Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τι πιστεύετε για τον Θεό?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

μα εφοσον ειμαι ανθρωπος λογικο δεν ειναι ?
    [/b]
    Είσαι, πως δεν είσαι, και εγώ είμαι, ο Θεός δεν είναι.
    Επίσης παιδιά είναι άτοπο να ψάχνουμε να βρούμε αποδείξεις για την ύπαρξη του Θεού, γι'αυτό άλλωστε καλούμαστε να πιστέψουμε. Αν κάποιος μπει στο παιχνίδι του να ψάχνει λογικά στοιχεία για την ύπαρξη του Θεού, αυτομάτως θα οδηγηθεί στον αθεϊσμό και με το δίκιο του γιατί ο Θεός είναι υπέρλογος.

Comment

δεν το ξερουμε ομως ακομα αυτο, και γιαυτο το λογικοτερο που μπορει να κανει ενας ανθρωπος ειναι να φανταστει αυτο το "αγνωστο" ον που ονομαζει θεο (αν υπαρχει) με ανθρωπινη μορφη δηλαδη κατι γνωστο του κατι δικο του, κατι σαν τους εξωγηινους για παραδειγμα που τους εχουμε παντα σχεδον με πρασινη ανθρωπινη μορφη ασχετος αν διαφερουν λιγο στα χαρακτηριστικα. ε κατι αντιστοιχο, απο τη πλευρα μου τουλαχιστον, δεν ξερω οι αλλοι πως φανταζονται τον θεο...

Comment

Μα εγώ δεν μιλάω για τη μορφή. Και εγώ, όταν φαντάζομαι τον Θεό τον σκέφτομαι σαν έναν επιβλητικό μεσήλικα με πολλά μούσια. Όταν λέω για ανθρώπινα χαρακτηριστικά, εννοώ αυτό που είπες, δηλαδή πως ενώ έχει κάνει τόσο μεγάλο όσο η δημιουργία του κόσμου, γιατί να κάτσει να ασχοληθεί με κάτι τόσο μικρό όσο τα προβλήματα ενός ανθρώπου. Με αυτή τη λογική δεν μπορεί να είναι ούτε πανταχού παρών και τα πάντα πληρών (ενώ είναι) και ούτω καθ'εξής.

Comment

ναι μα μαζι με τη μορφη ομως ερχονται και τα αλλα στο μυαλο ενος ανθρωπου. και το αν ειναι ή οχι το βλεπουμε παντως απο το κοσμο μας που οπως ειπα παει κατα διαολου. οπωτε μην αναρωτιεστε ορισμενοι ΓΙΑΤΙ οι περισσοτεροι στο 2008 ΔΕΝ πιστευουν στο θεο. κι αυτο για μενα λογικο ειναι!

Comment

Δεν διάβασα όλο το τόπικ. Έμεινα σε μερικά ποστ τα οποία μου αρεσαν για την αμεσότητά τους. Θα παραθέσω εδώ κάτι που είχα γράψει πριν αρκετό καιρό σε άλλο φόρουμ και συνοψίζει τις πεποιθήσεις μου περί Θεού.
            Μία σοφή κουβέντα θα πω που άκουσα κάποτε...

"Απέρριψα τον θεό για την επιστήμη για να τον ξαναβρώ μέσα σε αυτήν..."

Λόγια που χαράχτηκαν βαθιά στο μυαλό μου όταν τα πρωτάκουσα και που πιστεύω ακόμα, γιατί πολύ απλά το βίωσα κι εγώ. Όταν άρχισα να ασχολούμαι με την επιστήμη και εμβάθυνα μέσα στον θαυμαστό της κόσμο, άρχισα να αμφιβάλλω για την θρησκεία και να πιστεύω ότι για όλα υπάρχει μια εξήγηση, μία μαθηματικά συνάρτηση για να τα εκφράσει, μια τελειότητα που θα συμπεριλαμβάνει τα πάντα και θα εξηγεί τα πάντα. Αυτό όμως που συνειδητοποίησα, είναι ότι το γεγονός ότι αυτή η τελειότητα υπάρχει, αποτελεί από μόνο του απόδειξη μιας υπεράνω από μας δύναμης που "σχεδίασε" τον κόσμο μας και όρισε αυτές τις σχέσεις. Για μένα, ο καλύτερος τρόπος για να πλησιάσει κανείς τον Θεό είναι μέσα από την φυσική και τα μαθηματικά, γιατί μόνο μέσα από αυτές τις δύο επιστήμες μπορεί κανείς να κατανοήσει την βαθμό τελειότητας που υπάρχει στο σύμπαν.

Για να σας δώσω να καταλάβετε και να μην με περάσετε για παράφρονα, υπάρχουν αν δεν κάνω λάθος περί τις 26 μαθηματικές σταθερές, αριθμοί δηλαδή που προκύπτουν μέσα από συναρτήσεις οι οποίες περιγράφουν φαινόμενα και αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία τις φυσικής. Όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και ελάχιστα με φυσική θα γνωρίζουν την σταθερά Κουλόμπ, την σταθερά Πλανκ κτλ. Αυτές οι σταθερές, για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, έχουν μία συγκεκριμένη μαθηματική τιμή. Αν τις εισάγουμε σε ένα υποθετικό σύστημα που περιγράφει το σύμπαν μας, όλα θα λειτουργούν ρολόι (το νερό θα βράζει στους 100 βαθμούς, η ηλεκτρομαγνητική δύναμη θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη της βαρυτικής κτλ, πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα αλλά αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ύπαρξη ζωής και ύλης γενικότερα). Αν όμως αλλάξουμε την τιμή έστω μίας εξ αυτών, τότε όλο το σύστημα καταρρέει και πολύ απλά δεν μπορούμε να μιλάμε για κατάσταση ύπαρξης.

Το γεγονός αυτό από μόνο του με κάνει να αναλογιστώ την απόλυτη ακρίβεια με την οποία είναι δομημένο το σύμπαν. Η πιθανότητα αυτές οι σταθερές να "πήραν" αυτές τις τιμές τυχαία μέσα από μια άγνωστη για μας διαδικασία είναι μηδαμινή, αφού μιλώντας για αριθμούς, γέρουμε ότι το εύρος πιθανοτήτων είναι όλο το σύνολο των πραγματικών αριθμών, άρα η πιθανότητα είναι μηδέν για μία μόνο σταθερά να πάρει μια συγκεκριμένη τιμή. Για 26 σταθερές να πάρουν από μία συγκεκριμένη τιμή μέσω της άγνωστης διαδικασίας που λέγαμε, είναι πάλι 26 επί άπειρο ίσον άπειρο, άρα πιθανότητα πάλι μηδέν.

Πού θέλω να καταλήξω; Ότι πολύ απλά, κάτι ευθύνεται για αυτήν την τελειότητα, κάτι την δημιούργησε και την όρισε, κάτι της έδωσε υπόσταση. Κάτι πολύ ψηλότερα από εμάς, μια δύναμη που άλλοι ονομάζουν Θεό, άλλοι Αλάχ και άλλοι ότι όνομα τους εκφράζει καλύτερα, αφού το να μπορέσουμε να συλλάβουμε την ύπαρξη αυτής της δύναμης είναι πέρα από τις δυνατότητές μας. Φανταστείτε το σαν ένας άνθρωπος να ζωγράφισε έναν κύκλο σε ένα χαρτί, και ο κύκλος να προσπαθεί να φανταστεί τον δημιουγό του.

Αυτά από εμένα πάνω στο θέμα των θρησκειών, ελπίζω να μην έγινα κουραστικός...[/b]

Comment

Θελω καταρχας να εκφρασω τον θαυμασμο μου προς το μερος ολων σας. Οταν δημιουργηθηκαν τα δυο θεματα που αφορουσαν θεματα για τα οποια ο καθενας πιθανον να εχει και τη δικια του, διαφορετικη αποψη φοβηθηκα μηπως αρχισουν οι αντιπαραθεσεις, βρισιμο και σποντες αναμεσα στα μελη. Αν θυμαμαι καλα ενα θεμα με τον Θεο στο CGM forum αρκετα παλια ειχε βρει αδοξο τελος. Με χαρα μου ομως διαπιστωσα πως εδω πραγματικα γινεται πραγματικη συζητηση και αληθινος διαλογος και ολοι, ανεξαιρετως, σεβεστε τις γνωμες των αλλων και οχι μονο απλα δεν επιτειθεστε, αλλα αποφευγετε και να κρινεται το ατομο απο αυτα του τα πιστευω. Πραγματικα μπραβο σας. Αυτο δειχνει εναν τεραστιο βαθμο ωριμοτητας, παιδειας και δημοκρατικου πνευματος που δεν μπορουσα παρα να το επισημανω, καθως διαψευσατε καθε μου προσδοκια για το μελλον αυτων των topic.

Προσωπικα ειμαι Χριστιανος Ορθοδοξος και πιστευω στον Θεο, οπως τον περιγραφουν τα Ευαγγελια, οι Πραξεις, οι Επιστολες, η Αποκαλυψη και τα βιβλια της Παλαιας Διαθηκης. Για το ποσο καλος χριστιανος ειμαι, δεν μπορω να πω, μιας και καθημερινα παιζουν πολλοι παραγοντες τον ρολο τους.

Ειχα κι εχω κι εγω τις αναζητησεις μου περι Θεου και λοιπων πραγματων και θεματων και πιστευω πως η επιλογη της θρησκειας που ακολουθω δεν ειναι απλα μια απλη "παραδοση" που μετεδωσαν οι γονεις σε μενα, αλλα κατι στο οποιο διαλεξα εγω ο ιδιος να πιστευω, μεσα απο μελετη και ψαξιμο. Φυσικα το οτι μεγαλωνω σε μια ελληνικη οικογενεια παιζει τεραστιο ρολο, τον μεγαλυτερο, αλλα στην περιπτωση μου πιστευω οχι τον μοναδικο.

Πιστευω πως η θρησκεια ειναι θεμα πιστης. Η επιστιμη δεν μπορει να αποδειξει την υπαρξη Θεου ή μη, αλλα ολα τα παραξενα που κρυβει με οθουν να πιστευω προς την υπαρξη του Θεου. Επισης για μενα ο Χριστιανισμος ειναι ο καλυτερος οσον αφορα τις ηθικες αξιες. Δεν θα κατσω να αναλυθω περισσοτερο μιας και ακουστηκαν τοσες πολλες ενδιαφερουσες αποψεις που με εχετε καλυψει πληρως.

Και παλι μπραβο για την συμπεριφορα σας μεταξυ σας ;)
              My blog:Doppel's Den

Comment

Και πραγματικά έλεος με τους άλλους πλανήτες..όταν με το καλό δούμε αποδείξεις πως υπάρχει νοήμων ζωή σε πλανήτες πέρα από τη Γη, ας έρθουμε να συζητήσουμε για το πως αλλάζει το νόημα του Χριστού...
                [/b]
                Aυτό είναι σωστό, μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για ύπαρξη ζωής σε άλλο πλανήτη ή γαλαξία.

Τώρα από τη μεριά μου εγώ πιστεύω στον Θεό, σε αυτά που είπε ο Ιησούς κτλ. Βέβαια στην Εκκλησία πατάω το πολύ 3-5 φορές το χρόνο, κυρίως για να κοινωνήσω, αλλά μέσα μου πιστεύω στο Θεό. Σιχαίνομαι τους ανθρώπους που λένε πως πάνε τακτικά στην Εκκλησία αλλά μέσα τους είναι ματαιόδοξοι, ζηλεύουν τον γειτονά τους έχουν κακή ψυχή κτλ Σιχαίνομαι τους παπάδες που βιάζουν παιδάκια ή εμπλέκονται σε κάθε λογής σκάνδαλα. Απεχθάνομαι τους ιεράρχες που μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιος θα γίνει νέος αρχιεπίσκοπος. Αλλά πάντα εγώ προσωπικά δεν μπερδεύω τον Θεό με το ιερατείο=άνθρωποι. Επίσης το σημαντικότερο για μένα είναι ένας άνθρωπος να είναι ευχάριστος να έχει καλή ψυχή τώρα αν δε πιστεύει στο Θεό δεν με πειράζει, ο καθένας σε τελική ανάλυση έχει τις προσωπικές του απόψεις.

