Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Τοχω ξαναπει αλλά, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ IV ΤΟΥ SNES
Afto pou eixes pei einai oti to kalytero einai to Castlevania 1 tou NES, alla kai pali to Rondo of Blood kai to Castlevania Symphony of the Night einai toulaxiston isaksia me to IV an oxi POLY kalytera.
Bασικά χρησημοποιήσα πολλά αντικείμενα στην τελική μάχη.Επίσης είχα το True Vampire Killer το οποίο κακά τα ψέμματα βοηθάει πάρα πολύ.Level up δεν έκανα καθόλου,παρά μόνο όσες φορές χανόμουνα κι έψαχνα που να πάω.Πρέπει να είχα 2 levels παραπάνω απ'όσο θα είχα αν έπαιζα κανονικά,μη φανταστείς τρελές διαφορές.;)
Το βασικότερο είναι να μάθεις να αποφεύγεις τις επιθέσεις τους.Δε θυμάμαι σε ποιο επίπεδο ήμουν αλλά είχα ζωή 636.Δηλαδή 6 χτυπήματα για να ψοφήσω.Στο αρχικό στάδιο της μάχης που είναι οι Dracula & Death μαζί ζήτημα να μου κάνανε 1 χτύπημα.Στο δεύτερο στάδιο που είναι ο True Dracula έτρωγα πάρα πολύ ξύλο,όμως είχα πολλά hp+mp restore items οπότε έριχνα συχνά Meteor (MΡ)και καλούσα πάντα την Sharlotte όταν είχα καλό πεδίο για επίθεση.Όταν έπρεπε να αποφύγω επιθέσεις την έδιωχνα για να μην χάνω ΜΡ.Στην επίθεση με τα δύο τεράστια χέρια,απλά βαράς μια το ένα και μια το άλλο,όποτε βλέπεις κάποιο από τα 2 να πλησιάζει πολύ δηλαδή, ώστε να μην κλείσουν με σένα μέσα.Μια φορά έγινε αυτό κι έχασα 506 ζωή συν 150 ακόμα.Που σημαίνει ότι και φουλαριστός να ήμουν,πάλι θα έχανα.
Ξέρεις ποιο boss με δυσκόλεψε πάρα πολύ;Ο τελικός του Dawn of Sorrow.Άμα το παίξεις θα καταλάβεις.Ήταν από τις λίγες μάχες σε τίτλο της σειράς που σκεφτόμουνα να τον παρατήσω.Αλλά λίγο πριν το τέλος;Αμαρτία.Teleport,αγορά αντικειμένων,save και βουρ στον πατσά.Τον νίκησα μία φορά (αυτόν,αλλά και τον τελικό του Circle of the Moon),και αυτό είναι όλο.Δεν πρόκειται να τον ξανανικήσω εκτός κι αν κάνω ΤΡΕΛΟ level up,κάτι το οποίο αποφεύγω μετά από τη βλακεία που έκανα στο Symphony.
Είχα διαβάσει εδώ ότι ο G0 το πήγε Level 100 και ήθελα να φτάσω κι εγώ.Κάπου στο 65-66 βαρέθηκα και λέω,δε βαιρέσαι πάω έτσι.Ότι αντιμετώπισα από κει κι έπειτα το έβγαζα σε μισό λεπτό.Μεγάλη μαλακία από μέρους μου.Από τότε αποφεύγω το level up όπως ο διαόλος το λιβάνι ή αν προτιμάς ο βρυκόλακας το σκόρδο.Ή ακόμα καλύτερα μαστίγιο για να είμαστε εντός κλίματος.:xp:
Πω πω ρε πούστη,τρεις γραμμές πήγα να γράψω αλλά όταν το θέμα πάει στα Castlevania κάτι με πιάνει,σόρρυ.
E εύκολο το τελικό boss του portrait of ruin???Θυμάμαι είχα λιώσει μέρες για να το βγάλω μετά από αρκετό leveling καθώς δεν παλευόταν το χάος των επιθέσεων.Έκανες τρελό leveling μάλλον..
Μόλις τελείωσα το Castlevania Portrait of Ruin με τον καλό τερματισμό.Η τελική μάχη ενάντια σε Death & Dracula κάπως με χάλασε γιατί την περίμενα πλύ πιο δύσκολη.Επίσης ο True Dracula αν και είχε κάποιες ζόρικες επιθέσεις ήταν πολύ πιο εύκολος από τον Malice του Dawn of Sorrow.
Γενικά,τον ευχαριστήθηκα τον τίτλο.Κάποια στιγμή ίσως κάτσω να κάνω και τα υπόλοιπα quests καθώς και το Nest of Evil.
Τελείωσα τα Castlevania Portrait of Ruin & Order of Ecclesia με τον κακό τερματισμό έκαστο και τώρα το παλεύω για τον καλό.Έχω θετικές εντυπώσεις και από τα 2.Περισσότερα όταν τα τελειώσω με τον καλό τερματισμό και δω ακόμα περισσότερα.
Για εμένα κανένα από τα castlevania των ds και gbadvance δεν μπορεί να συγριθεί με το symphony of the night.
Δεν έχουν ούτε το βάθος,ούτε την ατμόσφαιρα,την μουσική του symphony.Δεν είναι άσχημα παιχνίδια,ίσα ίσα είναι πολύ καλά,αλλά δεν συγκρίνονται με τίποτα με το symphony.
Tα αγαπημένα μου castlevania είναι τα symphony of the night,super castlevania 4 kai rondo of blood.Ακόμη,μου άρεσε πολύ και το lamment of innocence από το λίγο που το είδα.
Γενικά τα ψιλοβαρέθηκα τα castleroid.Θέλουμε ένα καλό κλασσικό castlevania.
Βασικά συμφωνώ με τον Altair. Θεωρώ το Aria εξίσου καλό με το SOTN και σε κάποια σημεία (πχ σενάριο και χαρακτήρες) είναι και καλύτερο. Τα 3 που βγήκαν σε DS είναι καλά αλλά όχι τόσο καλά όσο το Aria. Εμένα είναι από τα αγαπημένα μου.
Από τεχνική άποψη (σχέδιο, κίνηση) το παιχνίδι είναι τέλειο, η μουσική είναι φοβερή, είναι από τα λίγα Castlevania που το σενάριο είναι απρόβλεπτο.
Όσο για το νέο WiiWare Castlevania το έχει αναλάβει ο IGA.
Δεν ξέρω αν μεταφέρθηκε η κουβέντα σε άλλο θέμα,θα το τσεκάρω μετά και άμα είναι μεταφέρετε το ποστ εκεί,αλλά για μένα ο διαδόχος του Symphony ως τώρα μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο το Aria.Tα Order + Portrait τα παίζω αυτόν τον καιρό και όσο και να μου αρέσουν και να εκτιμώ τα στοιχεία που προστέθηκαν/άλλαξαν το Aria παραμένει το δεύτερο αγαπημένο μου.Μόλις τα τελειώσω θα δούμε τι θα αλλάξει.;)
Εννοούσα τα περιβάλοντα του wiiware castlevania μοιάζουν πολύ με αυτά του sotn και ότι το order of ecclesia θέτει τα δικά του standards στη σειρά χωρίς να μοιάζει στο sotn πολύ και να καταφέρνει να ξεχωρίσει.Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα και το ecclesia το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό.
Leave a comment: