Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ναι βρε παιδί μου,μα ξεκαθάρισα πως δεν το ελεγα "το έχεις λεφτά" για εσένα ή κάποιον συγκεκριμένα.Αν δεν έγινε αντιληπτό sorry
    [/b]
    Μην ανησυχείς, απλά επί τη ευκαιρία αναφέρω τι ισχύει στην περίπτωσή μου. ;)
    "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

    Comment


    • Μου πήρε λιγάκι να καταλάβω ότι η συζήτηση εδώ είχε γυρίσει από την επικαιρότητα στην συζήτηση για τις ευκαιρίες που σου παρέχει η Ελλάδα και το εξωτερικό (kudos στον TheCursed που μου το υπέδειξε μιας και έχω άποψη στο θέμα).

      Σχετικά με το πολυ-ειπωμένο "αν δεν σου αρέσει η κατάσταση στην Ελλάδα και πας αλλού αντί να κάτσεις και να προσπαθήσεις να αλλάξεις το σύστημα είσαι δειλός" ή κάτι τέτοιο, έχω να πω ότι μάλλον είσαι ηλίθιος αν κάνεις το αντίθετο. Η μάχη έχει χαθεί εδώ και καιρό και όπως πολύ σωστά είπε ο TheCursed το να προσπαθείς να παριστάνεις τον Λεωνίδα και τους 300 του δεν είναι γενναίο, είναι χαζό. Η σαπίλα έχει φτάσει πολύ βαθιά, τόσο βαθιά που δεν μπορεί να γιατρευτεί. Για να αλλάξει κάτι θα πρέπει το όλο σύστημα να πάει στα σκουπίδια αλλά επειδή οι βολεμένοι είναι πολλοί και κρατάνε την θέση τους με νύχια και με δόντια κάτι τέτοιο δεν το βλέπω να γίνεται στην επόμενη δεκαετία.

      Γιατί λοιπόν να χαραμίσω την ζωή μου για μια χώρα που ποτέ δεν με έκανε να νιώσω δικό της; Ήρθα στην Ελλάδα μετανάστης όταν ήμουν 5 χρονών με τους γονείς μου από την Βόρειο Ήπειρο και το μόνο που άκουγα κάθε μέρα ήταν "το κ*λο-αλβανάκι" (σημ. η καταγωγή μου είναι 100% ελληνική). Οι γονείς μου δούλεψαν σκληρά, πιο σκληρά από όλους τους ντόπιους που είχα δει και το μόνο που άκουγαν ήταν "οι παλιο-αλβανοί μας κλέβουν το ψωμί". Τι κι αν ο πατέρας μου δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να βγάλει αυτά τα λίγα χρήματα; Μερικά χρόνια μετά, ύστερα από έξυπνες κινήσεις, κατάφερε να φτιάξει κάτι δικό του που του απόφερε λεφτά αλλά και πάλι οι κακοήθειες ήταν εκεί, "μας έγινε και ο αλβανός επιχειρηματίας". Στο σχολείο όταν σήκωσα την σημαία στην 25η Μαρτίου δεν ήταν λίγοι αυτοί που βρέθηκαν να κατακρίνουν τον δάσκαλο.

      Όταν μου δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία (το ρήμα "δόθηκε" ακούγεται λες και κάποιος μου την χάρισε. Καλύτερα θα ήταν να πω όταν κατάφερα να κερδίσω την ευκαρία) να φύγω στο εξωτερικό το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη. Θεωρώ το πέρασμά μου από την Ελλάδα έναν σταθμό στην ζωή μου. Ευχαριστώ αυτούς που με στήριξαν και ειδικότερα την οικογένειά μου που με βοήθησαν να σταθώ στα πόδια μου και να κυνηγήσω το καλύτερο.

      Επειδή εμβάθυνα πολύ σε προσωπικό επίπεδο, να κλείσω λέγοντας ότι, κατά την γνώμη μου, όποιος νιώθει ριζωμένος κάπου είναι χαμένος από χέρι. Το να αγαπάς ένα μέρος είναι άλλο θέμα, αλλά το να επενδύεις όλη σου την ζωή και τις δυνάμεις για να βελτιώσεις κάτι το αδύνατον είναι αφελές. Το σύστημα δεν θα σε αφήσει να καταφέρεις τίποτα. Το "όπου γης πατρίς" είναι το σωστότερο γνωμικό που έχω ακούσει. Πατρίδα είναι αυτή που σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις όπως θέλεις, αξιοπρεπώς και χωρίς να έχεις κάθε βολεμένο να προσπαθεί να σε μαχαιρώσει στην πλάτη επειδή εσύ έκανες κάτι καλύτερο από αυτόν προσπαθώντας περισσότερο και δεν αρκέστηκες στην μετριότητα.

      Comment


      • Δυο τραγουδάκια του Τσακνή που ταιριάζουν στην περίσταση,μιας και συμφωνώ 100% με τον Ellesar:


        http://www.youtube.com/watch?v=9s2TE...eature=related

        Edit: http://www.supload.com/listen?s=71FDT6GAH5RR
        Originally posted by Raf
        Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

        Comment


        • δε προκειτε να κατσω να απαντησω σε οσους μου γραψαν κατι, πιστευω το ποστ του Ellesar καλυψε πολλους, και απλα σεβασμος γιατι ειπε τα πραγματα με το ονομα τους! ορισμενες φορες ισως πρεπει να αναφερομαστε και προσωπικα πως ζησαμε καποια πραγματα και ισως πως νιωθουμε, γιατι παιρνοντας την ζωη σαν δεδομενο χανουμε την ουσια και παραμενουμε μονο στη θεωρια του "αν ο κοσμος μας ηταν τελειος και λειτουργουσαν ολα αψογα". τωρα τα περι σπουδων ποιος προσπαθει και ποιος ειναι βολεμενος και ποιος καθεται και ξυνεται αφηστε τα και κοιταξτε τους λογους που μπορει καποιος να φερετε οπως φερετε και να λεει οτι λεει. τελος θα συμφωνισω (ισως για πρωτη φορα ?!?!) με τον ΦΥΓΕ_114 στη πρωτη του προταση που λεει:

          το προβλημα ξεκηναει με το που θα βγεια απο κει, ειναι σαν να πρεπει να κανεις ενα delete στο τι διδαχθηκες και το μονο που μετραει πλεον ειναι αν εισαι γαλαζιο η πρασινο παιδι ωστε να ακολουθησεις τα καταλληλα μεσα.[/b]
          κι απο αυτο καταλαβενουμε ολοι οτι η παιδεια στην Ελλαδα λιγο πολυ ειναι αχρηστη...

          Comment


          • Εμενα δε με καλυψε το ποστ του Ελεσσαρ και γι αυτο θα ηθελα να απαντησεις σε αυτα που σου ειπα εγω.
            Oσο για το τελευταιο μερος του ποστ σου (η παραθεση και μετα) η απαντηση μου ειναι ενα μεγαλο ΛΟΛ. Οχι πως δεν ισχυει σε ορισμενες θεσεις και ορισμενες δουλειες αλλα τετοια ακραια λογια προκαλουν μονο γελιο.

