Announcement

Collapse
No announcement yet.

Farewell to England (and other places)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Όσο και να μην το φανταζόμουν πριν μερικά χρόνια ότι θα έγραφα σε αυτό το θέμα για δικό μου λογαριασμό, τελικά έγινε.

Από σήμερα βρίσκομαι στην Ολλανδία, στο Λέιντεν, όπου θα κάνω Μάστερ σε European Union Studies και παράλληλα θα ψάχνω για δουλειά σε διάφορα μέτωπα.

Αφήνει πολύ πικρή γεύση στο στόμα το ότι επιστρέφω 5 χρόνια πίσω, έχοντας τότε τελειώσει το πρώτο μου Μάστερ, αλλά η εργασιακή πραγματικότητά μου στην Ελλάδα απλά δε μου άφηνε άλλα περιθώρια. Είμαι πολύ κουρασμένος ψυχολογικά και οι προοπτικές μου είναι ανύπαρκτες, οπότε...Παίρνω το ρίσκο. Κανείς δεν υπόσχεται τίποτα, τα πράγματα είναι ζόρικα παντού, αλλά θέλω να πιστεύω πως στο τέλος κάτι θα βγει από αυτή την ιστορία.

Όσον αφορά το forum εννοείται ότι θα συμμετέχω και θα είμαι moderator, ίσως και πιο έντονα από πριν, και εννοείται πως είμαι διαθέσιμος για πληροφορίες, ερωτήσεις και βοήθεια σε όλους σας. Αρκεί μόνο να ρωτήσετε, και ξέρετε καλά πως θα απαντήσω.

Και μια μικρή αποκάλυψη. Ίσως είχατε προσέξει πως το τελευταίο διάστημα έγραφα κάπως ξεκομμένα και αραιά σε game related θέματα. Αυτό συνέβαινε όχι λόγω αδιαφορίας, αλλά επειδή τον τελευταίο 1,5 χρόνο, από πέρυσι το Γενάρη περίπου, ήμουν συντάκτης στο Enternity με το όνομα "Γιάννης Παπαδόπουλος". Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ασχολούμαι συνέχεια με τίτλους που με ενδιέφεραν άμεσα, αλλά και η διάθεσή μου να γράψω για το παιχνίδι σαν παιχνίδι να εξαντλείται στη συγγραφή του κειμένου - τα περισσότερα αρκετά μεγάλα. Ο λόγος που δεν είπα τίποτα νωρίτερα ήταν ίσως αφελής - ήθελα, σε περίπτωση που γινόταν στην κοινότητα εδώ κάποιου είδους κριτική ή αναφορά στα κείμενά μου, να ήταν τελείως αποκομμένη από το συναισθηματικό επίπεδο και άρα αποστασιοποιημένη ως και αδιάφορη. Σε κάθε περίπτωση, έχοντας καλύψει αρκετούς μεγάλους τίτλους (ειδικά RPG, adventures και strategy) και την εβδομαδιαία κριτική κινηματογράφου, είστε ελεύθεροι να γράψετε ό,τι θέλετε, αν θέλετε και παρακολουθούσατε

