Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Οι οικονομικοί δολοφόνοι έχουν διαφορετικές άποψεις και εμπειρίες. Αυτή εδώ φέρει ξεχωριστή εμπειρία που συνδέεται με την Ελλάδα, στην οποία προσπαθεί να μας πεί ότι υπεύθυνοι της κρίσης είναι γενικά οι πολιτικοί και οι μεγάλες εταιρείες και όχι εμείς.
    sigpic

    Comment


    • "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

      Comment


      • Πω πω αυτός θέλει να μας πει πως κατά 90% φταίει ο λαός και κατά 10% οι κυβερνήσεις... φερέφωνα της κυβέρνησης... μα πόσο φαίνεται πως κάποιοι έχουν τρομοκρατηθεί που επιτέλους ο λαός ξύπνησε

        Απο εξυπνάδες άλλο τίποτα.
        Star Citizen videos Star Citizen gallery

        Comment


        • Δεν καταλαβαίνω την λογική του τύπου.Να αφήσουμε τους πολιτικούς δηλαδή να ξεπουλήσουν την χώρα επειδή δεν διαμαρτυρήθηκε ο κόσμος για τα όσα έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα;Σαφώς και χρειάζεται εξυγίανση του δημοσιονομικού τομέα και αναδιοργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών από την αρχή,αλλά με την τωρινή πολιτική της κυβέρνησης η κατάσταση μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει.

          Εντιτ:Ένα μεγάλο μέρος των αγανακτισμένων,αν όχι το μεγαλύτερο,είναι νέοι άνθρωποι και έχουν πολύ μικρό μερίδιο ευθύνης για την τωρινή κατάσταση.Οι προηγούμενες γενιές διέλυσαν εντελώς την οικονομία της χώρας,όχι οι νέοι άνθρωποι.Είτε μας αρέσει είτε όχι,η γενιά του πολυτεχνείου είναι από τις χειρότερες που έζησαν σε αυτήν την χώρα.Έφαγαν με χρυσά κουτάλια,απέκτησαν όλοι εξοχικά,βολεύτηκαν στο δημόσιο υπερχρέωσαν το δημόσιο ταμείο και έστειλαν τον λογαριασμό σε εμάς.Οπότε ο συγγραφέας του άρθρου,αν είναι 45-50 ετών ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας μην ρίχνει το φταίξιμο στους άλλους.


          Tidy!

          Do not blame me.Blame yourself or God.
          In Matsuno we trust.

          Comment


          • Originally posted by Deus View Post
            Ένα μεγάλο μέρος των αγανακτισμένων,αν όχι το μεγαλύτερο,είναι νέοι άνθρωποι και έχουν πολύ μικρό μερίδιο ευθύνης για την τωρινή κατάσταση.Οι προηγούμενες γενιές διέλυσαν εντελώς την οικονομία της χώρας,όχι οι νέοι άνθρωποι.Είτε μας αρέσει είτε όχι,η γενιά του πολυτεχνείου είναι από τις χειρότερες που έζησαν σε αυτήν την χώρα.Έφαγαν με χρυσά κουτάλια,απέκτησαν όλοι εξοχικά,βολεύτηκαν στο δημόσιο υπερχρέωσαν το δημόσιο ταμείο και έστειλαν τον λογαριασμό σε εμάς.Οπότε ο συγγραφέας του άρθρου,αν είναι 45-50 ετών ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας μην ρίχνει το φταίξιμο στους άλλους.
            Deus αυτό πρέπει να στείλεις ως απάντηση στον δημοσιογράφο-φερέφωνο της κυβέρνησης.
            Star Citizen videos Star Citizen gallery

            Comment


            • Αυτός που δεν είναι Αγανακτισμένος πού ήτανε?
              Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

              Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

              Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

              Comment


              • Παιδιά, κοιτάξτε... Αυτό το άρθρο περισσότερο σαν τροφή για σκέψη το βλέπω εγώ, ιδιαίτερα με το ύφος που έχει. Είναι σαφές ότι οι εικοσάρηδες "αγανακτισμένοι" (καλή ώρα ο γράφων) δεν έχουν κανένα ουσιαστικό μερίδιο ευθύνης στα όσα βιώνουμε τώρα, γιατί δεν πρόλαβαν να συμμετέχουν στις όλες διαδικασίες. Αλλά! Μη ξεχνάμε:

                1) Ψήφισαν, σε εκλογές εθνικές, περιφερειακές, ακόμα και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. και ναι, έχουν και αυτά την σημασία τους).