            Comment


            • Εγώ πάντως αδέρφια δεν διαφωνώ με κανέναν! (αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι συμφωνώ κιόλας)
              Θεωρω ότι ο καθένας μας έχει σχηματίσει της απόψεις του μέσα από τα προσωπικά του βιώματα οπότε ότι και να λέμε αντικειμενική αλήθεια στο θέμα δεν υπάρχει. Εσύ π.χ φίλε ellesar έχοντας βιώσει δύσκολα χρόνια στην Ελλάδα είναι φυσικό να θεωρείς την κατάσταση άσχημη. Κάποιος άλλος μπορεί να έχει περάσει άσχημα σε κάποια άλλη χώρα και στην Ελλάδα να του φαίνεται παράδεισος και πάει λέγοντας. Δέχομαι ότι η Ελλάδα δεν είναι η πλέον ιδανική χώρα για να ζήσεις αλλά αλήθεια ρε παίδες πιστεύετε ότι υπάρχει η χώρα με το ιδανικό σύστημα οπού όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες απαλλαγμένη από διαφθορά και σαπίλα?? Αν ναι συγνώμη αλλά σας θεωρώ τουλάχιστον αφελής.
              Ιδανική κοινωνία δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ και αυτό κατ εμε είναι η μοναδική αντικειμενική αλήθεια.
              Από κει και πέρα μιλώντας αποκλειστικά για την πάρτη μου προσπαθώ να είμαι χαμαιλέοντας. Αν κάτι δεν μου αρέσει προσπαθώ να το αλλάξω και αν δεν μπορώ να το αλλάξω προσπαθώ τουλάχιστον να προσαρμοστώ και συνεχίζω. Γιατί δυστυχώς στην ζωή πάντα θα υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μας αρέσουν και δυστυχώς δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε είτε ζούμε στην Ελλάδα είτε σε οποιαδήποτε αλλή χώρα.

              Y.Γ πάντως σε καμία περίπτωση δεν θέωρω λύση το bitching ;)
              I attack sharks
              when i smell them bleed
              I dont go swimming
              water just wants to be around me.

              Comment


              • Εllesar σέβομαι απόλυτα τα όσα κατάφερες και μπράβο σου.Ωστόσο αυτά που περιγράφεις είναι θέμα ρατσισμού.Και στο εξωτερικό τα ίδια ισχύουν.Αμερική από πολιτεία σε πολιτεία υπάρχει ρατσισμός όπως υπάρχει και με τους γείτονες Μεξικανούς καλά για Αφροαμερικάνους δεν το συζητώ.Καλά έκανες και έφυγες εφόσον δεν σε κάλυπτε το εδώ και σου δόθηκε η ευκαιρία.

                Kαι μην ξεχνάμε πως υπάρχει και ο κοινωνικός ρατσισμός,η ζήλεια για την επιτυχία κτλ.Αυτά,imo,όσο μακριά και να τρέξεις(μιλάω γενικά)αν δεν τα έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου και δεν έχεις δεχτεί τα δεδομένα μειονεκτήματα του κόσμου,πάντα θα σε κυνηγάνε.

                Αυτό όμως δε σημαίνει πως σε αυτή τη χώρα δεν αξίζει τπτ κτλ κτλ.Και please μην κρίνετε ΜΟΝΟ από το χάος της Αθήνας.Ελλάδα δεν είναι η Αθήνα ασχέτως τι θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε.Επαναλμβάνω εφόσον μεγάλωσα στην Άρτα(Ήπειρος aka από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης)την αγαπάω και τώρα που λείπω το καταλαβαίνω περισσότερο.Δεν είναι θέμα τοπικισμού απλά μου αρέσει σαν περιοχή,έχω φοβερές αναμνήσεις και θα ήθελα να εργαστώ εκεί.Υπάρχει κάτι το μεμπτό σε αυτό?Φυσικά δεν ξέρω τι θα μου φέρει η ζωή μου και πώς θα τα καταφέρω.Ακόμη διαβάζω να τελειώσω,μιας και από λάθος μου τα άφησα κάπως πίσω.Ωστόσο κι εγώ όπως και άλλοι ότι έχουμε δε μας χαρίστηκε σε καμμία περίπτωση.Μπορεί να πάω εξωτερικό,μπορεί και όχι.

                Τελικά είναι θέμα γούστου.Κι εγώ στο Λύκειο σκφτόμουν να την κάνω για Αμερική και σκεφτόμουν τι ευκολίες θα είχα σαν Αμερικανός πολίτης.Πλέον έμαθα που βρίσκομαι και συνέχισα με στόχο να δω πώς θα τα καταφέρω εδώ που είμαι.Ίσως λόγω επαγγέλματος,τα σκέφτομαι πιο συναισθηματικά.Ο τομέας της Υγείας χωλαίνει-έστω και λιγότερο απο το παρελθόν-και θα ήθελα να συνεισφέρω έστω και 1% να πάει λίγο μπροστά.

                Τον αγώνα τον σέβομαι.Τον ωχαδερφίσμό ποτέ.

                ΕDIT:
                Ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος.Ωστόσο δεν αποτελείται από άλλους.Εμείς είμαστε μέρος του.Και δεν σκεφτόμαστε μόνο οι "πεφωτισμένοι" εδώ μέσα έτσι.Και άλλοι σε άλλες χώρες από Αμερική μέχρι Νεπάλ τα ίδια σκέφονται και ανησυχούν. ;)
                «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                Comment


                • Δεν μίλησα για ιδανική κοινωνία. Μίλησα για κοινωνία που δεν σε αφήνει να πας μπροστά. Σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ την Αγγλία ιδανικό μέρος για να κάνω οικογένεια σε 10-15 χρόνια και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Από αυτήν την άποψη θα προτιμούσα την Ελλάδα. Αλλά στο θέμα παιδείας, δυνατότητες εξέλιξης και καριέρας είναι μίλια μπροστά. Ίσως σε μερικά χρόνια η κατάσταση να αλλάξει. Ίσως να φύγει η σαπίλα και να βελτιωθεί η παιδεία, το επίπεδο ζωής, οι μισθοί. Αλλά μέχρι τότε το μόνο πράγμα που αξίζει στην Ελλάδα είναι οι παραλίες της, κι αυτές αν δεν τις προσέξουν θα τις καταντήσουν σαν τα μούτρα τους (για την κυβέρνηση μιλάω).

                  EDIT: Τώρα είδα το ποστ σου Burai. Ρατσισμός υπάρχει παντού, αυτό το ξέρω. Αλλά αυτό του να θέλουν όλοι να σε κρατήσουν μέσα στα σκατά επειδή αυτοί δεν θέλουν ή δεν μπορούν να βγουν ενώ εσύ έχεις την δυνατότητα και την θέληση να κάνεις δεν το έχω δει στην Αγγλία. Κι όσων αφορά τον ρατσισμό, το Λονδίνο είναι πλέον πολυπολιτισμική πόλη, με ανθρώπους από όλες τις ηπείρους και, ενώ τον ρατσισμό τον αισθάνεσαι γύρω σου, δεν παίρνει τραγικές διαστάσεις.

                  Αυτά τα λέω μέσα από την 7μηνη εμπειρία μου στην Αγγλία. Τα πράγματα παραέξω μπορεί να είναι διαφορετικά και να μην το έχω προσέξει. Εγώ απλά λέω αυτό που βλέπω.

                  Comment


                  • Απλα κάθε χώρα έχει τον δικό της ρατσισμό.Η Ελλάδα έχει Αλβανικοτούρκικο,η ΗΠΑ έχει Αραβικομεσανατολικό κλπ κλπ.Βέβαια είναι και ποσοτικό το θέμα.Σε τι επίπεδα έχει φτάσει η ρατσιστική κοινωνία κάθε χώρας.Πχ στην Γερμανία έχουν ξεφύγει,καίνε σπίτια Τούρκων και δέρνουν Έλληνες.
                    Originally posted by Raf
                    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                    Comment


                    • Εllesar έχεις δίκιο.Αλλά στην Ελλάδα το γεγονός της ξενοφοβίας-και δεν μιλάω για Έλληνες του εξωτερικού-είναι κάτι καινούριο.Ξαφνικά εκεί που ήμασταν Έλληνες με Έλληνες και τρωγόμασταν(και υπήρχε και κόσμος σε χωριά και στην επαρχία)έγινε και το υποχρεωτικό άνοιγμα σε μετανάστες οικονομικούς,οι οποίοι πλέον αποτελούν και τη βάση κάθε σύγχρονης οικονομίας.Γιατί δεν υπάρχει Έλληνας που να ανέχεται να δουλέψει με τόσα που δουλεύον οι μετανάστες.Αυτό έφερε και φοβία και λογικό.Το ίδιο έγινε και σε άλλες χώρες.

                      Σιγά σιγά ωστόσο αυτό θα εκλείψει,μθέλω να πιστεύω.Προσωπικά όταν πήγαινα δημοτικό ήταν περίεργο να έχω παιδί από Νιγηρία συμμαθητή.Πλέον είναι κάτι που είναι κανόνας.Και χαίρομαι που βλέπω μικτές παρέες.Σιγά σιγά θα γεμίσει και η ελληνική κοινωνία με άτομα με ελληνική υπηκοότητα και Έλληνες διαφόρων φυλών.Οι κκ Άδωνις κτλ μπορούν άφοβα να suck my dick σε τέτοια θέματα.

                      Αντιδράσεις υπάρχουν,imo από άτομα με έλλειψη παιδείας.Τώρα τα σχετικά με σημαίες κτλ τα γράφω κανονικά.Δεν υπάρχει στον σύγχρνο κόσμο εθνικότητα.Όλοι κατω από τη σημαία με το ?,$ κτλ βρισκόμαστε.Και άλλωστε αυτό προωθείται σαν πρότυπο κοινωνίας από εποχές Αμερικής "προοδευτικής" μετά τον Β παγκόσμιο.

                      Η συζήτηση σε θέματα ρατσισμού κτλ μπορεί να πιάσει σελίδες επί σελίδων και να γεννήσει αντιπαραθέσεις που ξεφεύγουν του forum.Παρ'όλ'αυτά ρατσισμό όλοι έχουμε βιώσει,όποιουδήποτε είδους από κοινωνικό μέχρι φυλετικό.Όπως και η συζήτηση για θέματα δομών ελληνικής κοινωνίας,παιδείας κτλ.Προσωπικα i rest my case κάπου εδώ.Χαίρομαι γιατί όλοι κερδίζουμε από τέτοιες συζητήσεις έστω και πολύ λίγο.


                      Είμαι κάθετα αρνητικός σε πολιτικές συζητήσεις και πιο προσωπικές-από θρησκευτικές μέχρι σεξουαλικές-σε ένα forum.Ωστόσο εδώ συμμετείχα(και είναι και η τελευταία φορά)γιατί πιστεύω είχα κάτι να πω όπως οι περισσότεροι και δεν εντάσσεται στα παραπάνω.

                      @somari:Στις ΗΠΑ προσέθεσε και τον ρατσισμό για τους Αφροαμερικάνους.Είναι το μόνο πράγμα μαζί με τον uncle Sam(άντε και την Coca Cola και Mc Donalds)που μένει όσοι αιώνες και να περάσουν.
                      «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                      Comment


                      • H παστα του Ελληνα οντως ειναι περιεργη, γουσταρει ναι μεν να τα ξυνει και να πινει το φραπε του, αλλα απο την αλλη βλεπουμε και απιστευτους Ελληνες επιχειρηματιες τοσο σε ελληνικο οσο και σε παγκοσμιο επιπεδο, γουσταρει απο τη μια να σφαζεται ολη μερα με το διπλανο του για τα κομματικα η δε ξερω γω αλλα ολοι γινονται ενα σε μια περηπτωση κυνδυνου και αλλα πολλα.

                        Συνεχως ακουω για το ποσο γαματοι ειμασταν οι αρχαιοι Ελληνες αλλα ποσο σκουπιδια ειμαστε σημερα, εγω δεν νο μηζω οτι διαφερουμε και αρκετα, το οτι ενα Εθνος γενναει μεγαλα μυαλα δε σημαινει πως δε γενναει και μεγαλους μαλακες, οσον αφορα τη δημοκρατια και τη τεχνη
                        ακμασαν τοτε απο καποιους σπουδαιους ανθρωπους, ομως η ακμη εφερε τη παρακμη και μετα απο καποια χρονια επεσε διαφθορα και στην εξουσια τοτε, απλα μαλλον δεν την εγκατελειψε, στα πολλα χιλιαδες χρονια Ιστοριας μας ξεχωρησαν 5-6 θεατρικοι, πραγμα που σημαινει οτι δεν αποδηδαμε σε ποσοστητα αλλα σε ποιοτητα, ενω οσον αφορα τη φαγομαρα μη ξεχναμε οτι Αθηνα και Σπαρτη κατασφαζωνταν μεταξυ τους μεχρι που τους εσφαξε ολους ο Αλεξ και μετα πειρε το κοσμο, και οσον αφορα τη μαλακια ειχαμε και κατι τσαρλατανους Ελληνες που γυρναγανε απο Αιγυπτο Ισραηλ κλπ και το παιζανε μαγοι, ενας μαλιστα οταν εμαθε οτι αναστηθηκε ο Χριστος πηγε και θαφτηκε μονος του για να πεθανει και να αναστηθει.

                        Το παραπανω κειμενο δεν μειωνει την τεραστια αξια του ελληνικου πολιτισμου, απλα δεν ηταν ολα και τοσο ιδανικα οσο νομιζουμε σημερα, ειχαμε πολλα ελατωματα τα οποια τελικα υπερτερησαν σημερα εναντι των προτερηματων μας... οχι εκτος απο το μπλα μπλα εκει ακομα ειμαστε γαματοι.





                        Comment


                        • Πχ στην Γερμανία έχουν ξεφύγει,καίνε σπίτια Τούρκων και δέρνουν Έλληνες.
                          [/b]
                          Τι λες τώρα; Που το άκουσες αυτό; :blink:
                          "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                          Comment


                          • Θυμάμαι ένα περιστασικό ΣΙΓΟΥΡΑ από την δεκαετία του 80 όπου κουρέψαν ένα ελληνοκόριτσο και του κάψαν στο κεφάλι του τον αγκυλωτό σταυρό.Επίσης την δεκαετία του 70 (νομίζω) μια ρατσιστική οργάνωση είχε βάλει φωτιά σε ολόκληρη συνοικία Τούρκων,με αρκετά θύματα.
                            Originally posted by Raf
                            Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                            Comment


                            • Θυμάμαι ένα περιστασικό ΣΙΓΟΥΡΑ από την δεκαετία του 80 όπου κουρέψαν ένα ελληνοκόριτσο και του κάψαν στο κεφάλι του τον αγκυλωτό σταυρό.Επίσης την δεκαετία του 70 (νομίζω) μια ρατσιστική οργάνωση είχε βάλει φωτιά σε ολόκληρη συνοικία Τούρκων,με αρκετά θύματα.
                              [/b]
                              Μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά, δηλαδή...

                              Κοιτάξτε, η Γερμανία έχει πρόβλημα με τους νεοναζί, αλλά δεν νομίζω πως εκεί οι μετανάστες τρώνε ξύλο από τους αστυνομικούς μόνο και μόνο γιατί είναι μετανάστες, όπως γίνεται εδώ. Πρόκειται για διαφορετική έκφραση του ρατσισμού, αλλά γενικά οι Γερμανοί δεν είναι και από τους μεγαλύτερους ρατσιστές του ντουνιά. Υπάρχουν χώρες στις οποίες τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.
                              "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                              Comment


                              • Δεν μιλάω για αστυνομικό ρατσισμό,δηλαδή για κρατικό φαινόμενο.Μιλάω για το που έχουν φτάσει τα πράγματα.Και ναι,είναι μεμονωμένα περιστατικά,δεν μετράνε καθημερινώς μαζί με τα τροχαία τα θύματα του ρατσισμού,αλλά όταν έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο,φαντάσου τα καθημερινά φαινόμενα πως είναι.Επίσης η καθηγήτρια γερμανικών μου είχε πει πως είναι καθημερινό φαινόμενο να βομβαρδίζεσαι με αντι-τουρκικά φειγ-βολάν.
                                Originally posted by Raf
                                Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                                Comment

                                Working...
                                X