Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Altair View Post
    Kαλά Cursed αυτό δεν είναι επιχείρημα.
    Εγώ ό,τι έγραψα δεν το προβάλλω σαν επιχείρημα στην υπόλοιπη κουβέντα (τα επιχειρήματα μου βρίσκονται σε προηγούμενες σελίδες και όσο πιο πίσω πάει κάποιος τόσο περισσότερα θα βρει), αλλά σαν λόγο για να μην κάθομαι να ασχολούμαι σοβαρά στο εξής αφού (αποδεδειγμένα πλέον) ό,τι κι αν γράψω κάποιοι το... γράφουν - και όχι γιατί είναι αμετακίνητοι.

    Απ' την άλλη, ο BigBOSS όντως χρησιμοποίησε την σημαία σαν επιχείρημα, κοίτα να δεις κάτι πράγματα...
    "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

    Comment


    • Ρε παιδιά ας ξεκολλάμε επιτέλους,το γεγονός ότι κάποιος κάνει τον δικηγόρο του διαβόλου επισημαίνοντας κάποια στραβά μας ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι είναι φιλογερμανός ή και ανθέλληνας.Πραγματικά μου κάνει τεράστια εντύπωση αυτό το πράγμα,το πόσο εύκολα πετάμε ταμπέλες και χαρακτηρίζουμε κάποιον,έλεος δηλαδή.Αυτά που λέει ο cursed έχουν μια βάση.Το παιδί είπε κάποια λογικά πράγματα.Πρώτον,οι καθημερινοί γερμανοί πολίτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με εμάς,κάτι λογικό,εδώ οι τούρκοι δεν έχουν πρόβλημα με εμάς, δεύτερον ότι ότι πάθαμε το πάθαμε λόγω λανθασμένων δικών μας ενεργειών.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΗΛΑΔΗ;Ξεκολλάτε,μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας εδώ και 40 χρόνια.

      Αν εγώ από την άλλη γράψω εδώ ότι γνωρίζω άψογα τουρκικά (κάτι το οποίο ισχύει) θα μου πείτε ότι είμαι φιλούτουρκος και ανθέλληνας;

      Cursed από περιέργεια και μόνο,τι έγραφε η σημαία που έβαλες σαν αβαταρ;


      Tidy!

      Do not blame me.Blame yourself or God.
      In Matsuno we trust.

      Comment


      • Παιδια, πηγα Βερολινο το καλοκαιρι 5 μερες και ντραπηκα πραγματικα σαν Ελληνας βλεποντας το πως μας αντιμετωπισαν και συγκρινοντας το με το πως αντιμετωπιζουμε εμεις εδω τους ξενους τουριστες αλλα και τους συμπατριωτες μας.

        Πλεον, σφαλμενα ή οχι, εχω την εικονα οτι ειμαστε εμεις οι τρελοι, βλεπουμε παντου εχθρους και συνομωσιες εναντιον μας και τελικα καταληγουμε να φερομαστε εμεις στραβα και να κοιταμε παραξενα τους αλλους.
        Do a barrel roll!

        Comment


        • Originally posted by Deus View Post
          Cursed από περιέργεια και μόνο,τι έγραφε η σημαία που έβαλες σαν αβαταρ;
          Την είχα βρει σε ένα Πολωνικό blog που τσεκάρω μια στο τόσο και είχε σκληρό μπινελίκι, από τα κλασικά πολωνικά για τους Γερμανούς. Την έβαλα για avatar για πλάκα, μέσα στον αντιγερμανικό παροξυσμό που επικρατεί στο forum (αλλά και στην Ελλάδα) τον τελευταίο καιρό, αλλά όταν την έβαζα ήμουν σίγουρος ότι θα βρεθεί κάποιος να την παρεξηγήσει και να μου τρίψει ξανά τον φιλογερμανισμό μου στη μούρη.

          Τον οποίο φιλογερμανισμό μου δεν αρνούμαι καθόλου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχω προκατάληψη στην κουβέντα, γιατί ο φιλογερμανισμός είναι μια στάση - άποψη η οποία, όπως όλες οι στάσεις και απόψεις, κάπως διαμορφώθηκε και από κάπου προήλθε και εύκολα μπορεί να αλλάξει αν υπάρξουν οι συνθήκες. Σε αυτήν την κουβέντα, κοινώς, εγώ θα έπρεπε να κρύβομαι και να ντρέπομαι που τρέφω συμπάθεια προς τον λαό αυτόν, την ιστορία του και τον πολιτισμό του.

