Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mass Effect 2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Μόλις τελείωσα το Lair of the Shadow Broker και το Arrival.

Γενικές εντυπώσεις και για τα δύο μαζί. Γραμμικότατα fillers κόντρα στο πνεύμα του κανονικού παιχνιδιού σε πάρα πολλά σημεία, αλλά με ενδιαφέρουσες σεναριακές ιδέες. Απογοητεύτηκα πολύ από την έλλειψη επιλογών και paragon / renegade actions, ακόμα και σε σημεία που φώναζαν από μακριά πως κάτι (θα'πρεπε να) γίνεται. Το άκρον άωτον ήταν στο Arrival, όπου ο Shepard έχει επιλογή να ειδοποιήσει μια αποικία ή να μιλήσει με το Joker αλλά η κατάληξη είναι...ακριβώς η ίδια. Και τα δύο DLC είχαν την ίδια δομή, με μια ανατροπή στη μέση τους.

Για το καθένα ξεχωριστά. Το Lair of the Shadow Broker σώζεται από τις δύο boss fights του,που είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, και κυρίως το φινάλε του, τις πληροφορίες που έβρισκε ο παίκτης για ένα σωρό κόσμο (από το ότι η Miranda δε μπορεί να κάνει παιδί μέχρι τον online gaming account του Legion, πολύ πλάκα) και το ότι είχε λίγα πράγματα να κάνεις και μετά τον τερματισμό του. Η φάση με την καταδίωξη είχε επίσης πλάκα, θυμίζοντας 5ο στοιχείο ή Crazy Taxi στο διάστημα. Αυτό που με παραξένεψε ήταν ο πιο χύμα Shepard, που πετάει σαρκαστικές ατάκες, κάνει πλάκα και είναι πιο badass απ'όσο τον ξέραμε αλλά με ένα περίεργο τρόπο, σα να παίζει σε αμερικάνικη b-movie. Και εδώ απουσίαζαν οι επιλογές, με το σενάριο να είναι γραμμικότατο, αλλά σώζεται από τα παραπάνω. Τα ψιλοαξίζει τα λεφτά του.

Το Arrival ήταν φόλα. Βάζει το Shepard σε μια πολύ στριμόκωλη κατάσταση και τον αναγκάζει να κάνει ένα πράγμα μόνο μέχρι το τέλος, χωρίς καμία εναλλακτική. Λείπουν πολλά πράγματα που χαρακτηρίζουν τα Mass Effect και το τέλος είναι πολύ συζητήσιμο. Μάλλον γράφτηκε στο πόδι για να συνδέσει το 2 με το 3, αλλά αποτυγχάνει.
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• Μου πηρε 2 χρονια με μεγαλα κενα διαστηματα αλλα επιτελους τα τελειωσα και τα 2. Αναμικτα συναισθηματα για το 2ο μερος. Η αληθεια ειναι οτι λογω των μεγαλων κενων εχασα αρκετα απο την ιστορια. Επισης δεν με ενδιεφερε ιδιαιτερα να δω το καθετι που υπηρχε στο παιχνιδι. Το πρωτο θα που θα πω ειναι οτι μου φανηκε πολυ πιο playable σε σχεση με το 1. Κατα τα αλλα νομιζω οτι η ιστορια του 1 ηταν σαφως πιο ενδιαφερουσα. Το μοτιβο στο οποιο κινειται το 2 με κουρασε καπως. Δεν λεω, ειχε και τις καλες στιγμες του αλλα θα προτιμουσα να εβλεπα αναπτυξη της βασικης ιστοριας παρα αποστολες βασισμενες στους χαρακτηρες.
      Η τελευταια αποστολη ηταν πολυ καλη αλλα ετσι και αλλιως εχοντας δει το επικο τελος του πρωτου δεν ξερω αν ηταν καλυτερο γιατι περα απο την αισθηση που σου εδινε η λειτουργεια της ομαδας, νομιζω οτι ελειπε μια δυνατη μαχη. Παντως καταφερα να μου ψοφησουν σχεδον ολοι οποτε μαλλον θα ξαναπαιξω το τελευταιο κομματι για να τους εχω στο 3. Για tali και jack που δεν τις ειχα Loyal και σκοτωθηκαν σε ακυρη φαση μαλλον δεν μπορω να κανω τιποτα.
      Εχω αρχισει παντως να ψηνομαι για 2ο playthrough αλλα λογω και ελλειψης χρονου σκεφτομαι μηπως θα ηταν καλυτερα απλα να εβλεπα και κανενα αλλο παιχνιδι (ή να ξεκινουσα αμεσα και το 3)

Comment

• Εδώ και 10 μέρες απολαμβάνω τον τίτλο. Δυστυχώς 360 και PC που να τρέχει games δεν έχω οπότε το 1 δεν το έχω παίξει και έχω κάποια κενά στην ιστορία (παρόλο πoυ διάβασα το plot).

Το παιχνίδι είναι υπέροχο, ακριβώς όπως το θέλω. Μετά το Skyrim (που ακόμα δεν τελείωσα) δεν ήθελα κάτι εξίσου open world και η γραμμικότητα στις απόστολές του ΜΕ2 είναι ότι πρέπει.
        Μόλις το τελειώσω ξεκινάω καπάκι το 3 για να μην βγω απ'το κλίμα.

Πόσo θα απογοητευτώ;

Comment

• Με εξαίρεση τον τερματισμό καθόλου. Απλά έχει λιγότερα και μικρότερα dialogue trees, πολύ καλύτερο shooting κομμάτι και λιγότερες paragon / renegade επιλογές.
          Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• Τέλος.
            Φοβερό game πραγματικά, ακριβώς όπως το ήθελα. Μου πήρε 38 ωρίτσες, αλλά έκανα σχεδόν τα πάντα στο normal όμως, το οποίο ήταν πολύ-πολύ εύκολο.

Τα όποια παράπονα μου έχουν να κάνουν με τα λιγοστά rpg στοιχεία και την κάπως generic μάχη. Προσωπικά squad εντολές δεν χρησιμοποίησα καθόλου και πάντα έπαιζα με διαφορετική ομάδα. Αλλά είπαμε στο normal το έπαιξα οπότε φταίει κι αυτό.

Επίσης αν και όλοι κράζουν το τέλος του 3 ούτε το 2 είχε και κανένα φοβερό τέλος. Παραήταν σύντομο και anticlimatic αλλά δικαιολογείται επείδη είναι η μέση της ιστορίας.

Ξεκινάω από Δευτέρα το 3.

Υ.Γ.1. Ελπίζω να ξανασυναντήσω στο 3 τους Garrus, Grunt, Tali, Jack, Kasumi, Mordin και Legion γιατί ήταν όλοι τους μουράκλες!

Υ.Γ.2. Μην απαντήσετε στο Υ.Γ.1. δεν θέλω spoilers!

Comment

• Originally posted by Enpsty View Post
              Τέλος.
              Επίσης αν και όλοι κράζουν το τέλος του 3 ούτε το 2 είχε και κανένα φοβερό τέλος. Παραήταν σύντομο και anticlimatic αλλά δικαιολογείται επείδη είναι η μέση της ιστορίας.

εγώ πιστεύω πως δοθηκαν δυσανάλογες διαστάσεις
              Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

• Τι εννοείς;

Comment

• πέρασε η άποψη πως επειδή σε αρκετούς δεν άρεσε το τέλος του ΜΕ3, πως το το ΜΕ3 δεν αξίζει και η Bioware είναι ΓΤΠ και τέτοια, πάντως απο τον Titus διαβασα πως μια χαρά game είναι με καλυτερο shooting απο το δεύτερο.

Comment

• Originally posted by BigBOSS View Post
                    πέρασε η άποψη πως επειδή σε αρκετούς δεν άρεσε το τέλος του ΜΕ3, πως το το ΜΕ3 δεν αξίζει και η Bioware είναι ΓΤΠ και τέτοια, πάντως απο τον Titus διαβασα πως μια χαρά game είναι με καλυτερο shooting απο το δεύτερο.
                    Εντάξει αν αληθεύει είναι υπερβολή όσο δεν πάει.Εγώ πάντως δεν διάβασα αρνητικά σχόλια για το gameplay του παιχνιδιού,ίσα ίσα,όλοι συμφωνούν ότι είναι άψογο μέχρι το τέλος το οποίο,σύμφωνα με αυτούς είναι απαράδεκτο,κάτι το οποίο είναι λογικό να ξενερώσει κάποιον αν φανταστείς ότι περιμέναμε να δούμε το τέλος της ιστορίας εδώ και 5 χρόνια.

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
                    In Matsuno we trust.

Comment

• το οτι το τελος του 3 δεν αρεσε σε πολυ κοσμο ειναι λογικο, δεν ειμαι μεσα σε αυτους αυτο θελανε να δειξουνε οι devs της bioware αυτο δειξανε, με πειραξε ομως σε ενα βαθμο οτι δεν εξηγουν εναν απιστευτα μεγαλο αριθμο παραγοντων/καταστασεων ενω ειχανε την δυνατοτητα να το κανουνε, ειναι προφανες οτι επεσε μεγαλη πιεση απο την EA στο χρονοδιαγραμμα

το τραγικο ομως ειναι οτι η ΕΑ ενεδωσε στη οργη καποιων fans που ζητανε να αλλαξει το τελος η να δωσουνε εξηγησεις σε καποια πραγματα κατι που ακουγεται οσο παραλογο ειναι τελικα , απο ποτε οι καταναλωτες να ζητανε κατι τετοιο τι ειναι οι developers εργολαβοι? ποσο μεγαλη ητα τρωνε ερωτηματα εικαστικης φυσεως τυπου αν τα vgs ειναι τεχνη η οχι??

δεν εχει σημασια που δεν θα αλλαξει το τελος αλλα θα δωσει extra cutscenes η προθεση ειναι η ιδια (την ικανοποιηση μιας μεριδας του οργισμενου fanbase)

-ενα ending στο 4 παρακαλω με λιγο τζατζικι
                      -εφτασεεεεεειι

Comment

• Originally posted by Deus View Post
                        Εντάξει αν αληθεύει είναι υπερβολή όσο δεν πάει.Εγώ πάντως δεν διάβασα αρνητικά σχόλια για το gameplay του παιχνιδιού,ίσα ίσα,όλοι συμφωνούν ότι είναι άψογο μέχρι το τέλος το οποίο,σύμφωνα με αυτούς είναι απαράδεκτο,κάτι το οποίο είναι λογικό να ξενερώσει κάποιον αν φανταστείς ότι περιμέναμε να δούμε το τέλος της ιστορίας εδώ και 5 χρόνια.
                        Στο τέλος των Kingdom Hearts 3 & Shenmue 3 δηλαδή τι θα γίνει;
                        Carpe diem

Comment

• Originally posted by Altair View Post
                          Στο τέλος των Kingdom Hearts 3 & Shenmue 3 δηλαδή τι θα γίνει;
                          To τέλος των shenmue και kingdom hearts θα είναι τέλειο,επικό και θα αξίζει και με το παραπάνω την πολυετή αναμονή.

Σε κάλυψα;:troll:

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
                          In Matsuno we trust.

Comment

• Δεν προκειται να κυκλοφορήσει Shenmue 3:troll:

Aπο χθες ξεκινησα δεύτερο playtrough του Mass Effect 2 ενόψει και της ενασχόλησης με το τρίτο μέρος της σειράς. Έβαλα το σώσιμο απο το πρώτο Mass Effect αλλά αυτή τη φορά θα παιξω ως infiltrator.

Comment

• Το ξεκίνησα στο normal.Έκανα import τον Soldier μου αλλά όταν μου δόθηκε η ευκαιρία δεν άλλαξα Class.Έχω παίξει 2μιση ώρες,εξερεύνησα όλες τις περιοχές που είναι ως τώρα διαθέσιμες στο Normandy κι ετοιμάζομαι για τις recruit missions,Citadel,Unexplored worlds κλπ.
                              Carpe diem

Comment

• Είμαι περίπου στο 14ωρο.Έχω βγάλει μέχρι και το Horizon,ξεκλείδωσα 3 loyalty missions+2 dlc,και τελείωσα με όσα sidequest ήταν μέχρι τώρα διαθέσιμα σε Omega,Citadel,Normandy.
                                Έχω αναβαθμίσει όπλα και θωράκιση στο Normandy και τώρα έχω την εξής απορία,που θέλω να μου λύσετε όσοι έχετε παίξει τα Arrival & Lair of the Shadow Broker.Μόλις μου γίνανε διαθέσιμα,και όπως καταλάβατε είμαι ακόμα στη μέση.Απ'όσο ξέρω το Lair αν και μπορείς να το παίξεις ανά πάσα στιγμή,οι διάλογοι που θα δεις,είναι γραμμένοι με βάση κάποια γεγονότα από το φινάλε του τίτλου.Με το Arrival τι ισχύει;
                                Carpe diem

Comment

Working...
                                X