Announcement

Collapse
No announcement yet.

Εκλογές 6ης Μαίου 2012

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Περισσότερο μιλά για την κατάντια του πολιτικού συστήματος και προσώπων μέχρι τώρα και το πώς το ίδιο αυτό σύστημα τώρα προσπαθεί να αποδείξει την καταλληλότητά του. Όλοι συμφωνούμε και θα μπορέσαμε να προσθέσουμε στα επιχειρήματα του Βαξεβάνη. Τα καταδικαστικά αποτελέσματα των εκλογών μιλούν από μόνα τους.

    Το ερώτημα για μένα όμως, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι το πόσο ικανός και θαραλλέος πολιτικός είναι ο Τσίπρας (γιατί όλα κινούνται γύρω του) για να διαχειριστεί την κατάσταση. Χωρίς να σημαίνει πως προτιμώ το Βενιζέλο, το Σαμαρά ή...την Παπαρήγα, εξακολουθεί να μη με πείθει - δε βλέπω ευφυείς κινήσεις ή ρητορική (ζήτησε να συναντηθεί με το Γάλλο Πρόεδρο? Ως τι? Ποιά είναι η θεσμική του θέση?), αν και το απόλυτο τεστ δεν είναι η εγχώρια πολιτική σκηνή που την ξέρει αλλά το εχθρικό και ανήσυχο Eurogroup.
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

    Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

    Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

    Comment


    • Ο Τσιπρας δεν πειθει σιγουρα και πού να πεισει με τον τραγικο λογο του (τα αγγλικα του ηδη εχουν γινει ανεκδοτο, αυτα δεν τα σχολιαζω καν).
      Το θεμα ειναι αν θα τον εμπιστευτει ο λαος τον αλλο μηνα για να ριξει μια μεγαλη ζαρια για το ολα ή τιποτα (αν δεν αλλαξει θεση κι αυτος τις επομενες μερες), ή αν θα κανουμε ο,τι καναμε παντα, επιστροφη δηλαδη στις παραδοσεις και ψηφο σε μια δεξια αχταρμα οπου θα γυρισει και ο καθε πικραμενος μιας και ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.

      Comment


      • Κάνω παράκληση αυτόν που ψήφισε Συριζα να δει το παρακάτω...

        ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ.  Με το κόμμα του γνωστού εξτρεμιστή της Θράκης Αχμέτ Σαδίκ επιχειρεί ο Σ...


        Από 'δω και πέρα κρίνεται προδοτικό αυτό το κόμμα! Δε θέλω Τουρκόσπορους!
        sigpic

        Comment


        • και ναι

          ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο Πρόεδρος SCHULZ στηρίζει την Εθνική Αντιπρόταση!!!


          Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγοράσει χρέος κατευθείαν από τις χώρες και όχι μέσω των τραπεζών!
          Υποστήριξε ότι λάθος να δανειοδοτούνται οι τράπεζες με επιτόκιο 1% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μετά να δίνουν στις χώρες με επιτόκιο 6% διότι ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ!!!
          Ζήτησε από τις χώρες-μέλη να είναι λιγότερο εστιασμένες στη μείωση των δαπανών και να ξεκινήσουν αμέσως τις επενδύσεις για τον τερματισμό των δύο κύριων Ευρωπαϊκών προβλημάτων: την ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ!!!
          Μόνο την αναφορά στον Αριστοτέλη δεν έκανε…
          http://olympia.gr/2012/05/10/%CE%B1%...-%CE%B5%CE%B8/


          Originally posted by Xeno View Post
          (τα αγγλικα του ηδη εχουν γινει ανεκδοτο, αυτα δεν τα σχολιαζω καν).
          εκει θα κολλήσουμε

          Ο Ερντογάν δεν μιλάει καθόλου αγγλικά και όμως ως ηγετης ειναι πολύ ανώτερος απο πολλούς εδώ μέσα.

          ειδαμε και τον Γιώργο που μιλάει αγγλικά καλύτερα και απο τα ελληνικά....
          Star Citizen videos Star Citizen gallery

          Comment


          • Eipa na valw kati sthn tyxh na dw ta apotelesmata kai vlepw 5 xrysh avgh wth and wtf?
            Trollarete?
            "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
            But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
            Kindred, this blade and I.
            "

            "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
            Greek Gaming Videos
            Greek Final Fantasy Forum

            Comment


            • Εγω 2 βλέπω...

              Comment




              • ......

                Comment


                • Thumbs up Sinclair, προλαβαίνω να κάνω μόνο μια πλάγια ανάγνωση αλλά συμφωνώ σχεδόν σε όλα τα καίρια σημεία, με μόνες διαφορές στον τόνο. Πολύ εύστοχος ο τρόπος που θέτει το δίλημμα της κατάστασης (κόντρα με την Ευρώπη αλλά αδυναμία αυτοχρηματοδότησης της ανάπτυξης) και ρηξικέλευθη η λύση που προτείνει (αν και αναμενόμενη, καθώς είχε υποστηρίξει από την πρωτη στιγμή το 2009 τον εκβιασμό της χρεωκοπίας).
                  Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                  Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                  Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                  Comment


                  • Sorry, "2" (eimai kourasmenos), alla kai pali...
                    "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                    But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                    Kindred, this blade and I.
                    "

                    "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                    Greek Gaming Videos
                    Greek Final Fantasy Forum

                    Comment


                    • Νομίζω πως είναι από τους λίγους που είχε προβλέψει την τωρινή κατάσταση, είχε προτείνει λύσεις και φυσικά τον είχε κατηγορήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου ως εθνοπροδότη

                      Το 1ο Ψέμα (Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου για το Μνημόνιο 1):
                      - Δεν είχαμε άλλη επιλογή
                      - Δεν διαθέταμε διαπραγματευτικό χαρτί
                      - Αναγκαστήκαμε να δηχθούμε ένα πικρό φάρμακο για να σώσουμε τον ασθενή
                      Από τον Δεκέμβριο του 2009, η κυβέρνηση γνώριζε ότι το κράτος είχε πτωχεύσει. Κι όμως. Ξόδεψε ενάμιση χρόνο προσποιούμενο ότι επρόκειτο για κρίση ρευστότητας που μπορεί να υπερνικηθεί με ένα τεράστιο, ακριβό δάνειο το οποίο μάλιστα το πήρε υπό την προϋπόθεση ότι θα συρρικνώσει το εθνικό εισόδημα (το ΑΕΠ), από το οποίο θα έπρεπε να αποπληρωθούν (νέα και παλαιά) δάνεια!
                      Όλο το διάστημα 2010 μέχρι τα τέλη του 2011, όποιος τολμούσε να πει την αλήθεια (ότι το χρέος αυτό δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και πρέπει να κουρευτεί) κατηγορείτο ως εθνοπροδότης, ανεύθυνος, δημοκόπος που προσπαθεί να χαΐδέψει τα αυτιά των πολιτών που αρνούνται ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά κ.ο.κ.
                      Τον Ιούνιο του 2011 η ίδια η ΕΕ αποδέχθηκε ότι το κράτος μας πτώχευσε, και συνεπώς το χρέος έπρεπε να κουρευτεί. Κάπου εκεί αποπέμφθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός του «όπου νάναι θα βγούμε στις αγορές», και δρομολογήθηκε, υπό τον κ. Βενιζέλο, το κούρεμα. Σήμερα, οι κ.κ. Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου παραδέχονται ότι το κράτος είχε πτωχεύσει από τα τέλη του 2009 αλλά υποστηρίζουν την πολιτική τους λέγοντας ότι: (α) το Μνημόνιο 1 ήταν μονόδρομος, (β) οδήγησε την Ευρώπη να δημιουργήσει έναν Μηχανισμό Στήριξης των δοκιμαζόμενων χωρών της ευρωζώνης, και (γ) μας έβαλε στον σωστό δρόμο που, αν και κακοτράχυλος, θα μας βγάλει από την στενωπό εν καιρώ. Και οι τρεις ισχυρισμοί είναι πέρα για πέρα αναληθείς. Επιτρέψτε μου να εστιάσω στον πρώτο: Ότι η κυβέρνηση δεν είχε εναλλακτική. Ότι δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί επειδή δεν διέθετε κάποιο «χαρτί» που να μπορεί πειστικά να χρησιμοποιήσει. (*)
                      Είναι αλήθεια ότι τον Γενάρη του 2010 τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Το πρωτογενές έλλειμμα που αντιμετώπιζε η χώρα ατενίζοντας το 2010 ανερχόταν (όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία) στα €9,65 δις (συμπεριλαμβάνοντας τα χρέη των νοσοκομείων κλπ, που η ΝΔ κρατούσε «μυστικά» προ του 2009), όταν τα δημόσια έσοδα μόλις έφταναν τα €53,93 δις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το δημόσιο έπρεπε να βρει άλλα... €55,39 για να καλύψει τόκους και χρεολύσια (μακρομεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα) σε μια εποχή που η ύφεση είχε αρχίσει να «δαγκώνει». Μία κατάσταση πραγματικά τραγική, την οποία κανείς μας δεν δικαιούται ούτε να υποβαθμίζει ούτε και να την «χρεώνει» στην τότε ηγεσία Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου.
                      Εκείνη την στιγμή, η κυβέρνηση έκρινε (σωστά) ότι πρέπει να ζητήσει βοήθεια από την Ευρώπη. Αμέσως προσέκρουσε στον σκόπελο μιας Γερμανίας που αρνείτο τα πάντα και που για να εγκρίνει, εν τέλει, την δανειακή στήριξη επέβαλε όρους που και ένα μικρό παιδί μπορούσε να δει ότι θα οδηγούσαν την χώρα, με μαθηματική ακρίβεια, πιο βαθειά στην μαύρη τρύπα της πτώχευσης (καθώς το χρέος θα αυξανόταν και το εθνικό εισόδημα θα συρρικνωνόταν) – όπερ και εγένετο. Θέση μου, από τότε που άρχισα να γράφω στο protagon, ήταν ότι, στις αρχές του 2010, η κυβέρνηση έπρεπε να παρουσιάσει στην Ευρώπη το εξής τελεσίγραφο:
                      Είτε η ΕΕ εγκρίνει ένα Σύστημα Στήριξης για όλη την ευρωζώνη που να γεννά βάσιμες ελπίδες να διασωθεί η συνολική κατάσταση (δεδομένου ότι η Κρίση που μόλις ξεκινούσε στην Ελλάδα φαινόταν, από τότε, ότι θα επεκτεινόταν από την Ελλάδα σε πολλές άλλες χώρες), είτε η Ελλάδα, με λύπη, προχωρά άμεσα σε ετήσια αναβολή πληρωμών σε ξένους δανειστές (ουσιαστικά, στις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες) – συνεχίζοντας να καταβάλει κανονικά τα τοκοχρεολύσιά της στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, στις ελληνικές τράπεζες και σε όλους τους ιδιώτες-ομολογιούχους.
                      Αυτό ήταν το διαπραγματευτικό χαρτί που είχε και έπρεπε να έχει χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση ώστε πραγματικά να διασώσει την χώρα και να βοηθήσει στην δημιουργία πραγματικού Συστήματος Στήριξης εντός της ευρωζώνης για την Ιρλανδία, την Πορτογαλία κλπ. (Κι αν με ρωτήσετε με τι θα έμοιαζε αυτός ο, κατ’ εμέ, πραγματικός μηχανισμός στήριξης, ή καλύτερα σύστημα στήριξης, την απάντηση θα την βρείτε δημοσιευμένη μέσα από αυτές τις σελίδες)
                      Πολλοί, με πρώτο και καλύτερο το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, χαρακτήρισαν εκείνη την προτεινόμενη (από του λόγου μου) στρατηγική «μπλόφα» υψηλού κινδύνου (**). Δεν ήταν όμως μπλόφα. Ακριβώς το αντίθετο θα ήταν. Ας εξηγηθώ: Μπλοφάρει κάποιος όταν προσποιείται ότι έχει ένα χαρτί που δεν έχει (π.χ. άσσο όταν έχει 7άρι). Όταν μπλοφάρεις και ο αντίπαλος σου πει «τα βλέπω τα χαρτιά σου», εξ ορισμού βρίσκεσαι σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη στην οποία θα ήσουν αν δεν είχες μπλοφάρει (και, τότε, μετανιώνεις την μπλόφα σου). Να γιατί η πιο πάνω στρατηγική δεν θα ήταν μπλόφα: Επειδή η Ελλάδα σήμερα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση είτε η στρατηγική εκείνη πετύχαινε τον στόχο να αλλάξει τα μυαλά της κας Μέρκελ είτε όχι. Να το πω απλά: Και να μην τρόμαζε τους Ευρωπαίους αρκετά ώστε να εγκαταλείψουν αμέσως τις μνημονιακές ανοησίες (οι οποίες εξέθρεψαν την Κρίση σε όλη την Ευρώπη), η ελληνική κοινωνική οικονομία θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση σήμερα από αυτή που βρίσκεται επειδή οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου θεώρησαν μονόδρομο το Μνημόνιο που τους προσέφεραν. Ας είμαι όμως πιο επακριβής:





                      Διαβάζω τα άρθρα του κου Βαρουφάκη εδώ και 1μιση χρόνο περίπου και είναι από τους λίγους που σε όλη αυτή την περίοδο κρίσης είναι συνεπέστατος σε όλα όσα γράφει. Δεν κάνω κάποια διαφήμιση, μην παρεξηγηθώ...
                      «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                      Comment


                      • κατι ενδιαφέρον αν πάμε σε δεύτερο γύρο

                        Wall Street Journal: Ανεβαίνει στο 25% ο ΣΥΡΙΖΑ!

                        Κατά 7,2% έχει ανέβει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal...
                        που επικαλείται εσωτερικές δημοσκοπήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
                        Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον στο 25%!!
                        Δείτε την είδηση ΕΔΩ.
                        http://angelaspinkyworld.blogspot.co...ournal-25.html
                        Star Citizen videos Star Citizen gallery

                        Comment


                        • Originally posted by 丹野 View Post
                          Από 'δω και πέρα κρίνεται προδοτικό αυτό το κόμμα! Δε θέλω Τουρκόσπορους!
                          Προσπαθω να καταλαβω γιατι βριζεις τη Χρυση Αυγη στο facebook...
                          Do a barrel roll!

                          Comment


                          • Originally posted by BigBOSS View Post
                            κατι ενδιαφέρον αν πάμε σε δεύτερο γύρο

                            http://angelaspinkyworld.blogspot.co...ournal-25.html
                            Ενδιαφέρον!Επίσης λέει ότι από δικές τους πηγές τα δυο "μεγάλα κόμματα" δείχνουν να κατρακυλούν ακόμη περισσότερο και ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη σε μονοψήφια νούμερα.Την πτώση της ΝΔ λένε ότι την επωφελούνται οι ΑΕ.Ας ελπίσουμε να μην μας την κάνουν την τελευταία στιγμή ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΔΗΜΑΡ και κάνουν κυβέρνηση και έχουμε πάλι τα ίδια...
                            Nintendo I.D.: paixtis
                            3ds friend code: 2664-2347-7128

                            Comment


                            • Originally posted by Ramparter View Post
                              Προσπαθω να καταλαβω γιατι βριζεις τη Χρυση Αυγη στο facebook...
                              Πάνε διάβασε όλη την ιστορία του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και μετά έλα να μου πεις την απάντηση.
                              sigpic

                              Comment

                              Working...
                              X