          Αλλά κάτι τέτοιο φυσικά και δε συμβαίνει, καθότι εδώ θίγεται ο λαός, η ιστορία του και ο πολιτισμός του, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Το τι μπορεί να κάνει η σύγχρονη γερμανική αστική τάξη, τα Μέσα της ή η τωρινή γερμανική κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση, στις αστικές δημοκρατίες τα κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας έχουν τις ίδιες επιδιώξεις πάνω - κάτω παντού (μόνο σε επίπεδο ικανότητας διαφέρουν) και λειτουργούν με βάση τις συνθήκες που ορίζει η θέση τους. Όποιος νομίζει ότι οι Έλληνες κερδοσκόποι στην θέση των αντίστοιχων Γερμανών θα φέρονταν πιο ευγενικά, είναι τουλάχιστον ονειροπόλος. Στο θέμα του γερμανικού τύπου, επίσης, ελληνικά αντίστοιχα σκανδαλοθηρικά και κιτρινιστικά έντυπα θα έγραφαν τα ίδια και πολύ χειρότερα - μονάχα που και στις δυο περιπτώσεις, το έχω γράψει εκατό φορές, ό,τι δημοσιοποιείται εκφράζει μόνο το εκάστοτε έντυπο και όχι την κοινή γνώμη της χώρας. Μιλάμε για κάτι παραπάνω από προφανές.

          Άλλωστε και φιλογερμανός να μην ήμουν, εδώ να είστε σίγουροι πως ακριβώς τα ίδια θα έγραφα, γιατί ο χωρίς λόγο παροξυσμός είναι χωρίς λόγο παροξυσμός, απ' όπου κι αν προέρχεται και όπου κι αν απευθύνεται. Βγείτε γράψτε ανάλογα πράγματα για οποιαδήποτε χώρα (έστω για παρελθούσες καταστάσεις με διαφορετικά θύματα) και θα πάρετε ανάλογες απαντήσεις από μέρους μου.
          "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

          Comment


          • Τι ιστορία έχουν οι Γερμανοί;Τον Β' Παγκόσμιο;Ωραία ιστορία.

            Όσον αφορά τα υπόλοιπα,θα πω κάποια σκόρπια πράγματα (έκανε κρύο και ξαναμπήκα ) και τέλος.
            Για το φιλογερμανισμό σου,οκ δικαίωμά σου,αλλά μην περιμένεις ο άλλος να μην το λαμβάνει υπόψην του,όταν συζητά μαζί σου.Ειδικά,όσον αφορά τέτοια θέματα.

            Ramp,Deus,Cursed συμφωνώ μαζί σας.
            Η Ελλάδα είναι σάπια από τα θεμέλια.Όσες αναπαλαιώσεις κι αν κάνεις στον εξωτερικό διάκοσμο,αν δεν το γκρεμίσεις το κτίριο να το χτίσεις από την αρχή,τα σάπια θεμέλια θα σπάσουν και θα πέσει να σε πλακώσει.
            Πλέον κι εγώ θεωρώ πως η ελληνική νοοτροπία είναι εκτός τόπου και χρόνου για τα γούστα μου και τα δεδομένα μου και το σκέφτομαι καιρό πως "ειμαστε εμεις οι τρελοι, βλεπουμε παντου εχθρους και συνομωσιες εναντιον μας και τελικα καταληγουμε να φερομαστε εμεις στραβα και να κοιταμε παραξενα τους αλλους."
            Carpe diem

            Comment


            • Τι ιστορία έχουν οι Γερμανοί;Τον Β' Παγκόσμιο;Ωραία ιστορία.
              Στερεότυπα FTW, λέμε

























              ...κλπ
              Originally posted by Raf
              Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

              Comment


              • Originally posted by Altair View Post
                Τι ιστορία έχουν οι Γερμανοί;Τον Β' Παγκόσμιο;Ωραία ιστορία.
                OK, αυτό είναι trolling, σ' έπιασα. ;)

                Originally posted by Altair View Post
                Για το φιλογερμανισμό σου,οκ δικαίωμά σου,αλλά μην περιμένεις ο άλλος να μην το λαμβάνει υπόψην του,όταν συζητά μαζί σου.Ειδικά,όσον αφορά τέτοια θέματα.
                Δεν περιμένω τίποτα άλλο από το να μην τον τυφλώνει απέναντί μου. Ξαναλέω, ο φιλογερμανισμός από κάπου προέκυψε (δεν γεννήθηκα με αυτόν ούτε και μου τον πέρασε η οικογένειά μου και γενικά το περιβάλλον μου - κάθε άλλο) και αυτό θα έπρεπε να σας προβληματίζει για το πως βλέπετε την χώρα αυτή και όχι να σας κάνει να προσπερνάτε τα λεγόμενά μου.
                "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                Comment


                • Originally posted by BigBOSS View Post
                  της Μέρκελ είτε δεν ξέρει τι της γίνεται είτε κοιτά μόνο το συμφέρον της Γερμανίας και οχι της ΕΕ καθώς είναι ξεκάθαρο πως η Γερμανία επιδιώκει ένα οικονομικο αυτή την φορά Ράιχ. Το ευρώ δημιουργήθηκε κατά κύριο λογο για την Γερμανία ώστε να πουλάει σε πολύ καλύτερες τιμές τα προιόντα της σε χώρες σαν την Ελλάδα (που συμφέρει την Γερμανία η Ελλάδα να μην εχει βαρια βιομηχανία) σε σχέση με τις τιμές που θα τα πουλούσε αν η Ελλάδα ειχε δραχμή. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη.
                  Καμία αντίρρηση. Λύσε μου όμως την απορία, πως τα παραπάνω μπορούν με οποιωνδήποτε τρόπο να συνδεθούν με τον παρακάτω παραλογισμό:

                  Πότε δεν ξέχασαν την Eλληνική αντίσταση. Πότε δεν μας έχουν συγχωρέσει ότι ζούμε σε μια χώρα με ήλιο και θάλασσα και είμαστε έξω καρδιά. Πότε δεν ξεπέρασαν τα κόμπλεξ απέναντι μας.
                  Κι αν δε μπορούν να συνδεθούν γιατί να ειπωθεί η συγκριμένη χαζομάρα και τι στο καλό εξυπηρετεί τέλος πάντων;
                  There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                  Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                  Comment


                  • Σομάρι μίλησα για ιστορία και μόνο,όχι πρόσωπα και τι προσέφερε.Γιατί αν το πάμε εκεί,τότε τι να πρωτοπώ για την Ελλάδα;Φυσικοί,φιλόσοφοι,μαθηματικοί,όλα από εδώ ξεκίνησαν.Και όσοι παρέθεσες,αν δεν ήταν οι Έλληνες,αυτοί θα ήταν ακόμα στα δέντρα να τρώνε μπανάνες. (παράφραση της κλασσικής ατάκας από το ξένο "Γάμος αλά Ελληνικά").

                    Cursed ,άλλο να τον τυφλώνει,άλλο να μην το έχει κατά νου.Παράδειγμα:Μιλάω με τον Μέσσι,και μου λέει ότι το ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο άθλημα.Οκ δεκτά τα επιχερήματά που μπορεί να μου αντιπαραβάλλει,αλλά δεν μπορώ να μην έχω στο νου μου ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που βγάζει ψωμί από το άθλημα.
                    Capito;
                    Carpe diem

                    Comment


                    • Originally posted by Altair View Post
                      Σομάρι μίλησα για ιστορία και μόνο,όχι πρόσωπα και τι προσέφερε.Γιατί αν το πάμε εκεί,τότε τι να πρωτοπώ για την Ελλάδα;Φυσικοί,φιλόσοφοι,μαθηματικοί,όλα από εδώ ξεκίνησαν.Και όσοι παρέθεσες,αν δεν ήταν οι Έλληνες,αυτοί θα ήταν ακόμα στα δέντρα να τρώνε μπανάνες. (παράφραση της κλασσικής ατάκας από το ξένο "Γάμος αλά Ελληνικά").
                      Ένας Γερμανός φιλόσοφος ο Νίτσε νομιζω είπε κάτι καταπληκτικό για τους Έλληνες.

                      επίσης είπε και αυτό που εχει σχέση με το κόμπλεξ

                      «Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

                      Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του…
                      Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

                      Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».
                      Star Citizen videos Star Citizen gallery

                      Comment


                      • Originally posted by Altair View Post
                        Σομάρι μίλησα για ιστορία και μόνο,όχι πρόσωπα και τι προσέφερε.Γιατί αν το πάμε εκεί,τότε τι να πρωτοπώ για την Ελλάδα;Φυσικοί,φιλόσοφοι,μαθηματικοί,όλα από εδώ ξεκίνησαν.Και όσοι παρέθεσες,αν δεν ήταν οι Έλληνες,αυτοί θα ήταν ακόμα στα δέντρα να τρώνε μπανάνες. (παράφραση της κλασσικής ατάκας από το ξένο "Γάμος αλά Ελληνικά").
                        Περίτεχνα απέφυγες την κατηγορία για trolling, στην οποία εμμένω, άλλα έθεσες κάτι άλλο ενδιαφέρον: Η συμπάθεια για το παρελθόν μιας χώρας σαφώς και δεν αποκλείει την συμπάθεια για το παρελθόν μιας άλλης.

                        Δεν λέω ότι υποστήριξες το αντίθετο, απλώς το ξεκαθαρίζω για να μην υπάρξουν παρανοήσεις.

                        Originally posted by Altair View Post
                        Cursed ,άλλο να τον τυφλώνει,άλλο να μην το έχει κατά νου.Παράδειγμα:Μιλάω με τον Μέσσι,και μου λέει ότι το ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο άθλημα.Οκ δεκτά τα επιχερήματά που μπορεί να μου αντιπαραβάλλει,αλλά δεν μπορώ να μην έχω στο νου μου ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που βγάζει ψωμί από το άθλημα.
                        Capito;
                        Μωρέ κατάλαβα πολύ καλά τι θες να πεις.

                        Το παράδειγμα που έφερες, πάντως, είναι ακατάλληλο για πολλούς λόγους.

                        EDIT: Οι απόψεις του Nietzsche, που αδιαμφισβήτητα διέπραξε σε ένα βαθμό λογοκλοπή εις βάρος πολλών αρχαίων Ελλήνων σε πολλά από τα έργα του, γιατί δεν αφορίζονται ως προερχόμενες από φιλέλληνα, παρακαλώ;
                        "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                        Comment


                        • Το ξέρω ότι είναι ακατάλληλο το παράδειγμα,αλλά αυτό μου ήρθε πρόχειρο.Και αυτό που ήθελα να καταφέρω (να γίνω κατανοητός δηλαδή) το κατάφερα.;)
                          Carpe diem

                          Comment


                          • Originally posted by Altair View Post
                            Σομάρι μίλησα για ιστορία και μόνο,όχι πρόσωπα και τι προσέφερε.Γιατί αν το πάμε εκεί,τότε τι να πρωτοπώ για την Ελλάδα;Φυσικοί,φιλόσοφοι,μαθηματικοί,όλα από εδώ ξεκίνησαν.Και όσοι παρέθεσες,αν δεν ήταν οι Έλληνες,αυτοί θα ήταν ακόμα στα δέντρα να τρώνε μπανάνες. (παράφραση της κλασσικής ατάκας από το ξένο "Γάμος αλά Ελληνικά").
                            Τι εννοείς; Η ιστορία δεν είναι τα πρόσωπα; Τί είναι;
                            Τώρα σε αυτό το κομμάτι μιλάς σαν να σου είπα ότι η Ελλάδα ΔΕΝ προσέφερε κάτι

                            Και σε αυτό το κομμάτι, να ρωτήσω, δηλαδή πιστεύεις πως αν δεν είχε βρει πχ ο Θαλής το θεώρημα για την ομοιότητα τριγώνων, μέχρι σήμερα δεν θα το είχε κάνει κάποιος άλλος;

                            Eγώ θυμάμαι πως τον ίδιο καιρό με τους Έλληνες οι Αιγύπτιοι ανακαλύπταν τη δική τους τεχνολογία και κάνανε παπάδες... Δεν είναι το ελληνικό DNA που έκανε θαύματα, αλλά η ανθρώπινη περιέργεια


                            EDIT: Οι απόψεις του Nietzsche, που αδιαμφισβήτητα διέπραξε σε ένα βαθμό λογοκλοπή εις βάρος πολλών αρχαίων Ελλήνων σε πολλά από τα έργα του, γιατί δεν αφορίζονται ως προερχόμενες από φιλέλληνα, παρακαλώ;
                            You put the Boom in the Shakalaka!!!!
                            Originally posted by Raf
                            Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                            Comment


                            • Originally posted by Altair View Post
                              Το ξέρω ότι είναι ακατάλληλο το παράδειγμα,αλλά αυτό μου ήρθε πρόχειρο.Και αυτό που ήθελα να καταφέρω (να γίνω κατανοητός δηλαδή) το κατάφερα.;)
                              Άστα αυτά, στο EDIT απάντα, δε το γλιτώνεις.
                              "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                              Comment


                              • Originally posted by Somari View Post
                                Και σε αυτό το κομμάτι, να ρωτήσω, δηλαδή πιστεύεις πως αν δεν είχε βρει πχ ο Θαλής το θεώρημα για την ομοιότητα τριγώνων, μέχρι σήμερα δεν θα το είχε κάνει κάποιος άλλος;
                                οχι διοτι αν δεν υπήρχε αρχαια Ελλάδα δεν θα υπήρχε Ευρώπη η οποία μεχρι τον 12 μ.Χ. δεν ήξερε την τύφλα της κυριολεκτικά.
                                Star Citizen videos Star Citizen gallery

                                Comment

                                Working...
                                X