Announcement

Collapse
No announcement yet.

Screenshots από games και επιδόσεις

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Evans
    replied
    £300 με έξοδα αποστολής .

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Ωραίο ποστ Evans,ίσως το καλύτερο σε τέτοιο θέμα.Πόσο πήγε;

Leave a comment:

• Roronoa
    replied
    Τουμπανο!

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Λοιπόν, δεν έχω πολλά να πω γιατί δεν πρόλαβα να παίξω ιδιαίτερα μαζί της, αλλά σε γενικές γρμμές θέλω να σχολιάσω 3 θέματα: θόρυβος, επιδόσεις, dynamic super resolution (ή όπως λέγεται).

Θόρυβος: Εδώ τα πράγματα είναι κυριολεκτικά αστεία με την καλή έννοια. Την τέσταρα σε Crysis 3, Watch Dogs, Witcher 2 (ubersampling enabled) και Dark Souls 2 (4k downsampling), όπου η κάρτα βρισκόταν μονίμως σε 70-100% usage (αναφέρομαι προφανώς στα 3 πρώτα με όλες τις ρυθμίσεις στο max) και δεν μπορούσα να ακούσω τον παραμικρό θόρυβο από την κάρτα. Ο επεξεργαστής που και που ανέβαζε στροφές, αλλά that's that. Dead silent gaming experience σε τέτοιες ρυθμίσεις, 60FPS και 1080p. Αυτά είναι .

Επιδόσεις: Εδώ τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα βλέπετε και στα benchmarks, δε χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες. Ήξερα τι έπαιρνα και ήξερα τι να περιμένω. Με ξενέρωσε λίγο ότι τα ultra high shaders και shadows του Crysis 3 σου τρώνε τουλάχιστον 20 frames, αλλά αποφάσισα να ακολουθώ μονίμως τα optmised settings του GeForce experience και να μη σκάω με τις λεπτομέρειες του τι μπορεί να χάνω. Εξάλλου κάποια παιχνίδια είναι επίτηδες φτιαγμένα να τρέχουν σε συστήματα που κοστίζουν πολλά χιλιάρικα και προφανώς δε με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Πιστεύω σε 1080p χτυπάς ένα ταβάνι και με την 970 (ειδικά αν την κάνω OC κάποια στιγμή) αυτό το ταβάνι θα παραμείνει το ίδιο για τα επόμενα 3 με 4 χρόνια. Το ζήτημα είναι και τι παιχνίδια παίζει ο καθένας και οι δικές μου προτιμήσεις μάλλον υπερκαλύπτονται.

DSR: Πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό έχει νόημα σε μία 42άρα 1080p PLASMA TV που βρίσκεται 1.8 μέτρα μακριά μου (η μέγιστη προτεινόμενη απόσταση). Σε Crysis 3 και Watch Dogs, 4k downsampling ισοδυναμεί με 50-60% μείωση στην απόδοση, ενώ σε Dark Souls 2 και Batman AC, ισοδυναμεί σε 60 frames ακατέβατα, με 50-60% usage (και αθόρυβη εμπειρία ).

Μία μέρα πρέπει να κάτσω στο σκοτάδι, να κάνω λίγο gaming και να προσπαθήσω να παρατηρήσω τις λεπτομέρειες, μπας και διακρίνω κάποια διαφορά. Ξαναλέω, στην απόσταση από την οποία παίζω ίσως να μην έχει κανένα νόημα και ίσως πρέπει να προσπαθήσω να το τεστάρω στο monitor, αν και είναι λίγο δώρον άδωρον, μιας και δεν παίζω εκεί. Το ότι μπορώ να υποστηρίξω τέτοιο downsampling βέβαια είναι ευχάριστο γεγονός, όσα περισσότερα features, τόσο το καλύτερο.

Trivia 1: Υπάρχει ένα ενσωματωμένο λαμπάκι, το οποίο μπορείς να προγραμματίζεις το πώς θα λάμπει. Εγώ έβαλα ένα απλό breathing pattern, ανεξάρτητο από οτιδήποτε συμβαίνει στην κάρτα, αλλά μπορείς να το ορίσεις βάσει της θερμοκρασίας, του usage, του fan speed κτλ.

Trivia 2: crpl, όντως παρατήρησα εντονότατο input lag με v-sync στα 60 frames, οπότε έκανα lock στα 59 μέσω RTSS και η διαφορά ήταν εμφανής. Θα παίζω στα 59 λοιπόν .

All and all, η κάρτα είναι φοβερή και δε μετανιώνω καθόλου την αγορά. Το σύστημα έφτασε επιτέλους στην κατάσταση που τόσα χρόνια το ήθελα και οι όποιες αλλαγές υπάρξουν από εδώ και πέρα θα είναι περισσότερο για τη ματαιοδοξία της υπόθεσης, παρά για τη λειτουργικότητα του όλου συστήματος.

Παραθέτω τα final specs, just for the sake of it .

Intel i5-2500k @4.81GHz
    Asrock Z77 Extreme 3
    Corsair XMS3 8GB RAM
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Samsung 840 EVO 250GB (OS + games)
    Western Digital Green 1TB (Data)
    Western Digital Blue 500GB (Games)
    775W Thermaltake TPX-775M ToughPower XT
    Antec Kuhler H2O 620
    Corsair Carbide Air 540

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Tο Shadow of Mordor που προκαλεσε σάλο με τις τρελές απαιτήσεις σε vram (6gb vram για ultra textures σε 1080p, ενώ ουσιαστικά δεν έχουνε διαφορα απο τα high). Tελικά εχει πολύ καλο optimization.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Παίζω στην πλάσμα, οπότε στα 60Hz, για αυτό και τα συναντάω αυτά (φαντάζομαι). Σε αυτή την περίπτωση τι να κάνω;

Με force frame lock από RTSS και v sync εντός παιχνιδιού νομίζω λύνεται το πρόβλημα, γιατί το είχα δοκιμάσει κι όντως έπιασε.

Leave a comment:

• Cpl_Shephard
    replied
    κρατα το ON απο το παιχνιδι, αλλα ταυτοχρονα κανε force στο .exe του παιχνιδιου το triple buffering με το D3D overrider, σε 120hz οθονη σαν την δικη σου το vsync δεν προσφερει και τοσα πολλα, ειδικα αν μπορεις να εχεις το framerate κολλημενο στα 125fps

Οταν παιζω κανα κονσολοπαιχνιδο στην τηλεοραση τοτε βαζω vsync απο το game + triple buffering απο τον overrider και 58fps cap απο το RTSS, ΜΗΝ βαλεις triple buffering απο το nvidia control panel, αφορα μονο τα παιχνιδια που τρεχουν σε openGL

Ο λογος για τον οποιο βαζω το framerate 2fps κατω απο το refresh rate ειναι αυτος -> http://www.overclock.net/t/1246149/b...ync-no-tearing

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Modular είναι κι όντως είναι κρυμμένο από την πίσω πλευρά του κουτιού (μαζί με το DVD drive κι όλα τα καλώδια).

Παιδιά, μία ερώτηση σχετική με v-sync:

Έβαλα Watch Dogs και παρατήρησα ότι σε ορισμένα σημεία είχα απότομα frame drops από 60 στα 30. Απενεργοποιώντας το v-sync, είχα 60+ στα ίδια σημεία, αλλά πολύ tearing γενικότερα. Αποφασίζω λοιπόν να απενεργοποιήσω in-game v-sync Και να ενεργοποιήσω global v-sync μέσω NVIDIA control panel. Κάνοντας το αυτό, τα frame rate drops εξαφανίστηκαν κι έχω μία τέλεια εμπειρία.

Τι έχετε να προτείνετε για το v-sync; Να κρατήσω το global, ή να το ενεργοποιώ από το control panel σε όσα παιχνίδια συγκεκριμένα έχουν πρόβλημα;

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Όντως, απ' ότι φαίνεται έχει διαχωριστικό.
    Λυπάσαι να το κλείσεις αυτό το κουτί

Leave a comment:

• sub_zero
    replied
    Καλά δεν βλέπεις ότι δεν έχει καν τροφοδοτικό;:troll:

Εγώ πάντως όντως είχα φάει σκάλωμα την πρώτη φορά που το είδα

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Τρομερή τακτοποίηση, έχεις modular τροφοδοτικό;

Leave a comment:

• Evans
    replied

Τσιμουδιά η κάρτα, τίποτα δεν ακούγεται.

(Το Witcher τρέχει με τα πάντα ultra + uber sampling με μέσο όρο θα έλεγα 45 frames, 100% usage)

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    The Vanishing of Ethan Carter

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Originally posted by Roronoa
    Αμα το 500αρι τροφοδοτικο ειναι καλο παιρνει 270χ. 180 watt θελει αλλα χωρις OC κτλ. Αλλα πρεπει να ειναι καλο και να δινει καλα αμπερ. Με λιγο ψαξιμο ειδα πως προτινεται 500αρι με 30Α και πανω στο 12v rail (και θελει και 2 καλωδια τροφοδοσιας για την καρτα, λογικα θα εχει αφου ειναι 500αρι).

Η 750ti παιζει ανετα σε 400αρι. Αρκει τα αμπερ να ειναι καλα. Συνηθως γραφουν ξερω γω 600watt γιατι μπορει ο αλλος να παρει το psu της πλακας με τα 20€ με την καμια δεν αποδιδει τοσα και να εχει προβλημα.

Π.χ

12V στα 22Α ακα 266watt οταν το δικο μου το 430watt (corsair) δινει 32Α δηλαδη 384watt.

Για τα σκουπιδια, ουτε 500watt νομιζω δεν βγαζει.

We’re sorry, but this page does not existing. Please visit our home page for more information.

Αλλα ενταξει 290 δεν βαζεις σε 450αρι, δεν παιζει να το αντεξει ασχετα αμα δεν θα καιει το ιδιο ρευμα γιατι θα δινει λιγοτερα απο 450 εκει που πρεπει. Και δνε θες να το εχεις στα ορια
    Ωραίος ο παίχτης, πολύ καλή ανάλυση

Altair

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    ^ lol

Leave a comment:

Working...
X