Castlevania.. Πρωτοπαιξα το 4 στο SNES το οποιο μου χε φανει συμπαθητικο αρκετα αλλα δεν ειχα ξετρελαθει κιολας τοσο για να το αγορασω.
Ακομα και σημερα το θεωρω καλο για την εποχη αλλα τιποτα παραπανω.
Επισης ειχα παιξει καποιο CV στο Game Boy .. Οποιο και να ταν δε μου χει αφησει ευχαριστες αναμνησεις.
Απο εκει και περα τεραστια αποχη απ τη σειρα.. Οταν βγηκε το SOTN ουτε που το πηρα χαμπαρι γιατι ελιωνα με Ν64 - λολ.
Οταν βγηκαν τα CV στο 64 δεν μπηκα καν στον πειρασμο να τα αγορασω.. Κατι το οτι ειχα αλλα παιχνιδια, κατι το οτι επαιζα και αρκετα PC games τοτε.. ε δεν εκατσε.
Η πρωτη σοβαρη επαφη με τη σειρα ηρθε πολυ αργα.. Πρεπει να ηταν το 2005 που πηρα DS και βρηκα απο εναν φιλο και του αγορασα με τη μια το Aria of Sorrow.
Απλα κολλησα με τη μια... Καλα δεν ηταν και κανενα μεγαλο παιχνιδι αλλα το τελειωσα μεσα σε 2 μερουλες αφου καηκα και το ειχα καταχαρει.
Λιγο μετα βγηκε το Dawn - 1st day purchase, λιωσιμο κτλ κτλ.. Πολυ καλο και αυτο.
Στη συνεχεια πηρα ολα τα CV για GBA/DS αλλα παροτι τα επαιξα ανετα δεν μου αρεσαν τοσο πολυ.. Ισως το εναλλακτικο και old school COTM να ξεχωριζω περισσοτερο αν και ξερω πως ειναι μετριο... Απλα δεν ηταν περιπατος σαν και τα αλλα.
Τωρα το SOTN.... πονεμενη ιστορια... Το πηρα περυσι .. limited κτλ μετα απο πολυ ψαξιμο... Δεν το επαιξα.. Θα το παιξω ειπα στο PSP...
Πηρα PSP, ξενερωσα, το εδωσα.. τωρα περιμενω να ξαναβρω ενα για να παιξω μερικα ports κτλ που θελω οπως και το SOTN φυσικα.
Συν ολα τα αλλα ηταν και απαραδεκτη η μεταφορα στο 360. So cheap.
Τεσπα αυτα... Παντως απ οσα επαιξα και τελειωσα ξεχωριζω ανετα το Aria.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Castlevania Saga
Collapse
X
-
Δεν έχω ασχοληθεί ουσιαστικά καθόλο με τα παιχνίδια. ΊΣως φταίει το γεγονός ότι η όποια εικόνα έχω είναι από ένα castelvania στο gameboy (το εξώφυλλο του κάπου το πήρε το μάτι μου στο φόρουμ) σε ηλικία γύρω στα 5
Leave a comment:
-
Εγω αν και ειχα επαφη με τα castlevania και πριν το symphony of the night ηταν το πρωτο που τερματισα και πραγματικα ειναι ενα απο τα καλυτερα games του ps1 και ενα απο τα αγαπημενα μου games ever
απο εκει και περα τα CV των φορητων τα εχω παιξει ολα λιγο πολυ αλλα δεν τα εχω τερματισει ολα μιας και δεν εχω δικια μου Handheld κονσολα με προσωπικο αγαπημενο απο αυτα το Aria of Sorrow
απο τα 3d εχω παιξει το castlevania lament of innocence και Castlevania: Curse of DarknessBtw, εχει παίξει κανείς τα 3d castlevanias για το ps2; Aπο όσα λίγα εχω δει μου θυμίζουν dmc.[/b]
