Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Xαλια η Γερμανια, χαλια η Φινλανδια.. μαλλον δεν υπαρχει καμια καλη χωρα εκει εξω. Τρολολο απο σποντα, δεν εξηγειται αλλιως.

    Υ.Γ. Και οχι ουτε συμφωνω με το αλλο ακρο να κραζουμε μονο τους εαυτους μας και να λεμε ποσο γαματοι ειναι οι ξενοι ξανα και ξανα και ξανα γιατι καπου κουραζει και αυτο.

    Comment


    • Originally posted by BigBOSS View Post
      [...]Μια γνωστή μου που πήγε εξη μερες εκει μου έλεγε πως καθημερινά έβλεπε εκατοντάδες αλκοολικούς στους δρομους με ενα μπουκάλι στο χέρι οι οποίοι ξερνούσαν στην μέση του δρόμου, το ίδιο καναν και αυτοι που επέστρεφαν απο μπυραρίες κτλ.

      Ένας φίλος μου που έζησε 20 χρονια εκει και ήρθε Ελλάδα για να σπουδάσει γιατί δεν άντεχε άλλο εκεί με ειπε πως έτσι εκτωνόνται απο την πιεση της καθημερινότητας καθώς εκεί οι άνθρωποι κατά πρώτο λογο γεννiούνται για να αποτελέσουν τα ρομποτάκια της οικονομίας.
      Originally posted by BigBOSS View Post
      Στην Φινλανδία οι άνθρωποι αυτοκτονούνε, πέρα λόγω της καθημερινής πίεσης, και εξαιτίας του σκατόκαιρου.
      Τώρα ανοίγεις μεγάλη κουβέντα, η οποία εξ' αιτίας της υπεραπλούστευσης, υποκύπτει στα γνωστά στερεότυπα κάθε λαού. Με την ίδια λογική, όλοι οι Έλληνες δεν είμαστε παρά τεμπέληδες οι οποίοι κοιτάμε πάντα πως να τη σκαπουλάρουμε από τη δουλειά μας, να κάνουμε λαμογιές και περνάμε όλες τις ημέρες του καλοκαιριού (και όχι μόνο) στα νησιά του Αιγαίου. Σαφώς και όλα τα παραπάνω έχουν κάποια δόση αλήθειας, και ένα μέρος τους χαρακτηρίζει ένα μεγάλο μέρος του εκάστοτε πληθυσμού. Όμως είναι εντελώς λάθος και άστοχο να λέμε πως όλοι οι νότιοι είναι ηλιοκαμμένοι τεμπέληδες και όλοι οι βόρειοι είναι ρομποτάκια που λειτουργούν με αλκοόλ προκειμένου να μην αυτοκτονήσουν.

      Ο κάθε λαός έχει την ιδιοσυγκαρσία του και τα χαρακτηριστικά του. Χαρακτηριστικά που δημιουργούνται από πολλούς παράγοντες (κοινωνικό περιβάλλον, φυσικό περιβάλλον, την ιστορία του, τον τρόπο ζωής του, κλπ). Χαρακτηριστικά που σε αυτόν φαίνονται φυσιολογικά, όμως στους απ' έξω, φαίνονται περίεργα. Νομίζουμε πως είμαστε φυσιολογικοί, όμως σχεδόν για όλους τους υπόλοιπους λαούς, η καθημερινή συμπεριφορά μας αποτελεί αξιοθέατο. Και δεν είμαστε οι μόνοι, το ίδιο ισχύει για όλες τις άλλες χώρες. Έχουμε μάθει να ζούμε όπως ζούμε, επομένως το κάθε τι διαφορετικό μας φαίνεται παράξενο.

      Αν κάνουμε στατιστική παρατήρηση, μπορούμε να πούμε πως ισχύει ότι οι νότιοι (Μεσογειακές χώρες Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα) είμαστε πιο έξω καρδιά και πιο φλου στις δουλειές και την οικονομία μας. Επίσης μπορούμε να συμπεράνουμε πως ισχύει ότι οι βόρειοι είναι πιο κλειστοί, έχουν καλύτερη απόδοση στις δουλειές τους και στη γενικότερη οικονομία τους, και πίνουν περισσότερο χωρίς μέτρο. Αλλά το να γενικεύουμε και να λέμε πως οι Σκανδιναβοί χαρακτηρίζονται από αυτοκτονίες, οι Γερμανοί περνάνε χάλια επειδή πίνουν τόννους μπύρας και οι Έλληνες είμαστε τεμπέληδες ζιγκολό *, είναι κατ' εμέ απόψεις όχι μόνο άστοχες αλλά και επικίνδυνες.



      * ατάκα που άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά από Σκανδιναβό, με την ίδια λογική που εμείς χρησιμοποιούμε τα "ρομποτάκια" όποτε θέλουμε να τους περιγράψουμε.

      PK World - Τα πάντα για Disney comics!

      Comment


      • Αυτοκτονούν λόγω καθημερινής πίεσης; Μήπως τους μπέρδεψες με τους Ιάπωνες και τους Κορεάτες;

        So many wrongs...
        /facepalm


        Comment


        • Ένας φίλος μου που έζησε 20 χρονια εκει και ήρθε Ελλάδα για να σπουδάσει γιατί δεν άντεχε άλλο εκεί με ειπε πως έτσι εκτωνόνται απο την πιεση της καθημερινότητας καθώς εκεί οι άνθρωποι κατά πρώτο λογο γεννiούνται για να αποτελέσουν τα ρομποτάκια της οικονομίας.
          Κατι τετοιες μπουρδες εχουμε βρει για να δικαιολογουμε το καθισιο και τη ρεμπελια μας...
          Do a barrel roll!

          Comment


          • Τώρα έρχεται η έρευνα που δείχνει ότι οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες την εβδομάδα και ξεκινάει η κουβέντα από την ανάποδη.


            Comment


            • Originally posted by Chaoscrow View Post
              Αυτοκτονούν λόγω καθημερινής πίεσης; Μήπως τους μπέρδεψες με τους Ιάπωνες και τους Κορεάτες;
              Ακόμη χειρότερα, ίσως μπέρδεψε τους Ιάπωνες με τους Κινέζους. Εκεί Σ-Υ-Ν-Ε-Χ-Ε-Ι-Α αυτοκτονούν εξαιτίας της δουλείας στο εργοστάσιο που δημιουργούν iPads.
              sigpic

              Comment


              • Stereotypes overload detected in this thread. Gotta GTFO.

                Comment


                • Αντε τραβα παιξε κανα ταβλι με το σουβλακι και τη φραπεδουμπα στο χερι εσυ .

                  Comment


                  • EDIT: Και μια τέτοια θα συμπλήρωνε το puzzle.
                    EDIT2: Πόσο έξυπνος μπορεί να μαι;

                    Θα αρχίσω να φτιάχνω και φέτες κοιλιακούς να ζήσω την ζωή μου πέφτοντας την σε τουρίστριες τώρα... Άντε να πεθάνει και ο παππούς να πάρω κάνα σπιτάκι να μην χρειάζεται να δουλεύω και τζιτζί! Live your myth in Greece διάολε!

                    Comment


                    • As long as you don't leave your body in here..!

                      EDIT: Το edit σου μου χάλασε το continuity του αστείου.

                      EDIT2: Πόσο έξυπνος μπορεί να μαι;


                      Θεούλης!

                      Comment


                      • Ρε παιδιά το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν δουλεύουμε πολλές ώρες,μια χαρά πολλές ώρες δουλεύουμε,το ζήτημα είναι ότι δεν δουλεύουμε τομείς που θα έπρεπε να γνωρίζουν ανάπτυξη.Ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα είναι σχεδόν ανύπαρκτος,όλα τα εισάγουμε από το εξωτερικό ενώ θα μπορούσαμε αν όχι να είμαστε αυτάρκεις,να παράγουμε σχεδόν όλα τα είδη πρώτης ανάγκης.Εδώ μέχρι και σταφίδα τουρκίας έχω δει σε σουπερ μαρκετ ενώ είμαστε από τις πρώτες χώρες στον κόσμο σε παραγωγή σταφίδας.ΕΛΕΟΣ,η βλακεία σε αυτήν την χώρα δεν έχει όρια λέμε!

                        Προσωπικά δεν συμφωνώ με την γερμανική πολιτική και το πως διαχειρίζεται την ευρωπαική κρίση,είναι εντελώς απαράδεκτη η πολιτική της μερκελ κατά την γνώμη μου,αλλά δεν μου φταίει σε τίποτα ο γερμανικός λαός.Όλα αυτά φυσικά τα γράφω χωρίς να αρνούμαι ότι η Ελλάδα έχει λερωμένη την φωλίτσα της,εμείς και μόνο εμείς φταίμε για την κατάντια μας.Όχι μόνο οι πολιτικοί μας αλλά και ο απλός ο λαός γιατί,μη έχοντας πολιτική συνείδηση και θέλοντας να βολευτούμε, τους ψηφίζαμε και στηρίζαμε έτσι τα κόμματα της διαφθοράς.

                        Eπίσης θεωρώ το λιγότερο ΑΣΤΕΙΟ να γίνεται αναφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις και το πόσα μας χρωστάνε,όχι ότι αρνούμαι ότι ισχύει,αλλά είμαστε για γέλια όταν ζητάμε τις αποζημιώσεις τις οποίες είχαμε ξεχάσει εδώ και 70 χρόνια και τις ξαναθυμηθήκαμε στα καλά καθούμενα τώρα.Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να γινόμαστε ρεζιλι στην Ευρώπη.