Ξέρω επιστημινικά πως δημιουργήθικε ο κόσμος και ο άνθρωπος αλλά πάλι όλη αυτή η ύλη κτλ πρέπει κάπως να έγινε, και η μεγάλη έκρηξη που λέμε πως έγινε έτσι στην τύχη; και τι υπήρχε πριν από αυτή; το τίποτα; και αν δεν υπήρχε τίποτα και ο ίδιος ο όρος "τίποτα" δεν θα μπορούσε να υφίστατε, άρα σίγουρα για μένα κάτι έπρεπε να προυπήρχε από μόνο του και να τα δημιούργησε όλα, δηλαδή να έβαλε κατά κάποιο τρόπο μπρος κάποιους μηχανισμούς οι οποίοι με τη σειρά τους λειτούργησαν από μόνοι τους (και λειτουργούν έως και σήμερα, κίνηση τεκτονικών πλακών, εξέλιξη ειδών κτλ).
                Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

"God is dead."
                  -Nietzsche.

"Nietzsche is dead."
                  -God
                  "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

Comment

gently hold our heads,
                    gently hold our heads on high

Comment

Ρε παιδιά έχετε παρατηρήσει κάτι? Θρησκεία και στρατός είναι τα δύο σταθερά στοιχεία όλων των πολιτισμών ανα τους αιώνες....

anyways και 'γώ γουστάρω επιστίμη καθώς χρησιμποιήται η λογική για την αποδειξη μιας θέσης σε αντίθεση με την θρησκεία που παρουσιάζει τα πάντα αξιοματικά σε σύγκριση.

Για αυτό λοιπον... Jesus saves.

Everyone else takes full damage!!!!
                      You are a hero...and you must leave

Comment

τοσο ο πολεμος/επιβιωση οσο και η αναζητηση ενος ανωτερου οντος ειναι γραμμενα στο dna μας.

Στην Μπακαβατ γκιτα (Βεδες) ειχα διαβασει πως ο ανθρωπος θελει να εξουσιαζει ακρηβως επειδη ειναι δημιουργημενος κατ εικονα του δημιουργου του.

Comment

Απλα ο ανθρωπος ειναι ανασφαλης και θελει με το μυαλο του να δημιουργει κινδυνους που δεν υπαρχουν.
                          Do a barrel roll!

Comment

Στην Μπακαβατ γκιτα (Βεδες) ειχα διαβασει πως ο ανθρωπος θελει να εξουσιαζει ακρηβως επειδη ειναι δημιουργημενος κατ εικονα του δημιουργου του.
                            [/b]
                            Να εξουσιάζει τι;
                            There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                            Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Ρε παιδιά έχετε παρατηρήσει κάτι? Θρησκεία και στρατός είναι τα δύο σταθερά στοιχεία όλων των πολιτισμών ανα τους αιώνες....[/b]
                              γιαυτο πρεπει να καταστραφουν και τα δυο. οποιαδηποτε μορφη φανατισμου, ειτε οσον αφορα τη πατριδα, ειτε τη θρησκεια!

επισης συμφωνω με τον Ramparter, αν και δεν ειναι μονο αυτο, κι απλες καθημερινες φοβιες, απο τον θανατο μεχρι την αυριανη μερα που μας ξημερωνει κι αλλα πραγματα που μας φαινονται "αγνωστα" ή δυσκολα ακομα. βλεπεις ο θεος ειναι μια αναγκη μας, να καταφευγουμε τη δυσκολη στιγμη. αυτη η αναγκη ομως προερχεται ακριβως επειδη πιστευουμε δε μπορουμε να τα βγαλουμε περα μονοι, και χρειαζομαστε τη βοηθεια καποιου πιο δυνατου, ισως καποιου "πατερα" να μας εξηγισει τις φοβιες ολες και να μας οδηγισει μεσα στη ζωη.

Comment

Aυτό είναι σωστό, μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για ύπαρξη ζωής σε άλλο πλανήτη ή γαλαξία.[/b]
                                Εχουν βρεθει βακτηρια και αλλοι μικροοργανισμοι στον Αρη.
                                Ned Stark

A man draws his sword in order to protect the small wound deep in his heart.
                                It was inflicted in the days long past,at the farthest reach of his memories.
                                A man wields his sword in order to depart life with a smile.
                                In the days far ahead,beyond the reach of his memory.
                                Ειναι ανθρωπος, κι ομως δεν εχει αδυναμιες.
                                Εχει υλικη υποσταση, κι ομως δεν υπαρχει.
                                Ειναι ο Getta Robo.

Comment

Working...
                                X