Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τι πιστεύετε για τον Θεό?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Αυτο δε ξερω καν ποιος το ειπε γιατι βαριεμαι να κοιταξω προηγουμενη σελιδα:
    Το ζήτημα είναι, αν στην πραγματικότητα υπάρχει ο Χριστιανικός Θεός, τότε έγω, που ζω σύμφωνα με αυτά που πρεσβεύει ο Χριστιανισμός, αλλά δεν πιστεύω στο Θεό, πώς θα κριθώ σε σχέση με κάποιον παππά που ?δοξάζει? το Θεό και κάνει όλη μέρα σταυρούς, αλλά από πίσω έχει ροζ σκάνδαλα και απίστευτα λεφτά;[/b]
    Anyway θελω να πω πανω σε αυτο οτι ο μεγαλυτερος κριτης του καθενος ειναι ο εαυτος του, οταν το συνειδητοποιησετε αυτο θα καταλαβετε ποιο ειναι το πραγματικο βασιλειο του Θεου για το οποιο μιλησε ο Ιησους. Κοιταχτε μεσα σας και θα δειτε την αληθεια. Βρειτε τα με τον εαυτο σας και τοτε θα βρειτε την γαληνη μεσα σας.
    Do a barrel roll!

Comment

Η απάντηση είναι Φιλοσοφία ? Ιδεολογία και πράγματα 100% ανθρωπιστικά και επιστημονικά, χωρίς μεταφυσικές φανφάρες και φοβέρες.
      [/b]
      Το ερώτημα το έθεσα περισσότερο ρητορικά και σαν τροφή για σκέψη, πάντως, καμιά επιστήμη και καμιά ιδεολογία δεν μπορεί να αποδείξει ότι "Η ηθική είναι αυτό κι αυτό, τέλος!", ενώ αντίθετα, αν υπήρχε Θεός και το ξέραμε, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στην ηθική που θα όριζε αυτός για μας. Επίσης (κι αυτό είναι το σημαντικότερο), καμιά επιστήμη ή ιδεολογία δεν πρόκειται ποτέ να αποδείξει ότι η ανηθικότητα είναι κάτι το κακό.

Εν πάση περιπτώσει, επειδή προκαλώ με αυτά που λέω και το ξέρω, καλό είναι να μην ανοίξουμε την κουβέντα γιατί είναι βαριά κι ασήκωτη, ωστόσο, θέλω να αναφέρω πως στην περίπτωση που δεν υπάρχει Θεός, η ηθική είναι σχετικότατη, υποκειμενικότητα, απόλυτα αμφισβητήσιμη και ρευστή. Η άποψη ότι η ηθική προϋπάρχει και είναι ανεξάρτητη από τον Θεό, δημιουργεί το ερώτημα του τι την καθορίζει και όλες οι πιθανές απαντήσεις σε αυτό, χωλαίνουν και είναι συζητήσιμες.

Μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω να καταλήξω στο ότι πρέπει να υπάρχουν θρησκείες (ίσως και να πρέπει, βέβαια, γιατί από μια άποψη ανοίγουν και λίγο το μυαλό, αλλά συνήθως γυρνάνε μπούμερανγκ, τουλάχιστον στον σημερινό κόσμο), απλά να μην μπλέκουμε με τόση ευκολία την ηθική στην μέση, γιατί οι θρησκείες αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στο θέμα της ηθικής.
      "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

O The Cursed to e8ese polu sosta.Ante twra perimeno kai tn boy na desei to gluko!
        Nintendo I.D.: paixtis
        3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

Επειδή τραβάω τα μαλλιά μου με αυτά που διαβάζω,δηλαδή και καραφλός να ήμουν θα τα τράβαγα,ΥΠΑΡΧΕΙ επιστημονική απόδειξη και μάλιστα στο πρώτο έτος Φυσικού,αστροφυσική που αποδεικνύει γιατί δεν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες (μην μου αρχίσετε για galaxies far far away,εκεί δεν ξέρετε τι γίνεται).
          Originally posted by Raf
          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

-TheCursed
            Διαφωνώ, η ηθική έχει αντικειμενικές αξίες οι οποίες δημιουργούνται μέσα από τις ανθρώπινες ανάγκες και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, (ποιος μπορεί να απορρίψει και να διαφωνήσει με όρους όπως η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια πχ;) έξω από μεταφυσικές και θεϊκές υποστάσεις και οντότητες, κανείς δεν είναι πιο κατάλληλος για να ορίσει την ηθική από τον ίδιο τον άνθρωπο, κανείς δεν γνωρίζει τις ανάγκες του καλύτερα από τον ίδιο τον άνθρωπο, ενώ απορρίπτω κάθετα την λογική του αδιαπραγμάτευτα σωστού θεού (ευτυχώς που δεν υπάρχει).

Απ’ όσα καταλαβαίνω είσαι Χριστιανός, εάν λοιπόν, η εν πολλοίς ορθή ηθική που πρεσβεύει ο Χριστιανισμός, δεν παρουσιαζότανε σαν κάτι θεόσταλτο, αλλά σαν ηθική βγαλμένη από τις ανθρώπινες ανάγκες (γιατί στη τελική αυτό είναι, ηθική που δημιουργήθηκε από ανθρώπους κι όχι από τον θεό έτσι κι αλλιώς) εσύ σε τι ακριβώς θα διαφωνούσες και δε θα μπορούσες να δεχθείς;
            There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
            Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Milas mono gia to mikrouli iliako mas sustima profanos...
              Edit:Ston Somari to leo.
              Nintendo I.D.: paixtis
              3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

Milas mono gia to mikrouli iliako mas sustima profanos...
                Edit:Ston Somari to leo.
                [/b]

Nai.Γιατί έχει κανείς αποδείξεις ότι δεν υπάρχει ζωή εκτός αυτού;;;
                Originally posted by Raf

Comment

Καλά έχει πέσει πολύ κουλτούρα και πολύ επίπεδο, στα greek internetz.
                  Το θέμα της εξωγήινης ζωής πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον.
                  Μακάρι πάντως να υπάρχει ζωή, να βρεθούμε μαζί με τους άλλους, να ανταλλάξουμε πολιτισμικές ιδέες κλπ, και να δούμε επιτέλους ποιος από τους δυο έχει δίκιο.

Θα έχουν κι αυτοί άραγε τον ίδιο θεό με εμάς, αφού ένας είναι ο δημιουργός των πάντων;
                  Δε θα έχουν καθόλου (αν έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, το πιθανότερο είναι να μας βρούνε και πρώτοι, ή να βρούμε εμείς κάποιον πολιτισμό στα πρώτα του βήματα).
                  Τι θα έχουν άραγε.
                  There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:

Comment

Η ανώτερη δύναμη στην οποία πολλοί αναφέρεστε, όντως υπάρχει, και δεν είναι κανένας θεός ή μεταφυσική οντότητα, παραμόνο η φύση. Αν πρέπει να σεβόμαστε κάτι και να ζούμε όσο το δυνατών πιο αρμονικά μαζί του, αυτό είναι φύση.
                    [/b]
                    Δε διαφωνω σχετικα με τη φυση, παντως πιστευω και στο παραφυσικο, οτι υπαρχει και κατι αλλο περα απο αυτο που βλεπουμε.

Τωρα σχετικα με τη ζωη σε αλλους πλανητες εσεις πιστευετε οτι σε ολο αυτο το συμπαν http://www.youtube.com/watch?v=BGxRWCmwSDE δεν ειναι δυνατον να υπαρχει και αλλου ζωη? εμενα μου φαινετε απιθανο

Comment

• παντως πιστευω και στο παραφυσικο, οτι υπαρχει και κατι αλλο περα απο αυτο που βλεπουμε.[/b]
                      Εντάξει αυτό είναι και η αιώνια πάλη της φιλοσοφίας και των δυο μεγάλων σχολών που για χιλιάδες χρόνια μαλώνουν μεταξύ τους, του υλισμού και του ιδεαλισμού. Μάλιστα οι δυο αυτές σχολές αποτελούν τη βάση για σχεδόν τα πάντα γύρω μας, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος οργάνωσης της κοινωνίας και σίγουρα δε πρόκειται να βγάλουμε άκρη εμείς, εδώ, σήμερα.

Προσωπικά δε πιστεύω στο μεταφυσικό.

Τωρα σχετικα με τη ζωη σε αλλους πλανητες εσεις πιστευετε οτι σε ολο αυτο το συμπαν http://www.youtube.com/watch?v=BGxRWCmwSDE δεν ειναι δυνατον να υπαρχει και αλλου ζωη? εμενα μου φαινετε απιθανο
                      [/b]
                      Εδώ συμφωνώ, εάν έπρεπε να πάρω θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα, θα έλεγα πως είναι αρκετά δύσκολο σε ολόκληρο το σύμπαν, σε τόσους γαλαξίες και ηλιακά συστήματα, κάπου να μην υπάρχει άλλη ζωή, ανεπτυγμένη ή μη.
                      Αλλά για το δικό μας ηλιακό σύστημα ο Somari έχει δίκιο (αν και λένε κάτι παπαριές για τον Άρη πάλι).

Comment

• Aπλά εκεί που έχω ένσταση,κάποιος είπε ότι ο Θεός διάλεξε να μην υπάρχει ζωή στο υπόλοιπο Η.Σ. ενώ είναι καθαρή ΒΑΣΙΚΗ noobistiki φυσική.
                        Originally posted by Raf

Comment

• Διαφωνώ κάθετα με τον Loggo στα περί ηθικής, ότι δηλαδή ο χριστιανισμός δεν έδωσε τίποτα στον άνθρωπο όσον αφορά την ηθική. Πριν τον Χριστό, η γυναίκα (ένα μόνο παράδειγμα) στην συντριπτική πλειοψηφεία των λαών, αντιμετωπίζονταν κυριολεκτικά ως ένα κατώτερο ον, το οποίο χρησίμευε στην διαιώνιση του είδους και στην πορνεία. Ο Χριστός ήταν ο πρώτος που μίλησε θετικά υπέρ της γυναίκας εξισωνοντάς την με τον άντρα εις σάρκα μία. Αυτά αν τώρα μας φαίνονται του τύπου " ε εντάξει τώρα τι μας λες" για εκείνη την εποχή ήταν πρωτοφανή και ανήκουστα. Επίσης το να αγαπάς τον άλλο σαν τον εαυτό σου ή ακόμη να αγαπάς και αυτούς που σε μοχθούν, γιατί τι αξία έχει η αγάπη έαν αγαπάς μόνο αυτούς που σε αγαπάνε, ήταν ακόμη πιο πρωτόγνορα πράγματα. Η έκφραση "πρώτος το λίθο βαλλέτο" για το περιστατικό με την πόρνη αποστόμωσε του επείδοξους λιθοβολιστές.

Ο Χριστός είναι ο μόνος που έδωσε τις πιο εύστοχες και χαρακτηριστές απαντήσεις σε θέματα ηθικής. Και μόνο το γεγονός ότι ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματική οντότητα σημαίνει κάτι, αυτό τον κάνει να σκεφθεί 1000 φορές αν πρόκειτε πχ να σκοτώσει κάποιον (ναι υπάρχουν και αδίστακτοι) γιατί σκέφτεται στο υποσυνηδειτό του πως αυτό που θα κάνει θα είναι πολύ μεγάλο κακό, τεράστια αμάρτια, να πάρει από κάποιον τη ζωή, να τον κάνει να ξεψυχήσει. Αν δεν υπήρχε Θεός, ο Χριστός δεν έλεγε το ου φονεύσης και ο άνθρωπος δεν ήταν ψυχοσωματικό ον θα είμασταν κυριολεκτικά ζώα, δεν θα υπήρχε ηθική καθόλου, αλλά ο νόμος της ζούγκλας, και επειδή μίλησα για αφαίρεση ζωής, η άμβλωση αναγκαία - ξεαναγκαία είναι γενικά γαμησέτα αμαρτία.

Όσον αφορά τη ζωή στο σύμπαν, και γιατί να μη συγκινείστε που μέσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος ο Θεός επέλεξε εδώ μόνο να υπάρχει ζωή; Προσωπικά δεν ξέρω αν υπάρχει ζωή και σε άλλο ηλιακό σύστημα, αυτό που ξέρω είναι ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία απόδειξη, έστω μικρή, πέρι τούτου, περί ύπαρξης δηλαδή ζωής και αλλού.
                          Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

• Wat???

Που τα είδες αυτά γραμμένα;
                            Και πολύ περισσότερο γραμμένα από εμένα;;;
                            Δε κατάλαβες τι έγραψα.
                            Ρε BB, με όλο το σεβασμό, μου δίνεις την εντύπωση ότι επειδή έχουμε μεγάλες διαφωνίες στο συγκεκριμένο ζήτημα, δε διαβάζεις προσεχτικά τα post μου (τουλάχιστον). Σε πολλά post που έχω κάνει έχω ουκ ολίγες φορές εξυμνήσει την ηθική που πρεσβεύει ο Χριστιανισμός, έχοντας σταθεί μάλιστα στο πόσα κοινά έχει με τον δικό μου τρόπο σκέψης, δηλαδή τι άλλο να κάνω;

εγώ δε καταδικάζω τις αξίες του Χριστιανισμού για παράδειγμα, ίσα ίσα[/b]
                            που πήγαζε από τις ανάγκες της τότε διεφθαρμένης κοινωνίας, για τη δημιουργία μιας καινούργιας ηθικής, μιας ηθικής που θα οδηγήσει σε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία[/b]
                            ορθή ηθική που πρεσβεύει ο Χριστιανισμός[/b]

Comment

• Δηλαδή απότι κατάλαβα, θα πρέπει να λατρεύω τον Μίθρα και να είμαι Μιθρανός και ουχί Χριστιανός...Mάλιστα..
                              Nintendo must have created a virtual Eternal Darkness game that has engorged reality. The sanity meter right now is maxed out x 10000 so we're experiencing some weird stuff.

Let's just all say the magic words and go back to reality.

THIS CAN'T BE HAPPENING!!!!!

Comment

• Μπα!Καλύτερα τον Κρομ.
                                Carpe diem

Comment

Working...
                                X