                        Όσον αφορά τον νανόπουλο από τα βιντεο που παραθέσατε δεν είδα ούτε εγώ κάτο το τραγικό.Είναι ένας τύπος που υπερβάλλει σε σημεία,ίσως αρκετά,αλλά τραγικό δεν τον λες με τίποτα.Τώρα αν είναι από τα κομματόσκυλα που προωθήθηκαν από την δαπ αλλάζει.

                        Το πιο σωστό ποστ από όλα ήταν του phantom duck.


                        Tidy!

                        Do not blame me.Blame yourself or God.
                        In Matsuno we trust.

                        Comment


                        • Το πιο σωστό ποστ από όλα ήταν του phantom duck.


                          Ασ' τα αυτά, εσείς οι Μπάρσκειοι είστε μία κλίκα όλοι σας

                          Comment


                          • Χαχαχααχαχαχαχαχαχ,τελικά μας πήρατε χαμπάρι ε;:xp:

                            Ε θείος καρλ είναι αυτός,αυτός μας ενώνει!

                            Εντιτ:Ισχύει αυτό που είπε ο big boss για τις αυτοκτονίες ως ένα βαθμό αλλά στις Κίνα και Ιαπωνία η κατάσταση έχει ξεφύγει πραγματικά,εδώ υπάρχουν εταιρείες στην Ιαπωνία που έχουν βάλει δύχτια για να σώζονται αυτοί που πηδάνε από τα παράθυρα!


                            Tidy!

                            Do not blame me.Blame yourself or God.
                            In Matsuno we trust.

                            Comment


                            • Originally posted by Xeno View Post
                              Xαλια η Γερμανια, χαλια η Φινλανδια.. μαλλον δεν υπαρχει καμια καλη χωρα εκει εξω. Τρολολο απο σποντα, δεν εξηγειται αλλιως.
                              προσωπικά δεν είπα πως έξω δεν μπορείς να ζήσεις σίγουρα πάντως οι άνθρωποι εκει ζούνε διαφορετικά απ'οτι εδώ και αν εισαι από κάποια μεσογειακή χώρα μπορεί και να φρίξεις. Ήδη ειπα παραπάνω πως ένας φίλος μου που γεννήθικε Γερμανία και έζησε ως το 20 του εκει όταν και ήρθε Ελλάδα για να σπουδάσει μου λέει πως εκει δεν παλεύεται η κατάσταση ως προς τον τροπό ζωής. Καμία σχέση με την ελληνική αντίληψη για την ζωή και την κουλτούρα. Σίγουρα σημαντικο ρόλο παιζει και το κλιμα μόνο τυχαίο δεν είναι που οι πρώτοι μεγάλοι ανθρώπινοι πολιτισμοί αναπτύχθηκαν σε ένα συγκεκριμένο εύρος γεωγραφικού πλάτους.

                              Και οχι οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες σύμφωνα με την ευρωστατ δουλεύουν περισσότερο απο τους Γερμανούς και πληρώνονται λιγότερα.

                              Originally posted by Ramparter View Post
                              Κατι τετοιες μπουρδες εχουμε βρει για να δικαιολογουμε το καθισιο και τη ρεμπελια μας...
                              σύμφωνα με την ευρωστατ και οχι σύμφωνα με μια δική μου έρευνα είσαι θύμα μιας προπαγάνδας.

                              Originally posted by Deus View Post
                              Προσωπικά δεν συμφωνώ με την γερμανική πολιτική και το πως διαχειρίζεται την ευρωπαική κρίση,είναι εντελώς απαράδεκτη η πολιτική της μερκελ κατά την γνώμη μου.
                              ένας φίλος μου φοιτητής που τώρα κάνει μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο της Σιένα πάνω στις ευρωπαικές και διεθνείς σπουδές μου είπε πως οι καθηγητές τουςε τους λένε πως της Μέρκελ είτε δεν ξέρει τι της γίνεται είτε κοιτά μόνο το συμφέρον της Γερμανίας και οχι της ΕΕ καθώς είναι ξεκάθαρο πως η Γερμανία επιδιώκει ένα οικονομικο αυτή την φορά Ράιχ. Το ευρώ δημιουργήθηκε κατά κύριο λογο για την Γερμανία ώστε να πουλάει σε πολύ καλύτερες τιμές τα προιόντα της σε χώρες σαν την Ελλάδα (που συμφέρει την Γερμανία η Ελλάδα να μην εχει βαρια βιομηχανία) σε σχέση με τις τιμές που θα τα πουλούσε αν η Ελλάδα ειχε δραχμή. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη.
                              Star Citizen videos Star Citizen gallery

                              Comment


                              • Χαχαχααχαχαχαχαχαχ,τελικά μας πήρατε χαμπάρι ε;:xp:

                                Ε θείος καρλ είναι αυτός,αυτός μας ενώνει!


                                Τα παιδικά μου χρόνια αγαπητέ. Rockin' the world since 1940s.

                                Comment

                                Working...
                                X