Oerba ειναι στην "ταρατσα" ενος κτιριου το stone για mark.55!
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Final Fantasy XIII
Collapse
X
-
Εγω ελιωσα να φαρμαρω adamantoise, το death τις vanille με Marlboro wand και 2700 magic περιπου τα σκοτωνει σχεδον καθε φορα με την τακτικη summon πρωτα μετα SAB/SYN/SAB και spam death και debuffs συνεχεια. Τελικα πηρα 3 trapezohedron και αναβαθμισα omega weapon και kain's lance στο Max. Crystarium εχω 4 ρολους απο τον καθενα στο max και παω για 5ο τωρα και ακομα μερικα marks ειναι challenging..Το neochu ειδικα μονο με COM/MED/SENT το εβγαλα στην αποστολη του τιτανα. Παω για genji glove τωρα..
Eιναι hardcore το παιχνιδι και τα σπαει...
Comment
-
Πω ρε, μου φαίνονται βουνό όλα αυτά. Βασικά ακούω συνέχεια για συγκεκριμένες στρατηγικές, η πρώτη μου όμως νίκη απέναντι σε κάποια τέρατα (adamantoises πχ) θέλω να έρθει με προσωπική μου προσπάθεια και όχι με βάση έναν οδηγό. Προσπαθώ να απέχω λοιπόν, θα κάνω όσα missions έχω βρει και ταυτόχρονα θα ανεβάζω το crystarium με βάση ένα guide που είδα (mission 24), για τα όπλα κτλ θα ασχοληθώ όταν είμαι στο στάδιο να το τελειώσω πλήρως.
Πάντως την όλη λογική του post game δε θα τη χαρακτήριζα hardcore, πολλά πράγματα είναι τελείως απάλευτα και δίχως guide ή συμβουλές από το internet αμφιβάλλω αν θα ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι. Κακά τα ψέματα, τη σειρά post game->mission 55 και growth egg αμέσως (με death spam) και ό,τι έπεται από guides την είδαμε όλοι και την ακολουθήσαμε πιστά. Να μη μιλήσω φυσικά για τη λογική πίσω από τα upgrades.
edit: Ανακαλώ, ενθουσιασμένοι θα ήμασταν, αλλά δε θα ξέραμε τα μισά από τα πράγματα που ξέρουμε αυτή τη στιγμή. Στην τελική δε βρίσκω hardcore το να βασιζόμαστε σε έναν οδηγό για να τα κάνουμε όλα και μάλιστα με τη σειρά που αυτός μας ορίζει. Hardcore ήταν το FF XII, το ΧΙΙΙ είναι τελείως noob friendly.
Comment
-
Τα Marks τα προσπαθω 5 stars χωρις death spell, αν τα κανεις ολα για εμενα ειναι hardcore...Υπαρχει και ενα καλο σημειο στην grand pulse για farming CP, εγω δεν εχω τον οδηγο κανω οτι βλεπω απο tips στο internet και gamefaqs μη μου πεις οτι σε κανενα αλλο ff δεν το εκανες αυτο...;)
Μπορεις να τελειωσεις το game χωρις οδηγο οπως και ολα τα ff αλλα για να κανεις τα παντα χρειαζεται να διαβασεις μερικα tips σιγουρα.. Μη μου πει κανεις οτι εβγαλε πχ τον penance στο FF X χωρις να δει κανενα οδηγο η tips σε ολο το game. To XIII δε διαφερει πουθενα, ευκολο να το τελειωσεις απλα, δυσκολο να κανεις τα παντα και να παρεις 5 star σε ολα τα mission.
Tα adamantoise χωρις death ακομα με τσακιζουν σχετικα γρηγορα αν και νομιζω μπορω να τα βγαλω με COM/SYN/MED και μετα COM/MED/MED απλα θα παρει παρα παρα παρα πολυ χρονο..
Comment
-
Έφτασα κι εγώ στο 5ο κεφάλαιο. Εντυπώσεις πολύ καλές προς το παρόν. Οι υφές στα πρόσωπα είναι οι καλύτερες που έχω δει σε παιχνίδι, και δε γυαλίζουν κιόλας.Ο κόσμος φαίνεται πολύ όμορφος όπως πάντα. Για τη γραμμικότητα δεν έχω κάτι να πω, κατά τη γνώμη μου το τόσο το κάναν τόοοοοοοοοοσο. Ναι, είναι γραμμικό αλλά όλα τα FF ήταν ειδικά στην αρχή. Άλλωστε σεναριακά δικαιολογείται πλήρως. Ομοίως και η έλλειψη χωριών.
Το σύστημα μάχης έχει ζουμί αν και με ενοχλεί που όλα γίνονται τόσο γρήγορα που δεν έχω τον έλεγχο που θα ήθελα. Το auto-command έχει γίνει πλέον μονόδρομος. Μου αρέσει πάντως που κανείς δεν παραπονέθηκε για αυτή την αυτοματοποίηση ενώ στο FF12 κλαίγονταν όλοι πως το παιχνίδι παίζει μόνο του... Δεν έχω καταλάβει τις ακριβείς διαφορές Ravager και Commando και τι ακριβώς είναι chain bonus. Επίσης δεν έχω καταλάβει γιατί οι χαρακτήρες εναλλάσσονται ανάμεσα σε διαφορετικές επιθέσεις (πχ σχεδόν ποτέ δε θα κάνουν Aero-Aero-Aero αλλά Aero-Fire-Aero).
Οι χαρακτήρες έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Ο Snow είναι πιο συμπαθητικός από ότι περίμενα αν και καλό θα ήταν να μη φορούσε για καπέλο το φουλάρι της μάνας του και να μη φορούσε καπαρντίνα σε τόσο ζεστό καιρό... Ο Hope είναι λίγο μπασμένο αλλά θα στρώσει πιστεύω. Η Lightning αν και είναι λιγότερο σκύλα από ότι στην αρχή θέλει δουλειά ακόμα για να την πω συμπαθητική. Οι αγαπημένοι χαρακτήρες είναι ο Sazh και η Vanille κυρίως γιατί φέρονται πιο πολύ σαν κανονικοί άνθρωποι και επειδή μου έχουν εξάψει την περιέργεια για το τι ρόλο βαράνε. Μάλλον κάνω λάθος αλλά μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως η Vanille ήταν l'Cie πριν τους υπόλοιπους. Ανυπομονώ να δω τις ιστορίες τους.
Αυτά!Originally posted by Squall LeonhartI used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chestOriginally posted by 丹野Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...Originally posted by Ryu_grυπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Comment
-
Ου ρε μου κάνεις και υποθέσεις για το σενάριο και μου τις λες κι όλας. Παίξε λίκο ακόμα και θα μάθεις
. Αντε από εκεί :xp: .
Λοιπόν, panayotisFAQs vol.2 (το 1 ήταν το world tendency guide):
Ο ravager όταν βαράει, αυξάνει πολύ το chain, αλλά η chain gauge που δημιουργείται από χτυπήματα ενός ravager πέφτει πάρα πολύ γρήγορα.
Ο commando δεν αυξάνει σχεδόν καθόλου το chain, αλλά το σταθεροποιεί.
Επομένως:
Έχουμε έναν ravager που ρίχνει ένα fire και το chain του εχθρού πάει στο 5%. Σε ένα δευτερόλεπτο το πολύ θα μειωθεί στο 0. Αν δώσει (πριν ή μετά) ένας commando ένα χτύπημα, το chain θα μειώνεται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς. Η στρατηγική λέει το εξής:
- Έχεις ένα paradigm με έναν commando τουλάχιστον μέσα.
- Αφήνεις τον commando να κάνει μία επίθεση.
- Αφού ολοκληρώσει την επίθεσή του και σταθεροποιήσει το chain gauge, γυρίζεις σε ένα paradigm με όσους περισσότερους ravager μπορείς (το καλυτερο είναι 3).
- Ξυλοφορτώνεις μέχρι ο εχθρός να γίνει stagger (οι ravager αυξάνουν πάρα πολύ γρήγορα το chain).
- Όταν ο εχθρός είναι stagger, γυρίζεις στο αρχικό paradigm με τους commando σου (όσοι περισσότεροι commando τόσο το καλύτερο).
Αυτά. Κοίταξε ξανά το FAQ με τους μηχανισμούς.
