Announcement

Collapse
No announcement yet.

Koμματα στις Σχολες

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Αν δεν υπήρχαν οι παρατάξεις δεν θα υπήρχαν ούτε βιβλιοθήκες, ούτε άσυλο ούτε ελευθερία έκφρασης.
    [/b]
    γιατι και τωρα που υπαρχουν πιστευεις οτι υπαρχει πραγματικη ελευθερια εκφρασης ? οταν σε λιγο δεν θα μπορεις να γραφεις ουτε στο ιντερνετ την αποψη σου απλα κι ανωνυμα, μου ξαναλες.

Comment

Αν δεν υπήρχαν οι παρατάξεις δεν θα υπήρχαν ούτε βιβλιοθήκες, ούτε άσυλο ούτε ελευθερία έκφρασης. [/b]
      Έτσι όπως το θέτεις είναι σαν να λες ότι αν δεν υπηρχε η ΕΑΑΚ και η ΠΚΣ δεν θα υπήρχε άσυλο. Κσμία σχέση το ένα με το άλλο...

Πάντως βλέπω που βγένουν και μιλούν πολλοί για την ΔΑΠ και το τι κάνει ή τι δεν κάνει. Κλασσικό επιχείρημα αυτό για τα πάρτι και τις εκδρομές. Είναι γνωστό ότι κάποιοι ασχολούνται μόνο αυτό. Είναι επίσης όμως γνωστό ότι και στους απέναντι υπάγονται άτομα που βρίσκονται εκεί επειδή νομίζουν ότι φορώντας ένα μπλουζάκι τσε, φωνάζοντας 5-10 συνθήματα στα αμφιθέατρα και πάντα κατηγορόντας τους φασίστες της ΔΑΠ (ο πλήρης εξευτελισμός του όρου φσίστας), νομίζουν ότι έγιναν οι επαναστάτες που θα αλλάξουν τον κόσμο, γιατί έτσι λέει η μόδα μην ξεχνιόμαστε...
      Επειδή μάτια έχουμε και βλέπουμε τι γίνεται τα τελευταία 2,5 χρόνια... Η ΔΑΠ είναι η μόνη που έχει μία έστω υποτυπώδη πρόταση για τις αλλαγές στην παιδεία και το πως αυτές μπορούν να εφαρμοστούν. Από την άλλη βλέπουμε ένα συνεχές όχι, μια άρνηση χωρίς προτάσεις για κάτι καλύτερο. Βέβαια και η ΔΑΠ και οι άλλοι πέρα από το καλό της παιδείας, πρώτα κοιτάνε το καλό της παράταξης τους. Την ΔΑΠ πολύ απλά την συνέφερε αυτό που έγινε πέρσι και τελικα δικαιώθηκε από το αποτέλεμα αφού πήρε τις εκλογές στα περισσότερα τμήματα. Οι άλλοι μετά από την αρπαχτή που κάναν το 2006 καβάλησαν το καλάμι. Το κατάλαβαν βέβαια και πήγαν να τα μπαλώσουν αλλά ήταν πια αργά. Για αυτό το λόγο άλλωστε είχαμε το φαίνομενο 2 εβδομάδες πριν το Πάσχα να μας λένε ότι συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι το τέλος μόνο με καταλήψεις και αμέσως μετά το Πάσχα να ακούμε ατάκες του στυλ "θα συνεχίσουμε με άλλες μορφές αγώνα" κτλ κτλ... Βλέπετε τότε πληιάζαν οι εκλογές.
      Και κάτι τελευταίο επειδή χρησιμοποιούνται πολύ οι όροι φασίστας/τραμπούκος κυρίως από αιρστερές παρατάξεις... Στην πραγματικότητα ο καθένας είναι τραμπούκος εκεί που τον παίρνει. Έχω δει με τα μάτια μου άτομα της ΕΑΑΚ να απειλούν, να βρίζουν ακόμα και να την πέφτουν σε κόσμο πολύ απλά επειδή κάπου έχουν τη δύναμη να το κάνουν.

Για τέλος το κοθιζ της ημέρας: ΕΑΑΚ και ΠΚΣ γιατί πλακώνονται; Για να δείξουν ποιος είναι περισσότερο αγωνιστής;

Comment

Βασικά διαφωνώ με όλους

Αν δεν υπήρχαν οι παρατάξεις δεν θα υπήρχαν ούτε βιβλιοθήκες, ούτε άσυλο ούτε ελευθερία έκφρασης.

Το άσυλο είναι μία τεράστια κατάκτηση των φοιτητών και όσοι το καταπατούν κάνοντας κουταμάρες και σπάζοντας θα πρέπει να τρώνε ξύλο. Στη σχολή μου έγινε τεράστια προσπάθεια και δεν είχαμε καμία ζημιά μετά το 1998

Όσο για τη ΔΑΠ το μόνο που κάνει είναι να κανονίζει εκδρομές στα μπουζούκια και στα νησιά αδιαφορώντας παντελώς για τα τεράστια προβλήματα της παιδίας.

Οι παρατάξεις είναι απαραίτητες κυρίως για να μαζικοποιηούν την φωνή των φοιτητών και να προουθούν ζητήματα και προβλήματα. Εννοείται πως δεν θα πρέπει να γίνονται μαζικές αφισοκολήσεις και άλλες ακρότητες.

Μπροστά σε αυτό το έκτρωμα το "Νόμο Πλαίσιο" που δεν το ήθελαν ούτε φοιτητές ούτε καθηγητές οι φοιτητές, ασχέτως του ότι δεν κατάφεραν και πάρα πολλά, έδειξαν ότι έχουν δυναμική.

Ναι στις παρατάξεις και στο άσυλο, όχι όμως στις ακρότητες.
        [/b]
        Σε παρακαλώ πολύ.. μην προσβάλλεις την νοημοσύνη μας. Μιλάς για ζημιές και παρατάξεις και 'δυναμική', νομίζεις για κάποιον λόγο όχι το ότι δεν έγινε καμία ζημιά είναι τρομερό και πως αξίζει κάποιος συγχαρητήρια; Άσυλο από ποιον θες; Σκέψου σε πιο έτος είμαστε.. Γιατί να συζητάμε για ξύλο και ζημιές όταν μιλάμε για ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Επαναλαμβάνω για όποιν δεν το κατάλαβε, μιλάμε για ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Το πανεπιστήμιο είναι χώρος μάθησης, όχι προσυλιτισμού και διαμαρτυριών. Οι φοιτητές δεν χρειάζονται πολιτικούς για να εκφραστούν ούτε προστάτες, εάν δεν συμφωνούν με κάτι θα αντιδράσουν από μόνοι τους.
        Έχουμε γίνει ο περίγελος της Ευρώπης με την απαρχαιωμένη νοοτροπία μας που απλά δεν ανήκει σε αυτήν την εποχή.

Comment

Χμ...

γιατι και τωρα που υπαρχουν πιστευεις οτι υπαρχει πραγματικη ελευθερια εκφρασης ? οταν σε λιγο δεν θα μπορεις να γραφεις ουτε στο ιντερνετ την αποψη σου απλα κι ανωνυμα, μου ξαναλες.[/b]
          Τι σχέση έχει αυτό τώρα; Στο Πανεπιστήμιο υπάρχει ελευθερία έκφρασης.

Έτσι όπως το θέτεις είναι σαν να λες ότι αν δεν υπηρχε η ΕΑΑΚ και η ΠΚΣ δεν θα υπήρχε άσυλο. Κσμία σχέση το ένα με το άλλο...[/b]
          Που κολλάει αυτό τώρα; Το άσυλο κατακτήθηκε πριν υπάρξουν αυτές οι δύο παρατάξεις.

Επειδή μάτια έχουμε και βλέπουμε τι γίνεται τα τελευταία 2,5 χρόνια... [/b]
          Βλέπουμε ότι ο Νόμος Πλαίσιο και ο νόμος για τα μεταπτυχιακά μειώνουν τη δυναμική του δημοσίου Πανεπιστημίου.

Η ΔΑΠ είναι η μόνη που έχει μία έστω υποτυπώδη πρόταση για τις αλλαγές στην παιδεία και το πως αυτές μπορούν να εφαρμοστούν.[/b]
          ;?; ΠΟΥΝΤΕΣ;;;

Η ΔΑΠ δεν κατέβαινε στις γενικές συνελεύσεις και όταν κατέβαινε κατηγορούσε τις υπόλοιπες παρατάξεις χωρίς ουσιαστικά να λέει τίποτα. Έξω υπήρχε το τραπεζάκι που κανόνιζε για Μακρόπουλο και Μήκονο.

Την ΔΑΠ πολύ απλά την συνέφερε αυτό που έγινε πέρσι και τελικα δικαιώθηκε από το αποτέλεμα αφού πήρε τις εκλογές στα περισσότερα τμήματα. Οι άλλοι μετά από την αρπαχτή που κάναν το 2006 καβάλησαν το καλάμι. Το κατάλαβαν βέβαια και πήγαν να τα μπαλώσουν αλλά ήταν πια αργά[/b]
          Η δύναμη της ΔΑΠ μειώνεται συνεχώς. Κανείς στη ΔΑΠ δεν έμεινε ευχαριστημένος από τις εκλογές του 2007.
          Το ίδιο βέβαια έγινε ουσιαστικά και με τους αριστερούς οι οποίοι περίμεναν περισσότερα.
          Σίγουρα οι φετινές εκλογές θα έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Για αυτό το λόγο άλλωστε είχαμε το φαίνομενο 2 εβδομάδες πριν το Πάσχα να μας λένε ότι συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι το τέλος μόνο με καταλήψεις και αμέσως μετά το Πάσχα να ακούμε ατάκες του στυλ "θα συνεχίσουμε με άλλες μορφές αγώνα" κτλ κτλ... [/b]
          Δεν έγινε έτσι ακριβώς. Τα ΕΑΑΚ πρότειναν συνέχεια και η ΠΚΣ συνέχιση με άλλους τρόπυς και έγινε ψηφοφορία στις γενικές συνελεύσεις.
          Πρέπει να καταλαβαίνει κάποιος πότε χάνει. Και δυστυχώς χάσαμε σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια τη σειρά παίρνει η συνέλευση των καθηγητών κάθε Πανεπιστημίου να αποφασίσει εάν ο Νόμος Πλαίσιο θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Για τέλος το κοθιζ της ημέρας: ΕΑΑΚ και ΠΚΣ γιατί πλακώνονται; Για να δείξουν ποιος είναι περισσότερο αγωνιστής;[/b]
          Αυτή την απορία την έχω και εγώ. Σίγουρα υπάρχουν διαφορές αλλά το πολύ σοβαρό περσινό θέμα δεν ένωσε. Τελικά η ενωμένη αριστερά που οραματίζονταν οι φίλοι της ΠΑΣΠ την ημέρα των εκλογών είναι ουτοπική.

Γιατί να συζητάμε για ξύλο και ζημιές όταν μιλάμε για ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Επαναλαμβάνω για όποιν δεν το κατάλαβε, μιλάμε για ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Το πανεπιστήμιο είναι χώρος μάθησης, όχι προσυλιτισμού και διαμαρτυριών.[/b]
          Το Πανεπιστήμιο πάνω απ'όλα είναι χώρος ανταλλαγής απόψεων και σκέψεων με απότερο σκοπό την πρόοδο της γνώσης και όχι την στεγνή και χωρίς κριτική σκέψη εκπαίδευση.

