Announcement

Collapse
No announcement yet.

TV Series

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Σκόρπια έχω δει και γω και είναι από τα χειρότερα πράγματα που έχω δει από σειρές... Οι απόψεις διίστανται!

Ξεκίνησα The Pacific. Είμαι στο 4ο από 10 και είναι πολύ ποιοτική. Άξιος διάδοχος του Band of Brothers.

Comment

• Originally posted by Chaoscrow View Post
      Σκόρπια έχω δει και γω και είναι από τα χειρότερα πράγματα που έχω δει από σειρές... Οι απόψεις διίστανται!
      Μα ναι ρε, γιατί εξαρτάται κατά 100% εν προκειμένω πως το βλέπεις και τι περιμένεις να πάρεις απ' αυτό. Εγώ το βλέπω για χαβαλέ, το αντιμετωπίζω σαν μια εξαιρετική, κατάμαυρη σάτιρα του νεοαστικού lifestyle και με διασκεδάζει. Από εκεί και πέρα, με λίγη φαντασία, παίρνω και δυο - τρία πραγματάκια στη σκέψη μου από αυτά που βλέπω.

Εννοείται ότι υπό άλλες οπτικές μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί έκτρωμα. Αλλά προσωπικά πιστεύω πως και οι δημιουργοί είχαν σαρκαστικές ορέξεις.
      "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

• Συμφωνώ με τον TheCurced για το Sex and the City.
        Ακόμα περισσότερη πλάκα έχει όταν βλέπεις κάποιες να το παίρνουν σοβαρά.
        I'm back bitches... Version 2.0

Το νέο forum για το αυτοκίνητο: PetrolHeads

Comment

• Καταραμένε μα και γω για να διασκεδάσω το είδα, όχι σοβαρά αλλά δεν... Τέλος πάντων όπως το θέτεις έτσι όμορφα δε μπορώ να διαφωνήσω! ;)

Comment

• Θα πεσει η τεστοστερονη σου με αυτο το εκτρωμα και θα γινεις κοτα και friendzoned για παντα.!!! Γρηγορα βαλε 80s movies απο Arnold/stallone/Willis και τετοια να περασει το effect. Μετα repeat ξανα...

Comment

• Ή μπορεί να περιμένει το Expendables 2 και να το βάλει σε loop.
              Testosterone overdose.
              I'm back bitches... Version 2.0

Το νέο forum για το αυτοκίνητο: PetrolHeads

Comment

• Μόνο μηνύματα για γλύκες και καλό treatment δεν περνάει το Sex and the City IHNE. Ίσα ίσα στον κόσμο του οι γυναίκες γουστάρουν το φτύσιμο και τους μαλάκες, αρκετά ρεαλιστικό θα έλεγα. Κατά τα άλλα μιλάμε για 4 πολύ ισχυρές γυναίκες στα 33+ τους που ζούνε και γκομενίζουνε στο Manhattan οπότε σίγουρα δεν μιλάει για οποιοδήποτε γυναίκα, αλλά για συγκεκριμένo "είδος".

Κατά τα άλλα άμα έχεις κρίση κρίνεις ποια στοιχεία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και που μπαίνει η υπερβολή.

Έχει πλάκα πάντως!

Originally posted by Chaoscrow View Post
                Σκόρπια έχω δει και γω και είναι από τα χειρότερα πράγματα που έχω δει από σειρές... Οι απόψεις διίστανται!

Ξεκίνησα The Pacific. Είμαι στο 4ο από 10 και είναι πολύ ποιοτική. Άξιος διάδοχος του Band of Brothers.
                Είναι καλύτερο απο το Band of Brothers!

Comment

• Παλια εβλεπα στον Alpha τα μεσανυχτα Sex and The City , νταξει για εκεινη την ωρα που δεν ειχα τιποτα αλλο να κανω και το εβλεπα για να με παρει ο υπνος καλη φαση ηταν αλλα μεχρι εκει. Δειτε και το L World αν θελετε λεσβιακες καταστασεις .

Παει και το Breaking Bad , οντως εξελισετε αργα αλλα η ηθοποιια των κεντρικων ηθοποιων τα σπαει απλα , απο τις καλυτερες που εχω δει σε σειρα. Αναμενω την Season 5 τωρα...

