Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Μιλάς για το επόμενο βήμα. Αυτές οι εκδηλώσεις ανήκουν στη "σιωπηρή πλειοψηφία" που μέχρι στιγμής δεν είχε ενταχθεί (ηθελημένα ή αθέλητα) σε κάποιο ρεύμα και δεν έβρισκε αντιπροσώπευση σε κάποιο συνδικαλιστικό, πολιτικό ή ιδεολογικό πλαίσιο. Ήταν λαός, με όλα τα άμορφα χαρακτηρηστικά του λαού στο δρόμο, μα δεν ήταν όχλος. Δεν έχω κάποια παραπάνω απαίτηση με τη λογική ότι πολλοί από αυτούς δεν είχαν γνωρίσει στο παρελθόν κάποια μορφή συλλογικότητας, και ακόμα και σε αυτή την περίπτωση το μόνο συνδετικό στοιχείο είναι η ανάγκη και τα κοινά προβλήματα. Αν θα μείνει κάτι σε όλο αυτό τον κόσμο (θέλω να πιστεύω πως) είναι η αίσθηση πως το να κατεβαίνεις στο δρόμο δεν είναι πάντα στείρα πολιτικάντικη αντίδραση κάποιων άλλων αλλά αφορά και τους ίδιους. Εν πάσει περιπτώσει, ας ελπίσουμε πως σαν τάση θα διαμορφώσει κάποιους κώδικες και άξονες. Νομίζω πως ούτε οι ίδιοι έχουν πλήρη συναίσθηση του τι διεκδικούν, μα το ότι τέτοιοι άνθρωποι διεκδικούν κάτι είναι από μόνο του ελπιδοφόρο. Δεκτή η κριτική του απολιτικού, μα από την άλλη η ουσιαστική, γνήσια πολιτική γεννιέται απευθείας από τις ανάγκες, τη σκέψη, το φόβο και την άδεια κοιλιά της μάζας. Το αν αυτό καταλήγει σε αυτοοργάνωση όπως στη Λ. Αμερική ή σε φασισμό όπως στην Ευρώπη, είναι άλλο θέμα. Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσαν τα φασισταριά της Χρυσής αυγής που την ίδια ώρα είχαν συγκέντρωση μπροστά στη μητρόπολη. Τους πέτυχα την ώρα που πήγαινα στο μετρό και τους σιχάθηκε η ψυχή μου.

    Είναι, ασφαλώς, και το βίωμα ότι δεν υπάρχουν πια τρύπες να χωθεί κανείς.
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

    Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

    Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

    Comment


    • Ναι σίγουρα, αν έλεγε κανείς ότι δεν υπάρχουν θετικά χαρακτηριστικά στο όλο εγχείρημα θα ήταν ψέμα. Απλά, σε πολιτικό επίπεδο, στη παρούσα φάση τουλάχιστον, δεν εκφράζει κάτι πέρα από την αόριστη εξωτερίκευση αγανάκτησης προς όλους και όλα. Θα κάνω ένα πιο αναλυτικό post όταν γυρίσω σπίτι για όσα είδα τις δυο μέρες που βρέθηκα στο Σύνταγμα.
      There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
      Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

