Announcement

Collapse
No announcement yet.

Μπερλουσκονισμός στην Ελλάδα

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Μπερλουσκονισμός στην Ελλάδα

    Ή αλλιώς, the Italian way. Θεωρία, πράξη και επιπτώσεις.

    Ανοίγω αυτό το θέμα σε μια προσπάθεια να επικεντρώσω τη διάχυτη συζήτηση για την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα σε ένα ενδεχόμενο που, προσωπικά, το θεωρώ όλο και πιο πιθανό και ίσως να αποτελέσει και την απόλυτη ταφόπλακα όλων των εννοιών της λέξης "πολιτική" στη χώρα μας. Την άνοδο ενός επιτυχημένου επιχειρηματία στην εξουσία, με ένα πολιτικό λόγο ισοπεδωτικό, κολακευτικό προς τις μάζες και το συλλογικό ασυνείδητο του Μέσου Έλληνα, απαξιωτικό προς την ίδια την πολιτική και τα δρώμενά της, με κυρίαρχο επιχείρημα το "αφού είναι επιτυχημένος στις επιχειρήσεις του θα επιτύχει και στη διακυβέρνηση της Ελλάδας / Ιταλίας", με την αντιπολίτευση διαλυμένη, χωρίς έρεισμα στους πολίτες και χωρίς καν την ικανότητα να ασκήσει πολιτικό λόγο (εν μέρει και λόγω μεγάλης πλειοψηφίας της κυβέρνησης), με επιθέσεις προς τους θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη και η ελευθερία του Τύπου, με στηρίγματα είτε απολιτικά είτε ακροδεξιά, και ένα σωρό άλλα χαρακτηρηστικά για τα οποία σκοπεύω να μιλήσω πιο μετά, αν το θέμα τραβήξει.

    Το θέμα που θέτω είναι το εξής. Ποιά είναι για σας τα διακριτικά χαρακτηρηστικά του Μπερλουσκονισμού, με ποιό τμήμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής θα μπορούσε να συνδεθεί, και πώς εκφράζεται πανευρωπαϊκά? Πόσο πιθανό θεωρείτε ότι είναι ένα τέτοιο ενδεχόμενο στα καθ'ημάς? Από πού μπορεί να πηγάσει? Ποιά θα ήταν τα ελληνικά του χαρακτηρηστικά? Ποιοί είναι οι λόγοι που πιθανώς να μας οδηγήσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και ποιές θα είναι οι συνέπειες της πολιτικής μας ζωής? Πόσο επικίνδυνο, ακίνδυνο ή επιθυμητό θεωρείτε ένα τέτοιο ενδεχόμενο? Ποιός θα μπορούσε να είναι ο Έλληνας Μπερλουσκόνι?

    Θα ήθελα τη γνώμη της κοινότητας, αν ενδιαφέρεται ασφαλώς, γύρω από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για τα έργα και τις ημέρες του ίδιου του Μπερλουσκόνι στην Ιταλία καλό θα ήταν να μην κοιτάξετε μόνο τα μεσημεριανάδικα για φωτογραφίες του σε βίλες με βίζιτες, αλλά και δημοσιεύματα του ξένου και εγχώριου Τύπου για διοικητικές και οικονομικές του αποφάσεις, καθώς και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κοινοβουλευτική λειτουργία. Θα ήθελα μια συζήτηση όσο το δυνατό τεκμηριωμένη και σοβαρή, και με βίντεο αλλά και με παραπομπές σε ειδησιογραφικά sites και blogs, και όσο το δυνατόν με επιχειρήματα.

    Για να μη μπουκώσω την κουβέντα, όπως κάνω συχνα, επιφυλάσσομαι να μιλήσω αργότερα. Για την ώρα...

    Η μπάλα σε σας.
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

    Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

    Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

  • #2
    Βγενοπουλισμός

    Comment


    • #3
      το θεωρώ όλο και πιο πιθανό και ίσως να αποτελέσει και την απόλυτη ταφόπλακα όλων των εννοιών της λέξης "πολιτική" στη χώρα μας.
      Mάλλον έχεις μείνει λίγο πίσω. Η ταφόπλακα έχει ήδη μπει. Τα χθεσινά γεγονότα στην βουλή είναι απλά η επιβεβαίωση, με την απόλυτη κωλοτούμπα για τα όσα ακούγαμε προεκλογικά και από τις 2 μεγάλες πλευρές τουλάχιστον. Μιλάμε για φαρσοκωμωδία πλέον.

      Η αίσθηση που μου δίνεις είναι οτι φωτογραφίζεις τον βγενο. Προσωπικά πολύ αμφιβάλλω αν έχει καν κάτι τέτοιο στο μυαλό του. Το προφιλ πάντως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό του Μπερλουσκόνι. Όσο τον έχω ακούσει τουλάχιστον η αίσθηση που μου δίνει είναι ότι πρόκειται για ένα "σωστό" καπιταλιστή χωρίς τάσεις λαϊκισμού. Το αν κάποιοι διαφωνούν συνολικά με το σύστημα του καπιταλισμού είναι άλλη (μεγάλη) κουβέντα.

      Πόσο πιθανό θεωρείτε ότι είναι ένα τέτοιο ενδεχόμενο στα καθ'ημάς? Από πού μπορεί να πηγάσει? Ποιά θα ήταν τα ελληνικά του χαρακτηρηστικά? Ποιοί είναι οι λόγοι που πιθανώς να μας οδηγήσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και ποιές θα είναι οι συνέπειες της πολιτικής μας ζωής? Πόσο επικίνδυνο, ακίνδυνο ή επιθυμητό θεωρείτε ένα τέτοιο ενδεχόμενο? Ποιός θα μπορούσε να είναι ο Έλληνας Μπερλουσκόνι?
      Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο με την κατάσταση που επικρατεί δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος επιχειρηματίας αρκετά χαζός για να πάρει στα χέρια του την καυτή πατάτα. Πάντως δεν χρειάζεται να γίνεις και πρωθυπουργός για να κυβερνάς.

      Πραγματικά όταν διάβασα το ποστ σου είχα στο μυαλό μου αρκετά πράγματα να γράψω. Δεν θα το κάνω γιατί τελικά θα ήταν μία σειρά από αναλύσεις που θα οδηγούσαν ουσιαστικά στο τίποτα. Αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι το φαινόμενο του μπερλουσκονισμού όπως το λες, είναι απλά είναι μία "αστεία" "εξαίρεση"-"παραλλαγή" ενός σάπιου πολιτικού συστήματος των ανεπτυγμένων τουλάχιστον χωρών.

      Comment


      • #4
        Sub, αν δε κάνω κάποιο τραγικό λάθος (και παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος αν είναι έτσι), ο Βγενόπουλος έχει ήδη εκφράσει την άποψη ότι πρέπει να του ανατεθεί η διαχείριση της οικονομίας της χώρας.
        There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
        Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

        Comment


        • #5
          Ζητησε ο Λυκος να φυλαξει τα προβατα; Πολυ ευγενικο εκ μερους του, λογικα θα εχει καλες προθεσεις.
          Do a barrel roll!

          Comment


          • #6
            Originally posted by sub_zero View Post
            Mάλλον έχεις μείνει λίγο πίσω. Η ταφόπλακα έχει ήδη μπει. Τα χθεσινά γεγονότα στην βουλή είναι απλά η επιβεβαίωση, με την απόλυτη κωλοτούμπα για τα όσα ακούγαμε προεκλογικά και από τις 2 μεγάλες πλευρές τουλάχιστον. Μιλάμε για φαρσοκωμωδία πλέον.

            Παρακαλώ πολύ να μου δώσουν κάνα link να καταλάβω ποία "ταφόπλακα" μπήκε ήδη. Άκουσα μπήκε νέο νομοσχέδιο και μετά άρχισαν οι διαμαρτυρίες ολόκληρης της Ελλάδας για το νέο νομοσχέδιο.

            Επειδή έλειπα 4 μέρες και έχω χάσει την μπάλα με τόσα που γίνονται, θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι σόι είναι το νέο νομοσχέδιο και τι έγινε.

            Ευχαριστώ.

            Πίσω στο θέμα μας.

            Τον έχω δει στην τηλεόραση τον Berlusconni στις εκλογές. Έχασε μία φορά τις εκλογές. Δεν μπορώ πραγματικά να εκφέρω σωστή γνώμη προς τον άνθρωπο αυτό, καθώς δεν τον γνωρίζω αυτόν, ούτε και την προσωπική και πολιτική ζωή του για να συλλάβω μία ιδέα περί τίνος πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα.
            sigpic

            Comment


            • #7
              Ο Δασκαλόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΒ) σήμερα ήταν ξεκάθαρος - το πολιτικό σύστημα με τη σημερινή μορφή του αδυνατεί να δώσει λύσεις, και η μόνη αλλαγή μπορεί να επέλθει μέσα από την επιχειρηματικότητα. Είπε κανείς τίποτα?

              Ο Βγενόπουλος έχει συντηρήσει ένα πιο μετριοπαθές αλλά εξίσου αρπακτικό προφίλ με αυτό του Μπερλουσκόνι. Διαχειρίζεται αραβικά κεφάλαια, έχει εξαπλωθεί σε τράπεζες (Marfin), τρόφιμα (Vivartia) και μεταφορές (Ολυμπιακή) ανάμεσα στα άλλα, φρόντισε να γίνει πρόεδρος μεγάλου αθλητικού σωματείου και να αποκτήσει έρεισμα και αναγνωρισιμότητα, και το μόνο που του λείπει είναι ένα ΜΜΕ. Να θυμίσω την πρόσφατη εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή (νόμίζω την "Ανατροπή") όπου μίλησε σε τόνο "εμπρός της γης οι κολασμένοι", προσπαθώντας να εμφανιστεί πως κατανοεί και συμμερίζεται την οργή και την αγωνία του κόσμου. Είναι, επιφανειακά, ο τέλειος υποψήφιος, με δεύτερο πουλέν για μένα το Φιλιππίδη, άλλον παλιό πρόεδρο του βάζελου που τώρα είναι διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μιας τράπεζας που διαρκώς επεκτείνεται με επενδύσεις σε υποδομή. Σε συνδυασμό με την πολιτική εξέλιξη πριν λίγες μέρες, έχουμε μια Μπακογιάννη που την έκανε στην πρώτη ευκαιρία από τη Ν.Δ. και ένα Σαμαρά που με μεγάλη ευχαρίστηση την ξεφορτώθηκε (αν ο Σαμαράς ψήφιζε "ναι" μην ξεγελιέστε, η Μπακογιάννη θα ψήφιζε "όχι"), οπότε μιλάμε για έναν απευθείας έτοιμο πολιτικό μηχανισμό με παραδοσιακούς δεσμούς με το επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας. Επιγραμματικά θυμίζω την οικογενειακή της συγγενεια με τον πρόεδρο της Aegean, το Βασιλάκη, που (σύμπτωση!) συγχωνεύτηκε με την Ολυμπιακή του Βγενόπουλου.

              Αυτά για τα τυπικά.

              Επί της ουσίας, ο ΣΕΒ δεν είπε τίποτα που δε λέμε ή δε σκεφτόμαστε ή δε φοβόμαστε όλοι μας στο στενό μας κύκλο. Το να ακούω όμως πως είναι έτοιμοι να σώσουν τη χώρα οι άνθρωποι (και αναφέρομαι στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα) που έχουν εγκαθιδρύσει απίστευτης ισχύος μονοπώλια και ολιγοπώλια λαδώνοντας και αποφεύγοντας οποιοδήποτε έλεγχο (ρίξτε μια ματιά σε έρευνες και πρόστιμα που έχουν πέσει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για καρτέλ σε τρόφιμα και καύσιμα), πληρώνουν μισθούς πείνας και κυνηγούν την πιο ευέλικτη εργασία που προσφέρεται, που φοροδιαφεύγουν και δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές συστηματικά και που, εν πάσει περιπτώσει, όλοι μας ξέρουμε πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο περισσότερος ιδιωτικός τομέας είναι κρατικοδίαιτος, είτε με τη μορφή επιδοτήσεων είτε με τη μορφή προστασίας είτε με τη μορφή διαφθοράς, δεν ξέρω, εμένα με τρομάζει κάπως. Το αδιέξοδο του πολιτικού κόσμου είναι γνωστό και έχει συζητηθεί από όλους, αλλά όσοι σκέφτονται πως ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι αυτομάτως και επιτυχημένος κυβερνήτης, έχω να πω δυο πράγματα. Πρώτον, η πολιτική είναι πολλά περισσότερα από διοίκηση και διαχείριση (χωρίς να υποτιμώ τη σημασία τους ασφαλώς). Δεύτερον, στις μεγάλες και μεσαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν εφαρμόζονται ακριβώς δημοκρατικές μέθοδοι διοίκησης, διαχείρισης και παραγωγής. Και ένα μπόνους, ποιά ακριβώς είναι τα ελληνικά πολιτικά στεγανά ώστε να αποτραπεί η καπήλευση του νομοθετικού έργου και της δικαιοσύνης προς ιδίο όφελος? Εδώ σκοτωνόμαστε διαρκώς για το ασυμβίβαστο των βουλευτών...
              Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

              Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

              Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

              Comment


              • #8
                Περι ΣΕΒ ο λόγος, το ξέρετε πως στο νομοσχέδιο περί αξιολόγησης καθηγητών πανεπιστημίου, 2 από τους φορείς αξιολόγησης είναι ο ΣΕΒ και η Εκκλησία;

                Γειά σου Ελλάδα με την ελευθερία σου!
                Originally posted by Raf
                Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                Comment


                • #9
                  Περι ΣΕΒ ο λόγος, το ξέρετε πως στο νομοσχέδιο περί αξιολόγησης καθηγητών πανεπιστημίου, 2 από τους φορείς αξιολόγησης είναι ο ΣΕΒ και η Εκκλησία;
                  Η εκκλησία είναι λίγο άσχετη φυσικά αλλά η ύπαρξη του ΣΕΒ ως φορέα αξιολόγησης δε νομίζω πως είναι τόσο παράλογη. Καλώς ή κακώς, κάποιοι θα πρέπει να δουλέψουν στη βιομηχανία και το να έχει κάποιος ικανότητες σχετικές με το τι χρειάζεται η βιομηχανία ΔΕΝ είναι παράλογο. Στην Ελλάδα φυσικά δαιμονοποιούμε τέτοιες τάσεις αλλά συμβαίνει παντού στον κόσμο.
                  Πρώτον, η πολιτική είναι πολλά περισσότερα από διοίκηση και διαχείριση (χωρίς να υποτιμώ τη σημασία τους ασφαλώς). Δεύτερον, στις μεγάλες και μεσαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν εφαρμόζονται ακριβώς δημοκρατικές μέθοδοι διοίκησης, διαχείρισης και παραγωγής.
                  Βέβαια οι συνήθεις πολιτικοί δεν είναι καλοί ούτε στη διαχείριση ούτε στη διοίκηση. Το ότι δεν εφαρμόζονται δημοκρατικές διαδικασίες δε μου λέει κάτι προσωπικά. Λες και τώρα έχουμε δημοκρατική διακυβέρνηση. Επιπλέον, δεν πιστεύω πως η απόλυτη δημοκρατία είναι το ζητούμενο ή η λύση. Όσο περνάνε τα χρόνια νομίζω πως ο Πλάτωνας είχε την καλύτερη ιδέα περί πολιτεύματος (βέβαια άντε βρες τους σοφούς...).
                  Και ένα μπόνους, ποιά ακριβώς είναι τα ελληνικά πολιτικά στεγανά ώστε να αποτραπεί η καπήλευση του νομοθετικού έργου και της δικαιοσύνης προς ιδίο όφελος?
                  Εδώ ακριβώς είναι το ζουμί. Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρει κάποιος Βγενόπουλος (ή άλλος αντίστοιχος) την εξουσία και να μην τη χρησιμοποιήσει προς ιδίον όφελος. Αυτό γίνεται και τώρα αλλά θα είναι πολύ πιο άμεσο. Αν δε ελέγχει και πιο άμεσα τα μέσα ενημέρωσης όπως ο Μπρελουσκόνι, μιλάμε για κανονικότατη δικτατορία.
                  Originally posted by Squall Leonhart
                  I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                  Originally posted by 丹野
                  Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                  Originally posted by Ryu_gr
                  υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by straier View Post
                    Η εκκλησία είναι λίγο άσχετη φυσικά αλλά η ύπαρξη του ΣΕΒ ως φορέα αξιολόγησης δε νομίζω πως είναι τόσο παράλογη. Καλώς ή κακώς, κάποιοι θα πρέπει να δουλέψουν στη βιομηχανία και το να έχει κάποιος ικανότητες σχετικές με το τι χρειάζεται η βιομηχανία ΔΕΝ είναι παράλογο. Στην Ελλάδα φυσικά δαιμονοποιούμε τέτοιες τάσεις αλλά συμβαίνει παντού στον κόσμο.
                    Ώπα ώπα μισό. Θα αξιολογήσεις έναν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ η έναν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌ βάσει της τάσης της αγοράς; Οκ, δηλαδή ένας φυσικός που κάνει έρευνα στα βαρυτικά κύματα ή στην κβαντομηχανική προφανώς θα πρέπει να πάρει τον πούλο;
                    Μιλάω για αξιολόγηση ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, όχι μελλοντικων εργαζομένων.
                    Originally posted by Raf
                    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Somari View Post
                      Περι ΣΕΒ ο λόγος, το ξέρετε πως στο νομοσχέδιο περί αξιολόγησης καθηγητών πανεπιστημίου, 2 από τους φορείς αξιολόγησης είναι ο ΣΕΒ και η Εκκλησία;

                      Γειά σου Ελλάδα με την ελευθερία σου!
                      Έχεις πηγή;
                      Πάντως θα το πω και ας φάω κράξιμο από πολλούς, ένας από τους λόγους που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο που είμαστε σήμερα είναι και αυτή η τάση που έχουμε σαν λαός να δαιμονοποιούμε τα πάντα. Δεν είναι δυνατόν το πανεπιστήμιο να είναι τελείως αποκομένο από την αγορά εργασίας. Από τη στιγμή που το κράτος δίνει λεφτά για τα πανεπιστήμια θα πρέπει αυτά να τα "επιστρεφουν" πίσω με έμμεσο τρόπο. Σε ένα σωστό σύστημα αξιολόγησης έχει θέση και ο Σ.Ε.Β.


                      Ο Δασκαλόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΒ) σήμερα ήταν ξεκάθαρος - το πολιτικό σύστημα με τη σημερινή μορφή του αδυνατεί να δώσει λύσεις, και η μόνη αλλαγή μπορεί να επέλθει μέσα από την επιχειρηματικότητα. Είπε κανείς τίποτα?
                      αλλά όσοι σκέφτονται πως ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι αυτομάτως και επιτυχημένος κυβερνήτης, έχω να πω δυο πράγματα. Πρώτον, η πολιτική είναι πολλά περισσότερα από διοίκηση και διαχείριση (χωρίς να υποτιμώ τη σημασία τους ασφαλώς).
                      Sub, αν δε κάνω κάποιο τραγικό λάθος (και παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος αν είναι έτσι), ο Βγενόπουλος έχει ήδη εκφράσει την άποψη ότι πρέπει να του ανατεθεί η διαχείριση της οικονομίας της χώρας.
                      Ακριβώς όμως είναι άλλο πράγμα η διακυβέρνηση και άλλο η οικονομική διαχείριση. Τώρα αν θα πέσει πείνα σε μία τέτοια περίπτωση... Εννοείται ότι θα πέσει πείνα και κάτι τέτοιο είναι πλέον απαραίτητο. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο. Μην ψάχνουμε ευθύνες και ληστείες μόνο στους πολιτικούς. Μέχρι πόσο θα συνεχιστεί η κατάσταση με αυτό τον υπέρογκο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων (ο οποίος δεν είναι καν δυνατο να υπολογιστεί) που πληρώνονται για να τα ξύνουν; Η μπάλα θα πάρει και μερικούς που δεν φταίνε σε τίποτα αλλά όταν ανήκεις σε ένα σύνολο τις μαλακίες ορισμένων τις πληρώνουν όλοι.

                      Σαν κοινωνία-πολιτικό σύστημα από το 80 και μετά δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε αυτά που μας άφησε η προηγούμενη γενιά. Κλαιγόμαστε τώρα ότι θα είμαστε η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη (αυτό το επιχείρημα είνα γνωστή καραμέλα στα πανεπιστήμια κυρίως). Μα φυσικά δεν θα ζήσουμε όπως οι προηγούμενοι που μετά τον πόλεμο για να πετύχουν κάτι ξεκωλιάστηκαν στις Αμερικές και τις Γερμανίες. ΌΠως το ίδιο γίνεται και με αρκετούς Αλβανούς στην Ελλάδα τώρα. Όταν φτάσουμε πάλι και εμείς σε αδιεξοδο και δεν θα υπάρχει ούτε φαί, μας βλέπω να πηγαίνουμε μετανάστες στην Αλβανία...


                      Η ουσία είναι μία τελικά και εκεί καταλήγουν όλα. Ας κάψουν τη βουλή, ας κρεμάσουν τους πολιτικούς στο σύνταγμα, ας αναλάβει τη διαχείριση ο Βγενόπουλος, ας έρθει αναρχία, ας έρθει χόυντα μπλαμπλαμπλα μπλαμπλαμπλαμπλα αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει σαν λαος να δουλέψουμε και όχι να δουλεύουμε τον κόσμο τότε γεια χαρά. Κάποια στιγμή βέβαια θέλουμε δεν θέλουμε θα το καταλάβουμε αλλά αν χρειαστεί να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο τότε τα πράγματα θα είναι πραγματικά πολύ άσχημα για όλους.

                      Comment


                      • #12
                        Ώπα ώπα μισό. Θα αξιολογήσεις έναν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ η έναν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌ βάσει της τάσης της αγοράς; Οκ, δηλαδή ένας φυσικός που κάνει έρευνα στα βαρυτικά κύματα ή στην κβαντομηχανική προφανώς θα πρέπει να πάρει τον πούλο;
                        Μιλάω για αξιολόγηση ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, όχι μελλοντικων εργαζομένων.
                        Η αξιολόγηση σημαίνει ότι θα έχουν κάποιο λόγο στο πρόγραμμα σπουδών. Και δεν είπα να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κάθε εταιρείας αλλά το να έχουν κάποια βαρύτητα στο τι θα ήθελαν από μελλοντικούς εργαζομένους. Φυσικά όποιος θέλει να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα θα συνεχίσει να μπορεί.
                        Δεν ξέρω ακριβώς πώς θα λειτουργούσε αυτό το σύστημα αξιολόγησης αλλά η αξιολόγηση καθηγητών επηρεάζει τους μελλοντικός εργαζομένους έμμεσα.
                        Μιλώντας με απτά παραδείγματα, στην Ιαπωνία τα πανεπιστήμια είναι πολύ άμεσα συνδεδεμένα με τη βιομηχανία. Δε νομίζω πως θα χάλαγε κανέναν με το που τελειώνεις το Μάστερ σου να σε προσλάβουν σε εταιρεία με πολύ καλό μισθό. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που προτιμούν ακαδημαϊκή καριέρα και μπορούν κάλλιστα να το κάνουν από τις ίδιες σχολές.
                        ΥΓ. Γιατί έχεις την εντύπωση πως η κβαντομηχανική δεν ενδιαφέρει τις εταιρείες;
                        Originally posted by Squall Leonhart
                        I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                        Originally posted by 丹野
                        Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                        Originally posted by Ryu_gr
                        υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by straier View Post
                          ΥΓ. Γιατί έχεις την εντύπωση πως η κβαντομηχανική δεν ενδιαφέρει τις εταιρείες;
                          Στην Ελλάδα;
                          Originally posted by Raf
                          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                          Comment


                          • #14
                            Στην Ελλάδα;
                            Δεκτό. Καλώς ή κακώς πάντως το λογικό είναι οι περισσότεροι φυσικοί να μπορούσαν να απορροφηθούν από τη βιομηχανία. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι απόφοιτοι να απορροφηθούν από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια (ασχέτως αν συμβαίνει).
                            Originally posted by Squall Leonhart
                            I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                            Originally posted by 丹野
                            Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                            Originally posted by Ryu_gr
                            υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                            Comment


                            • #15
                              Συμφωνώ. Αλλά πχ εγώ θα βγω φυσικός με εξειδίκευση στη ρευστοδυναμική. Για ποιο λόγο το πως θα κάνει ο Ιακωβίδης το μάθημά του να το ορίζει ένας εταιρικός οργανισμός. Δηλαδή ότι δεν χρειάζονται οι εταιρείες (πχ την εξάρτηση του ιξώδους από την πυκνότητα ενός ρευστού) να μη το διδαχθώ; Γνώση δεν είναι και αυτή; Έτσι δε βγαίνεις φυσικός, (λειψό) εταιρικό εργαλείο βγαίνεις.
                              Originally posted by Raf
                              Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                              Comment

                              Working...
                              X