UEG σίγουρα πέρναμε tips και σε άλλα παιχνίδια, προσωπικά όμως ποτέ δεν είδα tip για το πώς να σφάξω ένα boss ή έναν πάρα πολύ δυνατό εχθρό. Εδώ το παιχνίδι βασίζεται, από ότι ακούω τουλάχιστον, γιατί δεν έχω δει καμία στρατηγική, στο να σκοτώνεις γρήγορα adamantoises με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Εντάξει, θα μου πεις, ας τον βρεις μόνος σου. Δεν ξέρω κατά πόσο όμως το παιχνίδι είναι φτιαγμένο για να βρίσκεις κάποια πράγματα μόνος σου.
Στο ΧΙΙ btw το μόνο πράγμα για το οποίο χρησιμιοποιούσα οδηγό ήταν για το loot, ενώ στο Χ μόνο για τα drops (αν θυμάμαι καλά, πάντως σίγουρα όχι για το πώς βγάζω εχθρούς).
Τέλος πάντων, πετάω μέσα το παιχνίδι και πάω να φτιάξω όλα τα accessories (πλην των genji) ώστε να ηρεμήσω από αυτά.
Comment
-
Egw nikhsa Penance xwris odhgo kai malista etsi opws to ekana egw mou phre kai ena tetrawro gemato gemato, enw apoti diavazw alloi to nikoun poly poio grhgora.
Fysika den arnoumai pws diavasa odhgous gia na gemisw to Sphere Grid, alla kathara giaton Penance den eida tipote."Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
Kindred, this blade and I."
"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
Greek Gaming Videos
Greek Final Fantasy Forum
Comment
-
Έφτιαξα όσα περισσότερα accessories μπόρεσα. Ουσιαστικά μου μένουν μόνο 11 για να τα έχω πάρει όλα, αυτά που χρειάζονται dark matter για αναβάθμιση και κάποια που παίρνεις από missions που δεν έχω κάνει. Ευτυχώς που δεν πρέπει να έχεις το κάθε accessory/ weapon στο inventory σου, αλλά απλώς να το είχες έστω και μία φορά. Αλλιώς θα ήταν τελείως απάλευτο σαν trophy.
Αλήθεια ο vaynard παλιότερα είχε πει ότι για να πάρεις κάποια components είναι απαραίτητο το dismantle, γιατί δεν τα βρίσκεις πουθενά αλλού. Τελικά ισχύει αυτό;
Comment
-
Καλα και στο ΧΙΙ υπηρχαν πραγματα που χωρις guide δεν γινοντουσαν... Απο το πιο κοινοτυπο παραδειγμα του zodiac spear μεχρι τη ευρεση συγκεκριμενων αντικειμενων αλλα και του loot, imo ηταν απλα αδυνατο να τα ''ανακαλυψεις'' μονος σου. Απο κει και περα συμφωνω πως δεν χρειαζοταν να ψαχτεις σε επιπεδο στρατηγικων, απλα εδω εχουμε και το θεμα του χρονου και των stars οποτε εκ των πραγματων σιγουρα υπαρχουν βελτιστες στρατηγικες στην καθε περιπτωση.
Μπηκα επιτελους στην Gran Pulse...Χαος! H αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τι να πρωτοκανω και βεβαια εχω φαει απειρες φορες τα μουτρα μου μεχρι στιγμης. Εκανα το πρωτο μου mark και τωρα λεω να κανω λιγο farming γιατι το team δεν την παλευει. Με τα upgrades μαλλον θα διαβασω κανενα guide προκειμενου σε πρωτο επιπεδο να καταλαβω τουλαχιστον τι γινεται. Το παιχνιδι παντως ανοιγει πολυ, παρα πολυ.... Απο ομαδες στην παρουσα φαση κανω χρηση κυριως light-fang-hope που ειναι ενα αρκετα solid team και light-sasz-vanille επειδη με βολευει η δομη και οι ιδιοτητες του σχηματισμου com-syn-sab που μετα απο καποιο stagger δουλευει αψογα.
Τωρα, επαθα και εγω ενα αντιστοιχο overdose με αυτο που ανεφερε ο evans πριν μερικες σελιδες απλα με επιασε στο chapter 10. Γενικα τα κεφαλαια 9-10 εχουν παρα πολλες μαχες και σαφως λιγοτερα cut-scenes οποτε το ολο σκηνικο ειναι καπως too much... Απο την αλλη μπαινοντας στην pulse το παιχνιδι μεταφερεται σε ενα τελειως αλλο επιπεδο που πρεπει να μελετησεις απο την αρχη... Η εξερευνηση αρχιζει!!!!
