Announcement

Collapse
No announcement yet.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by BigBOSS View Post
    Όσον αφορά τα quest άφησα προς το παρόν το κυρίως quest και ασχολούμε με δευτερεύοντα, χθές και σήμερα έκανα quests που έχουν σχέση με τον πόλεμο μεταξύ των Stormclocks δηλαδή των Νόρντ που θέλουν να αποσχιστούν απο την αυτοκρατορία της Τάμριελ και των πιστών στην αυτοκρατορία Νορντ μαζί με τις αυτοκρατορικές δυνάμεις.
    Σε ποιά quests αναφέρεσαι? Δεν έχω βρει κάτι σχετικό

Εγώ προς το παρόν κάνω τα quests του Whiterun και των Companions, καθαρίζοντας random μπουντρούμια. Είμαι level 16, έχω 11 ή 13 αχρισημοποίητα perks , παίζω τριπλέτα fighter - mage - thief (απαράδεκτο το ότι δε μπορείς να κάνεις block όταν έχεις one - handed όπλο στο ένα χέρι και μαγεία στο άλλο) και ακολουθεί μια μικρή λίστα πραγμάτων που με έχουν για την πλακα τους.

Troll
    Highwayman bandit
    Sabretooth
    Bear
    Giant

και η λίστα συνεχίζεται. Δε μπορώ με τίποτα να αποφασίσω πού να βάλω τους πόντους μου. Θέλω να ασχοληθώ με crafting και ίσως alchemy αλλά είναι πολλά τα perks και στις μάχες έχω πλέον πρόβλημα.
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• Εκλασα στο γελιο με την περιγραφη του Τιτου με τον Δρακο και τους διαφορους...

Να ωραιο παραμυθι: "Ο Τιτος και ο Δρακος (και οι αλλοι)"!!!!!
      :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

• (απαράδεκτο το ότι δε μπορείς να κάνεις block όταν έχεις one - handed όπλο στο ένα χέρι και μαγεία στο άλλο)
        Ε ναι δε το καταλαβαινω αυτο, αφου το κρατας το σπαθι γιατι να μη μπλοκαρει εστω με καποια tradeoffs? Αυτος ειναι ο λογος που εχεσα τελειως το melee, θα κατεληγα ολη την ωρα να κανω healing και attack και δε θελω να μπω σε αυτη τη λογικη...
        Do a barrel roll!

Comment

• Για άλλη μια φορά το αγαπημένο μου Video-feature του Ίντερνετ: Timelapse Video of Skyrim World.
          An enormous world rich in adventure, The Elder Scrolls 5: Skyrim is remarkable in that its entire game world - meshes, …

Δεν είναι ο πιο ρεαλιστικός κόσμος σε game ever, αλλά σίγουρα είναι ο πιο όμορφος. Το καλύτερο timelapse που χω δει.

Comment

• Laharl γιατί δεν το "αγοράζεις" όπως και εμείς, και όταν πέσει η τιμή του το αγοράζεις και κανονικά? Κάτι παρόμοιο σκοπεύω να κάνω και εγώ με το Limited Edition του.

Δεν ξέρω γιατί, αλλα μέχρι τώρα έχω σκοτώσει 4 δράκους και είμαι level 12 χωρίς να πάω καν στους Greybeards. Μάλλον με συμπάθησαν η δεν ξέρω τι.

Ένα ΜΕΓΑ glitch που μου έτυχε, είναι να βγαίνω από ένα σπίτι στο Winterhold, και να εμφανίζεται δράκος, οι guards να αρχίσουν να τον πολεμούν, και εκεί που πάω να αρχίσω και εγώ την μάχη... Έρχεται ο τύπος που έλεγε ο Titus, με την κλεμμένη ασπίδα, και θέλει σώνει και καλά να του την φυλάξω και να κάνω τα στραβά ματια, μες την μέση της μάχης. Μέχρι να μου μιλήσει ο δράκος με έκανε μπριζόλα. Load Game, ξανά εκεί. Load Game από προηγούμενο Load Point, όταν φτάνω εκεί ξανά εκεί αυτός. Ότι και να έκανα κάθε φορα, αργά ή γρήγορα ερχόταν μέσα στην μάχη.

Comment

• Footage από το update. Μην το χάσετε!

Comment

• Δεν το "αγοράζω" γιατί το pc μου δεν το αντέχει

Σε κονσόλα θα το πάρω δυστυχώς ή ευτυχώς

Comment

• Πλέον έχω σκοτώσει πέντε δράκους, είμαι 19 lvl και πάω για 20ο.

