Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Αυξήθηκε η δύναμη των μικρομεσαίων που κάνανε εισαγωγές απο Κίνα/Αμερική.

    Comment


    • Οκ, ναι αν εννοούμε για επιχειρηματίες μικρομεσαίους, οκ, γιατί δε νομίζω γενικότερα με μια δυο αγορές από ebay να ανεβαίνει το βιοτικό σου επίπεδο. Διότι στην καθημερινότητα έγινε ακριβώς αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω, 100δρχ = 1€
      Originally posted by Raf
      Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

      Comment


      • Συμφωνα με αυτη την ερευνα παντως Ισπανια/Πορτογαλλια και Ελλαδα ειναι οι χωρες που επωφεληθηκε περισσοτερο το βιωτικο τους επιπεδο απο την εισοδο στο Ευρω.
        Germany, Ireland, most of Italy and the French middle class all experience a decline in their standards of living. In most of these countries, the highest income groups do relatively well.

        What stand out are Greece, Portugal and Spain. These economies have benefited from increased standards of living under the Euro (at least, until 2010), as nominal incomes have overcome inflation pressures. There has also been a concentration on improving the lot of the lower income groups in these societies.
        Γιατι ξεχνατε εντελως τον πληθωρισμο που θα ειχαμε και τι αντικρυπο θα ειχε στην αγοραστικη μας δυναμη. Η ερευνα ειναι εδω αν θελει καποιος να τη διαβασει http://ftalphaville.ft.com/2012/08/1...from-the-euro/

        Μεχρι το 2010 ειναι φυσικα πριν τα διαφορα "μετρα" τελος παντων γενικα ποτε δε μου αρεσει να μιλαω για το παρελθον/τι εφταιξε και αλλα τετοια..

        Comment


        • Εγώ ξέρω πως για 10 χρόνια τώρα ο μισθός ήταν ίδιος σε αντιστοιχία με τη δραχμή (και μετά με τις περικοπές μειώθηκε) αλλά η ζαμπονοτυρόπιτα από 250δρχ (80λεπτά) σε 3 μήνες ήταν στο 1,20 και σήμερα στο 1,95
          Originally posted by Raf
          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

          Comment


          • Και γω για επιχειρηματίες μιλούσα που εισάγανε απο Κίνα και πουλούσανε χονδρική στην Ελλάδα με λίγα λόγια για το 80% τον χονδρεμπόρων στην Ελλάδα.

            Comment


            • Originally posted by ChrisTop View Post
              Και γω για επιχειρηματίες μιλούσα που εισάγανε απο Κίνα και πουλούσανε χονδρική στην Ελλάδα με λίγα λόγια για το 80% τον χονδρεμπόρων στην Ελλάδα.
              Αυτό αληθεύει. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι υπάρχουν αποθήκες λιανικής πώλησης που πάνε οι επιχειρηματίες για να αγοράσουν όλο το στοκ και μετά το πουλάνε όχι μόνο την τιμή τους, αλλά και λίγα ευρώ για το κέρδος τους και λίγα ευρώ για τον ΦΠΑ. Τα έχω δει αυτά από κοντά.
              sigpic

              Comment


              • Η Ελλάδα βασικά παίζει όντως να ζημιώθηκε από το ευρώ, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα στην οποία συνέβη κάτι τέτοιο (και ο νοών νοείτω... ).
                "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                Comment


                • Comment


                  • Αυτο το παραμυθι με τη δραχμη πρεπει να τελειωσει καποια στιγμη ελεος πια.. Δε λεω λεει καποια σωστα πραγματα για την κατασταση σημερα αλλα η συγκριση πριν 10 χρονια με τη δραχμη και την τυροπιτα(καραμελα απο τις λιγες..) ειναι ακυρη τι να κανουμε..

                    Για μενα ο ιδιωτικος τομεας αυτη τη στιγμη κερδοσκοπει σε βαρος των εργαζομενων που μπαινουν στην αγορα εργασιας(οσοι μπουν..) με μισθους πεινας αντι λοιπον να γραφουν συνθηματα και να βγαζουν λογους οι "αγωνιστες" ας κανουν και καμια πραξη. Μια λιστα με τις επιχειρησεις που κερδοσκοπουν ετσι ωστε να μποϋκοταρουμε τα προιοντα και τις υπηρεσιες(εκτος φυσικα του να μη δεχομασταν να δουλεψουμε για τα ψιχουλα) τους μια και καλη, οποτε ειτε θα αναγκαστουν να δινουν φυσιολογικους μισθους και να περιορισουν το περιθωριο κερδους τους ειτε θα κλεισουν. Το προβλημα ειναι οτι ο κοσμος εχει αναγκη και θα παει με οσα του προσφερουν και με οτι συνθηκες υπαρχουν οποτε δυστυχως δεν ειναι και πολυ ευκολο αυτο..

