Announcement

Collapse
No announcement yet.

Εκλογές 17ης Ιουνίου 2012

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by paixtis View Post
    Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει.
    Μόνο εμείς τον εαυτό μας. Αλλά αποδεικνυόμαστε καθημερινά ανίκανοι και γι' αυτό.
    "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

• Originally posted by paixtis View Post
      Εντάξει όλοι είναι κακοί.Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει..Έχουμε πέσει στη χρεωκοπία.Πρέπει να αλλάξουν όλα τα κόμματα για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας απ'την αρχή.Είναι πολύ ισοπεδωτικός νομίζω.
      Μόνο αν αφανιστούν κόμματα με ανθελληνικές θέσεις(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) θ' αλλάξει ο τόπος εδώ.
      sigpic

Comment

• Ο Σύριζα δεν έχει ανθελληνικές θέσεις ...τουλάχιστον δεν είναι η επίσημη θέση του κόμματος..
        Nintendo I.D.: paixtis
        3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

• Ναι γιατι αλλα κομματα λενε ξεκαθαρα στο πλανο τους πως εχουν ανθελληνικες θεσεις οπως λεει και ο Ταννο.

Comment

• Βασικά ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να αρχίσει να έχει κυβερνητικές βλέψεις ήταν ανοιχτά ανθελληνικό κόμμα, αλλά ΟΚ, αυτοί που λένε πως οι Έλληνες ξεχνάμε γρήγορα ίσως και να μην είναι εντελώς παρανοϊκοί.

Comment

• Πως ορίζεται το "ανθελληνικό";
              Originally posted by Raf
              Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

• Προδοτικό σε εθνικά θέματα.

Comment

• Και ανθελληνικά λέμε τα κόμματα, γιατί:

1) ΝΔ+ΠΑΣΟΚ: Μνημονιακό με τη σέσουλα. Και οι ξένοι θέλουν στην πλειοψηφία τη ΝΔ για να συνεχίσουν τα σχέδια εξόντωσης. Αντίθετα μισούν τους τριτοκοσμικούς που έχουν φέρει εδώ με τις οικογένειες τους και αργά το κατάλαβαν εξαιτίας της εγκληματικότητας και των αρρώστιων που έφεραν από τις πατρίδες χώρες τους. Το ΠΑΣΟΚ πιο ανθελληνικό, γιατί ανήργησε το τζαμί εκεί που ήταν το οικόπεδο του υπουργείου Ναυτιλίας με αποτέλεσμα να έρχονται οι τριτοκοσμικοί. Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ έδιναν πολιτικό άσυλο στους λαθρομεταναστές, οι οποίοι νομικά δεν έχουν το δικαίωμα να το κατέχουν, και όσοι πήραν πολιτικό άσυλο, το ευχαριστώ τους ήταν τα εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Πάνω απ' όλα χωρίς τη βούληση του Ελληνικού λαού ψήφισαν ανθελληνικά και αντισυνταγματικά νομικά μέτρα με αποτέλεσμα να μας εξαθλιώνουν και ν' αφήνουν τους πλούσιους στο απυροβόλητο. Βάλανε μπρος τον νόμο Παυλόπουλου που νόθευσε τα εκλογικά αποτελέσματα.

2) ΣΥΡΙΖΑ: Το τελείως αντίθετο των ΝΔ+ΠΑΣΟΚ. Αντιμνημονιακό, αλλά αγαπάει τους τριτοκοσμικούς με απόδειξη να ονομάσει τα Σκοπιά Μακεδονία και να αφήσει το παράνομο Τουρκικο κόμμα να εκλεχθεί, να μονιμοποιήσει και να ελληνοποιήσει τους τριτοκοσμικούς! Ακόμα χειρότερα, θέλει να καταργηθούν οι ορκομωσίες, τα θρησκευτικά στα σχολεία, κ.α.

Η Ελλάδα γεννήθηκε ελεύθερη, Ορθόδοξη Χριστιάνα και ανήκει μόνο στους Έλληνες. Είναι η μητέρα της Δημοκρατίας. Τα 3 παραπάνω κόμματα αν εκλεχθούν, η Ελλάδα θα καταστραφεί.
                  sigpic

Comment

• Sorry για τον ετεροχρονισμό, αλλά είχα δύσκολη εβδομάδα.

Originally posted by sub_zero View Post
                    Ο όχλος όπως τον εννοείς δεν συνεπάγεται ζούγκλα. Ζούγκλα έχουμε όταν μέσα στον όχλο ο ένας προσπαθεί να πατήσει στις πλάτες των άλλων για να επιβιώσει.
                    Μα εσύ μίλησες στο προηγούμενο post για ζούγκλα των πολλών και των ισχυρών, αρά εσύ την εννόησες ως τέτοια, όχι εγώ. Τώρα την εννοείς ως κάτι άλλο.

Τι προσπαθείς να μου πεις ακριβώς; Έχουμε στοιχειώδη λογική ώστε να καταλαβαίνουμε γιατί το να μαζευτούμε 10 άτομα και να αποφασίσουμε να σκοτώσουμε τον 10ο δεν είναι δημοκρατικό. Δεν πρόκειται να ψάξω επακριβή ορισμό της δημοκρατίας ούτε σκοπεύω να παίξω με τις λέξεις. Το ότι η δικαιοσύνη προυπήρχε της δημοκρατίας δεν λέει απολύτως τίποτα.

Η δημοκρατία αυτή καθ αυτή είναι τρόπος λήψης αποφάσεων βασισμένος στην πλειοψηφία. Βάσει αυτού το να αποφασίσουν οι 9 να σκοτώσουν τον 10 είναι δημοκρατικότατο. Η αστική δημοκρατία στην οποία ζούμε από το διαφωτισμό και έπειτα έχει εμποτιστεί από τα φιλελεύθερα και ανθρωπιστικά στοιχεία που το εμποδίζουν αυτό. Δε λέω κάτι πολύπλοκο ούτε σκάβω να βρω κανέναν περίεργο, ακριβή ορισμό για να το παίξω έξυπνος, αυτά είναι στοιχειώδη.
                    Αυτά τα φιλελεύθερα-ανθρωπιστικά συστατικά της πλέον τα θεωρούμε ως δεδομένα και εγγενή στοιχεία της (δεν είναι). Βασισμένοι σε αυτά τα τελευταία, ομάδες ανθρώπων κάνουν το κομμάτι τους, βιάζοντας τόσο τη δημοκρατία όσο και τη δικαιοσύνη της. Αυτό γίνεται γιατί στο κεφάλι των περισσότερων Ελλήνων η δημοκρατία είναι ένα πράγμα που γενικώς είναι καλό γιατί αποφασίζουμε εμείς ξέρω'γω, αλλά όπου μας συμφέρει κάνουμε κι ό,τι μας γουστάρει αλλιώς τι σκατά δημοκρατία είναι αυτή αν δεν κάνουμε και το κέφι μας βρε αδερφέ. Με άλλα λόγια επικαλούμαστε την καθ’ημάς δικαιοσύνη για να προασπίσουμε τις ελευθερίες που νομίζουμε πως η δημοκρατία είναι υποχρεωμένη να μας παραχωρεί επί του προσωπικού. Αυτό είναι πολύ κακό κι ελπίζω πως καταλαβαίνεις γιατί.

Για τα σχολεία εγώ δεν αναφέρθηκα σε προπαγάνδα. Αυτά που λες προφανώς και ισχύουν αλλά δεν είναι εκεί η ουσία του προβλήματος. Εγώ σκαλώνω με το σχολείο γιατί μου έφαγε τα χρόνια στο να με μάθει να αποστηθίζω άχρηστες πληροφορίες (ή και προπαγάνδες σε ορισμένες περιπτώσεις) αντί να μου καλλιεργήσει κριτική σκέψη και πολύπλευρη μόρφωση. Διαφωνείς κάπου σε αυτό;
                    Όχι, αλλά μίλησες για σύστημα και ο πιο αποτελεσματικός φορέας διαμόρφωσης σκέψεως ενός καλά οργανωμένου συστήματος είναι το σχολείο. Αν το σύστημα αυτό λοιπόν που αόριστα επικαλείσαι λειτουργούσε θα έπρεπε να μας προπαγανδίζει τα ακριβώς αντίθετα από όσα μας προπαγάνδισε. Αντί δηλαδή να μας κάνει πλύση εγκεφάλου περί ελληναριού, ορθοδοξίας και πολυτεχνείου θα έπρεπε να μας στομώνει με διεθνισμό, νέα τάξη πραγμάτων, υποταγή και τάξη-ασφάλεια με κάθε κόστος. Δεν το έκανε, άρα αυτά που λες περί συστήματος είναι ασυνεπή με την πραγματικότητα.

Είδες πουθενά να λέω ότι ξύπνησε ο λαός; Είδες πουθενά να υποστηρίζω ότι ο Συριζα είναι η σωτηρία μας; Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου.
                    Η πλάκα πάντως είναι ότι για να μου την πεις λογαριάζεις τον συριζα ως αντισυστημικό ενώ κατά τα άλλα τον χαρακτηρίζεις λίγο πολύ ως νέο πασοκ. Δεν νομίζεις ότι είναι λιγάκι αντιφατικό;

Προφανώς δε θεωρώ εγώ τον Σύριζα αντισυστημικό (ούτε εννοώ πως το κάνεις εσύ) , για την κοινή γνώμη μιλάω και μάλιστα ειρωνικά. Τον Σύριζα τον θεωρώ πλέον τον κατ εξοχήν εκφραστή παλαιοελληνικού συστήματος. Το ότι καταφέρνει να περνάει ως αντισυστημικός είναι πολύ αστείο.

Ποιο ακριβώς είναι το παρεάκι μου;…Την μία με φωτογραφίζεις ως συριζαιο, την άλλη ως χρυσαυγίτη τουλάχιστον αποφάσισε.
                    Δε σε φωτογραφίζω ως κάτι συγκεκριμένο, όσοι φέρνουν τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία στα μέτρα τους μου φαίνονται το ίδιο και επωάζουν παρόμοιο ακροαριστερό ή ακροδεξιό εξτρεμισμό. Πρόκειται για τουρλού παρεάκι με ασαφείς διαχωριστικές γραμμές που το έχει πάρει ο άνεμος και το πάει, ενώ το ίδιο έχει την ψευδαίσθηση είτε πως επαναστατεί είτε πως γαμάει και δέρνει. Αυτή τη σύγχυση της ελληνικής κοινωνίας μπορείς να τη διαπιστώσεις ακόμη κι εδώ μέσα, όπου κάποιοι προσπαθούν να χωρέσουν Χρυσή Αυγή και Σύριζα κάτω από την ίδια μασχάλη (όχι εσύ). Στην ψυχιατρική αυτό ονομάζεται σχιζοφρένεια, στην πολιτική δεν ξέρω πώς να το πω.

Την μία μου λες ότι αν 9 στους 10 αποφασίσουν να σκοτώσουν αυτό είναι δημοκρατία και την άλλη φωνάζεις ότι οι τραμπούκοι που κατά τα άλλα κοντεύουν να γίνουν πλειοψηφία (άρα κατά τη λογική σου να τραμπουκίζουν "δημοκρατικά") "σκοτώνουν" τη δημοκρατία.
                    Οι τραμπούκοι σκοτώνουν τη δημοκρατία γιατί είναι μειοψηφία και επιτίθενται εξωθεσμικά εναντίον της. Αν συστήσουν κόμμα τραμπούκων και πλειοψηφήσουν μπορούν με μια αναθεώρηση του συντάγματος και αλλαγή ορισμένων νόμων να τραμπουκίσουν ελεύθερα.

Καλό θα είναι κάποια στιγμή αν θέλουμε να κάνουμε συζήτηση ουσίας να μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. Μιλάς για εκπαίδευση και κατηγορείς μόνο τους εκπαιδευόμενους αφήνοντας εκτός τους εκπαιδευτές και όσους εξωτερικούς είχαν οφέλη από αυτή την κατάσταση. Αποδίδεις εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς σε μία γενιά που την μεγάλωσαν μέσα στο ψέμα πετώντας της ως ξεροκόκκαλο την δυνατότητα να παίζει skyrim σε ένα τούμπανο pc ώστε κάποιοι άλλοι να συνεχίζουν το φαγοπότι τους που ξέφευγε τελείως από την λογική του διακοποδάνειου. Με ποια λογική κατηγορείς αυτούς που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα όλων ενώ αυτοί στην ουσία ήταν η ουρά της αλυσίδας; Μάλλον όχι με την ίδια λογική που γκρίνιαζες πέρυσι όταν νομότυπα ρίξαν μόνο την ομάδα σου στην δ εθνική... (που καλά έκανες που γκρίνιαζες δηλαδή πέρα από το τρολλάρισμα που σου είχα ρίξει που ομολογώ ότι ήταν λάθος μου)
                    Η βάση της γκρίνιας μου ήταν η έλλειψη ισονομίας, όχι το να μην τιμωρηθεί ο Ηρακλής αν έφταιξε. Πρώτος και καλύτερος να πέσει 10 κατηγορίες. Το να αλωνίζουν οι άλλοι είναι η πρόκληση. Πέραν αυτού όμως, κι εκεί είναι η βασική διαφορά μας, εγώ ποτέ δε θα μούντζωνα τη βουλή ή θα πετούσα γιαούρτια σε εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού ή θα βαρούσα μπουνίδια την Κανέλλη ή θα έσπαγα καρέκλες ή θα έκαιγα στάδια επειδή θεωρώ αδικημένο τον Ηρακλή και τους άλλους ατιμώρητους. Αν οι δημοκρατικοί θεσμοί, λειτουργώντας πλειοψηφικά , αποφασίζουν να κάνουν κάτι που δε μου αρέσει, πχ να ρίξουν τον Ηρακλή, εγώ θα το σεβαστώ, όσο άδικο και να το θεωρώ. Θα μιλήσω για αυτό, θα γράψω και όταν έρθει η ώρα θα ψηφίσω (αν και εδώ υπάρχει θέμα νομιμοποίησης λόγω του «αυτοδιοίκητου» του ποδοσφαίρου). Αν επιλέξω να μη φερθώ έτσι (που σαφώς είναι μέσα στις επιλογές μου) και πχ βρω τον Πιλάβιο και του γαμήσω ό,τι έχει και δεν έχει, θα το κάνω ενεργώντας έξω από τα πλαίσια της δημοκρατικής δικαιοσύνης και όχι επικαλούμενός την για να εξευγενίσω τις πράξεις μου (όπως κάνει το παρεάκι που περιέγραψα παραπάνω και στο οποίο θεωρώ πως ανήκεις)

Originally posted by TheCursed View Post
                    Imrahil, το βιοτικό επίπεδο γιατί δηλώνει επιτυχία της δημοκρατίας (το "δ" κάνε το κεφαλαίο αν θες); Η υλική ευημερία των μαζών είναι ο αυτοσκοπός; Πρόσεξε, δε ρωτάω ποιος είναι ο αυτοσκοπός των ίδιων των μαζών, τη δική σου, καθαρά προσωπική άποψη θέλω.
                    Οι δείκτες ποιότητας ζωής περιλαμβάνουν πολλά κριτήρια που δεν έχουν να κάνουν με την υλική ευημερία. Σε ό,τι αφορά την προσωπική μου άποψη, έχω φτιάξει ένα δικό μου σύνταγμα βάσει του οποίου ζω (σικ). Βάσει αυτού μπορώ να βρω την ευδαιμονία κλεισμένος και σε ένα δωμάτιο με επαρκή τροφή, νερό και βιβλία (ή και χωρίς το τελευταίο). Η συζήτηση όμως που κάνουμε εδώ είναι πρωτίστως κοινωνικοπολιτική, όχι φιλοσοφική, οπότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για αυτά.

Comment

• Originally posted by Imrahil View Post
                      Οι δείκτες ποιότητας ζωής περιλαμβάνουν πολλά κριτήρια που δεν έχουν να κάνουν με την υλική ευημερία.
                      Έχεις δίκιο, αλλά προηγουμένως έγραψες "βιοτικό επίπεδο". Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, η ποιότητα ζωής δείχνει το "πόσο καλά ζω", το βιοτικό επίπεδο δείχνει την υλική ευημερία. Υποθέτω πως εξαρχής εννοούσες "ποιότητα ζωής".

Originally posted by Imrahil View Post
                      Σε ό,τι αφορά την προσωπική μου άποψη, έχω φτιάξει ένα δικό μου σύνταγμα βάσει του οποίου ζω (σικ). Βάσει αυτού μπορώ να βρω την ευδαιμονία κλεισμένος και σε ένα δωμάτιο με επαρκή τροφή, νερό και βιβλία (ή και χωρίς το τελευταίο). Η συζήτηση όμως που κάνουμε εδώ είναι πρωτίστως κοινωνικοπολιτική, όχι φιλοσοφική, οπότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για αυτά.
                      ΟΚ, απ' αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω πως κατάλαβες πολύ καλά που το πήγαινα. Δυστυχώς αφενός δεν είναι κάτι το αμιγώς φιλοσοφικό και ξεκομμένο από την πολιτική και αφετέρου είναι κάτι το οποίο και οι ίδιοι οι ασκούντες πολιτική (τόσο οι πολιτικοί και τα λόμπυ συμφερόντων, όσο και η ευρεία μάζα) χρησιμοποιούν κατά κόρον (και άρα και ο καθένας πρέπει να έχει θέση και σε αυτό το επίπεδο, από πολιτικής σκοπιάς).

Comment

• Τάννο ο ΣΥΡΙΖΑ ουτε είναι ανθελληνικο κόμμα ούτε θα κάνει κάτι απο αυτά που λες, αλλά άμα τα κάνει τότε πες οτι θες, εγώ πάντως θυμάμαι το ΠΑΣΟΚ να λέει για σημαιες που πήρε ο αέρας και την ΝΔ για κουμπαριλικια με τον Ερντογάν.

Επίσης αν δωθει η ονομασία "μακεδονια" στα Σκόπια τοτε με την ΧΑ μέσα στη βουλή θα πέσει το ξύλο της αρκούδας

Βενιζέλος – Λίγο πριν το τέλος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γίνεται έξαλλος, ουρλιάζει και χτυπάει το τραπέζι, όταν πολίτης του επισημαίνει πως ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν έχουν την δυνατότητα -αλλά ούτε και την επιθυμία- να διαπραγματευτούν με τους Γερμανούς επειδή η Μέρκελ έχει στα χέρια της τη λίστα με τα ονόματα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που πήραν μίζες από τη Siemens. Ο πολίτης είπε αυτό που λένε όλοι οι Έλληνες.
                        Κι όμως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος -αυτός που βλέπετε στο βίντεο- είναι αυτός που «διαπραγματευόταν» τις τύχες της χώρας.
                        Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αυτός στον οποίο πόνταρε η ντόπια οικονομική ελίτ -οι νταβατζήδες δηλαδή- και τον στήριζαν για νέο πρωθυπουργό, μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι είναι καμένος και να στραφούν άρον-άρον στον Αντώνη Σαμαρά, με την ελπίδα να ελέγχουν απόλυτα και τη νέα κυβέρνηση ώστε να διασωθούν.
                        Από την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, γίνεται φανερό πως ξέρει ότι κάποια στιγμή θα μιλήσει η Δικαιοσύνη. Και γι’ αυτόν.
                        Ας γίνουν όσες εκλογές θέλουν. Ας μείνουμε στο ευρώ, ας πάμε στη δραχμή, ας καταργήσουμε εντελώς το χρήμα. Αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη, αν δεν καθίσουν στο σκαμνί όσοι ευθύνονται για την χρεοκοπία και τα σκάνδαλα που διέλυσαν τη χώρα, η Ελλάδα είναι τελειωμένη.
                        Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

• Η Ελλάδα γεννήθηκε Ορθόδοξη Χριστνιάνα (?) ???

Μήπως ο Λεωνίδας πριν κάνει ντου στους Πέρσες στις Θερμοπύλες έκανε τρισάγιο στην τοπική ενορία;
                          Originally posted by Raf
                          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

• Somari το καλύτερο δεν είδες.
                            "και ν' αφήνουν τους πλούσιους στο απυροβόλητο"
                            Περίμενα σχόλιο και για τα 2 αλλά με απογοήτευσες.
                            Carpe diem

Comment

• Μα εσύ μίλησες στο προηγούμενο post για ζούγκλα των πολλών και των ισχυρών, αρά εσύ την εννόησες ως τέτοια, όχι εγώ. Τώρα την εννοείς ως κάτι άλλο
                              Οκ δέχομαι ότι η διατύπωση μου ήταν λάθος και σήκωνε λανθασμένες ερμηνείες. Το "των πολλών" δεν θα έπρεπε να υπάρχει γιατί η ουσία είναι αλλού. Το πρόβλημα μας δεν ήταν οι πολλοί αλλά οι ισχυροί.
                              Από εκεί και πέρα πάντως εγώ δεν είπα ότι η δημοκρατία είναι ζούγκλα όπως ισχυρίζεσαι. Δεν αρνούμαι ότι ανέκαθεν υπήρχαν θέματα στην δημοκρατία (η αθήνα με τους σκλάβους π.χ) αλλά στις βάσεις της ποτέ δεν είχε χαρακτηριστικά ζούγκλας όπου είναι ο καθένας για τον εαυτό του και όποιος επιβιώσει. Επίσης δεν διαφωνώ απόλυτα στο θεωρητικό κομμάτι για όσα λες για την αστική δημοκρατία, το πρόβλημα είναι η πράξη όπου και βλέπουμε άλλα πράγματα.

Η δημοκρατία αυτή καθ αυτή είναι τρόπος λήψης αποφάσεων βασισμένος στην πλειοψηφία. Βάσει αυτού το να αποφασίσουν οι 9 να σκοτώσουν τον 10 είναι δημοκρατικότατο. Η αστική δημοκρατία στην οποία ζούμε από το διαφωτισμό και έπειτα έχει εμποτιστεί από τα φιλελεύθερα και ανθρωπιστικά στοιχεία που το εμποδίζουν αυτό. Δε λέω κάτι πολύπλοκο ούτε σκάβω να βρω κανέναν περίεργο, ακριβή ορισμό για να το παίξω έξυπνος, αυτά είναι στοιχειώδη.
                              Αυτά τα φιλελεύθερα-ανθρωπιστικά συστατικά της πλέον τα θεωρούμε ως δεδομένα και εγγενή στοιχεία της (δεν είναι).
                              Ακόμα και αν συνέβαινε στην πραγματικότητα αυτό που λες εγώ δεν το ξέρω. Σίγουρα όμως δεν μπορούμε να θέτουμε ως μέτρο σύγκρισης την δημοκρατία της Αθήνας, στην ανθρωπότητα υπάρχει και η εξέλιξη. Θες να αποδώσεις την εξέλιξη στον φιλελευθερισμό; Οκ δεν θα κολλήσουμε εκεί, δεν είναι και κάτι το οποίο απορρίπτω από τη βάση του έτσι κι αλλιώς.
                              Το παράδοξο είναι ότι πας να υπερασπιστείς το γεγονός ότι υπάρχει δημοκρατία με τα φιλελεύθερα στοιχεία που λες, ενώ από την άλλη έχεις δηλώσει πιο πριν ότι το σύστημα που βλέπουμε στην Ελλάδα δεν είναι φιλελευθερισμός αλλά κάτι άλλο. Αφού δεν έχουμε φιλελευθερισμό αλλά κάτι άλλο, έτσι υποστηρίζω κι εγώ ότι δεν έχουμε δημοκρατία αλλά κάτι άλλο.

Βασισμένοι σε αυτά τα τελευταία, ομάδες ανθρώπων κάνουν το κομμάτι τους, βιάζοντας τόσο τη δημοκρατία όσο και τη δικαιοσύνη της. Αυτό γίνεται γιατί στο κεφάλι των περισσότερων Ελλήνων η δημοκρατία είναι ένα πράγμα που γενικώς είναι καλό γιατί αποφασίζουμε εμείς ξέρω'γω, αλλά όπου μας συμφέρει κάνουμε κι ό,τι μας γουστάρει αλλιώς τι σκατά δημοκρατία είναι αυτή αν δεν κάνουμε και το κέφι μας βρε αδερφέ. Με άλλα λόγια επικαλούμαστε την καθ’ημάς δικαιοσύνη για να προασπίσουμε τις ελευθερίες που νομίζουμε πως η δημοκρατία είναι υποχρεωμένη να μας παραχωρεί επί του προσωπικού. Αυτό είναι πολύ κακό κι ελπίζω πως καταλαβαίνεις γιατί.
                              Ουσιαστικά τα ίδια λέω κι εγώ μόνο που εσύ τελικά περιορίζεις την στοχοποίηση του φαινομένου στη μάζα και αφήνεις τον Πάγκαλο στην απ' έξω. Και οι 2 θέλουν θεραπεία αλλά σε έναν βαριά ασθενή θα ξεκινήσεις από το κεφάλι, όχι από τα πόδια.

Όχι, αλλά μίλησες για σύστημα και ο πιο αποτελεσματικός φορέας διαμόρφωσης σκέψεως ενός καλά οργανωμένου συστήματος είναι το σχολείο. Αν το σύστημα αυτό λοιπόν που αόριστα επικαλείσαι λειτουργούσε θα έπρεπε να μας προπαγανδίζει τα ακριβώς αντίθετα από όσα μας προπαγάνδισε. Αντί δηλαδή να μας κάνει πλύση εγκεφάλου περί ελληναριού, ορθοδοξίας και πολυτεχνείου θα έπρεπε να μας στομώνει με διεθνισμό, νέα τάξη πραγμάτων, υποταγή και τάξη-ασφάλεια με κάθε κόστος. Δεν το έκανε, άρα αυτά που λες περί συστήματος είναι ασυνεπή με την πραγματικότητα.
                              Τι σχέση έχει το ελληναριό και η ορθοδοξία με το πολυτεχνείο; Κάνεις το λάθος να ταυτίζεις την έννοια σύστημα με τον γραφικό θεολόγο που είχαμε στο λύκειο ξέρω γω... Δεν ισχυρίστηκα ότι στο σχολείο τρώγαμε προπαγάνδα, αυτό για το οποίο κατηγόρησα το σχολείο είναι ότι δεν μας έδωσε την παιδεία και την μόρφωση ώστε να αναπτύξουμε κριτική σκέψη και να μπορούμε να είμαστε σωστοί πολίτες στην συνέχεια.
                              Ακόμα και στα πλαίσια που το θέτεις όμως οι καιροί αλλάζουν. Δεν ξέρω κατά πόσο στέκει να μιλάμε για ελληναριό όταν τα βιβλία για το 22 γράφουν για συνωστισμούς στο λιμάνι. Ξανατονίζω πάντως ότι δεν είναι εκεί το πρόβλημα μου για την παιδεία.

Προφανώς δε θεωρώ εγώ τον Σύριζα αντισυστημικό (ούτε εννοώ πως το κάνεις εσύ) , για την κοινή γνώμη μιλάω και μάλιστα ειρωνικά. Τον Σύριζα τον θεωρώ πλέον τον κατ εξοχήν εκφραστή παλαιοελληνικού συστήματος. Το ότι καταφέρνει να περνάει ως αντισυστημικός είναι πολύ αστείο.
                              Το τι είναι θα φανεί στην πράξη άμα κερδίσει τις εκλογές. Το αστείο είναι ότι αυτοί που τον κατηγορούν για όσα λέει (τα όποια τα θέτει στα μάτια αρκετών ως αντισυστημικό), σε περίπτωση που κάνει κωλοτούμπα και άρα γίνει συστημικός όπως οι υπόλοιποι, αυτοί θα είναι και οι πρώτοι που θα βγούνε να τον κράξουν για την κωλοτούμπα.

Η βάση της γκρίνιας μου ήταν η έλλειψη ισονομίας, όχι το να μην τιμωρηθεί ο Ηρακλής αν έφταιξε. Πρώτος και καλύτερος να πέσει 10 κατηγορίες. Το να αλωνίζουν οι άλλοι είναι η πρόκληση. Πέραν αυτού όμως, κι εκεί είναι η βασική διαφορά μας, εγώ ποτέ δε θα μούντζωνα τη βουλή ή θα πετούσα γιαούρτια σε εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού ή θα βαρούσα μπουνίδια την Κανέλλη ή θα έσπαγα καρέκλες ή θα έκαιγα στάδια επειδή θεωρώ αδικημένο τον Ηρακλή και τους άλλους ατιμώρητους. Αν οι δημοκρατικοί θεσμοί, λειτουργώντας πλειοψηφικά , αποφασίζουν να κάνουν κάτι που δε μου αρέσει, πχ να ρίξουν τον Ηρακλή, εγώ θα το σεβαστώ, όσο άδικο και να το θεωρώ. Θα μιλήσω για αυτό, θα γράψω και όταν έρθει η ώρα θα ψηφίσω (αν και εδώ υπάρχει θέμα νομιμοποίησης λόγω του «αυτοδιοίκητου» του ποδοσφαίρου). Αν επιλέξω να μη φερθώ έτσι (που σαφώς είναι μέσα στις επιλογές μου) και πχ βρω τον Πιλάβιο και του γαμήσω ό,τι έχει και δεν έχει, θα το κάνω ενεργώντας έξω από τα πλαίσια της δημοκρατικής δικαιοσύνης και όχι επικαλούμενός την για να εξευγενίσω τις πράξεις μου (όπως κάνει το παρεάκι που περιέγραψα παραπάνω και στο οποίο θεωρώ πως ανήκεις)
                              Άρα να υποθέσω ότι μετά από όσα έγιναν άλλαξες ομάδα; Ή αν σε πετούσαν έξω από το γήπεδο οι πιο θερμόαιμοι που νιώθουν αδικιμένοι και αντιδρούν, θα το δεχόσουν επειδή ήταν πλειοψηφία; Σου τα λέω αυτά γιατί μία χαρά μπάχαλα είδαμε.

*και ένα γενικό σχόλιο περί συνδικαλιστών του πασοκ που μεταπήδησαν στον συριζα. Προσωπικά βλέπω ένα λογικό κενό στο όλο σκεπτικό. Όλοι αυτοί αν είχαν μία ελπίδα να μείνουν στις παλιές συνήθειες τους ήταν να συνεχίζαμε να παίρναμε τα λεφτά των δανειστών και με τον τρόπο τους να βουτούσαν ότι μπορούσαν, όπως λίγο πολύ συνέχιζε να γίνεται σε κάποιο βαθμό. Με το σύριζα αν κοπούν τα λεφτά των δανειστών, τι ακριβώς συμφέρον μπορούν να έχουν;

Comment

• Καλύτερα να συνεχιστεί στο άλλο θέμα αυτή η συζήτηση.Εδώ πέρα μιλάμε αποκλειστικά για τις εκλογές αυτές.Αφήστε τα σεντόνια!
                                Nintendo I.D.: paixtis
                                3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

Working...
                                X