Τον δεύτερο δράκο τον σκότωσα στην περιοχή των θερμών πηγών κατά την διάρκεια που έπαιζε ξύλο με κάτι bandits, βρήκα την ευκαιρία λοιπόν και χώθηκα και εγώ στην μάχη.

Όσον αφορά τον δράκο που σκότωσα πριν λίγα λεπτά....ήμουν στην περιοχή όπου βρίσκεται το άγαλμα της Aζούρα κάνοντας το σχετικό quest, καθώς μιλούσα στην ιέρεια της Αζούρα σκάει ενας δράκος και μας πετάει φλόγες, βέβαια αυτή ήταν κακή επιλογή για τον ίδιο καθώς νικήθηκε αρκετά εύκολα.

Τους δράκος του χτυπάω αποκλειστικά με τόξο χρησιμοποιώντας τα δυνατότερα μου βέλη, δηλαδή τα dwarven ή orchish arrows, που έχουν 14 και 12 dmg αντίστοιχα, και τα οποία τα βουτάω συνήθως σε δηλητήριο frosbite venom το οποίο έχω μαζέψει από κατά τόπους αράχνες που έχω σκοτώσει.

Επιτέλους αγόρασα και σπίτι στο Whiterun (5000 νομίσματα).

Originally posted by Titus View Post
                  Σε ποιά quests αναφέρεσαι? Δεν έχω βρει κάτι σχετικό
                  Καθώς εξερευνούσα σε ένα σημείο βρήκα κάποιον της imperial legion που με είπε πως αν θέλω να στρατολογηθώ πρέπει να πάω σε έναν στρατηγό στην πόλη Solitude. Πήγα λοιπόν εκεί στρατολογήθκα και τάχθηκα με το πλεύρο της imperial legion και των πιστών, στον αυτοκράτορα της Τάμριελ, Νορντ εναντίον των Stormclocks των εξεγερμένων Νορντ των οποίων ηγείται κάποιος Oύρφλικ ο οποίος σκότωσε τον λεγόμενο High King του Skyrim προκαλώντας εμφύλιο. Είναι τα λεγόμενα civil war quests.
                  Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

• Μου πε και μενα να παω στην Imperial Legion αλλα τωρα που πες τι παιζει, δεν υπαρχει περιπτωση, θα παω στους Nords, θα σουταρω και τον Ορλωφ πως τον λενε και θα ηγηθω της επαναστασης...
                    Do a barrel roll!

Comment

• Κι εγώ για Nords το βλέπω, οι Imperials έχουν ένα τουπέ.

Το quest του Sam που ξυπνάς στο ναό της Sibella στο Markath έχει πολύ γέλιο αλλά έσκασε στη χειρότερη δυνατή στιγμή. Τώρα τρέχω από τη μια άκρη του χάρτη στην άλλη αφήνοντας άλλα quests στην άκρη. Έχω κάνει επίσης το quest ενό; Daedric Lord κι έχω βρει ένα πολύ καλό mace που κάνει soulsteal με 100 charges, αλλά δε θέλω να το χρησιμοποιήσω γιατί μετά θα πρέπει να το φορτίσω. Από θέμα χαρακτήρα, θα αυξήσω κι εγώ τα τόξα γιατί βολεύουν πολύ για sneak attack και είναι ο μοναδικός τρόπος να κάνω κάποιου είδους ζημιά σε δράκο.

Και μια που μιλάμε για δράκο, είχα κι εγώ μια επική μάχη. Σε ένα πανέμορφο σημείο, τους Aldruin Towers νομίζω (τους δύο πολύ ψηλούς πύργους στο φαράγγι ανατολικά του Whiterun που ενώνονται με μια γέφυρα) είχα φτάσει νύχτα και αποφάσισα να σκοτώσω τους bandits για αμοιβή. Νύχτα, αστροφεγγιά κλπ, τέλειο σκηνικό για δράκο! Με το που πατάω στη γέφυρα, τον βλέπω στον ορίζοντα να πετά πέρα δώθε. Το αρχικό σχέδιο ήταν να σταθώ στην κορυφή του πύργου με το τόξο μου και να τον σκοτώσω ωσάν άλλος Λέγκολας αλλά μετά από μερικά loads άλλαξα τακτική και άρχισα να τρέχω προς το κοντινό giant camp για ενισχύσεις. Ξέχασα να πω πως φοράω light armor με heavy κράνος/μπότες/gauntlets και επιμένω να χρησιμοποιώ το τόξο μου με iron arrows χωρίς δηλητήριο (έχω και steel και orkish) γιατί είμαι ένας τσιφούτης και μισός. Φτάνοντας εκεί λοιπόν, περνάω τα μύρια όσα μέχρι να καθοδηγήσω τους γίγαντες να σκοτώσουν το δράκο με μια μικρή βοήθεια από εμένα. Με το που πέφτει το θεριό λοιπόν, αρχίζω και τρέχω προς τους πύργους με δυο γίγαντες στο κατόπι μου. Τρυπώνω μέσα λοιπόν και κοροϊδεύω τους χαζούς απ'έψω που δε μπορούν να μου κάνουν τίποτα. Επειδή με είχαν βοηθήσει και γενικά οι γίγαντες είναι γραφικοί, δεν τους άρχισα στα βέλη αλλά τους άφησα να ζήσουν.

