Announcement

Collapse
No announcement yet.

Top 20 Nintendo 64 Games

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• TheCursed
    replied
    Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές τα καινοτόμα στοιχεία του GoldenEye, επειδή όμως βαριέμαι να τα ξαναγράφω με δικά μου λόγια:

The game received overwhelming critical praise. When it was released in 1997, its stealth elements and varied objectives contrasted with the approaches taken by Doom and Quake, and its split-screen deathmatch mode proved popular. These factors contributed to the game's commercial success, selling eight million copies.
    Along with Shiny Entertainment's MDK, GoldenEye is credited with popularizing the video game convention of a zoomable sniper rifle on consoles, enabling players to kill oblivious enemies from vast distances away with a single, precise head shot; context-sensitive enemy hit-locations were also pioneered by the game for console games that followed.
    Πηγή: www.wikipedia.org

Βέβαια κι εδώ δεν τα αναφέρει όλα, ούτε και αναλυτικά και η αλήθεια είναι πως το GoldenEye είχε και πάρα πολλά καλά στοιχεία τα οποία δεν θεμελιώθηκαν στα FPS αργότερα, αλλά παρόλ' αυτά είχαν προκαλέσει αίσθηση και μόνο θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν.

Αλλά, ειλικρινά, με έχει κουράσει αυτή η κουβέντα, είναι νομίζω η τρίτη φορά που συζητάμε αναλυτικά για το συγκεκριμένο παιχνίδι στο Gamer's Odyssey.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by Scatman View Post
    Θα με ενδιέφερε κι εμένα ακούσω, τι θεμελίωσε το Goldeneye στα FPSs που δεν υπήρχε ήδη.
    Προσωπικά δεν θυμάμαι αλλό FPS να σου έδινε αποστολές. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά στο GE δεν έπρεπε απλώς να περάσεις τις πίστες αλλά και να ολοκληρώσεις τα objectives.
    Το GE ποιο πολύ σε action/adventure πρώτου προσώπου έμοιαζε παρά με καθαρόαιμο FPS για τα δεδομένα της εποχής ΙΜΟ.

Πέρα αυτών το GE τα έκανε όλα τέλεια. Είχε κινηματογραφική αίσθηση, φοβερά για την εποχή γραφικά, μερικές εκπληκτικές λεπτομέρειες όπως να χειρίζεσαι δύο διαφορετικά όπλα ταυτόχρονα ή να κρατάς την αναπνοή σου όταν χρησιμοποιούσες sniper.
    Σε αρκετά επίπεδα μπορούσες να παίξεις και με μια ποιο stealth λογική.
    Δεν βρίσκω ψεγάδι ειλικρινά.

Leave a comment:

• Scatman
    replied
    To Goldeneye ήταν παιχνιδάρα για την εποχή του (1997), δε το συζητάμε.
    Προσωπικά είχα παίξει πρώτα το παιχνίδι και μετά είδα την ταινία. Η μεταφορά ήταν ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ. Ακόμη κι από άποψη γραφικών ήταν εξαίσιο. Το προτειμώ απ'το Perfect Dark.

Eκείνη την περίοδο υπήρχαν στην αγορά ιερά τέρατα τύπου : Duke Nukem 3D [1996] , Quake II [1997], Powerslave [1996] , Blood [1997] κ.α που όχι μόνο δεν ήταν απλά δωμάτια με εχθρούς αλλά είχαν κάνει αρκετά βήματα παρα-πέρα : multiway deaths, σετάρισμα bombs, mass destruction κτλ κτλ. Πολλοί απ'τους μηχανισμούς αυτών των παιχνιδιών χρησιμοποιούνται κι απ'το Goldeneye αλλά και σημερινά παιχνίδια.

Η επιτυχία του GE ήταν ότι αξιοποίησε σε μεγάλο βαθμό τις ικανότητες του N64 και παρουσιάσε κάτι πολύ εντυπωσιακό που ακόμη και τα PCs δεν είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν (εκείνη η περίοδος ήταν τραυματική για το PC gaming ούτως ή αλλιώς).Επίσης, έδειξε το δρόμο στα μεταγενέστερα παιχνίδια ~του ίδιου συστήματος~ πως θα έπρεπε να αξιοποιείται ένα δυνατό hardware και γενικά πως θα πρέπει να είναι μί σωστή παραγωγή.

Θα με ενδιέφερε κι εμένα ακούσω, τι θεμελίωσε το Goldeneye στα FPSs που δεν υπήρχε ήδη.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    Egw apo thn allh menw poly ekplhktos gia to pws einai dynaton na arese se kapoion, akoma kai an goustarei trella ta FPS games.
    Γιατί την εποχή που βγήκε τα περισσότερα FPS ήταν απλώς δωμάτια και διάδρομοι γεμάτοι με εχθρούς. (Όχι ότι αυτό είναι κακό).

Συμφωνώ με τον Cursed. Είσαι το μοναδικό άτομο που έχω γνωρίσει στην ζωή μου που να μισεί το Goldeneye.
    Άτομα να σιχαίνονται τον Mario ξέρω, τα Zelda ξέρω, το Goldeneye κανέναν.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Μη ξεχνάτε πάντως πως ένα μεγάλο ποσοστό των standards των FPS θεμελιώθηκαν με το Goldeneye...
    Αυτό εξηγεί γιατί δε μου αρέσουν τα FPS.

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Originally posted by deus_d0pe View Post
    wat?

Μόνο το 1 και 2 αξίζουν, τα άλλα για γεμίζουν τη λίστα μπήκαν.

Pwpw pragmatika, xreiasthke ena Top 20 gia na katalavw posa liga kala paixnidia eixe afth h konsola, an kai egw isws eftiaxna ena Top 5:

1: Zelda
    2: Mario 64
    3: Mario kart 64
    4: Smash Bross
    5: Star Fox 64

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    An thelete peite merika pragmata pou themeliwse to goldeneye gia na ta pathw kai egw.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Μη ξεχνάτε πάντως πως ένα μεγάλο ποσοστό των standards των FPS θεμελιώθηκαν με το Goldeneye...

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Afto sou lew kai egw, oti den katalavainw to giati
    Den kathgorw kanenan, aplws anarwtiemai.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Egw apo thn allh menw poly ekplhktos gia to pws einai dynaton na arese se kapoion, akoma kai an goustarei trella ta FPS games.
    Εντάξει, αλλά το τι γνώμη επικρατεί για το παιχνίδι (απόλυτα θετική) είναι άσχετο με το τι γνώμη πιστεύεις ότι θα έπρεπε να επικρατεί. Εμένα μου κάνει εντύπωση όχι που δεν αρέσει σε άτομα εδώ μέσα, αλλά που όλα τα αρνητικά σχόλια που έχω ακούσει ποτέ για το παιχνίδι είναι από εδώ μέσα.

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Εγώ, προσωπικά, δε βρίσκω λόγω να μην είναι και τα δύο στη λίστα.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Μου κάνει φοβερή εντύπωση γιατί γενικά δεν είναι παιχνίδι για το οποίο ακούς συχνά αρνητικά σχόλια.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Originally posted by straier View Post
    Αν το λες για μένα αυτό, το αν είμαι hater ή όχι δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι το Goldeneye και το Perfect Dark είναι πολύ παρόμοια παιχνίδια και δε θα έπρεπε να υπάρχουν και τα δύο στη λίστα.
    Δεν το λέω για κανέναν συγκεκριμένο, ένα γενικό κλίμα περιγράφω. Μου κάνει φοβερή εντύπωση γιατί γενικά δεν είναι παιχνίδι για το οποίο ακούς συχνά αρνητικά σχόλια.

Κατά τα άλλα, με κάλυψε ο Loggo, συμφωνώ με την λογική του αν κι εγώ θα έβαζα και δυο ή παραπάνω παιχνίδια από το ίδιο franchise σε μια τέτοια λίστα.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Εντάξει αν το πάρεις εντελώς τυπικά έχεις δίκιο, αν και ακόμα κι έτσι δυσκολεύομαι να το καταπιώ.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Όχι straier, δε λέω όχι έχεις κάτι μαζί μου, αυτό έλειπε κάθε φορά που υπάρχει μια διαφωνία να ετίθετο προσωπικό ζήτημα.

Αντίθετα, καταλαβαίνω πλήρως τι εννοείς, όπως κατανοούσα και την ένσταση του Ground και του Scatman για τα τρία fighting στο Saturn, άσχετα αν και στα δυο διαφωνώ. Τυπικά δεν ανήκουν στο ίδιο franchise κι από τη στιγμή που, έτσι κι αλλιώς, βάζω τον εν λόγω περιορισμό ο οποίος και, εκ φύσεως, αποκλείει τίτλους, θα ήταν υπερβολή αν ταυτόχρονα εξαιρούσα και τίτλους που τυπικά δεν ανήκουν στο ίδιο franchise, επειδή απλά μοιράζονται κοινά στη λογική τους.

Η σχέση του Golden Eye με το Perfect Dark δεν διαφέρει ιδιαίτερα από εκείνη που υπάρχει ανάμεσα στο πρώτο με το TimeSplitters, το Radiant Silvergun με το Ikaruga κοκ. Το Majora's με το Ocarina δε μπήκαν μαζί στη λίστα όχι λόγω της ομοιότητας τους, (ή οποία όπως, σωστά, λες είναι μικρότερη από εκείνη που συναντάμε ανάμεσα στα Perfect Dark και Golden Eye) άλλα επειδή αμφότερα ανήκουν στο ίδιο franchise, χωρίς κάποιο από τα δυο να αποτελεί spin off.

Συμφωνώ πάντως ότι, ειδικά, στη περίπτωση του Majora’s Mask μια τέτοια κίνηση, για ευνόητους λόγους, θα είχε λογική. Απλά όλες οι λίστες είχαν βγει με τον περιορισμό του «one game per franchise» εξαιρούμενων των spin offs (περιορισμό τον οποίο και θεωρώ σωστό εφόσον μιλάμε για Top-20), θα ήταν άδικο αν αντιμετώπιζα μια κονσόλα διαφορετικά.

Leave a comment:

Working...
X