      Comment


      • Τα πρώτα αιτήματα των αγανακτισμένων Ελλήνων:
        - Να τιμωρηθούν παραδειγματικά επιτέλους οι ένοχοι που καταλήστεψαν τα δημόσιο ταμείο
        -Να επιστραφούν τα κλεμμένα
        -Να καταργηθούν όλα τα προνόμια των βουλευτών : ασυλία, παραγραφή αδικημάτων, συντάξεις κλπ
        -Να μη φορτώνονται οι αδύναμοι την κρίση
        -Να αυξηθεί η φορολόγησης των μεγάλων εισοδημάτων και των τραπεζικών οργανισμών
        -Να χτυπηθεί η ανεργία
        -Να εξασφαλιστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα
        -Να μη διαλυθεί η δημόσια εκπαίδευση και το δημόσιο σύστημα υγείας
        -Να μη ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία
        -Να μην είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης η εθνική κυριαρχία
        -Να προστατευτεί η ελευθερία πληροφόρησης και έκφρασης
        - Να γίνουν υποχρεωτικά και δεσμευτικά δημοψηφίσματα για θέματα μεγάλης εμβέλειας που μεταβάλλουν τους όρους ζωής των πολιτών.
        - Να γίνουν υποχρεωτικά δημοψηφίσματα για κάθε μέτρο που επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
        - Να ανεξαρτητοποιηθεί η Δικαιοσύνη: Αλλαγή του Υπουργείου ώστε να υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη, όχι στο διορισμό των μελών του Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Γενικού Συμβουλίου Δικαστικής Εξουσίας από την Εκτελεστική Εξουσία

        Η λίστα των επιμέρους δίκαιων αιτημάτων μπορεί να είναι ατελείωτη (ο καθένα μπορεί να προσθέσει τα δικά του) όμως κοινή προϋπόθεση για την μόνιμη ικανοποίησή τους είναι η :

        ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
        Φτάνει πια με την ολιγαρχική ψευτοδημοκρατία!
        Απαιτούμε άμεση αλλαγή του συντάγματος και καθιέρωσης της Άμεσης Δημοκρατίας που θα επιστρέψει την εξουσία στον νόμιμο δικαιούχο, τον Λαό. Η δυνατότητα επιλογής ενός αμεσοδημοκρατικού πολιτεύματος αποσιωπείται ακόμα και από τα λεγόμενα «κόμματα του λαού». Το νέο πολίτευμα θα στηρίζεται σε συχνά δημοψηφίσματα πάνω σε σημαντικά θέματα καθώς και στην άμεση ψηφιακή δημοκρατία , που είναι άμεσα εφικτή με τις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες.

        Στο μεταβατικό στάδιο μέχρι την εγκαθίδρυση της πλήρους Άμεσης Δημοκρατίας μπορούν να ληφθούν μερικά καίρια μέτρα που θα χτυπήσουν τη διαφθορά και την υφαρπαγή της εξουσίας .

        ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ:
        * Κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών. Κατάργηση παραγραφής σε αδικήματα διαφθοράς..

        * Θέσπιση ανώτερου ορίου θητείας (προτείνεται 2 τετραετίες) σε βουλευτικό και υπουργικό αξίωμα . Όχι στην οικογενειοκρατία
        * Αυστηρός έλεγχος στην παρουσία ή μη των εκλεγμένων στις θέσεις τους. Ειδικές ποινές για παράλειψη καθήκοντος.
        * Κατάργηση των προνομίων στην φορολογία, στα συντάξιμα έτη και τις πολλαπλές συντάξεις. Ισοτιμία του μισθού των εκλεγμένων αντιπροσώπων με το μέσο μισθό των Ελλήνων συν τα απαραίτητα έξοδα για την άσκηση των καθηκόντων τους.
        * Υποχρεωτική δημοσίευση της περιουσίας όλων των κρατικών στελεχών.
        * Μείωση των κρατικών στελεχών που είναι διορισμένοι.
        http://www.kosnews24.gr/ellada/koinw...-aithmata.html
        Star Citizen videos Star Citizen gallery

        Comment


        • Θεωρώ ότι είναι λάθος η αντίληψη ότι όσοι κατεβαίνουν δεν ξέρουν τι ζητάνε ή ότι δεν έχουν κοινούς στόχους και αιτήματα. Αυτή την στιγμή είναι κοινή θέληση όλων αυτών των αγανακτισμένων να μην προωθηθούν τα οικονομικά μέτρα.

