Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mass Effect 2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Tp

spoilers επίσης .

Έχει λίγες μέρες που το τερμάτισα, αλλά λόγω κάποιων λάθος επιλογών είπα να ξαναβάλω την suicide mission. Αρχικά να πω ότι ο dj είναι n00b. Μου αρέσει που με διαβεβαίωνε ότι το crew πεθαίνει ό,τι και να γίνει. Ευτυχώς που μου έκοψε να φορτώσω ένα save πριν κάνω τις αποστολές που ανέφερα παραπάνω και να μπω αμέσως στο omega 4 relay. Αποτέλεσμα φυσικά να σώσω όλο το πλήρωμά μου και να είμαι uber cool. Πέραν της n00b-οσύνης του Dj, βρε Titus, από το να μιλάς με γρίφους πες ένα ξεκάθαρο "Έμπα μέσα στο relay αγόρι μου χωρίς να κάνεις αποστολές" . Τέλος πάντων, δε με χάλασε το δεύτερο playthtrough της suicide mission, κατάλαβα πολύ καλύτερα πώς δουλεύει το πράγμα και τι επιλογές και κινήσεις πρέπει να κάνεις ώστε να τη βγάλεις καθαρή.

Ξεκινάω από το τέλος: η suicide mission ήταν ΓΑΜΑΤΗ. Καιρό είχα να πωρωθώ τόσο πολύ με ένα set piece οποιουδήποτε παιχνιδιού. Η όλη δομή της και η λογική που ακολουθούσε, σχετικά με τις επιλογές που έκανες σε όλο το παιχνίδι, είναι εξαιρετική και πραγματικά αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν πχ πήγαινες με το που ξεκινάει το παιχνίδι, με λιγότερο party members, τι έκβαση θα είχε με λιγότερα ολοκληρωμένα loyalties, χωρίς αναβαθμίσεις στο σκάφος κτλ. Προφανώς και θα πέθαινε το μισό party, το τι αντίκτυπο θα είχαν όμως όλα αυτά στο ME3 μόνο η Bioware το ξέρει. Φοβερό set piece, τι να πω...

Το game ήταν αρτιότατο και απολαυστικό, αναρωτιέμαι για μία ακόμα φορά πώς ξενέρωσα. Το μόνο στοιχείο που δε μου άρεσε είναι - και πάλι - η εξερεύνηση των πλανητών, τόσο για missions, όσο και για πόρους. Στο 3 ελπίζω να το βγάλουν τελείως αυτό το σύστημα και να σκεφτούν κάτι άλλο. Στην τελική ας φτιάξουν ένα ισορροπημένο currency σύστημα και ας αγοράζουμε τις αναβαθμίσεις και τα όπλα, δε χάλασε και ο κόσμος. Από το ό,τι να 'ναι σύστημα του 1 και από το άλογο σύστημα του 2 καλύτερα να πάμε σε κάτι παρωχυμένο, αλλά λειτουργικό.

Διάφορες επιλογές σε όλο το παιχνίδι φαίνεται ότι θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο πώς θα εξελιχτεί το σενάριο του 3. Θα τολμούσα να φανταστώ μάλιστα να υπάρχει τελείως διαφορετική εξέλιξη της ιστορίας με βάση αυτές τις επιλογές. Αποκορύφωμα όλων αυτών φυσικά το αν θα καταστρέψεις την Collector's Base στο τέλος ή όχι. Ελπίζω και η ίδια η Bioware να θέλει να περιπλέξει τα πράγματα και να δημιουργήσει ένα περίπλοκο δέντρο με πιθανά σενάριο, βασισμένα στις αποφάσεις που πήρες. Πχ, έστω ότι αφήνεις ανέπαφη τη βάση των Collectors, αλλά εναντιώνεσαι στον Illusive Man. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα. Μπορείς φυσικά να την αφήσεις και να πας με το μέρος του, ή να την καταστρέψεις και να είσαι μία και καλή εχθρός του. Θα δείξει. Πάντως ανυπομονώ να δω τη συνέχεια και σίγουρα πριν την κυκλοφορία του θα πέσει replay του 2 (μακάρι και του 1, ανάλογα με την όρεξη) με renegade προσανατολισμό.

Αυτά σε γενικές γραμμές, ΑΑΑ τίτλος. Μπράβο στην Bioware, το σχετικά μέτριο ΜΕ το μετέτρεψε σε έναν αρτιότατο και πλήρη τίτλο.

Comment

• Ε αμην ρε νουμπα ήρθες στα λόγια μας επιτέλους! Οταν σου έλεγα να παίξεις ME και να παρατήσεις την πατάτα το FF με έγραφες ....... βασικά οχι ακυρο στον Noobo το έλεγα αυτο αλλά δεν πειράζει. Βγες και παραδέξου το λάθος σου τώρα και πες FF sucks ME2 rules! βεβαια δεν ειναι αμεσα συγκρίσιμα τα games αλλα δεν γμτε ετσι για να γουσταρουμε.
      Σχετικά με την τελευταία αποστολή είμαι περίεργος να μάθω πως σκατά τα καταφέρατε και χάσατε crew members. Και εγώ είχα αγχωθεί μπας και μου ψοφήσει κανείς αλλά οι επίλογες ήταν ξεκάθαρες. Garrus squad leader, Legion στον αγωγό καθώς ηταν τρελος χακερας mordin για να επιστρέψει το πλήρωμα στο Normandy και Samara (αχ καλή μου) για το biotic field! Aπλα λιτά και απεριττα. Επίσης υπήρχε ολόκληρο achievement που σου ελεγε οτι μπορεί να επιζήσει ολο το crew στην τελευταία αποστολή δεν το πηρατε χαμπαρι?

No One Left Behind 75G
      Keep your team alive through the suicide mission! (Hellooo!!)

Θα έκραζα και αλλο αλλα πάω για καφε! Ουστ και καλο σαββατοκυριακο.
      I attack sharks
      when i smell them bleed
      I dont go swimming
      water just wants to be around me.

Comment

• Σχετικά με την τελευταία αποστολή είμαι περίεργος να μάθω πως σκατά τα καταφέρατε και χάσατε crew members. Και εγώ είχα αγχωθεί μπας και μου ψοφήσει κανείς αλλά οι επίλογες ήταν ξεκάθαρες. Garrus squad leader, Legion στον αγωγό καθώς ηταν τρελος χακερας mordin για να επιστρέψει το πλήρωμα στο Normandy και Samara (αχ καλή μου) για το biotic field! Aπλα λιτά και απεριττα. Επίσης υπήρχε ολόκληρο achievement που σου ελεγε οτι μπορεί να επιζήσει ολο το crew στην τελευταία αποστολή δεν το πηρατε χαμπαρι?
        Πρώτον, Λούκο, έπαιζα την PC έκδοση και τα achievements είναι ολίγον τι δυσδιάκριτα. Δεύτερον, το συγκεκριμένο achievement δεν ήξερα αν αναφέρεται μόνο στα μέλη της ομάδας ή και στο crew. Τρίτον, θεώρησα απαραίτητο leader για την ομάδα που θα συνοδεύσει το crew στη Normandy τον Grunt και όχι τον Mordin. Δεν υπάρχει και κάποια λογική για να είναι ο Mordin αλλά δε βαριέσαι . Τέταρτον, αναφερόμουν στο ότι αν κάνεις την οποιαδήποτε αποστολή πριν πας στο Omega 4 Relay σου ψοφάει το crew, εκτός της γιατρού. Πέμπτον, όχι δε μετανιώνω που έπαιξα πρώτα το FF XIII .

Comment

• Πέμπτον, όχι δε μετανιώνω που έπαιξα πρώτα το FF XIII
          Pilgrim Ken ψέματα λέει
          «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

• SPOILER TIME

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ είναι ο λόγος του Shepard στο πλήρωμά του ακριβώς πριν την τελική μάχη του παιχνιδιού, όταν μένουν πίσω να σε καλύψουν. Εκεί κόντεψα να χάσω το κεφάλι μου από την τρέλα, ψιθύριζα μέσα από τα δόντια μου "πάμε ρε π@#$^# να τους γ@##$%^". Η κλιμάκωση και η ροή επίσης είναι εξαιρετική από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Υπάρχουν δύο μη κανονικά φινάλε που ο Shepard πεθαίνει. Το πρώτο είναι αν πας στο Omega Relay χωρίς να έχεις κάνει καμία loyalty mission, όπου ο Shepard στο τέλος πηδάει στο Normandy, τον πιάνει ο Joker αλλά δεν κρατιέται και πριν πέσει λέει "Joker...go...". Tα σχετικά βίντεο είναι εδώ, και με την Collector Base και τη συζήτηση - έκπληξη με τον Illusive Man.

Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.

http://www.youtube.com/watch?v=GMC200aJ-do (τα σχόλια εδώ είναι ΘΕΪΚΑ!)

Το δεύτερο είναι αν επιλέξεις τη Morinth αντί για τη Samara. Μετά το τελικό βίντεο, ο παίχτης έχει την επιλογή να κοιμηθεί μαζί της, αφού η Morinth του λέει πως φαίνεται να έχει αρκετά δυνατό χαρακτήρα ώστε να αντέξει ακόμα και μια Ardat Yakshi - whatever. Αυτό δυστυχώς δεν ισχύει, ο Shepard πεθαίνει στα χέρια της Φαρμακομούνας και βλέπεις μια reload screen.

Το ποιός ζει και ποιός πεθαίνει στη suicide mission εξαρτάται από τις επιλογές για party leaders και από τη loyalty του κάθε μέλους, καθώς και από τα upgrades του Normandy. Υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί και πιθανά αποτελέσματα χωρίς απαραίτητα να έχουν όλοι maximum loyalty, πολλά εξαιρετικά και αναλυτικά threads και sites (Mass Effect wiki) πχ., και για μια περίληψη μπορείτε να δείτε αυτό.

Here is a breakdown on how to save everyone through the ending of Mass Effect 2 and get the No One Left Behind achievement or trophy. Apart from the u

Έβανς, σου είπα σε κάποια φάση να μπεις κατευθείαν στο relay αλλά μάλλον δε με άκουσες. Το θέμα είναι πως η μόνη απόφαση που σου είχε μείνει ήταν η απόλυτα canonical του να περιμένεις = χάνεις το πλήρωμα ή να πας κατευθείαν = το σώζεις. Το ωραίο με αυτό το παιχνίδι είναι πως οι επιλογές του έχουν αποτελέσματα χωρίς χρησιμοθηρία στο gameplay, όπως διαφορετικά skills, equipment κλπ, οπότε δεν υπάρχει λογική συμφέρει-δε συμφέρει. Νομίζω πως σε κάποιο playthrough το έχασα το πλήρωμά μου, και δεν μετάνιωσα για το αποτέλεσμα επειδή ήταν συνειδητό ρίσκο που πήρα, το παιχνίδι δε με "ξεγέλασε". Το να σου πω "πήγαινε" ή "μην πας" σου στερεί αυτή τη χαρά.

Και, σαν κλείσιμο, το κλασσικό βίντεο
            Mass Effect 2: Commander Shepard Is Still A Jerk

Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.
            Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• Σε πείραζα νωρίτερα ρε, καλά έκανες και δε με κατεύθυνες ;) . Είχα υποψιαστεί ότι αν κάνω το οτιδήποτε θα υπάρξει κάποιο αρνητικό αντίκτυπο στο πλήρωμά μου, για αυτό και κράτησα το save. Το σημαντικότερο του τίτλου είναι αυτό ακριβώς που λες, ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές εκβάσεις, βασισμένες πάντα στις επιλογές σου, οι οποίες δεν επηρεάζονται και δεν επηρεάζουν το gameplay. Πριν από κανά μήνα είχα πει το τελείως άκυρο, ότι δηλαδή κάνεις τα loyalties μόνο και μόνο για να έχεις κάποια καλύτερα skills και να δεις λίγο παραπάνω υπόβαθρο των χαρακτήρων. Οι απόψεις του ανίδεου δηλαδή. Λόγω του overdose θα αποφύγω να κάνω άμεσο playthrough, έχω ήδη υποσχεθεί όμως στον εαυτό μου ένα ολοκληρωμένο πέρασμα και από τα δύο μέρη - το οποίο θα συνοδευτεί και από διάβασμα των codex - της σειράς πριν την κυκλοφορία του 3.

Να πω εδώ ότι το τερμάτισα με τα πάντα 100% και 27 level στις 37-38 ώρες. Ίσως να μου λείπουν μερικές αναβαθμίσεις βέβαια, οπότε βάλτε 1 ακόμα ώρα σε scanning.

Titus ευχαριστώ για τα links, θα τα κοιτάξω άμεσα.

Comment

• Τελείωσα το mass effect 2 εδώ και κανά μήνα, ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ περισσότερο από το 1,καλύτερη δράση , διάλογοι , quest kλπ.

Επίσης το game μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει σαν ρόλο την μήυση του παίχτη στο universe του mass effect περισσότερο από κάτι άλλο.

Στα αρνητικά του game για μένα
                -Λίγα περισσότερα powers δε θα βλάπταν
                -Αντί για το ανούσιο minefest λίγη παράπανω εξερεύνηση δε θα έβλαπτε(δε λέω βέβαια να γυρίσουν στο στυλ του mako) και μεγαλύτερες πόλεις.
                -DlC Ποιότητας lair of the shadow broker plz(εντάξει πολλά ζητάω)

Comment

• Electronic Arts has confirmed that Mass Effect 2 for PlayStation 3 will ship in the United States on Jan. 18. 2011 and Jan. 21 in Europe.

Given that the first Mass Effect title will remain a Xbox 360 exclusive, EA and BioWare will include an interactive comic with the PS3 copies to help bridge the storylines. The choices made in the comic will carry over into your Mass Effect 2 playthrough.

Mass Effect 2 for PS3 also includes the previously released downloadable content Lair of the Shadow Broker, Project Overlord, Kasumi: Stolen Memory and the Blood Dragon Armor on the Blu-ray disc. The Zaeed and Firewalker content is also accessible through the Cerberus Network.

ωραια και εψαχνα λογο για 3o replay

Comment

• Καμιά GOTY θα βγει στο Χ360;
                    Πάρτε κι ένα νέο για ΜΕ3 που διάβασα στο authority.
                    Carpe diem

Comment

• Πολύ καλή φάση η συγκεκριμένη κυκλοφορία,θα είναι λουκούμι για εμένα που αμέλησα να το παίξω στο 360.

Πέρα από τα dlcs πολύ θετικό το ότι προσέθεσαν το interactive comic,το mass 1 είναι σχεδόν unplayable μετά την κυκλοφορία του 2.

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
                      In Matsuno we trust.

Comment

• Αν αφαιρέσεις τα φρικιαστικά μέρη με το Mako, μια χαρά playable είναι. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στο πρώτο Mass Effect ήταν η ύπαρξη τελικού κακού. Ο Saren ηλέκτριζε την ατμόσφαιρα όσο καμία σκηνή στο Mass Effect 2. H δε εμφάνιση του Sovereign στο τέλος την απογείωσε. Κάτι που το 2o επέλεξε να μην έχει, οι Collectors δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να σταθούν στο ύψος ενός τελικού κακού κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το άνοιγμα του σεναρίου μέσα από τα καταπληκτικά quests των συντρόφων σου.... Κι αυτή ήταν πολύ καλή κίνηση τελικά αφού ναι μεν δεν υπάρχει ισχυρό "focus", αρχίζεις όμως να ανακαλύπτεις καλύτερα κάθε φυλή και τη θέση τους μέσα στο γαλαξία. Τι να λέμε, είναι έπος ο τρόπος που επιλέγει το παιχνίδια να ξεκλειδώσει την κουλτούρα του. Το άπλωμα αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε και περισσότερες περιοχές κάτι που έλειπε απ'το πρώτο. Το πόσο εξελίχθηκε σε αυτό το τομέα το 2 το καταλαβαίνεις μόλις πατήσεις πόδι στον Omega. Για μένα το Mass Effect 2 είναι η καλύτερη sci-fi αναπαράσταση που έχει υπάρξει σε παιχνίδι, είναι τόσο καλή. Το τρίτο λένε τώρα θα έχουν εισβάλει οι Reapers στη Γη και θα πρέπει να τη σώσεις ή κάτι τέτοιο.... Αυτό που περιμένω να δω πλέον είναι ο συνδυασμός αυτών των δύο λογικών στο τρία. Στην αρχή να είναι απλωμένο, μαζεύοντας τις συμμαχίες σου ανάλογα με τις αποφάσεις στα προηγούμενα δύο και το δεύτερο μισό του παιχνιδιού να αρχίζει πλέον να εστιάζει στη τελική μάχη. Ελπίζω να μην υπάρξει πολύ δράμα και να κρατηθεί αποστασιοποιημένα από τον παίχτη όπως τα άλλα δύο. Δεν θέλουμε κλάματα, θέλουμε έπος, αίμα και σπέρμα.
                        sigpic

Comment

• οσο τιτανοτεραστιο και αν θεωρω και εγω το ενα απο αποψη σεναριου ατμοσφαιρας αισθητικης κτλπ...δηστυχως πιστευω και εγω οτι δεν ειναι playable πλεον...

Αν αφαιρέσεις τα φρικιαστικά μέρη με το Mako,
                          δεν μπορεις να τα αφαιρεσεις δηστυχως πανε πακετο με το παιχνιδι
                          για να μην πιασω τα loadings που πινεις καφε στα ασανσερ

το μακο δεν ειναι απλα φρικιαστικο....δινει νεα διασταση στη λεξη απογνωση
                          αναρωτιεσαι καθε 0,54 δευτερολεπτα γιατι ερχεται κολωτουμπα

ξερετε ποσες φορες εχω σκεφτει replay του 1 και μολις σκεφτομαι το mako με πιανει μια ζαλαδα ενας ιλλιγος κτλπ? απειρες

Comment

• Αυτά είναι. Σε ένα χρόνο θα έχουμε παίξει και τερματίσει Mass Effect 3. Το hype αρχίζει να μαζεύεται.

Vaynard πάντως replay ενός παιχνιδιού δε συνεπάγεται απαραίτητα και 100% completion του. Μπορείς άνετα να το ξαναπαίξεις για το σενάριο και για κάποιες βασικές side quests, χωρίς να ασχοληθείς τραγικά πολύ με τα mako sessions. Εγώ το 1 δεν μπορώ να το ξαναπαίξω λόγω μηχανισμών, πολύ αργό και βαρετό πλέον για τα γούστα μου, άσε που νομίζω ότι εν τέλει δεν αξίζει να αφιερώσω τόσες ώρες απλώς και μόνο για να έχω μία πληρέστερη εικόνα κάποιων γεγονότων που αρχές 2012 (όταν τελειώσει η τριλογία) δε θα με ενδιαφέρουν πλέον. Παιχνίδια είναι, που να μελετούσαμε και την ιστορία της χώρας μας δηλαδή .

Ελπίζω αυτό το κομικ να γίνει διαθέσιμο και για pc κάπως, αλλιώς πριν βγει το 3 θα το κοιτάξω μία φορά, θα ρίξω ένα replay το 2 και ντου στο 3.

Comment

• Vaynard πάντως replay ενός παιχνιδιού δε συνεπάγεται απαραίτητα και 100% completion του.
                              και παλι καποια sidequests χρειαζονται οποτε πρεπει να μπεις στο μακο,το στορυ του ενα ετσι και αλλιως το εχω εντονα στη μημη μου οποτε το να το παιξω απλα για το στορυ δεν μου λεει κατι, απο την αλλη ενα κινητρο για μενα θα ητανε να επερνα καποιες διαφορετικες κλασεις μιας και το gameplay παιζεται πιστευω ακομα και σημερα μια χαρα, απο την αλλη ναι οκ δεν ειπα πουθενα οτι ενα replay ενος παιχνιδιου συνεπαγεται και 100% completion

Comment

• Mass Effect 2 PS3 using Mass Effect 3 engine

Producer Jesse Houston reveals the forthcoming port has gone gold, will use visually superior technology than its predecessors.

Comment

Working...
                                X