Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τι πιστεύετε για τον Θεό?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Έχουμε γεμίσει συνειδητοποιημένους άθεους. Έχω περάσει βέβαια και απο αυτό το στάδιο, δεν κατηγορώ.[/b]
    Δεν διαφωνω οτι εχει γινει μοδα αλλα βλεπεις στην ελλαδα του 2008 και με οσα εχουν ακουστει για την εκκλησια λογικο ειναι να μην πιστευει ο κοσμος. εγω παντως δεν ειμαι, αν και ισως φαινομαι με οσα λεω για αθεος δεν ειμαι ακριβως αθεος αλλα αγνωστικιστης ή καλυτερα εχω την δικια μου θρησκεια

α και φυσικα δεν κατηγορω ή βλεπω μειονεκτικα οποιον πιστευει, οπου κι αν πιστευει. αναγκη του ανθρωπου ειναι.

Comment

Ε καλά με την εκκλησία μην το ψάχνεις..
      Γι'αυτό και έγραψα αυτά που έγραψα στο προηγούμενο. Η αθεΐα κρύβει ολόκληρη φιλοσοφία απο πίσω της, πες το ορθολογισμός πες το όπως θες.

Αν και διαφωνώ πως είναι "ανάγκη". Έτσι υποβιβάζεται όλη η έννοια της θρησκείας.

Comment

Προσωπικά πιστεύω στην ύπαρξη Θεού, ωστόσο δεν μελετώ το αν υπάρχει ή όχι και δεν ασχολούμαι ούτε στο ελάχιστο με θρησκείες, οι οποίες θεωρώ πως σε κάποια σημεία γίνονται παράλογες, ίσως και παιδικές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείω κάτι. Πολύ πιο γελοία από τις ίδιες τις θρησκείες, όμως, θεωρώ την στείρα αντίδραση προς αυτές (βλέπε απόψεις του τύπου "Είμαι άθεος και όλοι οι μη-άθεοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται", "Είμαι σατανιστής" και άλλες παρόμοιες).

Επιπλέον, οι θρησκείες πράγματι έχουν τα αρνητικά τους, ωστόσο δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με την άποψη ότι δημιουργήθηκαν εξ' αρχής σαν μέσο ελέγχου πληθών. Σε όσους, δε, τις χαρακτηρίζουν "δηλητήριο" και "μάστιγα" δεν θα απαντήσω αναλυτικά, απλά θα αναφέρω ότι κατ' εμέ υπάρχουν πολύ πιο επικίνδυνες, καθημερινές και αφανείς μάστιγες, οι οποίες δυστυχώς έχουν πολύ λιγότερους πολέμιους και οι οποίες είναι μακράν πιο απαράδεκτο να καθορίζουν την ζωή του ανθρώπου τον 21ο αιώνα απ' ότι οι θρησκείες. Κάποιοι φαντάζομαι κατάλαβαν τι εννοώ, αλλά θερμοπαρακαλώ να μην το ανοίξουμε το θέμα.

Για το αν υπάρχει θεός, δείτε τον πόνο, τον θάνατο, την βαρβαρότητα και την εξαθλίωση που επικρατεί σε πολλά μέρη του κόσμου και μετά πείτε μου. Όλα αυτά τα εκατομμύρια που υποφέρουν αμαρτωλοί είναι;
        [/b]
        Όχι. Αμαρτωλοί είμαστε εμείς που δεν τους βοηθάμε. Δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω, αλλά τουλάχιστον έχω συνείδηση του τι κάνω, σε αντίθεση με άλλους (δεν εννοώ κάποιον συγκεκριμένα) που το παίζουν άγιοι και εθελοτυφλούν σε τέτοια ζητήματα. Ο Θεός, αν υπάρχει, πολύ καλά κάνει και δεν παρεμβαίνει πλέον, γιατί έτσι θα μας αφαιρούσε την ελευθερία που μας έδωσε. Ίσως, όμως, δεν έπραξε ορθά που έφτιαξε τον κόσμο έτσι εξ' αρχής.

Υ.Γ.: Και μιας και μιλήσατε για ανάγκες... Ανάγκες είναι μόνο ο αέρας, το νερό, το φαΐ και ο ύπνος. Τα υπόλοιπα θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι ανάγκες.
        "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

Aν και δεν τα διαβασα ολα τα ποστ απο οτι καταλαβα οι πιο πολλοι ειναι υπερ της επιστημης και οχι της υπαρξης Θεου, το μονο που θα προσθεσω στην θεωρια σας ειναι πως η επιστημη δε μπορει να αποδειξει την υπαρξη Θεου γι αυτο δεν μπορει να ισχυρηστει οτι υπαρχει Θεος, επισης ομως δεν μπορει να ισχυρηστει και οτι δεν υπαρχει Θεος.