Πέρα από την πλάκα, εσείς δυσκολεύεστε με τους δράκους? Πώς τους αντιμετωπίζετε? Τι χαρακτήρα έχετε φτιάξει? Παίζω expert με one handed/sneak/bow, εχω νομίζω 13 perks να κατανείμω στο level 19 και υπάρχουν πολλά πράγματα που δε μπορώ να σκοτώσω σε 1v1 όπως trolls ή sabre cats. Συμβουλές?

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το πόσο αξίζει να ασχολήθώ με enchanting. Έχω κάνει disenchant μερικά αντικείμενα μαθαίνοντας τα enchantments, αλλά στη λίστα που μου βγάζει στο alchemy bench οι διάφορες επιλογές είναι χαμηλότερες από αυτές που είχαν τα όπλα (πχ -8% Destruction cost αντί για -15%). Όταν πάω να τα βάλω σε αντικείμενα μου τα μετατρέπει σε -1%, πιθανότατα επειδή είμαι χαμηλό level. Πώς ακριβώς λειτουργεί το θέμα?

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• Οι δράκοι είναι η αλήθεια δεν με εχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα, περισσότερο μου τη σπάει που σηκώνονται στον αέρα και δεν μένουν κάτω να τις παίξουμε :p Έχω τον companion, κάνω και summon κι όλα οκ.

Το enchanting δείχνει να ανταμοίβει στο τέλος, με τα διπλά enchants πρέπει να γίνεσαι τούμπανο όμως στη πράξη δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει η επένδυση αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία που να επιζητά κάτι τέτοιο. Έβαλα ένα πόντο μόνο στο αρχικό Perk αλλά δεν συνέχισα.

Προτίμησα αντίθετα να ανταλλάξω τυχόν πόντους στο enchanting για smithing και παλεύω να το πάω 100 ώστε να μάθω τις Dragon Armor. Moυ αρέσει πολύ η διαδικασία του crafting στο παιχνίδι έτσι από "δευτερεύοντα" ή supportive skills (enchanting, alchemy) αποφάσισα να πάω το smithing μέχρι τέλους.

Από Perks γενικότερα επικρατεί ένα χάος, ανεβάσα Sneak μέχρι το bow critical, το archery μέχρι τα criticals, έχω δώσει πόντους σε one-handed, light-armor, lockpicking και speech ενώ ξεκίνησα να ανεβάζω Destruction, έμαθα μέχρι το Fire και σταμάτησα, έδωσα λίγους πόντους σε Restoration και θέλω να ανεβάσω τέρμα το Conjuration αφού τελικά τα summons είναι το στυλ μαγείας που μου ταιριάζει, σε μίξη με αρκετό Restoration.

Παίζω πάντα με one-handed, τώρα έχω ένα Glass Axe, και στο άλλο χέρι εξαρτάται από το τι αντιμετωπίζω. Συνήθως ξεκινώ πάντα με Stoneward κι αν έχει κάναν δύσκολο κάνω summon αλλιώς ντου με το τσεκούρι κάνοντας heal over time με το Healing spell. Όταν με το καλό ξεφορτωθώ τον Barba που μου aggrάρει το σύμπαν, θα συνεχίσω τη bow/stealth προσέγγιση στην αρχή κάθε μάχης πριν γυρίσω με τσεκούρι-μαγεία.

Aπό enchants, στο τσεκούρι βάζω εκείνο που ρουφά souls για να γεμίζω τα κρυσταλλάκια. Βασικά Titus εκεί που κάνεις enchant κάτι, πρέπει η ψυχή που έχεις παγιδέψει να είναι "Grand", δηλαδή από δυνατό εχθρό, για να πάρει ολόκληρο το bonus του enchant και όχι μικρότερο. Μεγάλη ψυχή σε μεγάλο κρύσταλλο is the way.

Έχω φτιάξει ενα Elven Set με την Krosis μάσκα που εμφανισιακά τα σπάει και μακάρι τα επόμενα armor sets να δείχνουν πιο όμορφα, ενώ έχω κάτι κουρέλια που τα έχω κάνει enchant για +Smithing οπότε ότι κάνω craft βάζω τα ρουχαλάκια αυτά για να παίρνουν καλύτερες τιμές στα + upgrades τα όπλα και οι πανοπλίες. Δεν έχω ιδέα αν αλλάζει κάτι βάζοντας νέο εξοπλισμό στους companions, φροντίζω όμως πάντα να τους έχω στη τρίχα.
                        sigpic

Comment

• Μια μικρή σύνοψη για τον τίτλο, για όσους δε ξέρουν περί τίνος πρόκειται.

Σχολια:
                          its not like fable stupid bitch

if skyrim is like fable there is no hope for the world
                          Do a barrel roll!

Comment

• PC Skyrim has been patched, and the RAM-boosting, crash-preventing, third-party Large Address Aware (LAA) mode outlawed.
                            PC Skyrim, following the 18MB patch, now runs only through Steam. The LAA mode, which required some executable-file manipulation, no longer works.
                            The problem being that the LAA mode enabled PCs to use more than 2GB RAM, which not only helped stability, but boosted performance of the core game and the numerous mods applied on top.
                            The ball's in Bethesda's court.

TERRALOL.

Και μετα λεμε οτι μας ενοχλει το γεγονος οτι το Skyrim ειναι "φτιαγμενο" για κονσολες. Παλι καλα που το κυκλοφορησαν και για τα PC δλδ, ψιλοχαρη εκανε η Bethesda στους PC users...
                            :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

• Είδα το άσχημο πρόσωπο του παιχνιδιού σε όλο του το μεγαλείο.

Ξεκινάω να κάνω το quest που μπαίνεις στο Dustman's Cairn με το Fargas για να βρείτε το κομμάτι ενός τσεκουριού. Παιχνίδι με companion δηλαδή, στον οποίο δε μπορείς να δώσεις εντολές. Με δεδομένο πως παίζω stealth/ bow κι εγώ με μαγεία+όπλο στο melee, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευοίωνα. Τι συνάντησα μέσα στο μεγαλούτσικο αυτό μπουντρούμι.

ΤΡΑΓΙΚΕΣ καθυστερήσεις στο response. Αργεί να κουνήσει το τσεκούρι, αργεί να ενεργοποιήσει το spell, αργεί να γυρίσει το κεφάλι του, αργεί να κάνει τα πάντα. Όχι πως δεν τα είχα προσέξει όλα αυτά νωρίτερα, αλλά όταν μάχεσαι σε στενούς διαδρόμους η γρήγορα αντίδραση είναι το παν. Ένιωθα

Ένας companion που από τη μια έχει μυαλό κουκούτσι κι από την άλλη δε μπορώ να τον παρκάρω κάπου επειδή δεν είναι "κανονικός" companion. Ειλικρινά, αν ήταν λίγο πιο βολικά τα saves θα πήγαινα να καθαρίσω μόνος μου όλο το μπουντρούμι και μετά θα έπαιρνα το quest. Το μόνο καλό που έχει είναι ότι δεν πεθαίνει.

Συνεχή κολλήματα σε αντικείμενα και εμπόδια στο έδαφος. Απελπιστική κατάσταση.

Και σα να μη μου έφταναν όλα αυτά, με το που βγήκαμε από το μπουντρούμι και φτάσαμε δίπλα σε ένα mammoth camp έσκασε δράκος, και το inventory είναι τίγκα.

Comment

• παιδιά να ρωτήσω.. παρατηρίσατε κάποια δίχως προφανή λόγο μείωση απόδοσης στο πως τρέχει το pc σας το game;

συνήθως το τρέχω στα 60 fps (1080p) σχεδόν όλα τέρμα αλλά κάποιες φορές το frame rate ανεξήγητα πέφτει στα 35-40 fps ως κύριο frame rate, εννοείται σε ακριβώς ίδια σημεία-περιοχές κάτω από ίδιες συνθήκες.

ακόμη και στον χάρτη πριν με έδειχνε 30fps και τωρά 60fps αφού βγήκα και ξαναμπήκα στο game.

Ένα χρόνο και κάτι έχω το συγκεκριμένο pc μόνο στο Skyrim παρατήρισα τέτοιο πράμα (ουτε πχ σε Fallout 3 ούτε σε Fallout: New Vegas):whip:
                                Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

Working...
                                X