Εχει κανεις να μου προτεινει καποια καλη sci-fi σειρα ; Εχω ακουσει για Doctor Who και BattleStar Galactica , εσεις τι λετε ;

Comment

• Έχω φτάσει μέχρι τα μισά της τέταρτης σαιζόν του The wire και συνεχίζω. Μερικά στοιχεία πρώτα, ενημερωτικά.

Μετά την ολοκλήρωσή της η σειρά ξεκίνησε να διδάσκεται στο Harvard σαν υπόδειγμα/παράδειγμα διεφθαρμένης διοίκησης σε πολιτικό, αστυνομικό και (γιατί όχι?) κοινωνικό επίπεδο. Ξεκινώντας από τα σκληρά γκέτο και τις συμμορίες, περνώντας από ένα διαλυμένο αστυνομικό σώμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια, περνώντας παράλληλα από το δικαστικό σώμα, φτάνοντας σε επίπεδο δημαρχιακής διοίκησης (για τις εξουσίες του δημάρχου θυμίζω πως είναι πολύ μεγαλύτερες στο φεντεραλιστικό κράτος των ΗΠΑ παρά στα συγκεντρωτικά ευρωπαϊκά) και πιο μετά γερουσίας και περνώντας παράλληλα από λαθρεμπόριο, συνδικάτα, εκπαίδευση κλπ δίνεται μια πλήρης εικόνα.

Επίσης, παρά την καθολική αποδοχή της από ηθοποιούς, κοινό, κριτικούς και ανθρώπους της βιομηχανίας η σειρά δεν έχει κερδίσει ούτε ένα βραβείο. Λόγος είναι η αιχμηρότητα και απαισιοδοξία της, το ότι δεν υπάρχει κάθαρση παρά μόνο σε ελάχιστα σημεία. Και ως γνωστόν οι Αμερικλάνοι θέλουν αισιοδοξία, να νικά ο καλός και να ζούνε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Τέλος στο σενάριο συμμετέχει ο George Pelecanos. Είναι ένας ελληνοαμερικάνος συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας και στις ΗΠΑ θεωρείται κορυφαίος. Δεν έχω διαβάσει βιβλία του για να ξέρω.

Τώρα, στην ουσία. Η σειρά είναι άξια της φήμης της. ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ερμηνείες και casting και κυρίως ΚΟΡΥΦΑΙΑ γραφή σε διαλόγους και υπόβαθρο. Πραγματικά, κάθε σαιζόν σωντανεύει μια ολόκληρη πόλη με όλη την ποικιλία, τους χαρακτήρες και τις αντιφάσεις της. Ειδικά η αργκό του δρόμου έχει μεταφερθεί σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, ενώ η μελέτη των πολλών ανθρώπινων τύπων είναι πολύ βαθιά και γίνεται πάντα σε συνάφεια με το γενικότερο πλαίσιο κάθε σαιζόν. Το πιο εντυπωσιακό είναι το ότι εκεί που παρακολουθείς ξεπηδούν συνέχεια τρομερά εύστοχες και κριτικές ατάκες γύρω από το ευρύτερο πρόβλημα αλλά κυρίως γύρω από την πολιτική και την κατάσταση στις δυτικές κοινωνίες γενικότερα. Ένα παράδειγμα που αγγίζει μεγάλο μέρος της εκαπιδευτικής πολιτικής στις ΗΠΑ αλλά και γενικά στις αγγλοσαξονικές χώρες - αξιολόγηση σχολείων με βάση τα αποτελέσματα στις γενικές εξετάσεις και ανάλογη κατανομή της χρηματοδότησης, καθώς και η επίδραση στη διδασκαλία και τη μάθηση.

Και αυτό δεν είναι καν το πιο δυνατό σημείο - μιλάμε για τρομερά αιχμηρούς διαλόγους, ακόμα και γενναίους.

Εκεί που η σειρά χάνει, παραδόξως, είναι στην πλοκή. Από τα 13 επεισόδια κάθε περιόδου τα πρώτα 2 - 3 θέτουν το γενικό πλαίσιο, τα υπόλοιπα αναπτύσσουν μια προβληματική και μόνο προς το τέλος η πλοκή συμμαζεύεται προς μια κατάληξη. Πρόκειται για μάλλον παράδοξο πλατειασμό, καθώς ξεχωριστά τα επεισόδια δε γίνονται καθόλου βαρετά αλλά δεν τα βλέπεις να πηγαίνουν "κάπου". Η πλοκή αφορά κυρίως παράλληλες ιστορίες που στο τέλος καταλήγουν σε μία, αλλά ίσως κάπου στο ενδιάμεσο απουσιάζου ισχυρά γεγονότα ώστε να έχεις την αίσθηση της εξέλιξης. Από μια μπατσοσειρά περίμενα περισσότερα, αλλά σε όλα τα άλλα είμαι παραπάνω από ικανοποιημένος.

Σκηνοθετικά επίσης, πέρα από τον ωμό ρεαλισμό της, η σειρά δεν έχει να δείξει κάτι ιδιαίτερο. Κάποιες μικρές λαδιές που εντόπισα είναι πως η δομή της δεύτερης σαιζόν είναι πολύ παρόμοια με αυτή της πρώτης αλλά δεν είδα κάτι παρόμοιο στις επόμενες. Επίσης μου έδωσε την εντύπωση σειράς που ξεκίνησε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και...έμεινε εκεί. Δε χειροτέρεψε σε καμία περίπτωση αλλά και δεν έγινε καλύτερη. Το καστ είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, το καλύτερο που έχω δει ποτέ σε σειρά.

Ουφ. αυτά. Δείτε οπωσδήποτε έστω και μόνο την πρώτη σαιζόν, το The Wire είναι κορυφαίο.
                    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• Βλέπει κανείς Spartacus Venegance;Το 4ο επεισόδιο είναι απίστευτο.Έχει φοβερές σκηνές μάχης και άψογη σκηνοθεσία.Έχω πολύ καιρό να πωρωθώ τόσο με σκηνές μάχης.
                      Carpe diem

Comment

• Originally posted by Altair View Post
                        Βλέπει κανείς Spartacus Venegance;Το 4ο επεισόδιο είναι απίστευτο.Έχει φοβερές σκηνές μάχης και άψογη σκηνοθεσία.Έχω πολύ καιρό να πωρωθώ τόσο με σκηνές μάχης.
                        to vlepo ke ego to 4 episodio itan to kalitero mexri stigmis se afto to season.

Comment

• Ακριβώς.Ακόμα και χωρίς αρένα,είδαμε ξανά εντυπωσιακές χορογραφίες μάχης.
                          Carpe diem

Comment

• Ποιες σειρές ακυρώνονται,ποιες ανανεώνουν κλπ.

Carpe diem

Comment

• Εχω υποψηφια να δω: Dexter, entourage, Boston legal, Community, fringe και δεν ξερω πως να ξεκινησω. Σκεφτομουν Dexter, Entourage και μετα ολα τα αλλα συμφωνα με τα recommendation εδω, εσεις με ποια σειρα θα τα βλεπατε.?? Α θελω και Spartacus αλλα θα πρεπει να περιμενει λιγο αυτο..

Comment

• Community ειναι sitcom, ακομα δεν εχουν βγει πολλες seasons, οποτε αστο για πιο μετα - ανετα θα κανεις catch up μιας και τα επεισοδια ειναι και μικρα σε αντιθεση με τις περισσοτερες αλλες σειρες που ανεφερες.

Απο τα αλλα εχω δει μονο Dexter και Entourage, αλλα και τα 2 ειναι απο τις πολυ καλες σειρες που χω δει.
                                Ειναι και θεμα διαθεσης, ξερεις τι να περιμενεις απο το καθενα πιστευω..
                                Ξεκινα με Dexter θα ελεγα αν εχεις ελευθερο χρονο, ειναι απο τις σειρες που δε μπορουσα να ξεκολλησω με τιποτα και εβλεπα μιση season μεσα σε μια μερα γιατι δε μπορουσα να περιμενω ουτε λεπτο για να δω τι γινεται στην πορεια.

Comment

Working...
                                X