Announcement

Collapse
No announcement yet.

Castlevania Saga

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

H σειρά Castlevania θα έχει πάντοτε μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου καθώς το πρώτο μέρος της σειράς ήταν ένα απο τα πρώτα παιχνίδια που αγόρασα στο NES όταν πήγαινα στο δημοτικό.
    Θεωρώ το Symphony ώς ένα απο τα καλύτερα παιχνίδια που έπαιξα ποτέ μου (άνετα είναι μέσα το τοπ 3 μου όλων των εποχών) αλλά για μένα η σειρά μετά απο αυτό το απίστευτο και εξαιρετικό βήμα δυστυχώς έχασε την αίγλη της.

Για να το θέσω απλά και να μήν σας κουράζω με αναλύσεις,έχοντας ασχοληθεί με ΟΛΟΥΣ τους τίτλους Castlevania της μετα-SOTN εποχής,με εντελώς προσωπικά κριτήρια πάντα,τους βρίσκω στην καλύτερη περίπτωση μετριότατους και -το χειρότερο- "άψυχους". Πραγματικά δέν ξέρω με τι λόγια να το εκφράσω σωστά,αλλά όλα μα όλα μου άφησαν μία ακοθόριστη αίσθηση κενού και ανικανοποίησης παρόμοια με εκείνη που έχει κανείς όταν του σερβίρουν ένα μπώλ λαχταριστούς κεφτέδες και τρώγωντάς τους ανακαλύπτει ότι είναι απο σόγια (καλά τι είπα πάλι,ξεπέρασα τον εαυτό μου :icon_twisted.

Τώρα σχετικά με το Dracula X για το psp δέν μπορώ να εκφέρω γνώμη (το αγόρασα απο την πρώτη μέρα που βγήκε αλλά δέν κατάφερα να το παίξω ακόμα).
    Συμφωνώ απόλυτα για την νέα φωνή του Alucard απο το βίντεο που είδα πρίν λίγο στο tube,πραγματικά η παλιά ήταν σκάλες ανώτερη... Τα γραφικά όμως μου φαίνονται ΠΟΛΥ καλύτερα (στο SOTN) σε σχέση με την έκδοση του Playstation ή είναι απλά ιδέα μου και δέν θυμάμαι καλά??? Νομίζω τα έχουν ρετουσάρει αρκετά...

Comment

Ta grafika einai oloidia, apla exoun alaksei ta xromata se orismenes epitheseis (xarakthristika to yasutsuna pou twra einai xalia) kai ton hxo pou einai mera me thn nyxta (klashs anoteros) akous treles leptomeries pou den eixes ksanakousei pote sou. Epishs h taxythta einai elfros kaliterh.
      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
      Kindred, this blade and I.
      "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
      Greek Gaming Videos
      Greek Final Fantasy Forum

Comment

Castlevania: Order of Ecclesia για το NDS
        από το Gamelife.gr

«Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Nέο Castlevania για το ds?Γιούπι!Άντε και κάτι που θα παίξω για το ds μετά από καιρό.Πολύ λίγα αυτά που με ενδιαφέρουν τελευταία στο ds.Βγάλτε ένα mario kart ds 2 λέμε και να είναι έτσι όπως πρέπει!
          Nintendo I.D.: paixtis
          3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

Hksera ton titlo alla legane pws tha einai gia kinhta, katoxeirwthike kai to DS twra?
            "

Greek Gaming Videos

Comment

Για κινητά έχει βγει το Order of Shadows.Όντως μοιάζουν οι τίτλοι.
              «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

To kserw, giafto elegan pws kai to ecclesia tha einai to epomeno gia kinhta lol.
                "

Greek Gaming Videos

Comment

pote vgeni xeri kanis?

Comment

Castlevania X cronicles για psp. Δεν ήταν κακό αλλά περίμενα καλύτερη δουλειά από τη konami στο θέμα του voice-acting και τον cut-scenes (μετά το Symphony έχω απαιτήσεις!!!)

Comment

-Castlevania (NES)
                      -Rondo of blood, Super Castlevania (SNES)
                      -SOTN (PS)
                      -Dawn of Sorrow (DS)
                      και κάποιο του GBA που δε θυμάμαι...

Αυτά έχω παίξει. Πλέον η σειρά φαίνεται κάπως κουρασμένη (με εξαίρεση τους 3D τίτλους που προσπάθησαν κάτι διαφορετικό αν και με προβλήματα) και θα ήθελα να δω κάτι φρέσκο σαν ιδέα. Ίσως άλλο ένα 3D αλλά χωρίς τα προβλήματα των παλαιότερων... Το Portrait of Ruin αν θυμάμαι καλά, διάβαζα ότι έχει αρκετά ενδιαφέρουσες τοποθεσίες και εκτός κάστρου.

Η μουσική της σειράς είναι από τις αγαπημένες μου! Ειδικά οι συνθέσεις της Michiru Yamane στοιχειώνουν!
                      Τοπ αποτελούν το OST του SOTN και τα Dracula Perfect Battle Selection 1 & 2 που είναι επιλεγμένα κομμάτια της σειράς σε metal εκτελέσεις από μια μπάντα της KONAMI που λέγεται KuKeiHa Club.
                      Επίσης δείτε αυτό: Bloody Tears. Έπαθα πλάκα και έβαλα σκοπό να το καταφέρω. Κάπου προς το τέλος είναι λίγο δύσκολο όταν αυτοσχεδιάζει...

Comment

Τελειωσα το Castlevania: Dracula X Chronicles (μαζι με τα alternative levels) και μαζι και το original Rondo of Blood.
                        Φοβερη εμπειρια και προσωπικα το remake μου αρεσε παρα πολυ.
                        Γενικα μου αφησε την εντυπωση του καλυτερου old school castlevania.

Comment

Τελείωσα το Harmony of Dissonance και ξεκίνησα το Circle of the Moon.

Comment

μπράβο νέε μου.εσύ μια μέρα θα πας πολύ μπροστά.
                            Carpe diem

Comment

Ωραιος Chaos.
                              Περυσι τετοια εποχη περιπου εγω τελειωσα το CotM και αν και ειχε παρει μετρια σχολια περιεργως το χαρηκα πολυ.
                              Μετα πηγα να ξεκινησω το HoD, αλλα κατι με χαλασε πολυ στην αισθητικη του για καποιο λογο και απο τοτε δεν ετυχε να ξαναεπιχειρησω να το παιξω.

Ειναι το μονο φορητο CV (απο τα σχετικα προσφατα) που δεν εχω τελειωσει και ελπιζω καποια στιγμη να του δωσω αλλη μια ευκαιρια.

Εσυ Altair ποια CV εχεις ή εχεις τελειωσει και ποια ξεχωριζεις;

Comment

Μέτρια σχόλια όμως όχι από παντού. Κάποιοι μέχρι να βγουν τα επόμενα της σειράς το θεωρούσαν από τα καλύτερα παιχνίδια του GBA. Το HoD θυμίζει έντονα SotN στη λογική και το σχεδιασμό του. Στο CotM ο Nathan μου θυμίζε άσχημα πράματα από το X όπου οτιδήποτε στην οθόνη ήταν πιο γρήγορο από σένα! Ευτυχώς μόλις πήρα το dash έστρωσε κάπως και στα άλματα... Ο Juste πάλι είναι ευκίνητος σαν σκίουρος που έχει πιεί Red Bull! Επίσης διαφορετικό στο σχεδιασμό των χώρων. Το CotM σαφώς λιγότερο στριμωγμένο. Θετικό στοιχείο για μένα.

Comment

Working...
                                X