Ο λόγος που το αναφέρω τώρα είναι πως ουσιαστικά η θέση χηρεύει, καθώς δεν έχω πολλά περιθώρια να ασχοληθώ και κυρίως έχω πια εντελώς διαφορετικές προτεραιότητες. Ο Παύλος ο Παπαπαύλου μου είχε ζητήσει αρκετές φορές να κάνω νύξεις εδώ αν ενδιαφέρεται κάποιος να συμμετάσχει, αλλά γνωρίζοντας την...εχμ...ιδιαίτερη φύση του community και κυρίως τα προβλήματα και ανησυχίες που έχουμε όλοι μας δεν το έκανα. Αυτό που χρειάζεται είναι πρώτον γνώση του αντικειμένου και δεύτερον ευχέρεια στο γράψιμο (καλή γραμματική και συντακτικό και σωστή χρήση της γλώσσας) και κυρίως στοιχειώδης υπευθυνότητα - να μην καθυστερείς πολύ παιχνίδι ή κείμενο που έχεις αναλάβει και να μη χάνεσαι αλλά να κρατάς μια επαφή. Τώρα, χρήματα δεν παίζουν ούτε για αστείο, αλλά δίνεται η ευκαιρία να κρατήσει κάποιος επαφή με το χόμπι του ουσιαστικά δωρεάν, και το λέω αυτό με 100% βεβαιότητα. Το σάιτ λαμβάνει πολλά review codes που μετά μένουν στο reviewer, είτε σα δισκάκια είτε σε XBLA - Steam account αν είναι ψηφιακή διανομή, και προσωπικά έβαλα τον Παπαπαύλου ΠΟΛΛΕΣ φορές να ζητήσει κώδικα από καμμένα άγνωστα indie studios απλά και μόνο επειδή διάβασα κάπου για ένα παιχνίδι και γούσταρα να το παίξω. Οπότε γίνονται, στο βαθμό που υπάρχει όρεξη. Οι ταινίες είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, όπου περιλαμβάνουν δημοσιογραφικές προβολές τα πρωινά σε κινηματογράφους. Σαν "αφεντικό" ο Παπαπαύλου είναι πολύ συνεργάσιμος και βοηθά πολύ, αρκεί να μην τον κρεμάσει κάποιος. Οπότε, αν κάποιος ενδιαφέρεται για τα παραπάνω, έχει τις ευλογίες και την προτροπή μου να στείλει ένα μέιλ στον Παπαπαύλου ή να ποστάρει στο σχετικό θέμα στο φόρουμ του Enternity και να δει τι μπορεί να γίνει. Ο δικός μου ρόλος είναι καθαρά ενημερωτικός και να πω πως είναι όντως καλή φάση.

Και εις άλλα με υγεία, η μπάλα σε σας και όποιος είναι εδώ γύρω ας δώσει σήμα. Είναι πολύ περίεργο να είσαι σε χώρα που δε μιλάς τη γλώσσα, άσχετο που όλοι μιλάνε αγγλικά.
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

Άντε βρε Τίτους, καλό ξεκίνημα για μία ακόμα φορά. Δεν ξέρω την προηγούμενη φορά που βγήκες εξωτερικό ποιες ήταν οι βλέψεις σου, αλλά μια που λες ότι τώρα στοχεύεις σε δουλειά και στο να μείνεις εκεί, σου εύχομαι όλα να σου έρθουν κατ' ευχήν. Η κατάσταση είναι σίγουρα δύσκολη, αλλά έχοντας ήδη της εμπειρία του εξωτερικού, το δεύτερο master θα σου φανεί ευκολότερο πιστεύω, μιάς και η προσαρμογή είναι ίσως το δυσκολότερο κομμάτι.

Εγώ είμαι ουσιαστικά στις τελευταίες μέρες του μεταπτυχιακού (σε 17 μέρες ακριβώς παραδίδω πτυχιακή) και έχω στο περίμενε δύο αιτήσεις για υποτροφία για διδακτορικό και μία απάντηση για internship, έχοντας (προφανώς) λίγες ελπίδες για όλα αυτά. Τουλάχιστον ο αρχικός στόχος (να βγάλω το μεταπτυχιακό με διάκριση) μάλλον επετεύχθη .

Comment

Καλή αρχή για άλλη μια φορά και καλή τύχη. Ξενιτεμένο όλο το forum- να δω εγώ πότε θα την κάνω.

Comment

Kalh tyxh kai apo emena Titus!
          Kalh ksenitia kai makari na vreis kati kalo na kaneis na exoume konedes kai sthn Ollandia na erxomaste diakopes
          "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
          But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
          Kindred, this blade and I.
          "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
          Greek Gaming Videos
          Greek Final Fantasy Forum

Comment

Καλή τύχη Τίτουλα!

Comment

Καλή τύχη κι από μένα Τίτους.Που ξέρεις,μπορεί να σου'ρθω.
              Carpe diem

Comment

Originally posted by Titus View Post
                Και εις άλλα με υγεία, η μπάλα σε σας και όποιος είναι εδώ γύρω ας δώσει σήμα. Είναι πολύ περίεργο να είσαι σε χώρα που δε μιλάς τη γλώσσα, άσχετο που όλοι μιλάνε αγγλικά.

Have fun there boy and take care ;)

ΥΓ) Όποιος θέλει οτιδήποτε σε σχέση με το site, μπορεί να μου στείλει οποιαδήποτε απορία στο info@enternity.gr

Comment

Ανασταίνω το θέμα για δικό μου λόγο.

