Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τι πιστεύετε για τον Θεό?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Fact... ;) Aπλα τα μπαζα ειναι περισσοτερα..

Τελος στο off topic sorry..
    [/b]
    Mά πόσο σύπλεγμα χρειάζεται για να πεις τέτοιο πράγμα., εσύ και ο ομοιδεάτης σου ο φύγε..
    Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, βγάλτε τους τόνους make up και τα χρυσίζοντα ρολόγια και αξεσουάρ των φερέλπιδων δεξιών γκομενίδων και μετά ελάτε να μιλήσουμε για το αν θα σας αρέσουν πάλι...
    Ελεος με την ακροδεξιά, φαλλοκρατική και αντιανθρώπινη ρητορική σας..
    Nintendo must have created a virtual Eternal Darkness game that has engorged reality. The sanity meter right now is maxed out x 10000 so we're experiencing some weird stuff.

Let's just all say the magic words and go back to reality.

THIS CAN'T BE HAPPENING!!!!!

Comment

• Μπορει να κανω λαθος αλλα μονο στην Μηνωικη Κρητη οι γυναικες ηταν σε καποια εκτιμιση.
      [/b]
      Ναι πως το ξέχασα αυτό, μου διέφυγε. Αλλά όταν λέμε εκτίμηση πάντα για τα δεδομένα της εποχής.
      Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

• Aπλα τα μπαζα ειναι περισσοτερα..[/b]
        Άμα τα....?μπάζα? είναι τελικά περισσότερα, τότε μάλλον ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτοί μας κυβερνάνε τόσα χρόνια.
        There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
        Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

• (the notorious scholar is back)

Το θέμα είναι πως όσο και να κολλάμε με αυτές τις Λόγιες αναζητήσεις και προστριβές, δεν θα βρούμε άκρη... [/b]
          Ποια είναι η εναλλακτική στη συζήτηση? 'Πίστευε και μη ερεύνα'?

Κι επιτέλους, γιατί κανείς δεν παραθέτει στοιχεία για αυτά που λέει?:

Aυτά που ανέφερε η Kiku μέσα σε μία σχετική απολυτότητα όσον αφορά την ορθότητα τους, έχουν αντικρουστεί από πολλούς Χριστιανούς και μη μελετητές της Βίβλου και της υπόστασης του Κυρίου[/b]
          Ποιους? Πότε? Που?

Τα όσα εύκολα ακούγονται σαν μετέτεπειτα τροποποιήσεις δεν ισχύουν, καθώς οι μελετητές μάλλον συμφωνούν με την εγκυρότητα τους[/b]
          'Μάλλον'? Ποιοι μελετητές? Με τι στοιχεία?

Πχ για τον Ιώσηπο, ο Ιησούς μνημονεύεται δύο φορές, ενώ όλοι συμφωνούν πως στον πυρήνα του χωρίο είναι αυθεντικό (Thackearay, Josephus the man and the Historian) [/b]
          Όλοι?! Ποιοι όλοι? Ο William Makepeace Thackeray που αναφέρεις είναι σατυρικός συγγραφέας της (εξαιρετικά θρησκόληπτης) Βρεταννίας του 19ου αιώνα. Από πότε θεωρείται αξιόπιστος ιστορικός?

To ίδιο και με τον Ρωμαίο ιστορικό Κορνήλιο Τάκιτο. Το χωρίο παρα είναι επιθετικό εναντίον των Χριστιανών για να θεωρηθεί πως έγινε αντικείμενο πλαστογραφίας[/b]
          Το χωρίο είναι επιθετικό ακριβώς για να τονίσει την υποτιθέμενη μαρτυρικότητα του βίου των Χριστιανών (περισσότερα γι' αυτό παρακάτω)

Επίσης, κάπου γράφτηκε πως αν ο Ιησούς ήταν ο Μεσσίας, για ποιο λόγο να μην υπάρχουν αναφορές συνεχείς στο πρόσωπο του, από όλους τους Ιστορικούς της εποχής...μα εκείνο τον καιρό, στα μάτια των εθνικών ο Χριστιανισμός ήταν μια αίρεση και συνεπώς ανάξια σχολιασμού..[/b]
          Ανεξάρτητα από το πόσο αμελητέα ποσότητα ήταν οι Πρωτοχριστιανοί για τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ένας αιρετικός που ανάσταινε νεκρούς δεν γίνεται να μην πέσει στην αντίληψη τους!

30 και πλέον έξω βιβλικές μαρτυρίες έχουν βρεθεί για τον Ιησού[/b]
          Ποιες? Που είναι?

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω εγώ είναι πως, αν δεχτούμε την ιστορική πλάνη του Χριστού, θα πρέπει κάποιοι άνθρωποι να φαντάστηκαν και να επινόησαν μια τέτοια ιστορία, τόσο πλήρη από ηθική και έμπνευση, που τους ώθησε μέσα σε ένα διάστημα 30 χρόνων να κηρύξουν αυτήν την επινοημένη αλήθεια, να πεθάνουν μαρτυρικά για αυτήν, αφού πρώτα διαδώσουν αυτήν την επινοημένη ιστορία σε χιλιάδες κόσμο, μέρος των οποίων θυσιάστηκε με προθυμία για την Πίστη...[/b]
          Πρώτον, η ιστορία του Μεσσία προυπήρχε. Ρίξτε μια ματιά στη θρησκευτική διδασκαλία των Αιγυπτίων, των Σουμερίων, των Βαβυλωνίων. Θα διαπιστώσετε πως ο Μεσσίας λατρεύονταν με διαφορετικό όνομα πολύ πριν το πρώτο αιώνα.

Δεύτερον, οι μαρτυρική θυσία των Χριστιανών στο όνομα της Πίστης είναι, μετά συγχωρήσεως, παραμύθια με ουρά.
          Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ελάχιστα ασχολήθηκε με το θέμα. Οι συλληφθέντες αιρετικοί αφήνονταν ελεύθεροι μετά από μια συμβολική ομολογία πίστεως στους θεούς της αυτοκρατορίας και μόνο οι φανατικοί που δημιουργούσαν ουσιαστικά προβλήματα στις αρχές εκτελούνταν συνοπτικά, χωρίς βασανιστήρια.

Σε αντίθεση με τους ίδιους τους Χριστιανούς, που επί Κωνσταντίνου επέβαλαν δια της βίας τη πίστη τους στη Βυζαντινή αυτοκρατορία, ενώ επί Ιεράς Εξέτασης διέπραξαν άπειρα εγκλήματα στο όνομα του Ιησού.

Ο Χριστός ήταν ο πρώτος που μίλησε θετικά υπέρ της γυναίκας εξισωνοντάς την με τον άντρα εις σάρκα μία. Αυτά αν τώρα μας φαίνονται του τύπου " ε εντάξει τώρα τι μας λες" για εκείνη την εποχή ήταν πρωτοφανή και ανήκουστα.[/b]
          Don't get me started...

Σημ: έχω πηγές για όλα τα παραπάνω, αν θέλει κανείς να τα διπλοτσεκάρει
          Now Playing:

Vampire: The Masquerade Bloodlines

Comment

• Ολη η αληθεια ειναι εδω.
            Ned Stark

A man draws his sword in order to protect the small wound deep in his heart.
            It was inflicted in the days long past,at the farthest reach of his memories.
            A man wields his sword in order to depart life with a smile.
            In the days far ahead,beyond the reach of his memory.
            Ειναι ανθρωπος, κι ομως δεν εχει αδυναμιες.
            Εχει υλικη υποσταση, κι ομως δεν υπαρχει.
            Ειναι ο Getta Robo.

Comment

• (the notorious scholar is back)
              Ποια είναι η εναλλακτική στη συζήτηση? 'Πίστευε και μη ερεύνα'?

[/b]
              Μα ειναι λογικο Kiku. Δεν μπορεις να πεισεις εναν πιστο να μην πιστευει, ενω μπορεις να πεισεις εναν απιστο να πιστεψει. Ο πιστος μπορει απλα να πιστεψει αλλου. Κι αν πει πως πλεον δεν πιστευει, τοτε δεν επρεπε να αποκαλουνταν πιστος εξ αρχης, μιας και η ιδιοτητα που του εδιναν δεν τον χαρακτηριζε με ολη την σημασια της.

Χιλιαδες χρονια τωρα κανενας δεν μπορεσε να αποδειξει την υπαρξη ή την μη υπαρξη Θεου. Γι'αυτο μιλαμε για θεμα πιστης. Στο συγκεκριμενο τοπικ τι περιμενουμες; Να πεισουμε ο ενας τον αλλον; Ελαχιστες, μην πω καλυτερα μηδαμινες ειναι οι πιθανοτητες να γινει κατι τετοιο. Απλα αναμασαμε ολοι τι λεμε συνεχεια και ακρη δεν βγαζουμε. Αλλωστε τοσοι αλλοι σοφοτεροι απο εμας θα ειχαν βρει την λυση στο θεμα εδω και χρονια, δεν νομιζω, λοιπον, μια συζητηση σε forum να οδηγησει σε καποια απαντηση. Δεν μας αποκαλω χαζους, αλλα αν πιστευουμε πως καποιοι εχουν ασχοληθει με το θεμα περισσοτερο απο εμας και δεν καταφεραν να υπερτερησουν, τοτε πολυ φοβαμαι πως ουτε εμεις θα το κανουμε.

Οσο για το "πιστευε και μη ερευνα" ειπωθηκε και πιο πανω πως δεν το υποστηριζει η εκκλησια.

My blog:Doppel's Den

Comment

• Eμενα με πεισατε παντως, κλονιστηκε η πιστη μου τωρα...

Comment

• τι ειναι αυτα τα βαρβαρικα με τα μωβ φοντα πιο πανω? απο ποτε οι Βαρβαροι εχουν και αποψη πανω σε τα του πνευματος κλπ, δε πα να πιουνε καμια μπυρα και να σταματησουν τα χαζα μη γελαει ο κοσμος.

Comment

• H αυταρέσκεια με την οποία περιβάλλεις τα λεγόμενα σου δεσποινίς Kiku και η ψευδαίσθηση ότι εμείς οι Χριστιανοί παπαγαλίζουμε τα όσα μας μάθαν στο σχολείο, σε αντίθεση με την δική σας Πεφωτισμένη και Λόγια αντίληψη, δεν σου έδωσαν δυστυχώς τα εχέγγυα να αντιληφθείς ότι πολλοί τυχαίνει να έχουν το ίδιο επίθετο απλώς, χωρίς να ταυτίζονται..
                    Κοινώς άλλος είναι ο William Makepeace Thackeray και άλλος ο Henry St John Thackeray, θεωρούμενος από τους μεγαλύτερους αναλυτές/μελετητές του Ιώσηπου και ο οποίος αναφέρει αυτά που προείπα σε προηγούμενο Post, ότι δηλαδή ο πυρήνας του χωρίου είναι αληθινός και απλώς υπήρχε μια μετριασμένη προσθήκη..
                    Δεν θέλω να συνεχίσω, γιατί φάνηκε πως η σιγουριά με την οποία περιβάλλεις τα λεγόμενα σου είναι ένα απλώς ένα πέπλο εντυπωσιασμού και επίσης πως δεν σε ενδιαφέρει η συζήτηση αλλά η προβολή σου ώς "famous scholar" και η μείωση των προβάτων Χριστιανών...

Nintendo must have created a virtual Eternal Darkness game that has engorged reality. The sanity meter right now is maxed out x 10000 so we're experiencing some weird stuff.

Let's just all say the magic words and go back to reality.

THIS CAN'T BE HAPPENING!!!!!

Comment

• Kiku πας από την μια βλακεία στην άλλη. Σταμάτα να διαστρεβλώνεις και διάβασε λίγο ιστορία.

Comment

• Πωπω ειστε πολυ αγενης με τη κοπελα, εγω παλι στη τελικη δεν εχω προβλημα με τους αθεους, νομιζω πως και σχεδον ολοι μου οι φιλοι ειναι αθεοι, αλλα νταξει με ενδιαφερει να μη με ζαλιζουν και μου τα πρηζουν οπως αλλωστε δε τους ζαλιζω και γω.

Comment

• Εμ....

Η σωστη φραση ειναι "Πιστευε και μη, (κομμα,ΝΑΙ ΚΟΜΜΑ) ερευνα".

Δηλαδη ειτε το πιστευεις ειτε οχι, ερευνησε το.

Ρωτηστε και κανεναν δασκαλο του δημοτικου, την εκτη δεν την βγαλατε ακομα;
                          :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

• εγω παλι στη τελικη δεν εχω προβλημα με τους αθεους[/b]
                            Κανείς εδώ μέσα δεν έδειξε κάτι τέτοιο, ότι έχει δηλαδή πρόβλημα, αλλά όταν γράφονται κάποια πράματα ανύπαρκτα λίγο ή πολύ θα εκνευριστείς, ειδικά αν αυτό συνεχίζεται.

Comment

• Πωπω ειστε πολυ αγενης με τη κοπελα, εγω παλι στη τελικη δεν εχω προβλημα με τους αθεους, νομιζω πως και σχεδον ολοι μου οι φιλοι ειναι αθεοι, αλλα νταξει με ενδιαφερει να μη με ζαλιζουν και μου τα πρηζουν οπως αλλωστε δε τους ζαλιζω και γω.
                              [/b]
                              Fuge mn kaneis tsampa kamaki stin kopela!To dilose se allo topic anoixta...Emena po8ei!

DJ etsi 8a eprepe na leei i sugekrimenh frash.'H allios pisteve meterevnis!
                              Nintendo I.D.: paixtis
                              3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

• Δεν ειναι τσαμπα καμακι, βασικα μιας και εχουμε μονο μια κοπελα λεω να τη προσεχουμε λιγο παραπανω ξερεις τωρα κανακεματα κλπ lol

Comment

Working...
                                X