                    Γνωστα τα παραδειγματα κερδοφορων εν μεσω κρισης Ελληνικων αλυσιδων που δινουν μισθους τις πλακας(πολλες φορες και κατω απο το minimum που οριζει ο νομος). Να μη μιλησουμε και για ποσες αλλες μικρες με υπαλληλους χωρις ΙΚΑ και φοροδιαφυγη στα υψη(aka τεραστιο περιθωριο κερδους στις πλατες του Ελληνα φορολογουμενου). Να κανουν κανενα αγωνα και για ολα αυτα οχι μονο για τα επιδοματα των ΔΥ οι λαμπροι αγωνιστες μας λοιπον.. Και αγωνες οχι στους δρομους πρακτικα πραγματα θελει.

                    ΥΓ: Μου βγηκε το επαναστατικο σημερα..

                    Comment


                    • Όταν όμως οι σκατοεπιχειρήσεις αυτές όμως προσφέρουν και πολύ φτηνά προϊόντα, πείσε εσύ τον Έλληνα να μην πάει στα ΙΚΕΑ.
                      Originally posted by Raf
                      Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                      Comment


                      • Καλά και εσύ από τα 4,5 λεπτά που μίλαγε τα παλικάρι πιάστηκες από το πιο δευτερεύων πράγμα που είπε . Το παλικάρι απλά περιέγραψε την κατάσταση που υπάρχει, δεν νομίζω ότι αυτό που ήθελε να πει είναι ότι το ευρώ φταίει για όλα.

                        Καλά ποιον ιδιωτικό τομέα ; Ασχολείται κανείς με νέους και ιδιωτικό τομέα ; Οτι ακούγεται είναι μόνο για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Στα παπαρια τους νέα γενιά και ιδιωτικός τομέας.

                        Comment


                        • Το ξερω για αυτο ειπα οτι δυστυχως ειναι πολυ δυσκολο.. Τουλαχιστον μια πληροφορηση που δεν υπαρχει απο πουθενα θα ηταν χρησιμη ομως. Να σου λενε να αυτος δινει μισθο x και βγαζει y το χρονο ετσι ωστε να γνωριζει ο κοσμος σε ποιους δινει τα λεφτα του και ποσο βγαζουν απ'αυτο.

                          Τα ΙΚΕΑ ειναι πολυεθνικη οποτε μισθους θα δινει με βαση το νομο, οι τιμες ειναι χαμηλες λογο τεραστιου πλεονεκτηματος σε σχεση με τις Ελληνικες εταιριες. Ειναι λιγο διαφορετικο, εγω μιλουσα περισσοτερο για Ελληνικες εταιριες που εχουν και την γνωστη Ελληνικη νοοτροπια, ονοματα να μη λεμε..

                          Καλά ποιον ιδιωτικό τομέα ; Ασχολείται κανείς με νέους και ιδιωτικό τομέα ; Οτι ακούγεται είναι μόνο για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Στα παπαρια τους νέα γενιά και ιδιωτικός τομέας.
                          Ναι αυτο λεω και εγω, το θεμα ειναι οτι νεα γενια και ιδιωτικος τομεας πρεπει να δουλευει για να πληρωνει συνταξιουχους και ΔΥ. Οι τελευταιοι τυχεροι ειναι που με χρεοκοπημένο κρατος παιρνουν ακομα μισθους..

                          Comment


                          • μακάρι να χρεωκοπήσουμε ρε να πάνε όλοι στο διάλο. Εγώ θα καλλιεργώ τα χωράφια στο χωριο, θα χω το κοτέτσι μου όποτε ολα οκ.
                            Star Citizen videos Star Citizen gallery

                            Comment


                            • Originally posted by Somari
                              Όταν όμως οι σκατοεπιχειρήσεις αυτές όμως προσφέρουν και πολύ φτηνά προϊόντα, πείσε εσύ τον Έλληνα να μην πάει στα ΙΚΕΑ.
                              Αν κάναμε τον κόπο να συγκρίνουμε τις τιμές που έχουν τα ΙΚΕΑ εδώ με αυτές των ανάλογων προϊόντων στο εξωτερικό, τότε θα καταλαβαίναμε πόσο πρόβατα είμαστε.

                              Originally posted by BigBOSS
                              μακάρι να χρεωκοπήσουμε ρε να πάνε όλοι στο διάλο. Εγώ θα καλλιεργώ τα χωράφια στο χωριο, θα χω το κοτέτσι μου όποτε ολα οκ.
                              Χρεοκοπημένοι είμαστε προ πολλού. Το όλο στήσιμο(ΔΝΤ κτλ.) δεν αφήνει την Ελλάδα να πτωχεύσει για να μη χαθούν τα χρήματα των δανειστών.

                              Comment


                              • Originally posted by Somari View Post
                                πείσε εσύ τον Έλληνα να μην πάει στα ΙΚΕΑ.
                                Βασικά ο Έλληνας είναι ο #1 καταναλωτής στον κόσμο ο οποίος δίνει περισσότερο βάρος σε τέτοιου είδους πράγματα και στην ποιότητα απ' όσο στη χαμηλή τιμή. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που έχουμε τόσο ακριβά προϊόντα, το φθηνό ποτέ δε μας τραβούσε.
                                "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                                Comment

                                Working...
                                X