Comment
-
Originally posted by Ground_zero View PostEgw nikhsa Penance xwris odhgo kai malista etsi opws to ekana egw mou phre kai ena tetrawro gemato gemato, enw apoti diavazw alloi to nikoun poly poio grhgora.
Fysika den arnoumai pws diavasa odhgous gia na gemisw to Sphere Grid, alla kathara giaton Penance den eida tipote.
Δε νομιζω οτι κανεις εχει κανει τα παντα στα ff που ειπα χωρις οδηγο(εκτος αν ελιωσε 1000 ωρες τι να πω..) ετσι και εδω να το τελειωσεις απλα δε θες οδηγο αν θες να κανεις τα παντα ομως ειναι απαραιτητος..
Comment
-
Originally posted by nooto View PostΚαλα και στο ΧΙΙ υπηρχαν πραγματα που χωρις guide δεν γινοντουσαν... Απο το πιο κοινοτυπο παραδειγμα του zodiac spear μεχρι τη ευρεση συγκεκριμενων αντικειμενων αλλα και του loot, imo ηταν απλα αδυνατο να τα ''ανακαλυψεις'' μονος σου. Απο κει και περα συμφωνω πως δεν χρειαζοταν να ψαχτεις σε επιπεδο στρατηγικων, απλα εδω εχουμε και το θεμα του χρονου και των stars οποτε εκ των πραγματων σιγουρα υπαρχουν βελτιστες στρατηγικες στην καθε περιπτωση.
Μπηκα επιτελους στην Gran Pulse...Χαος! H αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τι να πρωτοκανω και βεβαια εχω φαει απειρες φορες τα μουτρα μου μεχρι στιγμης. Εκανα το πρωτο μου mark και τωρα λεω να κανω λιγο farming γιατι το team δεν την παλευει. Με τα upgrades μαλλον θα διαβασω κανενα guide προκειμενου σε πρωτο επιπεδο να καταλαβω τουλαχιστον τι γινεται. Το παιχνιδι παντως ανοιγει πολυ, παρα πολυ.... Απο ομαδες στην παρουσα φαση κανω χρηση κυριως light-fang-hope που ειναι ενα αρκετα solid team και light-sasz-vanille επειδη με βολευει η δομη και οι ιδιοτητες του σχηματισμου com-syn-sab που μετα απο καποιο stagger δουλευει αψογα.
Τωρα, επαθα και εγω ενα αντιστοιχο overdose με αυτο που ανεφερε ο evans πριν μερικες σελιδες απλα με επιασε στο chapter 10. Γενικα τα κεφαλαια 9-10 εχουν παρα πολλες μαχες και σαφως λιγοτερα cut-scenes οποτε το ολο σκηνικο ειναι καπως too much... Απο την αλλη μπαινοντας στην pulse το παιχνιδι μεταφερεται σε ενα τελειως αλλο επιπεδο που πρεπει να μελετησεις απο την αρχη... Η εξερευνηση αρχιζει!!!!
Μην ανησυχείς, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ότι φαντάζεσαι. Αρχικά θα σου φανούν όλα βουνό, αλλά δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και θα καταλάβεις τι παίζει. ΙΜΟ μπες gamefaqs και δες 2-3 faqs, είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικά. Επίσης να ξέρεις ότι όλα είναι προσβάσιμα και μετά τον τερματισμό του παιχνιδιού, οπότε κάνε μερικές γύρες για να εξοικειωθείς και μετά τράβα για τον τερματισμό (που είναι ΕΠΙΚΟΣ).
Κάνε με και add στο msn αν θέλεις να τα πούμε και από εκεί κάποια στιγμή.
Comment
-
Είμαι στις 40+ώρες gameplay στο παιχνίδι και αφού έκανα τις 9 πρώτες αποστολές και φάρμαρα όσο και ότι μπορούσα στην Grun Pulse να συνεχίσω με την ιστορία του παιχνιδιού και να κάτσω να ασχοληθώ με την ησυχία μου με τα extras, όταν με το καλό το τερματίσω.
Μέχρι στιγμής δεν έχω κοιτάξει ούτε οδηγό , ούτε videos ούτε τπτ και θα ήθελα την γνώμη σας .
Έχω την Lightning--> commando(lvl4)-Ravager(lvl4)medic(lvl3) , τον Hope--> Ravager(lvl4)-Medic(lvl4)-Synergastic(lvl) και την Fang--> Sentinel(lvl4)-commando(lvl4)-saboteur(lvl3)
Και έχω καταμερίσει τα paradigms ανάλογα. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο ιδιαιέτερο πρόβλημα,
απλά θα ήθελα να μου προτείνετε τι class να ανεβάσω σε κάποιον από τους 3 κύριους χαρακτήρες που χρησιμοποιώ για να φεύγουν οι μάχες πιο γρήγορα...
Comment
-
Πανω στο post του straier και συμπληρωματικα στα οσα ειπε ο evans, να πω οτι σχετικα με τις εναλλαγες, πριν το libra οι rav κανουν διαφορετικες επιθεσεις προκειμενου να βρουν τα αδυναμα σημεια του αντιπαλου (πχ με ποιο στοιχειο υπαρχει το μεγαλυτερο damage). Μετα το libra αρχιζουν και εστιαζουν στις αδυναμιες αυτες, αν πχ υπαρχει weakness στη φωτια θα δεις οτι κανουν μονο fire επιθεσεις. Στα του συστηματος μαχης προσωπικα θεωρω οτι του 13 ειναι σαφως λιγοτερο αυτοματοποιημενο απο του 12 σε οτι αφορα τα οσα γινονται κατα την διαρκεια μιας μαχης. Περισσοτερο αναφερομαι στο γεγονος πως το κυριο κομματι της ''διαχειρισης'' των χαρακτηρων γινεται εντος της μαχης σε real time ενω στο 12 λειτουργεις περισσοτερο παρασκηνιακα δημιουργωντας αυτοματοποιημενα στιγμιοτυπα και επεμβαινοντας (κυριως με αλλαγες στα gambits) ανα περιοδους οταν το σχημα δεν αποδιδει ή η συμπεριφορα του αντιπαλου αλλαζει. Πιστευω οτι θα το δεις και εσυ στη συνεχεια, παντως και τα 2 συστηματα ειναι πραγματικα top.
Σε συγκριση με το 10, η δικια μου αποψη στην παρουσα φαση ειναι πως το 13 ειναι πολυ καλυτερο. Φανταστικο συστημα μαχης, τελειο setting, ενδιαφεροντες χαρακτηρες και πολυ πιο συγχρονο σε αυτο που παρουσιαζει αναλογικα με την εποχη που εμφανιζεται. Δεν ξερω, γενικοτερα το 10 ειναι το final fantasy που μου προκαλεσε το λιγοτερο ενδιαφερον απο οποια πλευρα και να το κοιταξω (σεναριο, χαρακτηρες, συμπαν, δομη) και χαιρομαι πολυ που ηταν ο τελευταιος τιτλος της σειρας που κουβαλουσε την ''κλασσικη'' μορφη των προηγουμενων ετων. Ενα πολυ σωστο σχολιο που ειχα δει στο review του eurogamer ηταν οτι δρομος που εχει παρει η σειρα παρουσιαζοντας εντελως διαφορετικες δομες (αναφερομενο κυριως στους 2 τελευταιους τιτλους) πρεπει να γινει κανονας για το μελλον.
Εν τελει το παιχνιδι απ'οτι φαινεται τελικα, μαζεψε καλες βαθμολογιες και πουλαει καλα οποτε θα ηταν τελειο να συνεχισουν εχοντας ως κυριο αξονα τους πειραματισμους.
Εvans thnx για τις πληροφοριες. Εσφαξα το πρωτο μου behemoth king (αν και ημουν τυχερος γιατι δεν προλαβε να αλλαξει μορφη) και εκανα ενα μεγαλο γυρο την πρωτη περιοχη...τελειο. 35 ωρες και συνεχιζω ακαθεκτος, λεω να μπω πια στο gamefaqs για tips σχετικα με τα upgrades...
Comment
-
- Όταν ο εχθρός είναι stagger, γυρίζεις στο αρχικό paradigm με τους commando σου (όσοι περισσότεροι commando τόσο το καλύτερο).
Τις υποθέσεις γιατί να μην τις κάνω; Τσάμπα είναι. Αρκεί να μην επιβεβαιώσετε ή αρνηθείτε αυτά που λέω για να μη σποιλεριαστώ.Originally posted by Squall LeonhartI used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chestOriginally posted by 丹野Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...Originally posted by Ryu_grυπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Comment
Comment