          1ον υπάρχει γενικώς κοινό αίτημα να μην προωθηθούν τα μέτρα του μνημονίου, να μην προχωρήσουν στο παιχνίδι των αποκρατικοποιήσεων, να μην πουλήσουν τίποτα διότι οτι πουληθεί θα είναι σε εξευτελιστικές τιμές σε μια τέτοια περίοδο. Και είναι βέβαιο οτι όταν περάσουν τα οικονομικά μέτρα, όταν έχουν πουληθεί όλα όσα μπορούν να πουληθούν, σε εξευτελιστικές τιμές, θα μας κηρύξουν πάλι πτώχευση, έτσι ώστε τα δις των στοιχημάτων υπέρ της χρεωκοπίας της Ελλάδας να βρουν τις αντίστοιχες τσέπες. Απλά πρώτα πρέπει να μετακινήσουν οι ξένες τράπεζες τις επενδύσεις τους από την χώρα, (το οποίο και έγινε, οι Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες ξεφορτώθηκαν τα ελληνικά ομόλογα), να αγοράσουν οτι καλό μπορεί να αποφέρει μακροχρόνια κέρδος, και μετά αφού δεν έχει απομείνει τίποτα άλλο ουσιαστικό να κάνουν, θα επισημοποιήσουν και την χρεοκοπία.

          2ον κοινό αίτημα αποτελεί ουσιαστικά το μνημόνιο να ακυρωθεί, το ΔΝΤ να φύγει από την χώρα, μαζί με τους 300 της Βουλής. Το όλο παιχνίδι με το χρέος και την κρίση να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν. Οι πολιτικοί, οι τράπεζες, η goldman sachs κλπ.

          3ον κοινός στόχος για την συγκέντρωση, είναι φυσικά η ανάγκη επιτέλους να σταματήσουμε σαν λαός να τα δεχόμαστε όλα και να θεωρούμαστε ζώα. Όπως και να το κάνεις, αλλιώς είναι να την φας έχοντας προσπαθήσει, κι αλλιώς χωρίς να έχεις κάνει τίποτα.

          4ον κοινός στόχος είναι με την όλη συγκέντρωση να μοιραστεί γνώση ο κόσμος, να ξυπνήσει τον πραγματικό θεσμό της δημοκρατίας, και φυσικά, με αυτήν την συγκέντρωση να εκφραστεί υποστήριξη προς άλλες κινήσεις που γίνονται προς διάφορες κατευθύνσεις, υποστήριξη στον Αντωνίου, υποστήριξη στην επιτροπή λογιστικού ελέγχου όπου τα μέλη της θα προσπαθήσουν να εκτιμήσουν το απεχθές χρέος κλπ.

          5ον κοινός στόχος είναι να εκφραστεί οτι δεν δεχόμαστε πιά ψέματα, ασυδοσία κλπ...

          μέσα από όλα αυτά υποστηρίζονται και λύσεις, όπως η λύση που δόθηκε και στον Ισημερινό, και στην βάση της οποίας αυτήν την στιγμή προσπαθεί να εκτιμηθεί το απεχθές χρέος, για την άρνηση αποπληρωμής. αλλά και πάλι, πρέπει να φύγουν. Πριν βρουν τρόπους να τα καταστρέψουν αυτά τα βήματα.

          Άλλη μια λύση είναι απλά η χρεοκοπία, και έξοδος από το ευρώ. Θα πεινάσεις, λιγότερο από όσο θα πεινάσεις με όλα όσα έχουν αυτοί στα χαρτιά. Κάποτε όμως έτσι θα ξανά σταθείς στα πόδια σου. και υπάρχουν και αλλά, τα οποία εξηγούνται και υπάγονται ως μέρος της λύσης, αλλά μέχρι και λύσεις δίνονται.

          Είναι λάθος η αντίληψη ότι δεν υπάρχουν κοινοί στόχοι/αντίληψη κλπ......