το πρωτο ειναι και το καλυτερο
θα ελεγα οτι ειναι πολυ καλο και οποιος ειναι φαν της σειρας πρεπει να το παιξει το CoD ειναι αρκετα καλο αλλα οχι οσο το Lament
παντως και τα δυο πασχουν απο το απιστευτα βαρετο και επαναλαμβανομενο level design και γενικα εχουν αρκετα επαναλαμβανομενο gameplay που δεν δικαιολογειτε για ενα τετοιο franchise ειδικα το Curse που θα περιμενε κανεις να βελτιωθει σε σχεση με τον προκατοχο του
και αντιθετως ειναι ακομα χειροτερο
τουλαχιστον τα χαρακτηριστικα που κανουν εθιστηκά τα 2d castlevania υπαρχουν και εδω αλλα δεν φτανουν
βασικα ειναι οπως ενα 2d castlevania αλλα με 3d γραφικα αυτο ισως ακουγεται καλο αλλα στην πραγματικοτητα δεν ειναι τοσο καλο γιατι δεν φτανουν τα στοιχεια που εχει ενας καλος 2d castlevania τιτλος για να φτιαχτει ενας εξισου καλος 3d castlevania τιτλος(αν δουμε τον ανταγωνισμο πχ GOW και DMC οπως ειπε και deus d0pe πιο πανω γινετε ακομα πιο εμφανες αυτό) και ακομα χειροτερα αν η υλοποιηση δεν ειναι και η καλυτερη
ελπιζω στις επομενες προσπαθειες να το καταφερουν καλυτερα γιατι ειναι κριμα θα μπορουσαν να ειναι καταπληκτικα games
πρεπει παντως να γινει κατι αναλογο με τα resi για να ανανεωθει η σειρα γιατι δεν μπορει να είναι για παντα ετσι
και στα 3d CV πρεπει να βρουν επιγοντως νεες φρεσκες ιδεες γιατι δεν αποδιδετ σωστα απο το 2d στο 3d
παντως ενας φαν της σειρας θα τα ευχαριστηθει εγω τα ευχαριστηθηκα παντως(περισσοτερο το Lament)
Leave a comment:
-
All time favourites, τα Super Castlevania και Symphony of the Night. Ακόμα περιμένουμε ένα 3d της προκοπής, αν και πλέον άλλοι τίτλοι (Devil May Cry και God Of War ας πούμε) έχουν πάει ήδη σε άλλο επίπεδο το action τέτοιου τύπου.
Leave a comment:
-
Eίχα ενα Castlevania στο NES αν και δεν είμαι σίγουρος πιο ήταν. Αυτο που θυμάμαι καλά όμως ήταν πόσο δύσκολο ήταν ειδικά για ενα παιδί με μονοψήφια ηλικία.
Mετά, πάνω στη ps εποχή "ακούμπησα" το Symphony αλλά για καποιον ανεξήγητο λόγο δεν ασχολήθηκα. Σαν μια κοπέλα που βλέπεις στο μετρό, "τρελάινεσαι" αλλα όταν φύγει τη ξεχνάς.
Το 2004 έπαιξα και με τη βούλα- απο την αρχή μέχρι το τέλος- castlevania game, τo Aria of Sorrow. Είναι ο φυσικός διάδοχος του Symphony of the Night και θα συμφωνήσω με τον Belmont οτι ειναι το καλύτερο απο τα προσφατα παιχνιδια της σειράς. Το ds ήταν σαν να παίζω ακριβώς το ίδιο παιχνίδι και προτιμώ το por που τουλάχιστον εκανε μια διαφορά προσπαθώντας σχεδιαστικά να τιμήσει τα παλιά side scrolling Castlevania.
Το dracula x μου άρεσε πολύ σαν συλλογή και όχι μόνο για το sotn αλλα και για το rondo of blood, remake και μή. Το 3d δεν ήταν τόσο άσχημο και στα cut scenes ταίριαζε πολύ αλλα κυρίως στη gothic ατμόσφαιρα που είχαμε καιρό να δούμε. Αυτα στον οπτικό τομέα γιατι στο gameplay είναι έτσι και έτσι. Εκεί που χάνει πολύ είναι ο έλεγχος του Richter. Στο remake είναι δυσκολότερος απο οτι στο original!
Btw, εχει παίξει κανείς τα 3d castlevanias για το ps2; Aπο όσα λίγα εχω δει μου θυμίζουν dmc.
Leave a comment:
-
Χρρρρρρααααααααααααααααααττττττττττςςςςςς!(και να με σφάξει ο φίλος belmont στο γόνατο) [/b]
Σοβαρά τώρα φίλε Evans από αυτά που δεν έχεις παίξει θα σου πρότεινα το Aria of Sorrow. Για κάποιο περίεργο λόγο ο συγκεκριμένος τίτλος μου άρεσε πάρα πολύ, πιο πολύ από όλα τα πρόσφατα παιχνίδια της σειράς.
Για τα περι κορεσμού ίσως έχεις ένα δίκαιο. Ο IGA δήλωσε πως ο νέος τίτλος για DS θα έχει νέας φιλοσοφίας artwork (με περισσότερη δυτική επιρροή) και ότι θα εμπεριέχει και άλλα νέα στοιχεία.
Leave a comment:
-
Για να πω την αμαρτία μου (και να με σφάξει ο φίλος belmont στο γόνατο) δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τη σειρά, όχι τόσο όσο θα έπρεπε τουλάχιστον. Εχω τερματίσει πολύ λίγους τίτλους (Castlevania Dracula X, Circle of the Moon, Symphony of the Night, Dawn of Sorrow και Portrait of Ruin), ενώ έχω παίξει λίγο και κάποια άλλα. Πρόκειται από τις αγαπημένες μου σειρές, πάντως, και σίγουρα κάποια μέρα θα ασχοληθώ και με κάποιους τίτλους που δεν πρόλαβα ως τώρα. Με διαφορά το αγαπημένο μου είναι το SOTN, αν και αυτά που έλιωσα περισσότερο είναι τα δύο του ds.
Προσωπική άποψη: Η σειρά έχει κορεστεί
. Αυτό το υβρίδιο 2D platform με RPG στοιχεία και wtf δεν μπορεί να συνεχιστεί, εκτός και αν επιστρέψει το εκπληκτικό παλιό artwork και αν στρωθούν και φτιάξουν μία εμπειρία ισάξια του SOTN. Επίσης, καλό θα ήταν και μία πιο platform - νέα - προσπάθεια, μακριά τόσο από αυτά που προηγήθηκαν όσο και από τα υβρίδια. Θα ήθελα πολύ να δω κάτι τέτοιο, που να μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της εποχής.
Leave a comment:
-
Castlevania Saga
Το θέμα αφορά την πολυαγαπημένη σειρά της ΚΟΝΑΜΙ.Εκεί κάπου γύρω στην πολύχρωμη αισθητική της δεκαετίας του 80,εμφανίστηκε ένα σκοτεινό,γοτθικής έμπνευσης παιχνίδι που σας έβαζε στο ρόλο ενός Vampire Hunter του Simon Belmont,της φατρίας των Belmont.Σκοπός ήταν η εξερεύνηση του γεμάτου κινδύνους κάστρου και τελικά η μάχη με τον ίδιο τον Άρχοντα του Σκότους.Από τότε πολύ νερό μπήκε στο αυλάκι και όπως λένε the rest is history...
Εδώ θα συζητούμε για τις ώρες διακσέδασης που μας έχει χαρίσει η σειρά,ενώ παράλληλα θα παραθέτουμε νέα σχετικά με το μέλλον της.

"Listen to them, the children of the night. What music they make!"Tags: None
Leave a comment: