συγνώμη αλλά δε θυμάμαι στο symphony of the night να είχες πουθενά μαστίγιο...είχε βέβαια κάτι morning stars etc που μοιάζανε με μαστίγια αλλά μαστίγιο δεν είχε καθόλου.εκτός κι αν είχες παίξει μόνο την εισαγωγή με τον Richter Belmont...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Castlevania Saga
Collapse
X
-
Δε πολυγνωρίζω τη σειρά Castlevania όπως κάποια άλλα παιδιά εδώ μέσα καθώς δεν έχω πολυασχοληθεί με αυτήν. Πριν κάποια χρόνια στο playstation έπαιξα το castlevania:symphony of the nigτht το οποίο κατά πολλούς θεωρείτε πως είναι το καλύτερο castlevania το οποίο έχει κυκλοφορήσει. Πάντως (lol) τότε όταν έπαιζα το Castlevania:SOT δεν ήξερα πιο game ήταν (διότι μάλλον δεν θα είδα καν το όνομα του παιχνιδιού!!), μέχρι και πέρυσι θυμόμουν πως ήταν ένα game 2d στο οποίο ο ήρωας κρατούσε ένα μαστίγιο και σκότωνε κάτι τέρατα. Τώρα τελευταία με αυτά που έχω διαβάσει και ακούσει κατάλαβα (επιτέλους) πως το 2d game που έπαιξα τότε (χωρίς να το τερματήσω) ήταν το Castlevania:SOTΝ.
Μετά έμαθα πως βγήκε και ένα Castlevania στο N64 (αυτό θεωρείτε το καλύτερο 3d Castlevania ή κάνω λάθος; ) και μετά όταν κυκλοφόρησε το Dreamcast η Konami είχε κυκλοφορήσει ένα 3d Castlevania για την κονσόλα της S.E.G.A. Το επόμενο Castlevania που θυμάμαι και που έπαιξα, έστω και σε demo μόνο, είναι το Castlevania: lament of innocence ενώ το επόμενο 3d Castlevania δηλαδή το Curse of Darkness δεν το έπαιξα καθόλου.
Τελευταία έχω παίξει ένα Castlevania στο DS, θα το γνωρίζουν αυτό το game όσοι έχουν ds. To Symphony of the Night έχει βγει και στο xbox LIVE arcade ή κάνω λάθος;
Γενικά από ότι έχω καταλάβει, ακούσει, διαβάσει το πρόβλημα με τα 3d Castlevania είναι πως δεν μπορούν να αποδώσουν σωστά το 2d σε 3d, έτσι είναι; δηλαδή για να είναι ένα 3d Castlevania επιτυχημένο θα πρέπει να έχει 2d gameplay; lol μπευρδέυτηκα.
Leave a comment:
-
Η έκδοση του SotN στο PSP δείχνει όντως να είναι η πιο πλήρης έως τώρα, περιλαμβάνοντας μάλιστα και νέους διαλόγους, με πιο σωστά αγγλικά. Μια ματιά πάντως στο youtube δείχνει ότι η μη ενσάρκωση του Alucard (σε ό,τι αφορά το voice-over) από τον Robert Belgrade δεν είναι ό,τι καλύτερο...
Leave a comment:
-
Mπερδεψα τοτε τα μπουτια μουΣορι για το οφ τοπικ
E ;
τι εννοεις δεν καταλαβα (για τον hideo λες
)
και ο Miyamoto(οταν λες Miyamoto λες για τον Ομοϊδεατη ΑΕΚτζη και συνφορουμιτη Miyamoto) που κολλαει
με μπερδεψες τωρα
[/b]
Leave a comment:
-
Σορι για το οφ τοπικ
E ;Solid_Snake χαιρετισματα στον αδερφο σου , Miyamoto.[/b]
τι εννοεις δεν καταλαβα (για τον hideo λες
)
και ο Miyamoto(οταν λες Miyamoto λες για τον Ομοϊδεατη ΑΕΚτζη και συνφορουμιτη Miyamoto) που κολλαει
με μπερδεψες τωρα
Leave a comment:
-
- Καθόλου slowdown. Έχει και την μνήμη και τους επεξεργαστές για να το επιτύχει. Στην τελική ας είχε συνοδευτικό cartridge μνήμης για τα παραπάνω.Jedah, χωρις ιχνος προσωπικης επιθεσεις η ειρωνιας, θα ηθελα να μας πεις προσωπικα, τι πιστευεις θα επρεπε να ειχε η saturn εκδοση εναντι της playstation, ωστε να ειναι καλυτερη.
[/b]
- Μικρότερα loading times, άμεση εμφάνιση του χάρτη και του menu.
- Ακόμα καλύτερα διδιάστατα οπτικά εφέ & animation.
- Τα extra επίπεδα και χαρακτηριστικά να κολλάγανε καλύτερα με το κεντρικό παιχνίδι (IGA says that also).
Εν κατακλείδι αυτό που περίμενα εγώ (και κάθε άλλος που πιστεύει στην δύναμη του Saturn στα 2D) είναι όλα τα στοιχεία του Playstation που όλοι λάτρεψαν, συν ομαλότερα γραφικά και κάποια extras γιατί περιμέναμε 1 χρόνο.
Μπορούμε τώρα να τελειώσουμε αυτή την στείρα αντιπαράθεση; Σας ξαναλέω ότι το Saturn το έχω σε τρελή εκτίμηση και αγοράζω ακόμα τίτλους για αυτό αν βρω. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ικανοποίησε.
Edit: Scatman ναι δεν έχω τερματίσει την έκδοση του Saturn. Γιατί είναι στα Ιαπωνικά και γιατί πωλείται αρκετά ακριβά για να την προσθέσω στην συλλογή μου από την στιγμή που το έχω ήδη το παιχνίδι. Αλλά όταν διαβάζω όλα αυτά τα αρνητικά από ανθρώπους που το αγόρασαν, γιατί να κάνω την κίνηση; Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω εξ'αρχής.
Leave a comment:
-
Συνωμοσια? Mαλλον δε συζηταμε μαζι.Ρε σείς γιατί κάνετε σαν να υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία ενάντια στο Saturn; Δηλαδή επειδή ένα παιχνίδι συγκεκριμένο έχει προβλήματα πρέπει να τρελαινόμαστε;
Τέλος πάντων ας δώσουμε μια λήξη εδώ για μια έκδοση ενός παιχνίδιου που απλά δεν κατάφερε να πιάσει.[/b]
Εχει προβληματα κ δεν το αμφισβητει κανεις, στα οποια ομως βασιζεσαι αποκλειστικα εσυ για να βγαλεις μια "αντικειμενικη" αποψη περι ανωτεροτητας της psx εκδοσης. Δεν ειδα πουθενα να αναφερεις τπτ θετικο για τη Sat εκδοση. Το αντιθετο, περιφρονησες τις προσθηκες που οι φανατικοι εξυμνουν.
Ολοκληρωνοντας αποδεικνυεις οτι δε ξερεις καλα το Saturn. Γιατι απετυχε? Μηπως γιατι κυκλοφορησε το '98 κι αποκλειστικα στην Ιαπωνια? Λεω εγω τωρα...
Μεχρι και στο Ελληνικο Gamepro ειχε γινει αφιερωμα με μερικες απτις τελευταιες κυκλοφοριες του συστηματος και σαυτες μεσα εκτος των Vampire Savior, X-Men Vs Street Fighter ηταν και το Dracula X/
Θα ξαναπω Jedah οτι ειναι πολυ πιθανο να ασχοληθηκες με τη Sat εκδοση αλλα καθολου σε βαθος. Περιοριστηκες σε αυτην που επαιξες στο PSX κ σχολιαζεις αρνητικα βασιζομενος στο FAQ.
O Igarashi κανει πολλες δηλωσεις γενικα. Πιο προσφατη ηταν αυτη περι του οτι το Catslevania δεν κανει για το Wii. Αληθεια περιμενες ποτε απο αυτον τον ανθρωπο να μιλησει θετικα για μια εκδοση παιχνιδιου στην οποια δεν ηταν υπευθυνος?
Solid_Snake χαιρετισματα στον αδερφο σου , Miyamoto.
Leave a comment:
-
Jedah, χωρις ιχνος προσωπικης επιθεσεις η ειρωνιας, θα ηθελα να μας πεις προσωπικα, τι πιστευεις θα επρεπε να ειχε η saturn εκδοση εναντι της playstation, ωστε να ειναι καλυτερη.
Leave a comment:
-
Μια παρατηρηση για τις δυο εκδοσεις του SOTN
εχω μονο την εκδοση του ps
του saturn δεν την εχω αλλα την ειχα παιξει αρκετα σε ενα φιλο μου ο οποιος δεν το ειχε στο ps (αν και περισσοτερο εβλεπα λολ)
και πραγματικα απο οτι θυμαμαι ειχε αρκετα εξτρα που για εμενα αξιζουν παρα πολυ αν και για αλλους μπορει να ειναι και αδιαφορα(αντικειμενικα ομως μετρανε σαν εξτρα).
Θυμαμαι ομως το πολυ σπαστικο θεμα με τον χαρτη που δεν μπορουσες να τον εμφανισεις με το πατημα ενος κουμπιου + οτι αργουσε αρκετα ωστε πολλες φορες να μου σπαει τα νευρα ακομα και οταν εβλεπα τον φιλο μου να παιζει (οταν επαιζα εγω ηταν ακομα χειροτερα)
για εμενα αυτο ειναι ικανο να μου χαλασει την εμπειρια ενος game
ετσι ωστε να μην το απολαυσω
ειδικα οταν το εχω ξαναπαιξει σε μια εκδοση που δεν ειχε αυτά τα προβληματα
για αυτο για εμενα η εκδοση του saturn θα ελεγα οτι ειναι πιο πληρης αλλα οχι καλυτερη
Υ.Γ.Επαιξα και τερματισα το SOTN στο ps πριν τις διακοπες (κατι που ειχα να κανω παρα πολλα χρονια)
και πραγματικα ο συνδυασμος select-χαρτης ηταν οτι πιο θετικο για το game
το χρησιμοποιουσα τοσο συχνα που μονο στην ιδεα οτι θα επρεπε να κανω κατι παραπανω απο το να πατησω ενα κουμπι και θα επρεπε να περιμενω και μερικα δευτερολεπτα με πιανει πονοκεφαλος(ειδικα αυτην την εποχη)
αλλα αυτο ειναι δικο μου θεμα
για καποιον αλλο μπορει να μην ειναι προβλημα
για εμενα ομως ειναι πολυ μεγαλο
για αυτο και αν επρεπε να προτεινω μια εκδοση σε καποιον με την καμια δεν θα του προτεινα του saturn ακομα και αν θεωρω ότι εναι πιο πληρης
ξαναλεω οχι καλυτερη (αλλα σιγουρα ουτε και χειροτερη για να ειμαι δικαιος)
απλα για εμενα ειναι θεμα ψυχικης ηρεμιας για αυτο προτιμω του ps
Leave a comment:
-
Ρε σείς γιατί κάνετε σαν να υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία ενάντια στο Saturn; Δηλαδή επειδή ένα παιχνίδι συγκεκριμένο έχει προβλήματα πρέπει να τρελαινόμαστε; Παιδιά τίποτα συνωμοσιολογικό δεν συμβαίνει. Απλά όλοι αυτοί οι άνθρωποι που περίμεναν να δούν ένα Castlevania να είναι τόσο καλύτερο στο Saturn όσο τα παιχνίδια της Capcom και της Treasure, δεν το είδαν ποτέ και απογοητεύτηκαν. Ο ίδιος ο παραγωγός της σειράς, ο Igarashi αναφέρεται περιφρονητικά για αυτή την έκδοση: Iga's disdain.
Τέλος πάντων ας δώσουμε μια λήξη εδώ για μια έκδοση ενός παιχνίδιου που απλά δεν κατάφερε να πιάσει. Εξάλλου δεν βγήκε ποτέ και εκτός Ιαπωνίας. Δεν είναι ανάγκη να του δίνουμε περισσότερη σημασία και να το πουλάνε οι κερδοσκόποι ένα σκασμό λεφτά, ενώ υπάρχουν εκδόσεις όπως του PSP με 30 δολλάρια που έχουν τα πάντα μέσα στην εντέλεια.
Leave a comment:
-
Δεν θα αναλυσω στο συγκεκριμενο μου ποστ την πορεια της σειρας (κατι που θα κανω αργοτερα), αυτο που θελω να τονισω ειναι, μιας και εχω ασχοληθει και με τα δυο παιχνιδια, οσο σε emulation, τοσο σε real hardware, ειναι πως το παιχνιδι στα πρωτα ps1 επαιζε ψιλοπεριεργα, λογω του hardware. Με τα psone & ps2 το παιχνιδι παιζει αρκετα καλυτερα, με διαφορες εμφανεις στο ματι.
Αντιστοιχα το ιδιο ισχυει και για το saturn. Αλιως παιζει στη καθε εκδοση, και κυριως, αλιως παιζει σε μια action reply 4mb με firmware "μαμας", και αλλιως σε ενα ιαπωνικο saturn / action reply με αναβαθμισμενο firmware. αν θυμαμε καλα, με το τελευταιο παιζει σχεδον τελεια.
Για τελος, δεν εχω ιδεα γιατι, αλλα στο castlevania dungeon εχουν ριξει παρα πολυ λασπη στην saturn εκδοση. Κομπλεξ; Τσουξιμο που οντως ειναι καλυτερο απο την ps1 εκδοση; Κατι αλλο; Δεν το γνωριζω, αλλα δεν ειναι αμεροληπτοι στο συγκεκριμενο παιχνιδι, τοσο στο site, οσο στα forums τους, και αυτο κανει μπαμ.
Το μονο που με στεναχωρει στην ολη υποθεση ειναι, πως προσωπικα ναι, πιστευω πως ειναι καλυτερη η εκδοση του saturn, και ειναι λυπηρο που δεν εχουμε δει μια αγγλικη εκδοση της, και ειτε βλεπουμε ps1 port (xbox live), ειτε ψευδοspecial editions (psp)..
Leave a comment:
-
εγω θα διακοψω τη συζητηση να ποσταρω απλα τη γνωμη μου για τα παιχνιδια κι αν θελετε συνεχιζετε. δυστηχως δεν εχω ασχοληθει και τοσο με τη σειρα, για την ακριβεια εχω παιξει μονο 2, ενα στο ΝΕS και το Castlevania 64. το πρωτο οκ δικαιολογημενα ειχε χαλια γραφικα (δεν το παιξα στην εποχη του), αλλα θυμαμαι το υψηλο επιπεδο δυσκολιας απο τις πρωτες κι ολας πιστες. το δευτερο παλι μου φανηκε πολυ καλυτερο, γραφικα βεβαια για Ν64 καπως χοντροκομμενα θα τα λεγα ειδικα στους χαρακτηρες αλλα οκ, γενικα καλουτσικο ηταν, επισης το περπατημα στη νυχτα σου φερνε ανατριχιλα, οπως και η εξερευνηση του καστρου ή οτι ηταν εκεινο, δεν θυμαμαι πλεον. τωρα βεβαια δεν ξερω πως εξελιχτικε η σειρα και τι ετοιμαζουν για τη νεα γενια κονσολων, οσον αφορα τα γραφικα και το gameplay, θα πρεπε να κανουν κατι που να φτανει τα επιπεδα Metal Gear Solid 3 για να μπορεσει ο τιτλος να συναγωνιστει τα νεα Devil May Cry κι αλλα παιχνιδια του ειδους οπως αναφερθηκε καπου και στη προηγουμενη σελιδα. ισως αν στοχευαν λιγο περισσοτερο στην ατμοσφαιρα του παιχνιδιου αλλα και σε συνδιασμο με τη δραση τυπου Resident Evil να πετυχαιναν ενα σωστο αποτελεσμα!
Leave a comment:
-
Jedah εχω την αισθηση πως η κουβεντα μεταμορφωνεται πλεον σε πολεμο εντυπωσεων.
