Announcement
Collapse
No announcement yet.
Πανεπιστημιακο Βitching
Collapse
X
-
Στο Erasmus αυτό καθαυτό όντως. Όμως το ίδρυμα υποδοχής μπορεί να συμμετέχει ταυτόχρονα σε διάφορα προγράμματα, τα οποία δεν περιορίζονται στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα είχα έναν συγκάτοικο από Αμερική για 6 εβδομάδες, με τον οποίον παρακολουθούσαμε το ίδιο πρόγραμμα. Εγώ είχα πάει μέσω Erasmus, ενώ αυτός με ένα αντίστοιχο Αμερικάνικο. Τις Κινέζες τις γνώρισα σε ένα 5ήμερο ταξίδι που είχε διοργανωθεί από το πανεπιστήμιο, στο οποίο σπούδαζαν άτομα από όλον τον κόσμο, ανεξαρτήτως προγράμματος. Είχαν μείνει βέβαια 2 χρόνια στη Φινλανδία, επικοινωνώντας κατά κύριο λόγο στα αγγλικά, αλλά και πάλι, η αγγλική τους προφορά ήταν σχεδόν άπταιστη. Πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη ενός τυπικού Έλληνα
Leave a comment:
-
Στο Εράσμους το απλό συμμετέχουν μόνο άτομα από Ευρωπαϊκές χώρες. Μήπως απλά είχαν μεγαλώσει στην Ευρώπη;
Leave a comment:
-
Στο Erasmus και οι Κινέζες της παρέας μιλούσαν όχι μόνο με πολύ καλό συντακτικό, αλλά και πάρα πολύ καλή προφορά. Ήταν σχεδόν άψογη. Τι να πω, μάλλον ήμασταν πολύ pro γκρουπ
Leave a comment:
-
Xeno έλα μία βόλτα από York να δεις τι γίνεται με τα κινεζάκια. Η russian μία χαρά θα σου φαίνεται, μη σου πω ότι θα χαίρεσαι να διαβάζεις emails της.
Leave a comment:
-
Με bold οι διορθώσεις μου. Το "good profits" δεν είναι αδόκιμο νομίζω, αλλά πιο συνηθισμένο είναι το solid profits.Google and IBM, representing the information technology sector, delivered good profits
Μπροστά στους Κινέζους, οι οποίοι κυριολεκτικά δε μπορούν να αρθρώσουν λέξη, η ρωσίδα σου είναι επίτιμος διδάκτωρ αγγλικής λογοτεχνίας στο Cambridge. Αλλά αυτό φαντάζομαι το ξέρεις ήδη.
Τα κριτήρια είναι ένα TOEFL πάνω από 250 με άριστα το 300 (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι) ή ένα GRE/ GMAT με καλούς βαθμούς στα επιμέρους. Για θετικές επιστήμες, επειδή το verbal τμήμα του GRE ειδικά είναι ο λάκκος με τα λιοντάρια και η βαθμολόγηση είναι ακόμα χειρότερη, οτιδήποτε πάνω από 350 είναι αρκετό. Για την έκθεση οτιδήποτε πάνω από 4 στα 6 κάνει. Για μαθηματικά θες 800/800 απλά, άντε ένα μικρό σκόντο 10 - 20 μονάδες. Οι δικοί μου βαθμοί ήταν 540 verbal (personal worst), 5,5 έκθεση, 800 quantitative. Όπως καταλαβαίνετε, το αν ξέρεις ή δεν ξέρεις αγγλικά δεν έχει μεγάλη σχέση. Μπορείς να πάρεις TOEFL εντελώς μηχανικά και μπορείς να δώσεις GRE απλά λιώνοντας τα preparation books πάλι χωρίς να ξέρεις αγγλικά (αλλιώς οι Κινέζοι δε θα πατάγανε πόδι στην Αγγλία).
Leave a comment:
-
Στο Erasmus, η Ρωσίδα της παρέας μια χαρά μίλαγε αγγλικά. Με κάτι άλλες Ρωσίδες που είχαν έρθει για 2-3 ημέρες, πάλι μια χαρά συνεννοούμασταν. Για τους Ρώσους τώρα δεν μπορώ να έχω γνώμη, δεν μιλήσαμε και πολύ άλλωστε
Leave a comment:
-
Νομίζω αυτό είναι το καλύτερο.On the 4th of October second
Αυτό, αν εξαιρέσεις την έλλειψη σημείων στίξης, αποστρόφων, κάποιων άρθρων κλπ είναι γενικά σωστό αν και με περιορισμένο πληροφοριακό περιεχόμενο.Overall the situation on the markets is not entirely clear, therefore some tension is present, investors are concerned about sustainability of stock markets performance.
Πάντως σε καμία περίπτωση δε μιλάνε-γράφουν όλοι οι Ρώσοι έτσι. Ούτε όλες οι Ρωσίδες είναι ψώνια (ααααργκ γενικότητες).
Στο Ζήνο έχω να πω υπομονή αν και οφείλει να παραπονεθεί για την αργοπορία.
Μπαρτ νομίζω δεν έχει ιδέα τι επίπεδο αγγλικών υπάρχει παγκοσμίως, μην κρίνεις από Ελλάδα. Σε άλλες χώρες, ειδικά μη ευρωπαϊκές και ειδικά στην ομιλία υπάρχει μεγάλη δυσκολία.
Leave a comment:
-
Τουμπανο ειναι Vaynard, αλλα νομιζω πως η κατασταση δε σωζεται με τιποτα
.
Bart τα κριτηρια που λες ειναι κοινα λιγο πολυ σε ολα τα αγγλοφωνα πανεπιστημια. Παντου υπαρχουν τετοια φαινομενα και σιγουρα ακομα δεν εχω δει τα χειροτερα.
Ramp ισα ισα που στο τελος θα παρει το ιδιο πτυχιο με εμενα και με ολους τους αλλους. Ηδη πηρε ενα MSc εδω και παει για το 2ο και καπως θα τα καταφερει καλως ή κακως.
Leave a comment:
Leave a comment: