theos pios theos?den iparhi tipota ola paramithia ine gia na pernoun lefta oi papades
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Τι πιστεύετε για τον Θεό?
Collapse
X
-
Τα Θρησκευτικά μιλάνε για όλες τις θρησκείες, αλλιώς θα λεγόντουσαν Χριστιανικά.
ΟΚ, μιλάνε περισσότερο για το Χριστιανισμό, αλλά που είναι το κακό; Είναι κακό το παιδί να μαθαίνει για την αγάπη, ταπεινοφροσύνη, αλτρουισμό κτλ; Γιατί αυτό είναι ουσιαστικά ο Χριστιανισμός (τουλάχιστον εγώ αυτά βλέπω).
Γιατί λοιπόν να καταργηθούν; Δηλαδή να γίνει το παιδί καλός επιστήμονας και όχι καλός άνθρωπος;
Επίσης στην Αγία Γραφή υπάρχουν σημαντικά διδάγματα, άρα αξίζει να ρίξουμε μια ματιά. Μάλιστα όταν βλέπουμε τα ίδια διδάγματα σε ταινίες, βιβλία κτλ, τα επαινούμε.
Σίγουρα οι θρησκείες έχουν γίνει από πολλούς εμπορικά προϊόντα, αλλά αν είμαστε μάγκες θα κοιτάξουμε την ουσία.The illusion of free will is an illusion.
Comment
-
To θέμα είναι ότι το αναγκάζεις το παιδί χωρίς να έχει την κατάλληλη κρίση ακόμα να ακολουθεί τη συγκεκριμένη θρησκεία.Το καλύτερο θα ήταν να γίνεται ένας πιο αντικειμενικός τρόπος παρουσίασης των θρησκευτικών και χωρίς τάσεις προσηλυτισμού προς τον χριστιανισμό.Ας μεγαλώσει το παιδί και ας ακολουθήσει το ίδιο εκεί που θέλει να πιστεύει.Δεν είναι ανάγκη να το προσηλυτίζουμε απο μικρό προς συγκεκριμένη κατεύθυνση...Nintendo I.D.: paixtis
3ds friend code: 2664-2347-7128
Comment
-
Τα θρησκευτικα θα κανουν το παιδι καλο ανθρωπο;;;;
Είναι κακό το παιδί να μαθαίνει για την αγάπη, ταπεινοφροσύνη, αλτρουισμό κτλ; Γιατί αυτό είναι ουσιαστικά ο Χριστιανισμός (τουλάχιστον εγώ αυτά βλέπω).
Για την ουσια που λες δε χρειαζεται να κοιταξουμε τις θρησκειες, αρκει να κοιταξουμε τον εαυτο μας και τον συνανθρωπο μας.
Comment
-
Είναι κακό το παιδί να μαθαίνει για την αγάπη, ταπεινοφροσύνη, αλτρουισμό κτλ; Γιατί αυτό είναι ουσιαστικά ο Χριστιανισμός (τουλάχιστον εγώ αυτά βλέπω).
Για την ουσια που λες δε χρειαζεται να κοιταξουμε τις θρησκειες, αρκει να κοιταξουμε τον εαυτο μας και τον συνανθρωπο μας.Originally posted by RafΗ Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.
Comment
-
Όπως μαθαίνεις για τις επιστήμες μαθαίνεις και για την "καλοσύνη". Ο Χριστιανισμός είναι ένας οδηγός για να μαθαίνεις να είσαι "καλός". Έτσι το βλέπω εγώ.
Τα θρησκευτικα θα κανουν το παιδι καλο ανθρωπο;;;;
Για την ουσια που λες δε χρειαζεται να κοιταξουμε τις θρησκειες, αρκει να κοιταξουμε τον εαυτο μας και τον συνανθρωπο μαςThe illusion of free will is an illusion.
Comment
-
Ryu, ο χριστιανισμός διδάσκει πολλά πράγματα, πολλές φορές σκληρά κι αντιφατικά, το ότι διδάσκει μόνο την αγάπη ή πρωτίστως την αγάπη είναι πολύ μοντέρνο σχετικά φρούτο που προέκυψε από την προσπάθεια της εκκλησίας να υφαρπάξει τις αρχές του ανθρωπισμού προκειμένου να επιβιώσει.
Πέραν αυτού, αν πράγματι πιστεύεις πως θα ήταν καλό να υπάρχει διδασκαλία τέτοιων αρχών, αυτό το μάθημα θα έπρεπε να ονομάζεται "Ηθική" και ο χριστιανισμός να ήταν ένα υποκεφάλαιό του.
Comment
-
Originally posted by paixtis View Post.Ας μεγαλώσει το παιδί και ας ακολουθήσει το ίδιο εκεί που θέλει να πιστεύει.Δεν είναι ανάγκη να το προσηλυτίζουμε απο μικρό προς συγκεκριμένη κατεύθυνση...
Originally posted by Somari View Post
^ what he said
Και τέλος πάντων υπάρχουν ή υπήρχαν και άνθρωποι της Εκκλησίας σαν τον Παίσιο
ή τον Αναστάσιο Αλβανίας
Ελάχιστοι αναφέρονται σε αυτούς.
Ας βάλω και την αγαπημένη μου σκηνή από τη σειρά του Ζεφιρέλι
Comment
-
-
Κοιτάχτε, η αλήθεια είναι πως ο Χριστιανισμός μας έχει δώσει υπέροχα πράγματα, όπος το Requiem του Μοζαρτ ή αυτή τη κομματάρα του Zbigniew Preisner:
Αλλά μετά θυμάμαι πόσο εμετικοί είναι οι φορείς του και τρέχω στην τουαλέτα.Originally posted by RafΗ Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.
Comment
Comment