Έγινα δεκτός από το πανεπιστήμιο του Loughborough για διδακτορικό με υποτροφία

Αυτό σημαίνει πως θα είμαι γειτονάκι με τον Έβανς και δεν ξέρω ποιόν άλλο.

Η περιπλάνηση στις Ευρώπες συνεχίζεται, επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος, και για τα επόμενα τρία χρόνια θα με πληρώνουν για να διαβάζω.

Μια μεγάλη ανακούφιση επειδή λήγει η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, συν το ότι δε θα μπω στη διαδικασία να μείνω στην Ολλανδία επιβαρύνοντας την οικογένειά μου και ψάχνοντας να βρω μια οποιαδήποτε δουλειά.

Η μπάλα σε σας!
                  Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

Μπράβο ρε συ Ηλία, πολλα συγχαρητήρια . Τ Nottingham ειναι είκοσι λεπτα απο εκει που θα εισαι, οπότε θα τα λέμε συχνά ελπίζω. Εννοείται οτι εισαι ευπρόσδεκτος οποτεδήποτε .

Καταλαβαίνω σε απόλυτο βαθμο την ανακούφιση σου, είχα ζοριστεις παρα πολυ να βρω κι εγω υποτροφία για την διδακτορικη πρόταση που είχα ετοιμάσει, παρόλο που με ειχαν δεχτεί για διδακτορικο. Τελικα βρήκα έτοιμη χρηματοδοτούμενο τετραετες προγραμμα και ηρέμησα.

Άντε καλο μας ξεκίνημα . Εγω ανεβαίνω 19 Αυγούστου και ξεκιναω τέλη Σεπτεμβρίου. Στο ενδιάμεσο ετοίμαζω σπιτι/γραφείο/playroom .

Comment

Συγχαρητήρια Τιτε! Ελπίζω να είναι καλά και τα λεφτά και να δούμε σύντομα στις "πρόσφατες αγορές" κανένα τούμπανο pc;)
                      Άντε να τελειώνω και εγώ φέτος μπας και έρθω προς τα εκεί του χρόνου

Comment

Πολλά συγχαρητήρια και απο μένα, καλή σταδιοδρομία εκει στα ξένα!

Comment

Θα ήθελα να ρωτήσω όσους ειναι στο ΗΒ..

τα ενοίκια πως πάνε, στον λογαριασμό μεσα είναι εξοδα θέρμανσης,ιντερνετ κτλ;

γενικά πως ειναι το κόστος ζωής;
                          Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

Εξαρτάται την πόλη. Έχω εμπειρία από London, York και Nottingham (έχω ζήσει και στις τρεις πόλεις), που νομίζω καλύπτουν τα τρία "άκρα" σε αυτό που ζητάς, τόσο από άποψη κόστους, όσο και ποιότητας κατοικιών.

Για να μη γράφω κατεβατά, πες μου περίπου για ποια πόλη ενδιαφέρεσαι (ή γενικότερα για τι πράγμα ενδιαφέρεσαι) και θα σου δώσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ .

Comment

Εντάξει τίποτα δεν είναι σίγουρο και οι ελπίδες μικρές (κάτσε να με δεχτούνε πρώτα).

Ουσιαστικά πρόκειται για τριετή εκπαίδευση/εργασία στο CEH (Centre of Ecology and Hydrology) δηλαδή μια κρατική βρετανική υπηρεσία που σε γενικές γραμμές ασχολείται με την μελέτη και καταγραφή των υδάτινων πόρων της Βρετανίας. Σταθμεύει στο Wallingford μια κωμόπολη κοντά στην Οξφόρδη 70 κάτι χιλιόμετρα ΒΔ του Λονδίνου.

Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

Σε τετοια μερη με κανα 1000αρικο εστω καθαρα τη βγαζεις ανετα νομιζω.. Συνηθως οι λογαριασμοι ειναι χωρια αλλα φυσικα παιζουν και εξαιρεσεις. Το κοστος ζωης αλλαζει δραματικα αναλογα την περιοχη, αλλα για εκει που λες (χωρις να ξερω βεβαια) αποκλειεται να ειναι υψηλο.

Comment

Working...
                                X