Οι φοιτητές δεν χρειάζονται πολιτικούς για να εκφραστούν ούτε προστάτες, εάν δεν συμφωνούν με κάτι θα αντιδράσουν από μόνοι τους. [/b]
          Μακάρι, συμφωνώ.

Έχουμε γίνει ο περίγελος της Ευρώπης με την απαρχαιωμένη νοοτροπία μας που απλά δεν ανήκει σε αυτήν την εποχή.[/b]
          Μα έπρεπε να υπάρξει αντίδραση. Ο Νόμος Πλαίσιο και ο νόμος για τα μεταπτυχιακά είναι εκτός Ελληνικής πραγματικότητας.
          https://www.emulator-zone.com
          I am an iteration closer to my desired solution!
          The World Ends With You

I will wipe out the Belmonts from the face of earth!
          Castlevania Lords of Shadow

I am Wowser, King of the Woopa Twoopa and ruler of the Shroom Kingdom
          Hyperdimension Neptunia

Comment

Δε νομιζω οτι προσβαλει τη νοημοσυνη κανενος ο Belmont.
            Μην αποπερνουμε καποιον που εχει διαφορετικη αποψη.

Θεωρω πως πιο ορθολογικο/ουσιαστικο/επικοδομητικο θα ηταν να υπηρχε μια φοιτητικη (κι οχι κομματικη) οργανωση σε καθε ΠΑΝ/ΑΤΕΙ που θα ηταν υπευθυνη για τις φοιτητικες δραστηριοτητες, αμεσες ή εμμεσες (στη ζωη των φοιτητων).

Απτην αλλη, υποτιθεται πως τα ΠΑΝ/ΑΤΕΙ ειναι μια μικρογραφια της κοινωνιας μας και καπου εδω κολλανε τα κομματα. Προσωπικα, ποτε μου δε συμπαθησα την κομματικη δραση λογω του υπερμετρου ανταγωνισμου που εχουν μεταξυ τους, την απληστια κλπ γνωστα σε ολους.

Δε τα θεωρω αχρηστα παντως. Πολλες φορες διεκδικουν, αντιδρουν προς οφελος ολων.
            " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

Εγω εχω μονο αυτο το απλο να ρωτησω και θα αποχωρησω απο την ολη κουβεντα:

Πώς ειναι δυνατον να υπαρχουν παραταξεις απο την στιγμη που δεν υπαρχουν ιδεολογιες;
              :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

Που κολλάει αυτό τώρα; Το άσυλο κατακτήθηκε πριν υπάρξουν αυτές οι δύο παρατάξεις.
                [/b]
                Aυτό λέω κι εγώ.

Βλέπουμε ότι ο Νόμος Πλαίσιο και ο νόμος για τα μεταπτυχιακά μειώνουν τη δυναμική του δημοσίου Πανεπιστημίου.
                [/b]
                Εγώ μιλούσα για το παιχνίδι των παρατάξεων τα τελευταία 2,5 χρόνια και αυτό νομίζω δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.
                Το αν ο νόμος πλαίσιο θα βλετιώσει ή θα χειροτερέψει την κατάσταση είναι άλλη υπόθεση στην οποία ο καθένας έχει την άποψη του.

;?; ΠΟΥΝΤΕΣ;;;[/b]
                Στα πλαίσια και στα αμφιθέατρα προφανώς. Δεν είμαι Δαπίτης για να σε κατατοπίσω περισσότερο.