                2) Κατέβηκαν, τα προηγούμενα χρόνια, σε πορείες αντιδραστικές προς νομοθετικά μέτρα τα οποία είχαν σκοπό να περιορίσουν κάποια από τα προβλήματα που τώρα μας πνίγουν.

                3) Στήριζαν, ενδεχομένως,"ηθικά" τις όποιες παρατυπίες.

                Τώρα, πέραν τούτου, μεταξύ της γενιάς των εικοσάρηδων "αγανακτισμένων" και της γενιάς του πολυτεχνείου, υπάρχουν τουλάχιστον δυο ακόμα γενιές (ανάλογα με το πως χωρίζει τις γενιές κανείς) για τις οποίες ισχύουν αυτά που έγραψαν πριν, συν πολλά ακόμη.

                Το λοιπόν, το να τα ρίχνουμε όλα σε ένα συγκεκριμένο δημογραφικό (το οποίο αναμφίβολα έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη) το βρίσκω λάθος. Ειδικά τη δεδομένη στιγμή, που όλο και περισσότερο οι δικές μας ηλικίες είναι αυτές που θα έρθουν στη θέση να δώσουν τη λύση στα προβλήματα. Δηλαδή, εντάξει, ό,τι έγινε, έγινε, να κοιτάξουμε και λίγο το παρόν και το μέλλον; Το σημαντικό είναι ότι οι γενιές μας, για την ώρα, κουβαλούν αυτές τις σάπιες νοοτροπίες κι ότι, όσο και αν το αρνούμαστε, αν ήμασταν κι εμείς πενηντάρηδες χωρίς την εμπειρία των όσων ζούμε σήμερα στις πλάτες μας, η χώρα θα βρισκόταν στην ίδια ακριβώς κατάσταση.

                Να επαναλάβω ότι τα όσα γράφονται στο άρθρο δεν παίζει να είναι τοις μετρητοίς, κάτι το οποίο εγώ διαβάζω και στο ύφος του λόγου. Πιστεύω ότι από τέτοιου τύπου τοποθετήσεις έχουμε να μάθουμε πολλά σαν νεοέλληνες, ώστε να μην επαναληφθούν αυτές οι καταστάσεις που περιγράφονται (που είναι αναπόφευκτο να επαναληφθούν σε ορίζοντα πεντηκονταετίας, το πολύ, στη χώρα τούτη, αλλά ΟΚ). Σαν κύριο νόημα όλων αυτών των σημείων του κειμένου, θα κρατούσα το "Δε φταίνε μόνο οι Έλληνες πολιτικοί και οι διεθνείς κερδοσκόποι", εν τέλει, αλλά κανείς το βλέπει όπως θέλει.
                "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                Comment


                • Originally posted by Titus View Post
                  Αυτός που δεν είναι Αγανακτισμένος πού ήτανε?
                  τα τρωγε με τον πάγκαλο.
                  Star Citizen videos Star Citizen gallery

                  Comment


                  • Τον κόσμο να τον αφήσουν ήσυχο όλοι, δε φέρει κανένα μερίδιο ευθύνης ούτε για τη κατάσταση, ούτε για το πως τον έχουν καταντήσει να σκέφτεται (ή καλύτερα να μη σκέφτεται), να πράττει ή να ψηφίζει. Σε μια πραγματικότητα που η χειραγώγηση χτυπάει κόκκινο, το να τα βάζει κανείς με τον...κόσμο αγγίζει, τουλάχιστον, τα όρια του χυδαίου.
                    There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                    Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                    Comment


                    • Originally posted by Loggo View Post
                      Τον κόσμο να τον αφήσουν ήσυχο όλοι, δε φέρει κανένα μερίδιο ευθύνης ούτε για τη κατάσταση, ούτε για το πως τον έχουν καταντήσει να σκέφτεται (ή καλύτερα να μη σκέφτεται), να πράττει ή να ψηφίζει. Σε μια πραγματικότητα που η χειραγώγηση χτυπάει κόκκινο, το να τα βάζει κανείς με τον...κόσμο αγγίζει, τουλάχιστον, τα όρια του χυδαίου.
                      Έλα ρε, Loggo, you can do better than that. Δηλαδή εσύ που ξέφυγες από την χειραγώγηση τι παραπάνω έχεις από "τον κόσμο"; Το βρίσκω λίγο ακραίο να τα ρίχνουμε όλα στη χειραγώγηση, έως και ελιτίστικο, γιατί είναι σα να λέμε "Υπάρχουν μερικές διάνοιες που είχαν την ικανότητα να δουν την αλήθεια, οι άλλοι δυστυχώς, τι να κάνουμε, δεν είχαν τα προσόντα και την φάγαν την προπαγάνδα, συνεπώς δεν φέρουν ευθύνη".

                      Δεν θέλω να γίνω εριστικός τώρα, αλλά ΟΚ, το να μη επιρρίπτουμε καμία απολύτως ευθύνη στην κοινωνία (ακόμα και στη μάζα, θα τολμούσα να πω) είναι ένα άκρο το οποίο δε με βρίσκει σύμφωνο και το οποίο οδηγεί σε μεγάλες ιδεολογικές αντιφάσεις, αν μου επιτρέπεις.
                      "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                      Comment


                      • Δεν είναι ελιτίστικο, είναι η φύση της ετερονομίας γιατί, καλώς ή κακώς, σε αυτό το καθεστώς ζούμε.

                        Η φύση της ετερονομίας είναι η δημιουργία χειραγωγημένων μαζών που συμπληρώνονται από αντιδραστικές μειοψηφίες (προς όποια κατεύθυνση κι αν είναι αυτές). Οι μειοψηφίες που δημιουργούνται είναι απόρροια συνθηκών ή και τυχαίων παραγόντων και καθόλου θέμα διάνοιας.
                        There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                        Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                        Comment


                        • Εν μερεί, θα διαφωνήσω μαζί σας. Συμφωνώ, επειδή ευθυνόμαστε κι εμείς για την ψήφιση των 2 χουντικών κομμάτων(Ν.Δ. + ΠΑ.ΣΟ.Κ.) από το 1974 και μετά που έπεσε η χούντα. Εμείς οι τωρινοί νέοι, ζήσαμε από το 1981 και μετά, οπότε δεν γνωρίζαμε πολλά απ' αυτά, επειδή τα απέκρυπταν. Αργότερα μάθαμε όχι μόνο ιστορικά, αλλά και κοινωνικά το πως έγινε η όλη κατάσταση. Ως το 1979 ήταν αρκετά καλά και υπήρχε ακόμη η Δημοκρατία, αλλά οι χουντικοί εκει πέρα βάλανε λάδι στην φωτιά με την Βουλευτική Ασυλία, την οποία όλοι είμαστε εναντίον και ζητούμε να καταργηθεί, διότι μ' αυτήν έπραξαν 450+ σκάνδαλα, μίζες και δωροδοκίες, τα οποία αύξησαν το βάρος του χρέους και με αποτέλεσμα την νύφη να την πληρώσουμε εμείς λόγω των παραγραφών που άφηναν ατιμώρητους τους χουντικούς.

                          Συνεπώς, αν γνωρίζαμε για τα σκάνδαλα αυτά πολύ πριν μπούμε στην Ε.Ε., θα τους κυνηγούσαμε όσο είχαμε χρόνο.
                          sigpic

                          Comment


                          • Χοχο, εν τω μεταξύ ξαναδιάβασα το κείμενο πιο προσεκτικά και πρόσεξα το ακόμα πιο αηδιαστικό. Παραθέτω.

                            Όταν τα παλληκάρια της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απαλλοτρίωναν τους κοινωνικούς πόρους για να κάνουν «αγανακτισμένες» κρουαζιέρες στην Άπω Ανατολή η στις Μπαχάμες;

                            Ποιοί συνδικαλιστές της ΔΕΗ βρέθηκαν στο Σύνταγμα ή σε άλλη πλατεία?

                            Όταν επί δεκαετίες τώρα άλλοι «αγανακτισμένοι» καταστρέφουν τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, εμποδίζουν τα μαθήματα και εξευτελίζουν τους καθηγητές απαξιώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την τριτοβάθμια εκπαίδευση;

                            Δηλαδή οι φοιτητικές. κομματικές παρατάξεις, που ακόμα και εν ώρα μαθήματος βάζουν τραγουδάκια και κάνουν φασαρία στους διαδρόμους. Ποιά ήταν η παρουσία τους στο Σύνταγμα?

                            Όταν τον Μάιο πριν από ένα έτος κάτι άλλοι «αγανακτισμένοι» δολοφονούσαν εν ψυχρώ τρεις εργαζόμενους επειδή οι τελευταίοι αρνήθηκαν να υπακούσουν στις ντιρεκτίβες τους;

                            Εμφανίστηκε κανένας κουκουλοφόρος στο Σύνταγμα, καμιά επιτροπή αναρχικών ή έπεσε καμιά μολότοφ και δεν το ξέρω?

                            Όταν εσύ (και/ή οι γονείς σου) άρχισες να παίρνεις σύνταξη στα 55 σου παίρνοντας το σκανδαλώδες ποσοστό του 96% των μέσων αποδοχών και επιβαρύνοντας το ΑΕΠ με 13,5% –ενώ αντίστοιχα οι “μη αγανακτισμένοι” μαλάκες στις χώρες του ΟΟΣΑ άρχιζαν να παίρνουν σύνταξη στα 63, έπαιρναν μόλις το 61% των αποδοχών τους και επιβάρυναν το ΑΕΠ με 10%;

                            Μήπως έχει την εντύπωση ότι στο σύταγμα μαζεύονται παλιοί και νέοι συνταξιούχοι για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές? Επειδή εγώ είδα νέο κόσμο που σκέφτεται πως δε θα πάρει σύνταξη 1) γιατί δε θα έχει δουλειά ώστε να βάλει ένσημα 2) μετά από 37 χρόνια θα πάρει ψίχουλα.

                            Και βέβαια συνδέει ΕΥΘΕΩΣ και ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ τους αγανακτισμένους με πρακτικές που οι ίδιοι τις απορρίπτουν και δε θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί τους. Ακόμα και με τους θανάτους στη Μαρφίν. Τι ωραία που θα ήταν αν όλοι μέναμε στενοχωρημένοι σπίτι μας και σκεφτόμασταν "πω πω, σκατά τα έκανα"...Και η αυτομαστίγωση έχει τα όριά της.
                            Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                            Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                            Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                            Comment


                            • Ιδεολογική συζήτηση περί ετερονομίας ας μην ανοίξουμε, θα σταθώ εδώ μόνο:

                              Originally posted by Loggo View Post
                              Οι μειοψηφίες που δημιουργούνται είναι απόρροια συνθηκών ή και τυχαίων παραγόντων και καθόλου θέμα διάνοιας.
                              Η τυχαιότητα, από τη φύση της, δεν είναι προς μελέτη, οπότε ας την αφήσουμε στην άκρη. Συμφωνώ ότι δεν είναι θέμα διάνοιας και στεκόμαστε, λοιπόν, στις συνθήκες που ανέφερες.

                              Οι οποίες είναι ποιες; Εγώ θεωρώ ότι οι εξωγενείς προϋποθέσεις υπήρχαν και υπάρχουν για πάρα πολύ κόσμο, αν και ομολογουμένως είναι κι αυτό μια τεράστια κουβέντα.

                              Το μοναδικό λάθος σου, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι αφαιρείς εντελώς τον παράγοντα "επιλογή", που για εμένα, τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση, δηλαδή νεοελληνικής κοινωνίας με τις γνωστές, δεδομένες καταβολές, είναι αφάνταστα σημαντικότερη από όλα τα άλλα μαζί. Δηλαδή, το πιο απλό παράδειγμα: Οι μειοψηφίες τι κάνουν; Τον "λάθος δρόμο", τον οποίο αναμφισβήτητα οι περισσότερες ακολουθούν, δε τον επιλέγουν;

                              Κατά τα άλλα, για την ιστορία, δεν έχω να διαφωνήσω με τίποτα στο ακριβώς άνωθεν post του Titus.
                              "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                              Comment

                              Working...
                              X