σημεία Μ1 (1,1) , Μ2 (2,2) και Μ3 (3,-1) είναι τρεις διαδοχικές κορυφές ενός παραλληλογράμμου. Να βρεθούν :
α)οι συντεταγμένες της τέταρτης κορυφής του
β)οι συντεταγμένες του κέντρου του
γ)το εμβαδόν του
Ελπίζω να απαντήσει κάποιος εώς την Κυριακή
Ευχαριστώ
[/b]
1-Πρέπει οι ΑΒ και ΒΓ να έχουν ίσους συντελεστές διεύθυνσης.Αρα πρέπει (λημφ+λσυνφ)/(κσυνφ-κημφ)=(λ+λσυνφ)/(κ-κημφ) =>(ημφ+συνφ)/(συνφ-ημφ)=(1+συνφ)/(1-ημφ)
και απο εκει είναι τριγωνομετρία και πράξεις.
2-α)Έστω Μ4 η τέταρτη.Πρέπει λ(Μ1,Μ2)*λ(Μ1,Μ4)=-1.Επίσης πρέπει λ(Μ2,Μ3)=λ(Μ1,Μ4) .Πράξεις και βρίσκεις το σημειο.
β)Βρίσκεις τις εξισώσεις των ευθειών Μ1Μ3 και Μ2Μ4 και εκεί που τέμνονται (λύνεις το σύστημα των εξισώσεων του) είναι το κέντρο του παρ/γράμμου.
γ)Προφανές,δεν νομίζω να χρειάζεσαι βοήθεια.
[attachmentid=37]
Comment