          Comment


          • μια που ανέφερες ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές και goldman sachs ριξτε μια ματιά σε αυτά τα βιβλία όσοι δεν τα ξέρετε,



            Bild: Πραξικόπημα στην Ελλάδα «βλέπει» η CIA

            Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, το οποίο επικαλείται έκθεση της CIA, κάνει λόγο για ενδεχόμενο πραξικοπήματος στην Ελλάδα.

            Σύμφωνα με σχετική έκθεση της CIA η σκληρή λιτότητα και η άσχημη οικονομική κατάσταση μπορεί να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της βίας και πιθανότατα απώλεια ελέγχου από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ συμπληρώνει ότι οι εξεγέρσεις και η βία θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση.

            Μάλιστα, γίνεται μνεία σε δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ο ποίος ανέφερε ότι η Αθήνα μπορεί σύντομα να μοιάζει με την Βηρυτό της δεκαετίας του ‘70.
            Star Citizen videos Star Citizen gallery

            Comment


            • Οι στόχοι αυτοί που λες είναι γενικοί και δε στηρίζονται σε πολιτικό πλαίσιο, δεν είναι δηλαδή τόσο εύκολο, να γίνει αυτό, να γίνει το άλλο κλπ.
              Originally posted by Aigeas View Post
              Άλλη μια λύση είναι απλά η χρεοκοπία, και έξοδος από το ευρώ. Θα πεινάσεις, λιγότερο από όσο θα πεινάσεις με όλα όσα έχουν αυτοί στα χαρτιά. Κάποτε όμως έτσι θα ξανά σταθείς στα πόδια σου. και υπάρχουν και αλλά, τα οποία εξηγούνται και υπάγονται ως μέρος της λύσης, αλλά μέχρι και λύσεις δίνονται.
              Η έξοδος από το ευρώ, σε καπιταλιστικό περιβάλλον τουλάχιστον, δεν αποτελεί λύση. Αν βγεις από το ευρώ με αυτές τις προϋποθέσεις, τα λεφτά που έχει η Ελληνική οικονομική ελίτ στις ελβετικές τράπεζες (δεν είναι χαζοί) θα τα φέρει εδώ, θα αγοράσει τα πάντα όλα για ένα κομμάτι ψωμί και θα δουλεύουμε όλοι για νερό και παξιμάδι.
              There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
              Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

              Comment


              • Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στους "Αγανακτισμένους"

                «Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα.Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.

                Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας, τον άμεσο δημοκρατικό χαρακτήρα που πασχίζει να ανακαλύψει το πρωτοφανέρωτο κίνημα των νέων μας.

                Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους των δημόσιων επιχειρήσεων, που άρχισαν από χτες διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, υπερασπιζόμενοι το κράτος μας, που χρειάζεται απελπιστικά, όχι την κατεδάφιση που προγραμματίζει το ΔΝΤ, αλλά τη ριζική του βελτίωση και μεταρρύθμιση.

                Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι του Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ υπερασπίζονται τη δική μας περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, που επιχειρούν τώρα να λεηλατήσουν οι ξένες τράπεζες, μέσω μιας κυβέρνησης-μαριονέτας τους στην Αθήνα.

                Ο παραδειγματικά ειρηνικός χαρακτήρας των διαδηλώσεων απέδειξε ότι όταν η αστυνομία και οι προβοκάτορες δεν έχουν πάρει εντολή να επέμβουν, δεν ανοίγει μύτη. Καλούμε τους Έλληνες αστυνομικούς να μη δεχτούν να γίνουν τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων που θα θελήσουν ασφαλώς, σε κάποια στιγμή, να ματοκυλίσουν τους νέους μας και τους εργαζόμενους.

                Η θέση τους, το καθήκον τους και το συμφέρον τους είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού, της ειρηνικής του διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, είναι στο πλευρό της Ελλάδας και όχι στων ξένων δυνάμεων που υπαγορεύουν στη σημερινή κυβέρνηση την πολιτική της.

                ‘Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημονίου, και οι πέτρες ακόμα ομολογούν την αποτυχία του. Μετά από αυτή την εμπειρία δεν δικαιολογείται πλέον καμιά αυταπάτη. Ο δρόμος που πήρε και συνεχίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, υπό την καθοδήγηση των ξένων τραπεζών και υπηρεσιών, της Goldman Sachs και των Ευρωπαίων υπαλλήλων της, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει τώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν τώρα.

                Κάθε μέρα που περνάει οι πράξεις τους ομολογούν πόσο επικίνδυνοι είναι για τη χώρα. Διερωτώμεθα γιατί ο Εισαγγελέας δεν έχει επέμβει ακόμα εναντίον του Υπουργού Οικονομικών, για τις νέες δηλώσεις του περί επικείμενης χρεοκοπίας και άδειων ταμείων. Γιατί δεν έχει επέμβει για τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ του Προέδρου του ΣΕΒ και της Επιτρόπου.

                Γιατί δεν έχει επέμβει για τη μαζική τρομοκρατία, με την οποία, μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση, σε συνεργασία και καθ’ υπαγόρευση της τρόικας, επιχειρεί ακόμα μια φορά να εκβιάσει τον ελληνικό λαό. Με τους Τιτανικούς, με τις εντατικές, με όλα αυτά που βγαίνουν και λένε για να τρομάξουν τους ΄Ελληνες, κατάφεραν να εξευτελίσουν τη χώρα διεθνώς και να την οδηγήσουν πραγματικά στο χείλος της χρεοκοπίας.

                Αν ένας διευθυντής επιχείρησης μιλούσε για την επιχείρησή του με τον τρόπο που ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του μιλάνε για την Ελλάδα, θα σάπιζε τώρα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής καταδικασμένος για βαριά απιστία.
                Απευθυνόμαστε και στους λαούς της Ευρώπης. Ο αγώνας μας δεν είναι μόνο αγώνας για την Ελλάδα, είναι αγώνας για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική Ευρώπη.


                Μην πιστεύετε τις κυβερνήσεις σας, που λένε ότι τάχα εσείς βοηθάτε την Ελλάδα με τα λεφτά σας. Μην πιστεύετε τα χονδροειδή, εξωφρενικά ψέματα των βρώμικων εφημερίδων, που θέλουν να σας πείσουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε δήθεν γιατί οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, όταν δουλεύουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους! Την κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι, την προκάλεσε και τη χρησιμοποιεί το μεγάλο χρηματιστικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί στις υπηρεσίες του.

                Τις μεγάλες τράπεζες και μόνο αυτές βοηθάνε τα προγράμματα τους, δήθεν σωτηρίας, αυτές ακριβώς που επέβαλαν μέσω των πολιτικών και των κυβερνήσεων που έχουν εξαγοράσει, το οικονομικό μοντέλο που οδήγησε στη σημερινή κρίση. Δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση από τη ριζική αναδιάρθρωση του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης.

                Δεν μπορεί οι τράπεζες και οι κάτοχοι χρήματος, που προκάλεσαν την κρίση, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τις ζημιές που επέφεραν! Δεν μπορεί οι τραπεζίτες να είναι το μοναδικό ασφαλές επάγγελμα στον κόσμο!

                Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από την αντικατάσταση του σημερινού οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης, που είναι φτιαγμένο για να δημιουργεί χρέος, με επιστροφή σε μια πολιτική τόνωσης της ζήτησης και της ανάπτυξης, και τον προστατευτισμό, με δραστικό επανέλεγχο του Χρήματος.

                Ή τα Κράτη μας θα κυριαρχήσουν στις αγορές, ή αυτές θα τα καταπιούν, και μαζί τους η Δημοκρατία και όλα τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

                Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα, όταν ο Σόλων διέγραψε τα χρέη των φτωχών στους πλούσιους. Ας μην επιτρέψουμε τώρα στις Τράπεζες να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή Δημοκρατία, για να αποσπάσουν τα μυθώδη ποσά που οι ίδιες δημιούργησαν ως χρέος. Πως μπορεί να προτείνεται, για να διοικήσει την Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, ένας άνθρωπος της Goldman Sachs… Τι είδους κυβερνήσεις, τι είδους πολιτικούς έχουμε στην Ευρώπη;

                Δεν σας ζητάμε να υποστηρίξετε τον αγώνα μας για λόγους αλληλεγγύης, ούτε γιατί στα δικά μας χώματα γεννήθηκε ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, ο Περικλής και ο Πρωταγόρας, οι ιδέες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ευρώπης. Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση γιατί υπομείναμε, ως χώρα, μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ευρώπη αγωνιζόμενοι για να μην επικρατήσει στην ήπειρό μας ο φασισμός.

                Σας ζητάμε να το κάνετε για το δικό σας συμφέρον. Αν αφήσετε τώρα την ελληνική, την ιρλανδική, την πορτογαλική, την ισπανική κοινωνία να καταστραφούν, στο βωμό του Χρέους και των Τραπεζών, θα έρθει σύντομα η δική σας σειρά. Δεν θα ευημερήσετε εν μέσω ευρωπαϊκών κοινωνικών ερειπίων. Εμείς αργήσαμε, αλλά ξυπνήσαμε. Ξυπνήστε κι εσείς.

                Ας φτιάξουμε μαζί μια νέα Ευρώπη της ανάπτυξης, της δημοκρατίας, της ευημερίας, της ειρήνης, αντάξια της ιστορίας, των αγώνων, του πνεύματός της. Αντισταθείτε στον ολοκληρωτισμό των αγορών, που απειλεί να διαλύσει την Ευρώπη κάνοντάς την Τρίτο Κόσμο, να βάλει τον ένα ευρωπαϊκό λαό εναντίον του άλλου, να καταστρέψει την ήπειρό μας, ξανακάνοντας επίκαιρο τον φασισμό».
                τι έλεγε πέρυσι Μαξ Κάιζερ για την goldman sachs (που εγώ πρώτη φορά την ειχα ακούσει)



                Star Citizen videos Star Citizen gallery

                Comment


                • Loggo αυτό που περιγράφεις ότι ΘΑ κάνει η οικονομική Ελληνική ελίτ, στο κάνει ήδη η Ξένη... Αν είναι να ισχύει όπως το λες, που δεν νομίζω, καλύτερα να πάνε τα πάντα σε Έλληνες (ιδιώτες) παρά σε ξένους. Το να δουλεύεις για νερό και παξιμάδι, αυτό στην παρούσα κατάσταση δεν το γλυτώνεις έτσι κι αλλιώς. Τουλάχιστον αν αγοραστούν τα πάντα από Έλληνες, το χρήμα θα μένει και στην Ελλάδα, δεν θα φεύγει στο εξωτερικό. Και επίσης δεν νομίζω ότι μετά τη χρεωκοπία μιας χώρας συνεπάγεται την πώληση της κρατικής περιουσίας και των νησιών κλπ, αυτό συμβαίνει τώρα. Κάτσε σκέψου, ότι και να κάνεις θα πεινάσεις, αλλά τι θα σου δώσει, τι θα σε βουτήξει λιγότερο στο μαύρο χάλι μελλοντικά, τι θα σε κάνει λιγότερο σκλάβο τί θα σε κάνει να σταθείς στα πόδια σου. (χώρια ότι η Χρεωκοπία της Ελλάδος είναι αποφασισμένη αφού φάνε τα κρατικά φιλέτα κλπ πρώτα.)

                  Τέλος όσον αφορά ότι το Χ, Υ, Ζ πράγμα δεν υπόκεινται σε πολιτικό πλαίσιο, δεν ξέρω, αυτά που γίνονται μέχρι τώρα, υπάγονται; η μήπως είναι ορθότερα η λογικότερα; Αφήνω στην άκρη ότι το να πας σε συγκεκριμενοποίηση των πραγμάτων εδώ, θα χρειαστεί επιστημονική ανάλυση. Γι αυτό εδώ δουλεύει κατά την γνώμη μου το να ειπωθεί κάτι γενικά (καθώς το gamers odyssey δεν είναι και εξεζητημένο forum για κάτι τέτοιες λεπτομερείς και αναλυτικές αναφορές) . Για περαιτέρω ανάλυση, η συγκέντρωση των αγανακτισμένων αυτό εξυπηρετεί μέσα σε όλα τα άλλα.

                  Comment


                  • Το να δουλεύεις για νερό και παξιμάδι, αυτό στην παρούσα κατάσταση δεν το γλυτώνεις έτσι κι αλλιώς. Τουλάχιστον αν αγοραστούν τα πάντα από Έλληνες, το χρήμα θα μένει και στην Ελλάδα, δεν θα φεύγει στο εξωτερικό.
                    Το ελληνικό @@βλι πονάει καλύτερα από το ξένο δηλαδή... Ήμαρτον πια με το αν τα χρήματα θα μείνουν στους Έλληνες ή στους ξένους "οικονομικούς δολοφόνους"
                    Originally posted by Raf
                    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                    Comment


                    • Μα και αν γυρίσουμε στην δραχμή και να βγούμε απο την ΕΕ το χρέος θα συνεχίσει να υπάρχει (και μάλιστα αν υποτιμηθεί κατά 50% η δραχμή θα αυξηθεί το χρέος). Τι θα καταφέρουμε με την επιστροφή στην δραχμή, να γίνουμε τουριστικά η Ταυλάνδη της Ευρώπης;

                      Comment


                      • Δες αυτό το βίντεο και μην ακούς την προπαγάνδα της κυβέρνησης

                        Star Citizen videos Star Citizen gallery

                        Comment


                        • Aigea, όταν εγώ, που είμαι αντίθετος στο σύστημα και την Ε.Ε., φτάνω στο σημείο να λέω ότι είναι καλύτερα να μείνουμε εκεί από το να φύγουμε με τους όρους που περιγράφεις (πτώχευση & επιστροφή στη δραχμή), φαντάσου. Το ελληνικό κεφάλαιο αυτό λιγουρεύεται βέβαια.

                          Εν τω μεταξύ, δε χρειάζεται να γίνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Αν και, φυσικά, η πτώχευση και η επιστροφή στη δραχμή είναι το χειρότερο εκ των δυο σεναρίων. Σε αντίθεση με τα λεφτά, λύσεις υπάρχουν. Θα μπορούσα να διατυπώσω αντισυστημικές λύσεις αλλά, δε ξέρω πόσο νόημα έχει. Θα επικαλεστώ λοιπόν τα λόγια ανθρώπων του ίδιου του συστήματος (δε περίμενα ότι θα το έλεγα ποτέ αυτό lol), οι οποίοι λένε κάτι σαν αυτό:

                          "Όταν χρωστάς 10.000 ευρώ στη τράπεζα, το πρόβλημα το έχεις εσύ, όταν χρωστάς δισεκατομμύρια ευρώ, το πρόβλημα είναι της τράπεζας".

                          Αντιλαμβάνεσαι πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτό, ειδικά στο πλαίσιο ενός ενιαίου συνασπισμού παύσης πληρωμών των χωρών του νότου, αλλά κι άλλων καταχρεωμένων χωρών; Ακόμα κι αν είναι "δύσκολο" να προσπαθήσει κάτι τέτοιο μόνη της η Ελλάδα, αν γίνει σε διεθνές επίπεδο μπορεί να επιτευχθεί. Κανένας, αντισυστημικός και συστημικός, δε μπορεί να σκέφτεται, σε "εθνικό" επίπεδο πλέον.
                          There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                          Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                          Comment


                          • Από τους λίγους ανθρώπους στην Ελλάδα και σχετικός με το αντικείμενο που λέει αλήθειες για το τι πραγματικά συμβαίνει

                            Star Citizen videos Star Citizen gallery

                            Comment


                            • Εγώ αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι οι αγανακτισμένοι δεν πάνε χωρίς κοινό στόχο, χωρίς σκοπό, χωρίς λύσεις κλπ όπως λένε ορισμένοι. Όσο για την έμφαση που δόθηκε στην χρεοκοπία, συμφωνώ ότι υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Όπως αυτό που ανέφερες για από κοινού στάση πληρωμών από το σύνολο των χωρών του νότου. αν και βασικά αυτό πρέπει να το κάνει μόνη της η Ελλάδα, γιατί αν περιμένει συνεργασία από τις άλλες χώρες... θα αργήσει πολύ το πράγμα. κινήσεις στα βήματα του Ισημερινού είναι μια λύση, οι διαδικασίες της οποίας βέβαια έχουν αρχίσει και εύχομαι να πάνε όλα θετικά.

                              Την λύση της χρεοκοπίας αναφέρεται και συζητιέται ως πιθανή λύση (αλλά όχι και η μοναδική). Όπως και να το κάνεις θα είναι ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομίας μακροπρόθεσμα, και κατά την άποψη μου, είναι πολύ καλύτερη από τον εκβιασμό του Μνημονίου όπως είναι τώρα. Αν μη τι άλλο εγώ, σαν άτομο την χρεωκοπία την προτιμώ αν άλλες αξιόλογες αλλά και άμεσες λύσεις αποτύχουν, πάρα τα μνημόνια και δοκιμαστικές συνταγές δήθεν "σωτηρίας" και "βοήθειας" και λύσεις με αν και πιθανές χρονοβόρες συνεργασίες...

                              Όσο για το αν το ελληνικό @@βλι πονάει καλύτερα... στην ουσία είναι απλά το @@βλι του αφεντικού. Η διαφορά είναι στο ότι αν το αφεντικό είναι Έλληνας και τα χρήματα μείνουν στην Ελλάδα τότε η Ελλάδα σαν χώρα γίνεται ποιο ισχυρή οικονομικά και το επίπεδο ευημερίας ανεβαίνει. Στην Γερμανία, Οι Γερμανοί έχουν τις περισσότερες επιχειρήσεις... και με τα χρήματα να μένουν στην Γερμανία, μαζί με τα χρήματα των γερμανικών επιχειρήσεων που εισρέουν από το εξωτερικό, η Γερμανία είναι οικονομική υπερδύναμη. έτσι λειτουργεί το σύστημα. (Σε γενικές γραμμές πάντα...)

                              αν και αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, δεν είναι δεδομένο ότι οι Κρατικές επιχειρήσεις και η Ελληνική γη θα πουληθούν ούτε σε ξένους, ούτε σε έλληνες. Τίποτα τέτοιο δεν είναι δεδομένο. Αυτά θα εξαρτηθούν από άλλες συγκυρίες όπως αυτές δημιουργηθούν στην πορεία.

                              Comment


                              • Η διαφορά είναι στο ότι αν το αφεντικό είναι Έλληνας και τα χρήματα μείνουν στην Ελλάδα τότε η Ελλάδα σαν χώρα γίνεται ποιο ισχυρή οικονομικά και το επίπεδο ευημερίας ανεβαίνει.
                                Διαφωνώ, διότι ΣΙΓΑ μην δεις εσύ η εγώ αυτά τα χρήματα...που επίπεδο ευημερίας θα ανεβει όταν το οικονομικό χάσμα θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο...;;;
                                Originally posted by Raf
                                Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                                Comment

                                Working...
                                X