Originally posted by Spahar
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
"Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"
-
Originally posted by TheCursed View PostΓια να μιλάμε λίγο πιο συγκεκριμένα, εγώ θα έλεγα σε πρώτη φάση να αλλάξει το αντιπαραγωγικό και αντικοινωνικό νεοελληνικό μοντέλο οριζόντιας αναδιανομής (και τα μυαλά τα οποία το δημιούργησαν) το οποίο είναι άμεσος και άμεσα εφικτός στόχος και στη συνέχεια βλέπουμε που θα κινηθούμε.
Ο κόσμος ποτέ δεν άλλαξε σε μια μέρα.
Από κει και πέρα ο κόσμος, όντως, ποτέ δεν άλλαξε σε μια μέρα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε (για την ακρίβεια εδώ και χρόνια) συντελούνται αλλαγές, συνολικά, σε διεθνές επίπεδο.
Το θέμα είναι προς τα που κινούνται αυτές.There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.
Comment
-
Originally posted by Loggo View Postαυτή τη στιγμή που μιλάμε (για την ακρίβεια εδώ και χρόνια) συντελούνται αλλαγές, συνολικά, σε διεθνές επίπεδο.
Το θέμα είναι προς τα που κινούνται αυτές.
Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται ή που υπάρχει πίεση να γίνουν έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες στη χώρα. Εφόσον οι λαϊκές μάζες δεν ενδιαφέρονται να κηρύξουν συστημικό πόλεμο, αν μη τι άλλο ας φροντίσουν να γίνει εκμετάλλευση των ευκαιριών τις οποίες δίνουν οι (πράγματι λίγες) ορθές μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθεί η Τρόικα.
Απ' την άλλη βέβαια, με γεμάτες τσέπες κανείς δεν επαναστάτησε πραγματικά, το βλέπεις κι εσύ όμως πως στην Ελλάδα όσο φτωχαίνουμε, τόσο σκύβουμε το κεφάλι."Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"
Comment
-
Originally posted by TheCursed View PostΠολλές από τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται ή που υπάρχει πίεση να γίνουν έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες στη χώρα.
Originally posted by TheCursed View PostΕφόσον οι λαϊκές μάζες δεν ενδιαφέρονται να κηρύξουν συστημικό πόλεμο, αν μη τι άλλο ας φροντίσουν να γίνει εκμετάλλευση των ευκαιριών τις οποίες δίνουν οι (πράγματι λίγες) ορθές μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθεί η Τρόικα.
Originally posted by TheCursed View PostΑπ' την άλλη βέβαια, με γεμάτες τσέπες κανείς δεν επαναστάτησε πραγματικά, το βλέπεις κι εσύ όμως πως στην Ελλάδα όσο φτωχαίνουμε, τόσο σκύβουμε το κεφάλι.
Από την άλλη, είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η εξαθλίωση είναι πιο πιθανό να ενεργοποιήσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας παρά να οδηγήσει σε προοδευτικές εξελίξεις. Θα δούμε που θα πάει το πράγμα.
Το άλλο που λες δε νομίζω ότι είναι ελληνικό φαινόμενο, έχω γνωστούς σε Ισπανία, Αγγλία και Ιταλία που, πάνω κάτω, μου περιγράφουν την ίδια κατάσταση.
Κατ' εμέ, αυτό δε πρόκειται να αλλάξει μέχρι να βγει μπροστά η ακαδημαϊκή κοινότητα και να εμπνεύσει τον κόσμο (οι πολιτικοί δεν είναι σε θέση να το κάνουν) και να συντονιστούν δράσεις σε διεθνές επίπεδο.There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.
Comment
-
Ίσως.
Από την άλλη, είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η εξαθλίωση είναι πιο πιθανό να ενεργοποιήσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας παρά να οδηγήσει σε προοδευτικές εξελίξεις. Θα δούμε που θα πάει το πράγμα.
Κατ' εμέ, αυτό δε πρόκειται να αλλάξει μέχρι να βγει μπροστά η ακαδημαϊκή κοινότητα και να εμπνεύσει τον κόσμο (οι πολιτικοί δεν είναι σε θέση να το κάνουν) και να συντονιστούν δράσεις σε διεθνές επίπεδο.
Comment
-
Loggo, θα ακουστεί αρκετά απαισιόδοξο, αλλά δε νομίζω πως οι κοινωνίες πλέον έχουν τα αντανακλαστικά που αντιλαμβάνομαι πως εννοείς.
Θυμάμαι πολύ καθαρά μια συζήτηση που είχαμε αρκετά παλαιότερα εδώ μέσα περί όπλων του Συστήματος και όπλων των κοινών ανθρώπων και περί του ποια απ' τα δυο έχουν εξελιχθεί περισσότερο. Τότε υποστήριζα πως τις τελευταίες δεκαετίες η πρόσβαση στη γνώση είναι τόσο εύκολη ώστε τα όπλα του Συστήματος, αν και αυτά έχουν εξελιχθεί πολύ επίσης, έχουν μείνει πίσω.
Τα τελευταία χρόνια, συνειδητοποιώντας ποια είναι τα πραγματικά όπλα του Συστήματος (ούτε η μαζική προπαγάνδα από ΜΜΕ, ούτε οι κάμερες, ούτε και οτιδήποτε άλλο τέτοιο το οποίο προέκυψε λόγω τεχνολογικής προόδου όπως πίστευα τότε, αυτά όλα είναι μονάχα το κερασάκι στην τούρτα) έχω αλλάξει άρδην άποψη επ' αυτού."Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"
Comment
-
Originally posted by Raf View PostΠοια πιστεύεις πως είναι ουσιαστικά τα όπλα του συστήματος;"Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"
Comment
-
δεν νομίζω ότι Ελλάδα και τουρκια είναι συγκρίσιμα πράγματα ως προς το πράγμα για το οποίο μιλάς. Άλλο υπόβαθρο άλλες καταστάσεις στις 2 περιπτώσεις.
Αν θες να το συγκρίνεις με κάτι αυτό θα πρέπει να είναι το 2008 που η Αθήνα ήταν εμπόλεμη ζώνη για 1+ εβδομάδα.
Comment
-
Παίζουν αναταραχές στην τουρκία που ξεκίνησαν από μία πλατεία για την οποία πολίτες αντιδρούσαν ώστε να μην γίνει εμπορικό (ή κάτι τέτοιο). Η αστυνομία βαράει στο ψαχνό και τα επεισόδια έχουν επεκταθεί ενώ γίνεται λόγος και για αρκετούς νεκρούς
Comment
-
Στην Τουρκία συγκρούονται οι κεμαλιστές/κοσμικοί με τους ισλαμιστές (ερντογάν).
Comment
-
Να και που γινονται συγκρουσεις, αμα εισαι ζωον και στους δρομους να βγαινεις οτι θελουν θα σε κανουν. Καλες ειναι οι αναταραχες για εκτονωση αλλα αν θες ουσιαστικη αλλαγη κοιτας πως να αλλαξεις ο ιδιος και η κοινωνια γενικοτερα.
Comment
-
Somari, γράφεις κάτι που έχω διαβάσει και ακούσει από πολύ κόσμο, η πραγματικότητα όμως είναι ότι τις πορείες και τις διαδηλώσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα η Τουρκία θα χρειαστεί πολλές δεκαετίες ακόμη για να τις φτάσει...
Ο λόγος που δεν υπήρξαν οι αντιδράσεις που αναμέναμε εδώ, είναι πως μετά από 20 - 30 χρόνια ασταμάτητης αλληλεγγύης προς τους καταπιεσμένους λαούς του κόσμου, διαρκούς απαίτησης για αύξηση των μισθών μας, αντίδρασης σε κάθε νομοσχέδιο που αφορά την παιδεία, ξύλου με τους μπάτσους και λοιπά, συνειδητοποιήσαμε πως έχουμε εκφυλίσει τόσο πολύ την έννοια της διαμαρτυρίας, που το ζήτημα του Μνημονίου παραείναι σοβαρό για να αντιμετωπιστεί με τέτοιες. Όπως έσπειρες θα κοιμηθείς."Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"
Comment
Comment