Θα αναφερω ενα ιστορικο ( ? ) στοιχειο το Bing Bang μεσα απο το οποιο πιστευετε οτι δημιουργηθηκε ολοκληρο το συμπαν,για εμενα, αυτο δενει πολυ με το ?γεννηθητω φως" που λεει ο Θεος οταν ξεκηναει τη δημιουργια της φυσης ενω θα συνεχησω (με απλα λογια δεν ειμαι επιστημονας) πως μια εκρηξη δεν μπορει να προελθει εκ του μηδενος...

Καθε αποψη ειναι σεβαστη αν και στεναχωριεμαι που οι περησσοτεροι εχετε αποριψει καπως τον Θεο, απο τη μερια μου δεχομαι απολυτα τις γραφες (4 ευαγγελια +Αποκαλυψη) σε καθολικο επιπεδο διχως αμφισβητηση, απο την αλλη σιχαινομαι την εκκλησια και τη θεωρω οργανο του σαττανα και οχι του Θεου εξαλλου στην Αποκαλυψη η εκκλησια αναφερεται ως Πορνη κλπ κλπ

Comment

Δεν νομίζω να αναφέρεται στην Αποκάλυψη η Πόρνη της Βαβυλώνας ως η εκκλησία..
            Για την ακρίβεια, έχουν αποδοθεί πολύ χαρακτήρες πίσω από την Πόρνη..
            Η Ρώμη και η Ρωμαική αυτοκρατορία, η Ρωμαϊκή εκκλησία όπως είπες κυρίως από τους Ρεφορμιστές, ακόμα και η επίγεια Ιερουσαλήμ<-εξού και η αντιπαραβολή με την Νέα κα..

Nintendo must have created a virtual Eternal Darkness game that has engorged reality. The sanity meter right now is maxed out x 10000 so we're experiencing some weird stuff.

Let's just all say the magic words and go back to reality.

THIS CAN'T BE HAPPENING!!!!!

Comment

Στην αποκαλυψη ο Χριστος αποκαλυται νυμφιος και η εκκλησια νυφη, ο Ιωαννης μιλαει ξεκαθαρα για τον ξεπεσμο της εκκλησιας στους αισχατους καιρους την αποκαλει πορνη και βρωφμικη, μιλαει για τους παπαδες λεγωντας πως θα ενεργουν στο ονομα του Ιησου αλλα θα ειναι παιδια του σατανα, ενω επισης μιλαει για τη παιδεραστεια και την ομοφυλλοφιλια στην εκκλησια ενω συνεχηζει και προς την κοινωνια λεγωντας πως τους καιρους των αισχατων οι γυναικες θα ντυνονται σαν αντρες και το αντιστροφο και συνεχηζει για κτηνοβασιες και αλλα τετοια...

Οι γραφες ειναι ενα σκληρο βιβλιο και μιλουν εξω απο τα δοντια, χρειαζωνται υπομονη και μελετη ωστοσο αλλα αξιζει το κοπο.

Comment

Χμ....θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με τα γραφόμενα του ΤheCursed,ωστόσο αν επιτρέπεται, θα συμπληρώσω κάτι...

Η ελευθερία επιλογής είναι βασικό στοιχείο της πίστης (της πραγματικής, οχι της δήθεν).Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να καθορίσει την πορεία του,έχει επιλογή.
                Αν θυμάμαι καλά,από το μάθημα των Θρησκευτικών, ο ίδιος ο Χριστός αρνήθηκε να κάνει ένα <<θαύμα>>, να μετατρέψει πέτρες σε άρτο όταν του ζητήθηκε αυτό από τον διάβολο στην έρημο, ως απόδειξη της θεότητάς του,γιατί θα ήταν καθ΄ υπαγόρευσιν, κι όχι από ελεύθερη επιλογή.

Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι ως αφορμή για την μη πίστη προβάλλονται τα αίσχη κάποιων μελών της εκκλησίας ή <<πιστών>>. Μου θυμίζει όσους αποστρέφονται την Αριστερά και την ιδεολογία της επειδή κάποιοι <<οπαδοί >> της είναι ξεπουλημένοι ή υποκριτές.
                Το ΛΟΛ είναι ότι υπάρχουν άτομα που είναι οπαδοί του μεν, αλλά υποτιμούν/ξεγράφουν το δε για τον παραπάνω λόγο,ενώ ισχύει και το αντίστροφο φυσικά... Δυο μέτρα και δυο σταθμά ftl.

ΙΜΗΟ αξίζει να κρίνεις κάτι για αυτό το οποίο είναι, την ουσία και το νόημά του, οχι γι΄ αυτό που δεν είναι....
                NDS themes

Comment

Στην αποκαλυψη ο Χριστος αποκαλυται νυμφιος και η εκκλησια νυφη, ο Ιωαννης μιλαει ξεκαθαρα για τον ξεπεσμο της εκκλησιας στους αισχατους καιρους την αποκαλει πορνη και βρωφμικη, μιλαει για τους παπαδες λεγωντας πως θα ενεργουν στο ονομα του Ιησου αλλα θα ειναι παιδια του σατανα, ενω επισης μιλαει για τη παιδεραστεια και την ομοφυλλοφιλια στην εκκλησια ενω συνεχηζει και προς την κοινωνια λεγωντας πως τους καιρους των αισχατων οι γυναικες θα ντυνονται σαν αντρες και το αντιστροφο και συνεχηζει για κτηνοβασιες και αλλα τετοια...

Οι γραφες ειναι ενα σκληρο βιβλιο και μιλουν εξω απο τα δοντια, χρειαζωνται υπομονη και μελετη ωστοσο αλλα αξιζει το κοπο.
                  [/b]
                  Δεν διαφωνώ...αλλά εγώ είπα για την αντιστοίχηση της Πόρνης με την Εκκλησία..
                  Και πάντως συμφωνώ 100% με αυτό που είπε ο Boy...Κάθε περίπτωση είναι μοναδική και δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο καλάθι..
                  Nintendo must have created a virtual Eternal Darkness game that has engorged reality. The sanity meter right now is maxed out x 10000 so we're experiencing some weird stuff.

Let's just all say the magic words and go back to reality.

THIS CAN'T BE HAPPENING!!!!!

Comment

Kαι ρε παιδια,να κανω και μια ερωτηση.

Η αρχη διατηρησης της ενεργειας(και της υλης) η οποια διδαχθηκαμε στο Λυκειο και ειναι στην ουσια η βαση των Φυσικων Επιστημων πως εξηγειται στη δημιουργια του κοσμου?

Αν ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορει να δημιουργηθει εκ του μηδενος,το αχανες συμπαν ΠΩΣ δημιουργηθηκε?Να υπηρχε απο παντα,μου φαινεται χαζο.Τι παει να πει υπηρχε απο παντα?
                    Σιγουρα "καπως" δημιουργηθηκε αλλα ΠΩΣ εγινε αυτο διχως καποια υπερφυσικη - αν θελετε "θεικη" - παρεμβαση?Εδω η επιστημη τι απανταει?

Comment

Αν ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορει να δημιουργηθει εκ του μηδενος,το αχανες συμπαν ΠΩΣ δημιουργηθηκε?Να υπηρχε απο παντα,μου φαινεται χαζο.Τι παει να πει υπηρχε απο παντα?
                      Σιγουρα "καπως" δημιουργηθηκε αλλα ΠΩΣ εγινε αυτο διχως καποια υπερφυσικη - αν θελετε "θεικη" - παρεμβαση?Εδω η επιστημη τι απανταει?
                      [/b]
                      H επιστήμη απαντάει πως ΥΠΗΡΧΕ από παντα.Ή τουλάχιστον ένα ποσό ενέργειας το οποίο εκτονώθηκε.Και δεν είναι πιο χαζή δήλωση από την δήλωση ότι το σύμπαν είναι άπειρο.

Επίσης,ναι,ισχύει η ΑΔΕ αλλά ποιος μας λέει πως δεν υπήρχε ενέργεια.Επίσης,αν υπάρχει Θεός,ποιος τον δημιούργησε;Η μήπως η δήλωση ότι ο Θεός υπήρχε από πάντα ακούγεται λιγότερο χαζή από την δήλωση ότι το σύμπαν υπήρχε από πάντα;Και ποιος λέει ότι το σύμπαν - φύση δεν είναι όντως η ανώτερη δύναμη που αναζητούμε όλοι μας;

Προσωπικά έχω πάψει να είμαι πιστός.Πλέον είμαι ανθρωπιστής,και πιστεύω πως μόνο ο άνθρωπος με τις πράξεις του μπορεί να σωθεί και να βοηθήσει να σωθούν και οι συνάνθρωποι/παιδιά/περιβάλλον/κόσμος του.
                      Originally posted by Raf
                      Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Δεν είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γής, απο τις απαρχές της ανθρωπινης ύπαρξης υπαρχουν ανθρωποι, λαοί, έθνη που πιστευουν σε καποια θρησκεία;
                        Η ανθρώπινη πίστη δεν είναι νέα εφευρεση που τη δοκιμάσαμε, την είδαμε και τωρα δε μας κάνει. Είναι τόσο παλιά όσο ο άνθρωπος και θα συνεχίσει να υπάρχει ασχέτως με την πρόοδο της επιστήμης αφού ο ρόλος της είναι διακριτός.

Είναι ανώφελο να προσπαθήσεις να αποδείξεις την υπαρξη του Θεού. Αν ξεραμε οτι υπάρχει Θεός δε θα μιλάγαμε για πίστη αλλα για υποταγή. Σκεφτείτε το λίγο...
                        Αν είμασταν σίγουροι οτι υπάρχει ενα όν που κατοικεί στους ουρανούς η σε άλλη διάσταση, και το οποίο μπορεί να ακούσει και να δεί τα πάντα, τότε ο άνθρωπος θα είχε χάσει την ελευθερία και τη βουλησή του.
                        Φαντάζεστε σκηνικό, όλοι θα είχαν κατι σαν scorecard και θα μετράγαν achievements και points.
                        -Βοηθήστε τη γιαγιά να περάσει απέναντι: 10 πόντοι.
                        -Ελεημοσύνη στους φτωχούς: 15 πόντοι.
                        Κ.ο.κ

Ζούμε σε εποχή μεγαλης τεχνολογικής ανάπτυξης αλλα αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να είναι πιο πνευματικοί απο ποτέ.
                        Μάλιστα κύριοι, οι άνθρωποι σήμερα ασχολούνται με τις θρησκείες και με μεταφυσικά θέματα πολύ περισσότερο απο κάθε άλλη εποχή. Αυτο δε σημαίνει απαραίτητα θρησκευτικό φανατισμό, απλά όλοι σήμερα "ψάχνονται", διαβάζουν, φιλοσοφούν και ασχολούνται με το θέμα του Θεού ακόμα και αν βρίσκονται στο αντιθετο στρατόπεδο.

Υπάρχει μια (λανθασμένη) αντίληψη οτι οι άνθρωποι στον Μεσαίωνα ήταν πιο πιστοί απο οτι σήμερα λόγω μηδενικής παιδείας και δεσιδαιμονίας. Στην πραγματικότητα όμως μιλάμε για μια παρα πολύ σκληρή εποχή που δεν ήξερες αν θα εισαι ζωντανός η νεκρός την αλλη μέρα. Σε συνέφερε οπότε αν ήσουν Χριστιανός, Μουσουλμάνος κοκ να είχες μια ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Ούτε ξέραν περι θρησκευτικών νοηματων τότε γιατί βιβλία δεν είχαν και οι λειτουργίες στη δυτ Ευρώπη γινόντουσαν στα λατινικά.

Σήμερα όμως που έχουμε λύσει το θέμα της επιβίωσης, μας απασχολεί η ουσία που είναι η πνευματική διάσταση των θρησκευμάτων. Λιγότερο το ~ τί έπεται μετά~ και περισσότερο το ~τι γινεται τωρα~ πως μπορούμε να βρουμε εσωτερική γαλήνη και ηρεμία στη ζωή μας.

Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι επίσης παρεξηγημένος κατα τη γνώμη μου. Στις περισσότερες χριστιανικές χώρες πλέον, η Εκκλησία ειναι πιο πνευματική απο ότι στο παρελθόν. Δυστυχώς έγιναν εγκλήματα εις το όνομα της θρησκείας της αγάπης αλλα τότε η εκκλησία είχε καθαρά πολιτικό ρόλο και ηγεμονική παρουσία. Ο Πάπας ηταν σε συνεχή διαμαχη με τους Γερμανούς Αυτοκράτορες γιατι ήθελε αυτός να ορίζει τους επισκόπους οι οποιοι ασκούσαν διοκητική ςξουσία. Οι σταυροφορίες πάλι ήταν θέμα πολιτικό και όχι θρησκευτικό κοκ.
                        Και για να μη λέμε μόνο για τους καθολικούς, ο Πατριάρχης στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ηγέτης όλων των Χριστιανών στα εδάφη της.

Τωρα η Εκκλησία αρκείται στα καθηκοντά της αλλα να μη ξεχνάμε οτι απαρτίζεται απο ανθρωπους και όχι θεούς. Εκτός απο τους λαικούς, και οι κληρικοι δεν είναι τελειοι και υπάρχουν καποιοι που είναι ντροπή για τη θέση τους. Αλλα αυτό ισχυει παντού και σίγουρα δεν μπορούμε να γενικευουμε.
                        Ειδικά σε θέματα όπως οι σεξουαλικές σχέσεις, εμείς οι Ορθόδοξοι είμαστε ανεκτικοί αφού ενας ιερέας μπορεί να παντρευεται ανετα. Τωρα αν καποιοι ειναι ομοφυλόφιλοι αυτό δεν ειναι μειζων θεμα για να ασχολούμαστε imo. Εξαλλου κανεις δεν εχει πεί οτι οι ιερείς η οι μοναχοί ειναι αναμάρτητοι ή χρήζουν ιδιαίτερης μεταχειρισης. Ειναι άνθρωποι και ισχύουν σε αυτούς οτι και σε όλους τους άλλους.

Λίγο άσχετο αλλα τωρα διαβάζω ενα βιβλιο του Alexis de Tocqueville και αναφέρει κάτι ενδιαφέρον.
                        Μετα τη Γαλλική Επανάσταση, όταν την εξουσία την είχε πάρει ο λαός, ο Θεός είχε καταργηθεί με νόμο και ο χριστιανισμός χαρακτηριστηκε δεσιδαιμονία και απαγορευθηκε. Στη συνέχεια προκλήθηκε χάος και έπρεπε να τον επαναφέρουν αφού οι άνθρωποι της εποχής, ελευθεροι απο τα δεσμά της θείας τιμωρίας, εκαναν καθε ειδους όργιο και βιοπραγία χωρίς να λογαριάζουν τίποτα.
                        Eτσι δικαιωθηκε ο Βολταίρος όταν ειχε πει μερικά χρόνια πριν οτι "Αν δεν υπήρχε ο Θεός, θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε."

Comment

Ειμουν χριctianoc αλλα το ξεπερασα. Ενας καλος λογος να ξεπερασω τον χριcτιανιcμο, ηταν το tv anime series Berserk, και ποιο συγκεκριμενα το quote της εισαγωγης του:
                          In this world, is the destiny of mankind controlled by some transendental entity or law?
                          Is it like the hand of God hovering above?
                          At least it is true that man has no control; even over his own will.

Ο δευτερος καλος λογος ηταν οταν ειδα τον τερματισμο του tales of phantasia. Και εκει πραγματικα δειχνει το λαθος της φυσης του χριcτιανικου θεου.
                          Υγ. Πιστευω οτι εξελιχθηκαμε απο διαφορα πρωτευον οντα. Αλλοι απο περηφανα και σεβαστα πλασματα οπως οι λυκοι, και αλλοι απο λιγοτερο, οπως οι κοτες.
                          Ned Stark

A man draws his sword in order to protect the small wound deep in his heart.
                          It was inflicted in the days long past,at the farthest reach of his memories.
                          A man wields his sword in order to depart life with a smile.
                          In the days far ahead,beyond the reach of his memory.
                          Ειναι ανθρωπος, κι ομως δεν εχει αδυναμιες.
                          Εχει υλικη υποσταση, κι ομως δεν υπαρχει.
                          Ειναι ο Getta Robo.

Comment

Η μήπως η δήλωση ότι ο Θεός υπήρχε από πάντα ακούγεται λιγότερο χαζή από την δήλωση ότι το σύμπαν υπήρχε από πάντα;[/b]
                            Η διαφορα ειναι οτι ο θεος ειναι κατι ακατανοητο που δεν μπορει να εξηγηθει
                            και δεν υπαρχουν κανονες νομοι οι οποιοι τον διεπουν και με τους οποιους μπορουμε να τον κατανοησουμε αντιθετα με το συμπαν
                            για το οποιο υπαρχουν(κανονες,νομοι κτλ)

για αυτο(συμπαν) μπορει να μιλησει η επιστημη

αυτο που δεν μπορει να κανει η επιστημη ειναι να εξηγησει το τι δημιουργησε το συμπαν(ή το πως υπαρχει αυτο που δημιουργησε το συμπαν)

Και αυτο γιατι η επιστημη χρειαζεται εργαλεια νομους και κανονες για να εξηγησει το οτιδηποτε και ετσι δεν μπορει να εξηγησει κατι το οποιο υπηρχε απο τοτε που δεν ισχυαν αυτοι οι νομοι,κανονες κτλ(δεν νομιζω π.χ. να ισχυε ο νομος της βαρυτητας οταν δεν ειχε δημιουργηθει η ιδια η βαρυτητα)

Υ.Γ. σε μεγαλο βαθμο συμφωνο με τα ποστ των the cursed,Boy κια Gintama
                            Λίγο άσχετο αλλα τωρα διαβάζω ενα βιβλιο του Alexis de Tocqueville και αναφέρει κάτι ενδιαφέρον.
                            Μετα τη Γαλλική Επανάσταση, όταν την εξουσία την είχε πάρει ο λαός, ο Θεός είχε καταργηθεί με νόμο και ο χριστιανισμός χαρακτηριστηκε δεσιδαιμονία και απαγορευθηκε. Στη συνέχεια προκλήθηκε χάος και έπρεπε να τον επαναφέρουν αφού οι άνθρωποι της εποχής, ελευθεροι απο τα δεσμά της θείας τιμωρίας, εκαναν καθε ειδους όργιο και βιοπραγία χωρίς να λογαριάζουν τίποτα.
                            Eτσι δικαιωθηκε ο Βολταίρος όταν ειχε πει μερικά χρόνια πριν οτι "Αν δεν υπήρχε ο Θεός, θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε."[/b]
                            Δεν το ηξερα αυτο

αλλα παντως φανταστειτε τωρα να μην ειχε στο μυαλο του ο ανθρωπος οτι π.χ. η δολοφονια ειναι αμαρτια
                            και απλα να απαγορευοταν απο τον νομο

σκευτητε τωρα ποσοι ανθρωποι θα δισταζαν να διαπραξουν φονο αν ηξεραν απο πριν οτι δεν θα πιαστουν αυτο και αν θα ηταν χαος

Comment

Η διαφορα ειναι οτι ο θεος ειναι κατι ακατανοητο που δεν μπορει να εξηγηθει
                              και δεν υπαρχουν κανονες νομοι οι οποιοι τον διεπουν και με τους οποιους μπορουμε να τον κατανοησουμε αντιθετα με το συμπαν
                              για το οποιο υπαρχουν(κανονες,νομοι κτλ)

για αυτο(συμπαν) μπορει να μιλησει η επιστημη

αυτο που δεν μπορει να κανει η επιστημη ειναι να εξηγησει το τι δημιουργησε το συμπαν(ή το πως υπαρχει αυτο που δημιουργησε το συμπαν)

[/b]
                              Πάλι απορρίπτετε το γεγονός το σύμπαν να υπήρχε πάντα.Εξ άλλου κάποια εποχή και ο κεραυνός ήταν η κατάρα του Δία.Επίσης πρίν τον Γαλιλαίο και τον Νεύτωνα δεν ξέραμε τι είναι g και τι περιοδική γήινη κίνηση.Έτσι λέω και εγώ,ποιος μου λέει ότι δεν θα υπάρξει κάποιος φυσικός/κβαντομηχανικός που να μπορέσει να αποδείξει πειραματικά πχ την θεωρία του Big Bang?
                              Originally posted by Raf
                              Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Πω πω πολυ ανεβηκε το επιπεδο ξαφνικα και φοβαμαι

Μιλαμε για τετοιο θεμα και δεν πλακωθηκε κανενας μεσα σε 2 σελιδες.Χωρις πλακα ειναι κατι αυτο.

Την αποψη μου για τις θρησκειες και το θεο την ειπα στο αλλο θρεντ,δε θελω να λεω τα ιδια.Παντως να παρατηρησω,πως η δικη μας η γενια(MarVell εσυ εισαι σε αλλη γενια αλλα προσπαθεις δε λεω ) για ακομη μια φορα δειχνει πως σκεφτεται διαφορετικα.Πολλες προσφατες ερευνες το δειχνουν αυτο αλλωστε.Και δε μιλαω που ειναι "μοδα" να εισαι αθεος.Καθολου μοδα δεν ειναι.Αν πεις κατι τετοιο ολοι σε στραβοκοιτανε.Πριν 20 χρονια κανεις δε θα μιλαγε ετσι.Οι γονεις πχ αν διαβασουν αυτα που λεμε,θα τους φανουν τρελα,ασχετα ποσο νεοι και μοντερνοι ειναι καποιοι απο αυτους.Η δικη μας γενια σε τετοια θεματα ειναι πιο ανοιχτομυαλη.Αν αυτος ο κοσμος καταφερει και κρατηθει καποιους αιωνες ακομα,ισως οι ιστορικοι του μελλοντος αναφερονται στις θρησκειες ως ενα λαθος της ανθρωποτητας που εφερε πολλα δεινα.Μη ξεχναμε πως στο ονομα του χριστιανισμου εγιναν τρελες σφαγες.Σε αυτο δε φταιει ο χριστιανισμος σαν δογμα(που εγω συμφωνω με τα περισσοτερα που διδασκει)αλλα οι οπαδοι του,που τα μετεφρασαν λαθος.

Οι συγχρονοι κολλημενοι και φανατικοι χριστιανοι που μαθαινουν(και καλα)τα παιδια τους να ζουνε ετσι,τους κανουν μεγαλο κακο στη τελικη.Τους κανουν κυρηγμα να ακολουθησουν μια συγκεκριμενη πορεια(γαμος,καλη δουλεια,λεφτα)κυριως για να εχουν καλη εικονα στον κοσμο και στην κοινωνια.Ποσες φορες ακουσατε απο τους δικους σας "τι θα πει ο κοσμος;".τα περισσοτερα παιδια θελουν δε θελουν υποσυνειδητα τους περνανε αυτα τα μηνυματα και βλεπω τωρα ατομα τις ηλικιας μου,να θελουν να βγαλουν λεφτα με οποιονδηποτε τροπο,να εχουν αμαξι καλο για να κανουν μοστρα,να πηδηξουν οσες πιο πολλες μπορουν για να ανεβουν στο κοινωνικο status.Ολα αυτα απο την οικογενεια προερχονται και με ποιο τροπο σε μεγαλωσανε.Οι περισσοτεροι γονεις δυστυχως δε ξερουν να μεγαλωνουν παιδια.Ειμαι σιγουρος πως ουτε και εγω θα ξερω,γι αυτο δε θα κανω ποτε.

Πως αυτα τα παιδια ειναι χριστιανοι και ολο μιλανε για bitches,μισουνε τους αλβανους και εχουν βιαιες τασεις;Πως γινεται αυτο το πραγμα;Απλα απο μικροι οι γονεις τους θελανε να φανουν ωραιοι στην κοινωνια,ως σωστοι ανθρωποι(δειγματα της χριστιανικης ηθικης)και στη τελικη τους βγαλαν ανωμαλους στοκους,με κομπλεξ,που κανουν τα παντα για να εχουν τον "σεβασμο" απο την κοινωνια,οσο ανηθικα και αντιθετα με τη θρησκεια τους,ειναι αυτα που κανουν.

Μα ποσο ηλιθιοι ειναι ανθρωποι,ενα ομορφο δογμα οπως ο χριστιανισμος το χεσανε πατοκορφα.Για να μη μιλησω για τις αλλες θρησκειες...Εκει και αν τα πραγματα ειναι χειροτερα.Οι μουσουλμανοι σκοτωνονται για το θεο τους,ριχνουν πετρες στις γυναικες,τιναζονται και παιρνουν αθωους στο λαιμο τους γιατι νομιζουν πως στην αλλη ζωη θα εχουν πλουτη και καλοπεραση.ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΙΑ;Ποσο τουβλο πρεπει να σαι για να πιστεψεις κατι τετοιο;

Ωρες ωρες ευχομαι να πεσει κανας κομητης να μας εξαφανισει ολους ή(καλυτερα)να ερθουν εξωγηινοι και να γινει μαχη.Εννοειται θα μας φανε λαχανο και καλα θα κανουν.Να κατοικησει τη γη μια αλλη φυλη,ισως να της αξιζει περισσοτερο.Μεταξυ σοβαρου και αστειου αυτα.

Βλεπω παντως πως γινεται ωραια κουβεντα απο ολους.
                                Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

Working...
                                X