Η ΔΑΠ δεν κατέβαινε στις γενικές συνελεύσεις και όταν κατέβαινε κατηγορούσε τις υπόλοιπες παρατάξεις χωρίς ουσιαστικά να λέει τίποτα. Έξω υπήρχε το τραπεζάκι που κανόνιζε για Μακρόπουλο και Μήκονο.[/b]
                1) Μα την ΔΑΠ από άποψη πολιτικής την συνέφερε αυτό που γινόταν πέρσι. Που δηλαδή και να μην την συνέφερε δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι στις συνελεύσεις οπότε απείχε για να δημιουργήσει και θόρυβο.
                2) Οι περσινές εβδομαδιαίες συνελεύσεις ήταν σκέτη παρωδία. Κάθε εβομάδα τα ίδια και τα ίδια, το ίδιο θέατρο του παραλόγου. Ειδικά σε σχολές όπως η δική μου που η ΕΑΑΚ έκανε πάρτι η κατάσταση είχε καταντήσει αηδία. ΑΠό αυτή την άποψη, όχι μόνο η ΔΑΠ αλλά και οι άλλες παραταξεις θα έπρεπε να απέχουν.

Δεν έγινε έτσι ακριβώς. Τα ΕΑΑΚ πρότειναν συνέχεια και η ΠΚΣ συνέχιση με άλλους τρόπυς και έγινε ψηφοφορία στις γενικές συνελεύσεις.
                Πρέπει να καταλαβαίνει κάποιος πότε χάνει.[/b]
                Δεν έσπασε η ΠΚΣ τις καταλήψεις. Η ΕΑΑΚ μετά το Πάσχα απλά το γύρισε στο τσάμικο και άρχισε προσπάθεια να τα μπαλώσει. Δεν είχε δύναμη η ΠΚΣ για να κάνει κάτι τέτοιο. Αν η ΕΑΑΚ ήθελε ν συνεχίσει τις καταλήψεις θα το είχε κάνει. Αν ήταν να απειληθεί η κυριαρχία της (για τις συνελεύσεις μιλάμε) αυτό θα γινόταν απο αλλού και όχι από την ΠΚΣ.

Η δύναμη της ΔΑΠ μειώνεται συνεχώς. Κανείς στη ΔΑΠ δεν έμεινε ευχαριστημένος από τις εκλογές του 2007.
                Το ίδιο βέβαια έγινε ουσιαστικά και με τους αριστερούς οι οποίοι περίμεναν περισσότερα.
                Σίγουρα οι φετινές εκλογές θα έχουν πολύ ενδιαφέρον.[/b]
                Εγώ δεν μίλησα για το αν η ΔΑΠ είναι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα, αυτό που λέω είναι ότι από την περσινή υπόθεση βγήκε κερδισμένη. Πρόπερσι είχε χάσει πολλές σχολές και θα μπορούσε να τις είχε χάσει και πέρσι αν δεν το είχαν ξεφτυλίσει οι υπόλοιποι με τις καταλήψεις.

Πώς ειναι δυνατον να υπαρχουν παραταξεις απο την στιγμη που δεν υπαρχουν ιδεολογιες;
                [/b]
                Με αυτό που λες συμφωνώ αλλά δεν σχετίζεται πλήρως με τις παρατάξεις στα πανεπιστήμια από την άποψη ότι δεν χρειάζεται ιδεολογία για να διεκδικήσεις π.χ ένα καλύτερο εργαστήριο για κάποιο μάθημα.

Comment

Η υπαρξη κομματων ειναι απορροια της αδρανειας των εκαστοτε πανεπιστημιακων αρχων.
                  Σιγα που τους οφειλουμε και χαρη επειδη μοιραζουν ενημερωτικες φυλλαδες και επειδη και καλα αγωνιζονται για το κοινο οφελος ολων .. αν το καθε πανεπιστημιο επαιρνε πρωτοβουλιες ολα αυτα θα ηταν αχρηστα.

Comment

[/b]
                    Στην Ελλαδα οι Παραταξεις υπαρχουν οταν υπαρχουν ρουσφετια οχι ιδεολογιες...

Τελοςπαντων εγω θελω να παω μια ετσι ωραια ιστοριουλα...

Μια εποχη λοιπον πηγα και γω να ψηφησω, ειμαι και στο ψυφοδελτιο βλεπετε οποτε πηγα στα αρχηστελεχη της Δαπ για να παμε παρειτσα και εκει κανανε τη μεγιστη μαλακια, μου δωσαν δικο τους ψυφοδελτιο σταυρωμενο με καποιο συγκεκρημενο ατομο...
                    Εκει τα πηρα ασχημα αλλα δεν ειπα τιποτα, ειπα οκ κανενα προβλημα...
                    Την ωρα της καλπης ειχαν φτιαξει κατι παιδια το Τσουναμι!!! αυτο ειναι λεω οτι τους πρεπει ειναι που θα μου δωσουν και σταυρωμενο...
                    Το σταυρωμενο ψυφοδελτιο στη τσεπη το τσουναμι στη καλπη, και η Δαπ χανει την αυτοδυναμια απο το Τσουναμι το οποιο πηρα καμια 40αρια ψυφους...

Ενοειτε οτι επεσα απο τα συννεφα οταν μου το πανε, μα ποιος ασχετος ψυφησε τσουναμι??? :icon_twisted:

Comment

Tι απεγινε αυτο το plug-in του firefox για ελεγχο spelling?:/

Comment

Eμεις ημασταν τυχεροι απο τη μια γιατι δεν ειχαμε κομματα αλλα ειχαμε πενταμελες με κατι χιπιδες (χωρις πλακα) οι οποιοι δυστυχως ηταν σαν μια παραταξη απο μονοι τους ομως τουλαχιστον ειχε λογο και ο απλος φοιτητης (κατι λιγα).
                        https://en.wikipedia.org/wiki/Outcast_(game)

H μονη αποδειξη οτι το Βελγιο υπαρχει...

Comment

"Στην Ελλαδα οι Παραταξεις υπαρχουν οταν υπαρχουν ρουσφετια οχι ιδεολογιες..."

Και τοτε ρε μαγκα τι σκατα μπηκες εσυ να κανεις εκει μεσα; Δηλαδη εχω την εντυπωση οτι μαλλον μας κοροϊδευεις και κανεις την πλακα σου με το thread...
                          :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

Δυστυχως εχουμε φτασει στο σημειο οπου κομματα = παραταξεις. Αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα για μενα.
                            Do a barrel roll!

Comment

"Στην Ελλαδα οι Παραταξεις υπαρχουν οταν υπαρχουν ρουσφετια οχι ιδεολογιες..."

Και τοτε ρε μαγκα τι σκατα μπηκες εσυ να κανεις εκει μεσα; Δηλαδη εχω την εντυπωση οτι μαλλον μας κοροϊδευεις και κανεις την πλακα σου με το thread...
                              [/b]

ε ξερεις τωρα κατι σημειωσεις κατι σπρωξηματα στην εξεταστικη στους δικους μας καθηγητες να μας περνανε...

μη φανταστεις παντως και τιποτα τρομερα πραματα πιο πολλυ τα γκομενακια σπρωχνουνε, ασε μιλαμε για τρελη διαπλοκη, και επισης εγω δεν ειμαι νεοδημοκρατης για να παω στη Δαπ οποτε για να κανω τη δουλεια μου πιο ευκολα γραφτηκα.

βεβαια το θεμα ειναι για να σχολιασει το αν η συνολικη δρασγ των κομματων ειναι σωστη η λαθος...

Comment

Επικες στιγμες με τα κομματα αχχχαχαχαχαχαχχα.Οσοι ειναι σε καποια παραταξη εχουν τα θεματα των εξετασεων μερικες μερες πριν γραψουμε.Δεν με εχει πλησιασει βεβαια κανεις και μπηκα τελευταιο εξαμηνο.Φαινομαι μπαντ-ας και φοβουνται μαλλον.Αλλα ετσι κι αλλιως και το πτυχιο να μου εδιναν,δεν εμπαινα να κανω φιφες για να περασω.
                                Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

Working...
                                X