Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy XIII

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Eν το μεταξύ, για ποιο λόγο λένε ότι δεν μπορούσαν να κάνουν πόλεις στο παιχνίδι; Δεν το έχω πολυκαταλάβει αυτό....
    sigpic

Comment

• λοιπον μερικα tips για farming gil/cp

1. farm mission 7 - tetradic crown~tetradic tiara max~sell each piece 50k gil

2.τα μικρα adamantoise (adamanchelids) ριχνουνε common gold dust 15κ gil each
      9,1k cp with growth egg

(post game εδω φαρμαρα για να παω απο το lvl9 στο lvl10 τα 3 βασικα crystarium jobs του καθε χαραχτηρα 3ωρες farm, 50 δευτερολεπτα καθε μαχη, για respawn πηγαινετε εναλαξ στα δυο adamanchelids που φυλανε 2 chests

3.τα μεγαλα adamantoise 80k cp ριχνουνε common platinum ingots 150k each-rare ριχνουνε catalysts για τα tier 3 weapons, για το πως τα σκοτωνετε http://www.strcpy.org/?p=19 e

4.για cp επισης μπορειτε να δοκιμαστε και τiς βομβες στα mines της grand pulse, διαβασα οτι δεινουνε ικανοποιητικο cp δεν το εχω τσεκαρει ακομα

5.τα behemoth kings grand pulse που πολεμουνε με αλλους enemies δινουνε με growth egg 11k cp ομως τα adamanchelids ειναι καλυτερα μιας και ριχνουνε καλυτερα items για gold

πως να αποκτησετε items ''κλειδια''

growth egg (cp x 2)
      complete mission 55 (το παιρνετε απο neorba village), μιας κια θα ειστε σιγουρα αδυναμοι για να το νικησετε χρησιμοποιηστε το death spell της vanilla και προσευχηθητε καποια στιγμη να πιασει

genji gloves (break limit 99999 dmg) ολοκληρωστε missions 36-51

οσο αναφορα το death spell εχω διαβασει τα απειρα για το πως να ανεβασεις το chance, δεν μπορω να επιβεβαιωσω τιποτα εμενα μου φαινεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ randon και καλο θα ηταν να μην στηριχτητε πολυ σε αυτο πλην καποιων εξαιρεσεων (neochu's battles)

λενε οτι ανεβαζουνε το chance % τα εξης:

improved debuffing (belanova wand)
      +1% chance for each debuff u have on the enemy
      vanille's magic value

αυτα για την ωρα ελπιζω αυτο το post να βοηθησει αρκετα ατομα και να τους σωσει πολυτιμο χρονο απο το να ψαχνουνε αλλου

edit: oops ναi deus εχεις δικαιο δεν το ειδα

Comment

• Για weapon upgrades τα έγραψα πιο πάνω. Thanx για τα farming tips θα χρειαστούν όταν φτάσουμε end-game.
        sigpic

Comment

• Μόλις μου έκανες ένα χοντρό spoiler... Δεν το έχω εγώ το παιχνίδι !
          sigpic

Comment

• spoilers στο farming? το ακουσαμε και αυτο

Comment

• Ειμαι στο τελος του chapter 9, Το συστημα μαχης απλα δεν υπαρχει ειναι απο τα καλυτερα που εχω δει γενικα σε οποιοδηποτε παιχνιδι. Ειναι pure adrenalin rush με αρκετη στρατηγικη τι αλλο να θελει κανεις?? Εχει πολυ καλο customization στα paradigm και η ταχυτητα της μαχης ειναι τελεια. Ξεφευγει απο τα κλασσικα ff και σε κανει να σκεφτεσαι και να αντιδρας γρηγορα εχοντας μια στρατηγικη στο μυαλο σου. Και ενα misclick σε μια μαχη μπορει να σου κοστισει αρκετα. Στα παλια αν ειχες κανει καλο preparation πριν τη μαχη δεν ειχες να κανεις και πολλα ενω εδω πρεπει να σκεφτεις real time και να προσαρμοσεις τη στρατηγικη σου με το οptimum paradigm. Απλα το λατρευω..

Τωρα δε με ενοχλει η γραμμικοτητα μεχρι στιγμης γιατι ειναι αρκετα ενδιαφερον το παιχνιδι και το gameplay αψογο. Τωρα αν ειναι ολο το παιχνιδι μια ευθεια δεν ξερω παντως διαβασα οτι μετα αλλαζει, αν και μεχρι στιγμης οπως ειπα δε με ενοχλει καθολου. Οι χαρακτηρες ειναι καλοι και το σεναριο επισης χωρις να ειναι κατι το τρομερο(μεχρι στιγμης οσο εχω δει..) αλλα σε κραταει να δεις τι θα γινει παρακατω και αυτο ειναι το σημαντικο.

Οσο αφορα τις πολεις που δεν υπαρχουν οπως λενε μεχρι στιγμης επισης δε με ενοχλει δεν το ειχα παρατηρησει καν... Για το treasure hunting που επισης διαβασα θα διαφωνισω μπορει να μην ειναι οπως στα παλια ff αλλα υπαρχει. Επισης μου αρεσει το ολο upgrade system στα accessories και στα οπλα το θεωρω καλυτερο απο το να το βρισκεις καπου ετοιμο με εναν οδηγο απλα. Εδω θα πρεπει να μαζεψεις τα material και να το φτιαξεις μονος σου.

Το παιχνιδι ειναι επος ευκολο 9αρι στη χειροτερη, F@ck the reviews...

Comment

• Συνεχιζω και εγω, μολις μου ανοιξαν τα upgrades για τα οπλα και ειμαι καπου στη μεση του 4ου chapter. Προς το παρον λεω να μην ασχοληθω ακομα μιας και ο εξοπλισμος μου ειναι πολυ περιορισμενος, γενικοτερα λεω να προχωρησω περιμενοντας να δω πως θα εξελιχθει και το tutorial (οι πληροφοριες συνεχιζουν να ερχονται παρ'οτι εχω κλεισει πλεον 9 ωρες). Το συστημα μαχης ειναι απιστευτο, σιγουρα απο τα καλυτερα που εχω δει. Εχουν αναφερθει διαφορα πραγματα απο τα παιδια, προσωπικα συμφωνω πως υπαρχουν παρομοιες λειτουργιες με αυτες του 12 σε πιο μαζεμενη ωστοσο μορφη. Το AI κανει τις επιλογες (βελτιστες μεσω του Libra) και ο παικτης μεσω των εναλλαγων στα paradigms και τον ελεγχο του κεντρικου χαρακτηρα οδηγει τη μαχη, συνολικα λειτουργει τελεια και πιστευω πως ακομα δεν εχω δει τιποτα μιας και τα παντα συνεχιζουν να αναπτυσσονται με ολο και περισσοτερες επιλογες. Στα συν το οτι γινονται εναλλαγες στον lead χαρακτηρα του team και ετσι βλεπεις το ολο θεμα απο διαφορες σκοπιες.

Στα υπολοιπα τωρα, το παιχνιδι ειναι οντως μια ευθεια γραμμη . Υπαρχουν κατα καιρους καποια ανοιγματα και μικρες διακλαδωσεις αλλα η γενικη εικονα ειναι αυτη ενος διαδρομου. Επισης μπορω να πω οτι μου λειπουν λιγο, οι πολεις, οι npc's αλλα και η εξερευνηση που υπηρχε ας πουμε στο 12. Προς το παρον τα παραπανω δεν με ενοχλουν αλλα σιγουρα δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο πισω απο αυτες τις επιλογες (καπου καπου λες οτι αδικειται αυτος ο τοσο ομορφος κοσμος). Θα δουμε και στη συνεχεια, ουτως ή αλλως καποια στιγμη ο τιτλος ανοιγει. Συνεχιζουμε δυνατα .

Comment

• Originally posted by nooto View Post
                  Στα υπολοιπα τωρα, το παιχνιδι ειναι οντως μια ευθεια γραμμη . Υπαρχουν κατα καιρους καποια ανοιγματα και μικρες διακλαδωσεις αλλα η γενικη εικονα ειναι αυτη ενος διαδρομου. Επισης μπορω να πω οτι μου λειπουν λιγο, οι πολεις, οι npc's αλλα και η εξερευνηση που υπηρχε ας πουμε στο 12. Προς το παρον τα παραπανω δεν με ενοχλουν αλλα σιγουρα δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο πισω απο αυτες τις επιλογες (καπου καπου λες οτι αδικειται αυτος ο τοσο ομορφος κοσμος). Θα δουμε και στη συνεχεια, ουτως ή αλλως καποια στιγμη ο τιτλος ανοιγει. Συνεχιζουμε δυνατα .
                  Ακριβώς αυτό κι αν συνυπολογίσω και το dungeon της Gran Pulse, που οκ δεν είναι και ΤΟ dungeon αλλά δεν είναι και ευθεία γραμμή, είναι λες και από τη Gran Pulse και μετά το φτιάξαν άλλοι το παιχνίδι.

Λέγεται πάντως ότι κόπηκε τόσο υλικό που αν οι πωλήσεις πάνε καλά, σκέφτονται για ΧΙΙΙ-2.
                  sigpic

Comment

• Το παιχνίδι σε τεράστιο βαθμό θυμίζει FF X. Το ζήτημα είναι ότι το Χ ήταν καλύτερα δομημένο, το ΧΙΙΙ κάπου το χάνει, σου δίνει πλήρη πρόσβαση στα πάντα και συνεχίζει να είναι μία ευθεία γραμμή. Τα Calm Lands στο Χ ήταν παράδεισος, το Gran Pulse στο ΧΙΙΙ αυτή τη στιγμή θα μου φανεί κάτι πολύ ανώτερο (δεν ξέρω τι είναι αυτό). Βασικά με την όλη γραμμικότητα αδικείται το απίστευτα τέλειο battle system, για αυτό χαλιέμαι. Άντε βάζω ΤΩΡΑ να τελειώσω το 10ο κεφάλαιο. Να δούμε πότε θα μου στείλουν μήνυμα τα Seven για να πάρω το God of War III!!!!!!!!!!!!!1

edit: Είχανε πει ότι το υλικό που κόπηκε είναι αρκετό για δεύτερο ολόκληρο παιχνίδι. Γενικά πάντως μου φαίνεται σαν ένας νέος πειραματισμός από τη μεριά της S-E, ο οποίος όμως δεν πέτυχε τόσο πολύ όσο το ΧΙΙ. Θα δούμε θα δούμε, έχουμε ακόμα δρόμο για τον τερματισμό και το platinum, εγώ τότε θα βγάλω το τελικό συμπέρασμα.

Comment

• Symfwnw mazi sou.
                      Ta kala ta grapsate hdh oloi kai symfwnw apolyta, egw etsi gia allagh tha grapsw 1-2 pragmatakia pou tha mporousan na veltiwthoun sto systhma maxhs kyriws.

- Pistevw pws tha htan kalytera ean mporouses na kopseis ena command opote htheles wste na mporeis na glitwneis xrono ean den einai apolyth anagh.
                      p.x: Anti na kaneis synexomena 4 cure na mporouses na to kopseis sta 3 kai o xarakthras na ektelei 3.

- Epishs tha htan kalytera ean dinotan h epilogh na moiraseis ts epiloges se diaforetikous stoxous.
                      p.x: 2 Fire ston enan antipalo kai 2 fire sto allo.

- Se ola ta Final Fantasy, dialeges thn epithesh, epeita dialeges ton stoxo kai otan gemize h ATB, h kinhsh ekteloutan.
                      Edw, prepei na epilekseis thn epithesh, na thn epikyrwseis kai EPEITA na dialekseis stoxo.
                      Ayto me exei mperdepsei arketa mexri twra giati dialegw thn epithesei kai epeita psaxnomai na vrw poio shmadevw enw sthn pragmatikothta exw akoma ena klik na kanw.

- Sto idio thema, ean metaniwseis gia kapoia epilogh sou kai thes na thn allakseis, prepei na pathseis 1000 fores ton kyklo gia na gyriseis kai na kaneis diorthwseis.

- Sthn allagh metaksy twn xarakthrwn sto prwto meros, to paixnidi eprepe na kanei aftomatws unequip ta accessories twn allwn xarakthrwn wste na mporoun na ta xrhsimopoihsoun kai oi ypoloipoi.
                      Evala ston Snow to power wrist kai apo tote pou ton exasa, akomh na to dw...

Telos thelw na pw kai edw poso spastiko einai to na mhn mou dinoun na paiksw me ton agaphmeno mou xarakthra....
                      O Snow apo thn arxh tou paixnidiou, exei pesei apo gefyra, epese apo to anima, efage 100 mpounies kai sfaliares apo to miso cast, ton kateripsan maxhtika, efage h mourh tou xwma kai epiviwse apo 1000 ekrhkseis, o typos einai to poio anthektiko pragma pou exw dei, (no wonder giati einai sentinel lol)....
                      Pote tha deirei epitelous aftos??????
                      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                      Kindred, this blade and I.
                      "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                      Greek Gaming Videos
                      Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Το παιχνίδι σε τεράστιο βαθμό θυμίζει FF X. Το ζήτημα είναι ότι το Χ ήταν καλύτερα δομημένο, το ΧΙΙΙ κάπου το χάνει, σου δίνει πλήρη πρόσβαση στα πάντα και συνεχίζει να είναι μία ευθεία γραμμή

Συμφωνώ ότι θυμίζει Χ και για μένα το χάνει καθαρά σε θέμα σεναρίου, χαρακτήρων και πλοκής.
                        sigpic

Comment

• Emena h plokh mou fenetai entaksei actually.
                          "

Greek Gaming Videos

Comment

• - Pistevw pws tha htan kalytera ean mporouses na kopseis ena command opote htheles wste na mporeis na glitwneis xrono ean den einai apolyth anagh.
                            p.x: Anti na kaneis synexomena 4 cure na mporouses na to kopseis sta 3 kai o xarakthras na ektelei 3.
                            Αυτό το κάνεις πατώντας τρίγωνο ή εννοείς κάτι άλλο;

- Epishs tha htan kalytera ean dinotan h epilogh na moiraseis ts epiloges se diaforetikous stoxous.
                            p.x: 2 Fire ston enan antipalo kai 2 fire sto allo.
                            Αυτό λύνεται πέρνοντας π.χ. Firaga που είναι aoe. Εντάξει δεν είναι αυτό που λες όμως αλλά χτυπάει κι άλλους.

- Se ola ta Final Fantasy, dialeges thn epithesh, epeita dialeges ton stoxo kai otan gemize h ATB, h kinhsh ekteloutan.
                            Edw, prepei na epilekseis thn epithesh, na thn epikyrwseis kai EPEITA na dialekseis stoxo.
                            Ayto me exei mperdepsei arketa mexri twra giati dialegw thn epithesei kai epeita psaxnomai na vrw poio shmadevw enw sthn pragmatikothta exw akoma ena klik na kanw.
                            Κάτσε, πρώτα δε διαλέγεις στόχο καθώς γεμίζει η ΑΤΒ και μετά εκτελείς την επίθεση; Με μπέρδεψες κ έμενα τώρα :p

- Sto idio thema, ean metaniwseis gia kapoia epilogh sou kai thes na thn allakseis, prepei na pathseis 1000 fores ton kyklo gia na gyriseis kai na kaneis diorthwseis.
                            lol σωστό αυτό. Λίγο άσχετο, αλλά να φανταστείς αφού έχω ήδη επικυρώσει τις επιθέσεις μου συνέχιζα να πατάω μανιασμένα Χ λες και θα έκανα μεγαλύτερο dmg ξέρω 'γω

- Sthn allagh metaksy twn xarakthrwn sto prwto meros, to paixnidi eprepe na kanei aftomatws unequip ta accessories twn allwn xarakthrwn wste na mporoun na ta xrhsimopoihsoun kai oi ypoloipoi.
                            Evala ston Snow to power wrist kai apo tote pou ton exasa, akomh na to dw...
                            Κι εμένα μου την έσπασε αυτό, έψαχνα να βρω τα accessories και ήταν ήδη equiped...

Telos thelw na pw kai edw poso spastiko einai to na mhn mou dinoun na paiksw me ton agaphmeno mou xarakthra....
                            O Snow apo thn arxh tou paixnidiou, exei pesei apo gefyra, epese apo to anima, efage 100 mpounies kai sfaliares apo to miso cast, ton kateripsan maxhtika, efage h mourh tou xwma kai epiviwse apo 1000 ekrhkseis, o typos einai to poio anthektiko pragma pou exw dei, (no wonder giati einai sentinel lol)....
                            Pote tha deirei epitelous aftos??????
                            Ο Snow ρουλάρει στη Gran Pulse, καλύτερος Sentinel και Commando από Fang. Τον είχα βάλει main για κάποια missions και τον έβγαλα μόνο τώρα προς το τέλος γιατί βαρέθηκα να βλέπω τη καπαρντίνα του
                            sigpic

Comment

• Ναι η δομη θυμιζει Χ αν και αισθητικα εμενα το ΧΙΙΙ μου αρεσει πιο πολυ. Θα δουμε, για μενα ειναι ακομα νωρις , πρεπει να εχω δει το λιγοτερο απ'ολους σας μεχρι στιγμης οποτε ειμαι και καπως πιο συγκρατημενος. Πολυ ωραιες και οι παρατηρησεις του Ground.

Να ξεκαθαρισω οτι προσωπικα δεν με ενοχλει η γραμμικοτητα σε εναν τιτλο, απλα στη συγκεκριμενη περιπτωση το level design -στην παρουσα φαση- περιοριζεται σε dungeons γραμμες. Θα μπορουσε να ειναι γραμμικο αλλα με καλυτερο σχεδιασμο και πιο πλουσια επιπεδα.

Comment

• Αυτό το κάνεις πατώντας τρίγωνο ή εννοείς κάτι άλλο;
                                Wp exeis dikio den to eiksera thnx gia to tip, epitelous.
                                Grapse lathos se afth th paratirhsh.

Αυτό λύνεται πέρνοντας π.χ. Firaga που είναι aoe. Εντάξει δεν είναι αυτό που λες όμως αλλά χτυπάει κι άλλους.
                                O skopos den einai na xtypaei alous, o skopos einai px na mporw na moirasw ta mikra cure.
                                "

Greek Gaming Videos

Comment

Working...
                                X