Εσυ εκανες λογο για τον τονο κ απορ ησα. Απλα πραγματα/
η τελευταια παραγραφος λεει :
Τωρα εαν αυτο συγκαταλεγεται ως απογοητευτικο αποτελεσμα , τι να πω?And the final question you're probably asking: is it worth it to buy the Saturn version? Well, given that it IS a slightly upgraded version of the best game ever, I'd have to say it's worth picking up just to see some of the niftier enhancements (and hear the Japanese voice acting, if you've been weened on the English one.) Still, if you don't have the spare cash or don't own a Saturn, you're not missing out on anything huge by skipping this.[/b]
Το Faq που παρεθεσες αναφερεται σχεδον σε ολα τα αριθμητικα μεγεθη με τη λεξη "σχεδον" 5 δευτερα. Γιατι το μεγαλωνεις? Σχεδον = 1-5 . Αμφιβαλω εαν το παιδι που εκανε το faq το χρονομετρησε.Δηλαδή για να καταλάβω, είναι πιο σημαντικό ένας παραπάνω χαρακτήρας για να παίξεις (που είναι απλοικός όπως ο Richter και δεν έχει το βάθος του Alucard) από το ότι το παιχνίδι θέλει πάνω από 5 δευτερόλεπτα για να δείς το χάρτη ή να αλλάξεις όπλα και να χάνει frame κάθε φορά που υπάρχει έντονη δράση;[/b]
Θα πρεπει να ξαναδεις τα extras για μια ακομη φορα.
Στα ποσα frames τρεχει το SOTN και πιο μαγικο ματι ειδε αυτο το 1 να πεφτει?
Δε μιλαμε για βιονικα ματια αλλα για Gamers.
Αυτο το slowdown εχει γινει καραμελα. Το παρουσιαζεις σαν κατι τραγικο ενω ουσιαστικα δεν ειναι.
Και στην PSX εκδοση οταν η δραση γινεται εντονη υπαρχει μια μικρη επιβρανδυση. Για κλασματα του δευτερολεπτου μιλαμε?
Εδω μου ανεφερες τα extras σαν κατι ορατο μονο για τους hardcores...Το σημαντικότερο πρόβλημα απ' όλα δεν ανέφερες. [/b]
ΠΟΥΘΕΝΑ κ ΚΑΝΕΙΣ δε μιλαει για καλυτερη PSX εκδοση. Ακομη και στο αρθρο που παρεθεσες βγαινει το συμπερασμα οτι η Saturn εκδοση ειναι "upgraded" αλλα ηλπιζαν σε κατι ακομη καλυτερο.
Επειτα, μου δινεις την εντυπωση πως εχεις παιξει την PSX εκδοση κ εγκυκλοπεδικα δοκιμασες την Saturn ,οχι σε βαθος.
Leave a comment:
-
Ο τόνος σου έδειξε λες και προσβλήθηκες εσύ. Δεν είχα αυτό ως σκοπό.Δε βλεπω κατι περιεργο στον τονο μου. Αν θες να απανταω με το "εσεις" κ "εσας" τοτε θα το κανω.
Δεν σε προσεβαλα , απαντησα σε αυτα που εγραψες/ Εξεπλαγην κ ειναι εμφανες.
[/b]
Όχι τελειώνει με το εξής:Το αρθρο με το Review που εδωσες τελειωνει με:
And the final question you're probably asking: is it worth it to buy the Saturn version? Well, given that it IS a slightly upgraded version of the best game ever
[/b]
Still, if you don't have the spare cash or don't own a Saturn, you're not missing out on anything huge by skipping this.
Και μιλάμε για review από άνθρωπο που ξεκίνησε, συντηρεί και αναπνέει για το Castlevania Dungeon...
Δηλαδή για να καταλάβω, είναι πιο σημαντικό ένας παραπάνω χαρακτήρας για να παίξεις (που είναι απλοικός όπως ο Richter και δεν έχει το βάθος του Alucard) από το ότι το παιχνίδι θέλει πάνω από 5 δευτερόλεπτα για να δείς το χάρτη ή να αλλάξεις όπλα και να χάνει frame κάθε φορά που υπάρχει έντονη δράση;Απο αυτα που διαβασα στο gamefaqs αρθρο προκυπτουν 2 σημαντικα προβληματα και εξουνιχιστικη αναλυση τους, Loading times και ποιοτητα εφε. Θα επαναλαβω οτι η παρατηρηση τους για τον Gamer απαιτει FAQ purposes... Τα loading times πολυ πιθανα να ενοχλησουν αρκετους αλλα ειναι ικανα να κανουν μια εκδοση απογοητευτικη ποσο μαλλον οταν προσφερει τοσα πολλα extras στους fans?
[/b]
Το σημαντικότερο πρόβλημα απ' όλα δεν ανέφερες.Slowdown. Sure, the PSX version would bog down sometimes when a lot was
going on, but the Saturn version seems to be even worse.
[/b]
Αυτό που ενδιέφερε τον κόσμο δεν ήταν να γίνει Port της έκδοσης του Saturn, αλλά να συμπεριληφθούν όλα όσα λείπουν από την έκδοση του PSX.Θα ηθελα να δω ποιοι ανθρωποι το λενε αυτο. Μεχρι τωρα εισαι ο πρωτος που εκδηλωνει αυτην τη σκεψη/
Αυτο που χαροποιει ιδιαιτερα ειναι που στα περισσοτερα fora, μετα την ειδηση του SOTN για το XBOX Live πολλα ατομα ποσταραν, θα ειναι η Saturn εκδοση?
[/b]
Κοίταξε όταν το παιχνίδι κυκλοφόρησε όλοι μα όλοι περίμεναν μια έκδοση που θα είναι σημαντικά καλύτερη από του PSX. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Προσωπικά δεν θα συμβούλευα ποτέ κάποιον να αγοράσει την Saturn έκδοση από αυτή του PSX. Δεν υπάρχει λόγος πέραν της συλλογής να έχεις αυτή την έκδοση. Επίσης πλέον η καλύτερη έκδοση βρίσκεται στο Castlevania Dracula X Chronicles που συνδιάζει τα καλύτερα στοιχεία και των 2.Τεσπα, δεν εχει πολυ νοημα αυτος ο "πολεμος" των Pixels.
[/b]
Leave a comment:
-
Δε βλεπω κατι περιεργο στον τονο μου. Αν θες να απανταω με το "εσεις" κ "εσας" τοτε θα το κανω.
Δεν σε προσεβαλα , απαντησα σε αυτα που εγραψες/ Εξεπλαγην κ ειναι εμφανες.
Το αρθρο με το Review που εδωσες τελειωνει με:
Μπορεις επισης να ριξεις μια ματια και στα links που εδωσα εγω...And the final question you're probably asking: is it worth it to buy the Saturn version? Well, given that it IS a slightly upgraded version of the best game ever[/b]
Απο αυτα που διαβασα στο gamefaqs αρθρο προκυπτουν 2 σημαντικα προβληματα και εξουνιχιστικη αναλυση τους, Loading times και ποιοτητα εφε. Θα επαναλαβω οτι η παρατηρηση τους για τον Gamer απαιτει FAQ purposes... Τα loading times πολυ πιθανα να ενοχλησουν αρκετους αλλα ειναι ικανα να κανουν μια εκδοση απογοητευτικη ποσο μαλλον οταν προσφερει τοσα πολλα extras στους fans?
Δε χρειαζεται να αιτιολογω εγω το Saturn. Εχει δειξει τις δυνατοτητες του εδω και πολλα χρονια.Το να έχεις αδυναμία στο Saturn (προσωπικά έχω στην κατοχή μου Saturn και όχι PSX) το καταλαβαίνω γιατί του έχω κι εγώ, αλλά για διαφορετικούς λόγους. [/b]
Θα ηθελα να δω ποιοι ανθρωποι το λενε αυτο. Μεχρι τωρα εισαι ο πρωτος που εκδηλωνει αυτην τη σκεψη/η έκδοση του Symphony είναι απογοητευτική σύμφωνα με τους περισσότερους ανθρώπους που την έχουν παίξει.[/b]
Αυτο που χαροποιει ιδιαιτερα ειναι που στα περισσοτερα fora, μετα την ειδηση του SOTN για το XBOX Live πολλα ατομα ποσταραν, θα ειναι η Saturn εκδοση?
Τεσπα, δεν εχει πολυ νοημα αυτος ο "πολεμος" των Pixels.
Leave a comment:
Leave a comment: