Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τι πιστεύετε για τον Θεό?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    Εχουν βρεθει βακτηρια και αλλοι μικροοργανισμοι στον Αρη.

    [/b]
    Όχι,όχι όχι mr Γκόιλες. Το μόνο που έχει βρεθεί είναι αμινοξέα και πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες στον μετεωρίτη ALH84001 που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ήρθε από τον Άρη. Το πρόβλημα είναι πως ούτε τα αμινοξέα και οι υδρογονάνθρακες αποδεικνύουν την ύπαρξη ζωής, ούτε ότι ο κομήτης είναι από τον Άρη έχει αποδειχθεί.
    Originally posted by Raf
    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

    Comment


    • #62
      Αυτα σας μαθαινουν στις στοες που πατε οι μασονοι; Οχι μονο υπαρχει ζωη στον Αρη αλλα, συμφωνα παντα με το βιβλιο του Λουλη Σουξουμουξουκεσεδοπουλου, προκειται για μια απ'τις πρωτες αποικιες των Ελ μαζι με τη Γη οταν πριν χιλιαδες χρονια ηρθαν απ'το μακρινο γαλαξια του Mario στο δικο μας ηλιακο συστημα.
      Do a barrel roll!

      Comment


      • #63
        δεν υπαρχει ζωη στη γη :|

        Comment


        • #64
          Για να συνεχίσω από την τελευταία ατάκα του UEG,οι θεοσεβούμενοι/θρησκευούμενοι λέτε ότι είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ο αθεισμός επειδή το λογικό είναι ΚΑΠΟΙΟΣ να τα έφτιαξε όλα,αλλά όταν σας λέμε ότι είναι παράλογο να υπάρχει αυτοδημιούργητο ον όπως ο θεός λέτε πως "α,τον θεό δεν πρέπει να τον βλέπεις με τη λογική,είναι ασσύληπτος από τον νου".

          Αυτό και αν makes perfect sense.
          My take:Η δημιουργία του Σύμπαντος (μεγάλη έκρηξη κλπ) είναι ασύλληπτη από τον ανθρώπινο νου,μην προσπαθείτε να την εξηγήσετε με θεούς.
          Επίσης UEG δεν χρειάζεται να περάσεις αρχές στο παιδί σου μεσω της θρησκείας,μπορείς να το κάνεις με 1002 τρόπους
          Originally posted by Raf
          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

          Comment


          • #65
            Somari you wa shock by Vatican City
            http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7399661.stm
            Ned Stark

            A man draws his sword in order to protect the small wound deep in his heart.
            It was inflicted in the days long past,at the farthest reach of his memories.
            A man wields his sword in order to depart life with a smile.
            In the days far ahead,beyond the reach of his memory.
            Ειναι ανθρωπος, κι ομως δεν εχει αδυναμιες.
            Εχει υλικη υποσταση, κι ομως δεν υπαρχει.
            Ειναι ο Getta Robo.

            Comment


            • #66
              Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύετε/να σας έχουν διδάξει στο σχολείο, η ύπαρξη του Ιησού σαν ιστορικό πρόσωπο αμφισβητείται πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια.[/b]
              Eίπα να σταματήσω να μιλώ για το θέμα αλλά δεν συγκρατιέμαι με αυτά που βλέπω. Πρώτον υπάρχουν παραπάνω της μια πηγής για την ιστορική ύπαρξη του Χριστού και δεν αναφέρομαι στα τέσσερα Ευαγγέλεια ούτε σε κείμενα που έχουν γραφθεί από ακολούθους του Ιησού ή τέλος πάντων από πρωτοχριστιανούς. Ορισμένοι μη χριστιανοί αλλά Ρωμαίοι αναφέρουν στα κειμένα τους ότι ο Ιησούς υπήρξε, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ένας από τους μεγαλύτερους και εξαιρετικά αξιόπιστους Ρωμαίους ιστορικούς και όχι μόνο, ο Cornelius Takitus (55 - 122 μ.Χ.) Ο Tάκιτος χαρακτηριστικά αναφέρει
              ".... ο Χριστός από τον οποίο πήρε και το όνομα του αυτή η νέα "θρησκεία", υπέφερε από μια τρομερή καταδίκη κατά την διάρκειά της βασιλείας του Τιβερίου (αυτοκράτορας την εποχή του Ιησού) όταν έπαρχος στην Ιουδαία ήταν ο Πόντιος Πιλάτος κτλ κτλ ....."

              Άλλοι που αναφέρουν τον Ιησού στα κειμενά τους είναι ο Φλάβιος Ιώσηπος (37-97 μ.Χ.) ιστορικός του αυτοκράτορα Βεσπασιανού, ο Πλίνιος ο Νεώτερος, Ρωμαίος κυβερνήτης της Βιθυνίας (Μ.Ασία) 122 μ.Χ. ο Gaius Suetonius Tranquillus (69 - 140 μ.Χ.), ο αυτοκράτορας Αδριανός (117 μ.Χ) σε επιστολή του, και άλλοι. Στην ιστορία ότι γράφεται για ένα γεγονός πρόσωπο κτλ έως και 200 χρόνια μετά θεωρείτε αξιόπιστη πηγή.

              Πέρα από αυτό οι επιστολές του Παύλου γράφτηκαν ελάχιστα χρόνια από την εποχή του Ιησού, 40 περίπου χρόνια μετά, και οι περισσότεροι μελετητές, όχι μόνο χριστιανοί συμφωνούν ότι είναι αξιόπιστες. Επίσης το 70 μ.Χ. η Ιερουσαλήμ ισοπεδώθηκε και κάηκε από τον Τίτο (κάτι το οποίο είχε προβλέψει ο Ιησούς) και οι Εβραίοι εκδιώχτηκαν. Είναι πολύ πιθανό, θεωρούν οι επιστήμονες, επιπλέον αναφορές για τον Ιησού, που βρίσκονταν στην Ιερουσαλήμ, διοικητικό κέντρο των Ρωμαίων στην Ιουδαία, να κάηκαν να χάθηκαν κτλ μέσα στην καταστροφή. Άλλωστε γενικά από την αρχαία ελληνική γραμματεία μόλις το 2-3 % διασώζεται, για να καταλάβεται τι θέλω να πω. Επίσης όλα τα γνωστικά κείμενα αναφέρουν τον Ιησού. Επισής θεωρώ απίθανο οι απόστολοι να διέδιδαν κάτι που καν δεν υπήρξε.

              Από την άλλη μίλησα για το θέμα της ανάστασης και ότι τον τάφο τον φρουρούσαν Ρωμαίοι στρατιώτες επειδή έμαθαν τα περί επικείμενης ανάστασης. Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο μαθητές του Ιησού να πλακώσαν τους Ρωμαίους στο ξύλο ή να τους υπνωτίσαν για να πάρουν ανενόχλητοι το σώμα του και να πουν ότι αναστήθικε, αφού θα ήταν άδειος ο τάφος. Άλλωστε την είσοδο του τάφου προφανώς θα την έκλεινε κάποια τεράστια πέτρα που θα ήθελε χρόνο και άτομα για να κουνηθεί και όχι καμιά πόρτα της πλάκας. Επίσης όλοι ακόμη και οι μαθητές είχαν ξεχάσει τον Ιησού εκείνες τις ώρες. Είχαν κοινώς χεστεί πάνω τους, άρα με τη θάρος να πήγαιναν να κλέψουν το σώμα του Ιησού από τους πάνοπλους Ρωμαίους σε ένα τάφο που ήταν σφραγισμένος με ογκόλιθο; Επίσης προφανώς και οι αρχιερείς δεν διέδωσαν την ανάσταση, όπως και οι Ρωμαίοι ο καθένας για δικούς του λόγους.

              Όσον αφορά το θέμα Ιησούς ή Βαραβάς, είναι ιστορικά τεκμηριωμένο ότι οι Ρωμαίοι στην Ιουδαία εκείνη την εποχή, την γιορτή του Πάσχα για να φανούν και καλά καλοί στους Εβραίους άφηναν ελεύθερο έναν κρατούμενο. Πολλοί από τους φυλακισμένους ήταν αντάρτες, δηλαδή πολέμησαν κατά των Ρωμαίων. Οι Ρωμαίοι λοιπόν άφηναν έναν ελεύθερο κάθε Πάσχα για ηρεμίσουν λίγο τους Εβραίους.

              Όσον αφορά το βάπτισμα, ο καθένας αφού μεγαλώσει μπορεί κάλλιστα να αλλαξοπιστήσει όπως το έκαναν και πασίγνωστοι άνθρωποι όπως ο Ριτσαρντ Γκιρ που έγινε βουδιστής, ο Ιησούς δεν εμποδίζει κανέναν, ο Θεός όπως είπα δεν εξαναγκάζει τον άνθρωπο, αφήνει το δικαίωμα της επιλογής, άλλωστε τι πίστη θα ήταν αυτή όπου ο πιστός θα πίστευε με το ζόρι;

              fuck buddy του Σαμαελ αλλα ειμαι σιγουρος πως θα την κολλησει και αυτην!!!![/b]
              Σαμαέλ αποκαλείτε ο εξαποδώ στην Αποκάλυψη του Ιωάννη αν θυμάμαι καλά. Απο εκεί το πήραν το όνομα οι δημιουργοί του πρώτου Silent Hill για το τελικό boss.

              Επίσης πολύ σιγουριά βλέπω για το ότι δεν έγινε η Ανάσταση...[/b]
              Eγώ αν δε δω real time video δεν πιστεύω <_< Είπαμε "μακάριοι οι ......". Τι νόημα θα είχε να δούμε την ανάσταση του Ιησού, για να εντυπωσιαστούμε και ίσως να τρομοκρατηθούμε από το γεγονός ότι ένας νεκρός αναστήθικε μετά από τρεις ημέρες και για αυτό το λόγο να πιστέψουμε και όχι να πιστέψουμε αφού έχουμε ψαχθεί μέσα μας έχουν διαβάσει για τις διδαχές του Ιησού και εν τέλει επειδή θέλουμε να πιστεύουμε με ελεύθερη βούληση;

              Και επίσης μη νομίζεται ότι εγώ πάω στην εκκλησία και τέτοια, ελάχιστες φορές παώ τον χρόνο και υπάρχουν πολύ καλύτεροι άνθρωποι από εμένα. Εγώ αυτό που προσπαθώ να κάνω και το πετυχαίνω πολλές φορές είναι να μην είμαι υπεροπτής, είρωνας, να μη ζηλεύω τους άλλους, να μην είμαι λάγνος, να σέβομαι την οικογενεία μου και γενικά ότι δίδαξε ο Ιησούς. Άλλες φορές βέβαια κάνω αμαρτίες για τις οποίες μετανιώνω.
              Star Citizen videos Star Citizen gallery

              Comment


              • #67
                Τι νόημα θα είχε να δούμε την ανάσταση του Ιησού, για να εντυπωσιαστούμε και ίσως να τρομοκρατηθούμε από το γεγονός ότι ένας νεκρός αναστήθικε μετά από τρεις ημέρες και για αυτό το λόγο να πιστέψουμε και όχι να πιστέψουμε αφού έχουμε ψαχθεί μέσα μας έχουν διαβάσει για τις διδαχές του Ιησού και εν τέλει επειδή θέλουμε να πιστεύουμε με ελεύθερη βούληση;
                [/b]
                Ισως το πιο λογικό σου ποστ,σε αντίθεση με τα εκνευριστικότατα "εγώ είμαι σωστός,σε αντίθεση με το τι φαντάζεσαι εσύ"
                Originally posted by Raf
                Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                Comment


                • #68
                  Για να συνεχίσω από την τελευταία ατάκα του UEG,οι θεοσεβούμενοι/θρησκευούμενοι λέτε ότι είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ο αθεισμός επειδή το λογικό είναι ΚΑΠΟΙΟΣ να τα έφτιαξε όλα,αλλά όταν σας λέμε ότι είναι παράλογο να υπάρχει αυτοδημιούργητο ον όπως ο θεός λέτε πως "α,τον θεό δεν πρέπει να τον βλέπεις με τη λογική,είναι ασσύληπτος από τον νου".

                  Αυτό και αν makes perfect sense.
                  My take:Η δημιουργία του Σύμπαντος (μεγάλη έκρηξη κλπ) είναι ασύλληπτη από τον ανθρώπινο νου,μην προσπαθείτε να την εξηγήσετε με θεούς.
                  Επίσης UEG δεν χρειάζεται να περάσεις αρχές στο παιδί σου μεσω της θρησκείας,μπορείς να το κάνεις με 1002 τρόπους
                  [/b]
                  Δεν καταλαβαινεις τι λεω..

                  Δε λεω οτι υπαρχουν ολα αυτα που γραφουν τα βιβλια. Και το να μην πιστευεις πουθενα το θεωρω παραλογο δηλαδη ο πλανητης μας απλα "ετυχε" και δημιουργηθηκε ετσι και ολοι οι υπολοιποι(θα παρω μονο το δικο μας ηλιακο συστημα) δεν εχουν ζωη? Αυτο λεω οτι απλα υπαρχει μια ανωτερη δυναμη ονομασε την οπως γουσταρεις.

                  Στα παιδια σου που λες θεωρω οτι η μεθοδος της θρησκειας ειναι η πιο ευκολοπεπτη για να μαθουν απο μικρα καποιες ηθικες αρχες, και μετα μυαλο εχουν θα δουν και θα κρινουν αν πιστευουν η οχι το αποτελεσμα ομως θα ειναι το ιδιο.

                  Comment


                  • #69
                    Επειδή μόλις είδα το thread είχε ήδη 5 σελίδες, και δεν προλαβαίνω τώρα να τις διαβάσω εκτενώς, θα πω μόνο την άποψή μου, και για όσα είδα:

                    Ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος χωρίς θεούς και θρησκείες και μακάρι τα απίστευτα ποσά που δαπανούνται παγκοσμίως για εκκλησίες, τζαμιά και ναούς πάσης φύσεως που κυμίζουν τους ανθρώπους και οι τεράστιες κινητές και ακίνητες περιουσίες των ανα των κόσμο θρησκευτικών οργανισμών να δαπανόνταν για σχολεία και νοσοκομεία.
                    [/b]
                    QFT, Damn Right.

                    Και μου την δίνει που είναι θρησκεία και στρατός. ΔΕΝ ΣΥΝΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ.
                    [/b]
                    Φαντάσου κι αυτούς που κάνουν ιερό πόλεμο... Δηλαδή η θρησκεία τους αυτό τους υπαγορεύει...

                    Από το προηγούμενο topic (μην πάτε πάλι εκεί ρε&#33;)
                    ΥΓ: εγώ τα παιδιά μου δεν θα βαφτίσω πάντως. Θεωρώ τον νηπιακό προσηλητισμό τουλάχιστον απαράδεκτο
                    (ας λέει το σόι ό,τι θέλει, εγώ ονοματοδοσία θα κάνω στο ληξιαρχείο κι όχι στην εκκλησία)
                    [/b]
                    Kiku έγραψες. Συμφωνώ απόλυτα, θα έπρεπε όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως να έχουν τη δυνατότητα επιλογής ή όχι θρησκείας, σε ώριμη ηλικία, αφού έχουν πληροφόρηθει επαρκώς για κάθε θρησκεία. Κι εγώ δε θε ήθελα να βαφτίσω τα παιδιά μου, εκτός κι άμα μπλέηω με καμία χαζή που να θέλει ντε και καλά, και "για τα μάτια του κόσμου".


                    Σχετικά με το θέμα, έχω να πω ότι επίσης δεν πιστεύω ότι υπάρχει θεός. Αυτή είναι η δική μου άποψη, καθώς όπως είπε η Kiku και κάποιοι άλλοι, δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις. Και φυσικά όλες οι θρησκείες βασίζονται στο "πίστευε και μη ερεύνα", αλλά εγώ δε μπορώ να το κάνω αυτό. Πάντα χρησιμοποιώ τη λογική, και δε μπορώ να επιλέξω με αυτόν τον τρόπο μια θρησκεία, πόσο μάλλον να φανατιστώ με αυτήν.

                    Επίσης συμφωνώ με κάποιον προλαλήσαντα ότι άμα υπάρχει Θεός, θα είναι ένας και ο ίδιος για όλους. Πάντως, αναγνωρίζω ότι από αυτά που λέει ο Χριστιανισμός, τα περισσότερα είναι σωστά. Όπως για παράδειγμα, οι 10 εντολές. Το ζήτημα είναι, αν στην πραγματικότητα υπάρχει ο Χριστιανικός Θεός, τότε έγω, που ζω σύμφωνα με αυτά που πρεσβεύει ο Χριστιανισμός, αλλά δεν πιστεύω στο Θεό, πώς θα κριθώ σε σχέση με κάποιον παππά που ?δοξάζει? το Θεό και κάνει όλη μέρα σταυρούς, αλλά από πίσω έχει ροζ σκάνδαλα και απίστευτα λεφτά;

                    Και από τη δική μου πλευρά, food for thought: αναλογιστείτε την άποψη αυτή, ότι δηλαδή μπορεί όντως να υπάρχει Θεός, αλλά καμία από τις υπάρχουσες θρησκείες να αναφέρεται στον σωστό, τον αληθινό.

                    EDITS: Typos.
                    My Blog: FoM's Between a Rock and a Hard Place
                    Follow me on http://www.twitter.com/FoM_PV


                    Comment


                    • #70

                      Το ζήτημα είναι, αν στην πραγματικότητα υπάρχει ο Χριστιανικός Θεός, τότε έγω, που ζω σύμφωνα με αυτά που πρεσβεύει ο Χριστιανισμός, αλλά δεν πιστεύω στο Θεό, πώς θα κριθώ σε σχέση με κάποιον παππά που ?δοξάζει? το Θεό και κάνει όλη μέρα σταυρούς, αλλά από πίσω έχει ροζ σκάνδαλα και απίστευτα λεφτά;
                      [/b]
                      Σχετικα με αυτο συμφωνα με την χριαστινικη παραδοση νομιζω οι παπαδες και γενικα οι πατερες της εκκλησιας θα κριθουν πιο αυστηρα απο τους κοσμικους μιας και εχουν αναλαβει μεγαλυτερο εργο.
                      Βασικα νομιζω το σιγουρο ticket για τον Παραδεισο ειναι το "πιστευε και πραξε". Οτιδηποτε αλλο(μονο πιστευε ή μονο πραξε) σε παει στην Κολαση. Αλλα ποτε δεν ξερεις (για το μονο πιστευε ειμαι σιγουρος εχει και σχετικο εδαφιο η καινη διαθηκη, ισως περισσοτερα απο ενα. το μονο πραξε ειναι το δυσκολο της υποθεσης)

                      Παντως αν μου βρειτε πως στο καλο δημιουργηθηκε το πρωτο κυτταρο με ολες τι λειτουργιες που επιτελει και ολα τα κολπα που διαθετει θα γινω κι εγω σκεπτικιστης.

                      Γενικα τα πραγματα τα σκεφτομαι καπως ετσι. Σαν μια τεραστια σειρα απο ντομινο. Για να εξελιχθουν ολα τα πραγματα πρεπει να εγινε μια απλη αντιδραση καπου, καποτε. Μια μετατοπιση ηλεκτρονιων σε ενα ατομο βρε αδερφε, η οποια ειχε σαν αποτελεσμα να γινουν αλλες δεν ξερω κι εγω ποσες ευνοικες τετοιες αντιδρασεις, ωστε να καταληξουμε σε ενα συστημα αεναων ευνοικων, αυστηρα προγραμματισμενων αντιδρασεων.
                      Δεν ξερω αν με πιανετε.
                      My blog:Doppel&#39;s Den

                      Comment


                      • #71
                        (Big Boss, μ&#39;αρέσεις γιατί είσαι διαβασμένος πάνω στο θέμα)

                        Όσον αφορά τις υποτιθέμενες ιστορικές πηγές τώρα:

                        -Josephus: το κείμενο του Ιώσηπου δεν αναφέρει τον Ιησού παρά μόνο σε μία και μοναδική παράγραφο των 127 λέξεων, η οποία εμφανίστηκε μαγικά στα γραπτά του 4 αιώνες μετά τη συγγραφή τους. Η δε παράγραφος, πέραν του ότι έχει τελείως διαφορετικό ύφος από τις υπόλοιπες (πράγμα ύποπτο), αναφέρθηκε πρώτη φορά από τον αρχιεπίσκοπο Ευσέβιο το 340μΧ, μεγάλο προπαγανδιστή της εκκλησίας που εν ζωή παραδέχτηκε πως δεν διστάζει να πει ψέματα &#39;για χάρη του Κυρίου&#39;.
                        Όπως ξαναείπα, η &#39;χρυσή&#39; παράγραφος, κάνει μπαμ ότι είναι πλαστή.

                        -Cornelius Tacitus: και πάλι μία και μοναδική αναφορά που προστέθηκε μαγικά το πέμπτο αιώνα μΧ από τον Sulpicius Severus, γνωστό παραχαράκτη και λάτρη της &#39;φανταστικής λογοτεχνίας&#39;
                        (η &#39;Ζωή του Αγίου Μαρτίνου&#39; που έγραψε ο ίδιος είναι μια ατελείωτη παραμυθολογία περί θαυμάτων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ανάσταση νεκρών και εμφανίσεις του Ιησού και του Διαβόλου).
                        Επίσης κάνει μπαμ ότι είναι πλαστή.

                        -Caius Suetonius: κι εδώ έβαλε το χεράκι του ο Sulpicius Severus και μάλιστα αυτή η αναφορά φαίνεται από ακόμα μακρύτερα πως είναι πλαστή.
                        Το απόσπασμα αναφέρει πως ο Νέρωνας (54-69 μX) καταδίκασε το &#39;μεγάλο πλήθος των Χριστιανών&#39;, που εκείνη την εποχή ούτε μεγάλο ήταν, ούτε καν ονομάζονταν έτσι, καθώς ο &#39;Χριστιανισμός&#39; και οι &#39;Χριστιανοί&#39; είναι ονομασίες που καθιερώθηκαν πολύ αργότερα (μετά τον Απόστολο Παύλο). Οι πρωτοχριστιανοί στα χρόνια του Νέρωνα δεν ήταν παρά μια αμελητέα Ιουδαϊκή αίρεση που πίστευε, το ξαναλέω, σε κάποια αφηρημένη μεσσιανική φιγούρα και φυσικά κανένας Ρωμαίος αυτοκράτορας δεν έμπαινε στο κόπο να ασχοληθεί μαζί τους.
                        Η αναφορά βρωμάει και πάλι ψέμα, φτιάγμενο έτσι ώστε να παρούσιάσει τους πρώτους Χριστιανούς σαν μάρτυρες.

                        -Pliny the younger: εδώ ο ιστορικός δεν αναφέρει τίποτα απολύτως για τους υποτιθέμενους διωγμούς των Εβραίων αιρετικών από το Νέρωνα-πράγμα που ενισχύει τα όσα είπα πιο πάνω περί απάτης. Επίσης κανένας Ιησούς δεν αναφέρεται πουθενά στα γραπτά του.

                        Τα κείμενα του Παύλου, προσωπικά, δεν τα θεωρώ αξιόπιστα όπως και κάθε ενδοχριστιανική πηγή. Σαν πιστοί θα έλεγαν/εγραφαν οτιδήποτε για να υπερασπίσουν τη πίστη τους.

                        Όσον αφορά το θέμα Ιησούς ή Βαραβάς, είναι ιστορικά τεκμηριωμένο ότι οι Ρωμαίοι στην Ιουδαία εκείνη την εποχή, την γιορτή του Πάσχα για να φανούν και καλά καλοί στους Εβραίους άφηναν ελεύθερο έναν κρατούμενο.[/b]
                        Από ποιον? Που είδες άλλη αναφορά σε παρόμοιο γεγονός?

                        Πέραν της έλλειψης αξιόπιστων ιστορικών στοιχείων, η ομοιότητα της μεσσιανικής φιγούρας του Ιησού με πλήθος άλλες προγενέστερες μυθολογικές φιγούρες ενισχύει τις παραπάνω απόψεις. Για να μη γράφω πολλά, δείτε αυτό το ντοκιμαντέρ και θα καταλάβετε.

                        Ειλικρινά τώρα, το ξέρω ότι το ενδεχόμενο μιας τέτοιων διαστάσεων απάτης φαντάζει εξωπραγματική, αλλά δείτε τα γεγονότα και θα καταλάβετε πως όχι μόνο γίνεται, αλλά υπήρχαν/υπάρχουν άπειροι λόγοι γι&#39; αυτό.
                        Κι αν σας φαίνεται απίθανο, σκεφτείτε πως κάποτε όλος ο κόσμος πίστευε πως η Γη είναι επίπεδη.


                        Πάντως για να καταλήξω κάπου, αυτό που πιστεύω είναι πως ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε να χρειάζεται τη θρησκεία για να είναι ηθικός. Κάποια στιγμή, σαν είδος, πρέπει να ωριμάσουμε, να απεξαρτηθούμε από τη πατρική φιγούρα του όποιου Θεού και να αναλάβουμε την ευθύνη της ύπαρξης μας.
                        Να κάνουμε το καλό, όχι κάτω από την υπόσχεση μιας ουράνιας ανταμοιβής ή την απειλή μιας δαιμονικής τιμωρίας, αλλά επειδή μας το λέει η συνείδησή μας. Να βρούμε μέσα μας τη δύναμη και να αναλάβουμε την ευθύνη για τα λάθη μας.
                        Now Playing:

                        Vampire: The Masquerade Bloodlines

                        Comment


                        • #72
                          Αδέρφια δεν είχα σκόπο να συμμετάσχω στο θέμα καθώς ο καθένας έχει την αποψή του και είναι σεβαστή.
                          Αλλα εδώ οφείλω να διορθώσω
                          Και φυσικά όλες οι θρησκείες βασίζονται στο "πίστευε και μη ερεύνα" [/b]
                          WRONG&#33;&#33;&#33; Το πίστευε και μη ερευνα δεν υπάρχει πουθενα στις γραφές και εσφαλμένα το συγχέουν ορισμένοι με την ορθόδοξη θρησκεία. Η προέλευση του προέρχεται μάλλον (ξαναλέω μάλλον) απο την μεσαιωνική καθολική εκκλησιά. Αντιθέτως οι γραφές λένε "και ιδέτε, και ερωτήσατε περί των αιωνίων τριβών"
                          Πριν λίγο καιρό το συζητούσα μάλιστα με έναν μοναχό (εκπληκτικός άνθρωπος πραγματικά) του οποίου οι γνώσεις, όχι μόνο περί θρησκείας αλλά γενικότερα με έκαναν να νιώθω παιδάκι 1ης δημοτικού.
                          Όσον αφορά εμένα δεν πιστεύω απόλυτα στον θεό&#33; Είμαι 25 χρονών και τα τελευταία 10 χρόνια ερευνώ και τις 2 όψεις του νομίσματος αλλά άκρη δεν έχω βγάλει. Σέβομαι αυτός που δεν πιστεύουν αλλα σέβομαι και αυτούς που πιστεύουν γιατί δεν ξέρω αν εγώ ποτέ καταφέρω να βρεθώ σε μια απο αυτές της δύο κατηγορίες. Το ποιο πιθανό είναι να αναρωτιέμαι μέχρι τέλους.
                          Πάντως συνιστώ σε όλους, πιστούς και μη, να μην βλέπουν μονόπλευρα το θέμα αλλά να ερευνήσουν και την άλλη πλευρά οσο περισσότερο γίνεται. (Εξαιρούνται τα σχολικά βιβλία βεβαίως ;) )
                          I attack sharks
                          when i smell them bleed
                          I dont go swimming
                          water just wants to be around me.

                          Comment


                          • #73
                            Κάποια στιγμή, σαν είδος, πρέπει να ωριμάσουμε, να απεξαρτηθούμε από τη πατρική φιγούρα του όποιου Θεού και να αναλάβουμε την ευθύνη της ύπαρξης μας.
                            Να κάνουμε το καλό, όχι κάτω από την υπόσχεση μιας ουράνιας ανταμοιβής ή την απειλή μιας δαιμονικής τιμωρίας, αλλά επειδή μας το λέει η συνείδησή μας. Να βρούμε μέσα μας τη δύναμη και να αναλάβουμε την ευθύνη για τα λάθη μας.
                            [/b]
                            Σαφως και πρεπει ο ανθρωπος να καταλαβει αυτα που λες.
                            Απο την αλλη δεν ξερω, δεν μου φαινεται ο ανθρωπος να μπορει μονος του να οργανωθει και να γινει καλυτερος. Ισως να μπορει δλδ, αλλα χρειαζεται συνεργασια, ομονεια, κατι που λειπει. Η αληθεια ειναι πως ολοι μας ειμαστε καλοι με αυτους που θελουμε και γραφουμε ολους τους αλλους που δεν συμπαθουμε.

                            Και στο μυαλο μου δυο λυσεις εχω. Η να συνειδητοποιησουμε ολοι προς τα που πρεπει να κινηθουμε και να αγωνιστουμε ολοι για ενα καλυτερο αυριο ή πρεπει να βρεθει καποιος ή καποιοι και να μας χρησιμοποιησουν, χειραγωγησουν και κατευθυνουν προς αυτον το στοχο. Ωρες, ωρες καταλαβαινω ολο και πιο πολυ τον Adrian Veidt <_<
                            My blog:Doppel&#39;s Den

                            Comment


                            • #74
                              Πάντως για να καταλήξω κάπου, αυτό που πιστεύω είναι πως ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε να χρειάζεται τη θρησκεία για να είναι ηθικός.
                              [/b]
                              Στα λόγια εύκολο είναι... Αλλά για πες μου, ποιος και τι θα ορίζει την ηθική τότε;
                              "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                              Comment


                              • #75
                                περι της αναστασης του Χριστου, πολλα περιεργα συμβαινουν με αυτην την ιστορια.
                                Σε καθε ευαγγελιο των μαθητων του υπαρχει και μια διαφορετικη εκδοχη.

                                Εγω θα δεχθω αυτη του Πετρου (εαν δεν κανω λαθος). Αναφερει οτι τον πηραν 2 γιγαντες.
                                ΑΡΑ?
                                Αρα τον πηραν οι γιγαντες/τιτανες που κατοικουν μαζι με τους αλλους υποχθονιους στην Κοιλη Γη και ΑΡΑ ο Xριστος ειναι πλεον κατοικος της Κοιλης Γης.

                                Το λυσαμε, ας κλειδωθει το τοπικ.
                                " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

                                Authenticity sir, authenticity. "

                                Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



                                Comment

                                Working...
                                X