Announcement

Collapse
No announcement yet.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Αυτός είναι διαγωνισμός!

When we heard that parents had chosen ‘Facebook’ and ‘Like’ for their children we thought baby names couldn’t get any crazier.

The makers of the game, Bethesda Software, announced back in February that anyone who had a child on the game's launch date, 11/11/11, and named him or her 'Dovahkiin' would win every ZeniMax/Bethesda game - past, present and future - for life.
    Edit: Ωχ sorry δεν είδα τα νέα posts! Faaaaailll!
    The illusion of free will is an illusion.

Comment

• Έχω λιώσει κυριολεκτικά με τον τίτλο τις τελευταίες τρεις ημέρες και συνεχίζω ακάθεκτος…

Καταρχήν ας ξεκινήσω με τον μενού το οποίο είναι αυτό που με ψιλοεκνεύρισε περισσότερο, στην αρχή τουλάχιστον γιατί μετά συνηθίζεται. Είναι καθαρά κονσολέ όπου κάνεις χρήση σκορλ ωστε να μπορέσεις να αλληλεπιδράσεις με κάθε επιλογή αλλά και πάλι το σκρολ του ποντικιού δεν δείχνει να ανταποκρίνεται και τόσο σωστά και άμεσα. Για αυτό το λόγο εγώ χρησιμοποιώ το wasd ή τα βελάκια του πληκτρολογίου. Ο κονσολέ σχεδιασμός του μενού του παιχνιδιού για την pc έκδοση σίγουρα είναι κατι αρνητικό αλλά συνηθίζεται και ας μην μεγαλοποιούμε κάτι αρνητικό που δεν είναι σε θέση να αφαιρέσει αυτό για το οποίο πραγματικά αναπτύχθηκε το Skyrim όπως και κάθε Elder Scroll δηλαδή ένα rpg που λαμβάνει χώρα σε μια αχανή έκταση, με εκατοντάδες επιλογές, αντικείμενα, καθώς και κινδύνους, επιλογές, περιπέτειες που θα περάσει ο παίχτης.

Τα γραφικά είναι εξαιρετικά με τις περιοχές του παιχνιδιού να διακρίνονται από άγρια φυσική ομορφιά, με απόκρημνα χιονισμένα βουνά με κωνοφόρα δέντρα καθώς και πεδινές περιοχές τις οποίες διασχίζουν ποτάμια ή ρυάκια. Προσωπικά το τρέχω σε 1920x1080p με ultra ρυθμίσεις, με 2x MSAA και 16x AF, το frame rate κυμαίνεται από τα 60 έως 30 fps με ένα μέσο όρο κάπου στα 50 fps. Τα γραφικά είναι ιδιαίτερα όμορφα τόσο σε εξωτερικές περιοχές όσο και σε εσωτερικά μέρη με πάμπολλες λεπτομέρειες, ειδικά τα τοπία του Skyrim μου θύμισαν πίνακες bob ross

Φυσικά μου άρεσε που δεν επιλέγεις κλάση κτλ από την αρχή του παιχνιδιού αλλά οι επιλογές σου και ο τρόπος μου πολεμάς σε οδηγούν προς μια εξειδίκευση. Εγώ όπως παιζω, έχοντας κάνει μια γυναίκα wood elf, γέρνω προς assassin/thief. Ως τώρα πολεμώ στην πλειονότητα των περιπτώσεων με τόξο, δηλαδή έχω αναπτύξει περισσότερο το archery skill,μετά το light armor, sneak, one handed, lockpicking και pick pocket. Είμαι 11 lvl και έχω σκοτώσει μόνο έναν δράκο, στο σχετικό quest, δεν έχω σκοτώσει άλλο δράκο, τους αποφεύγω προς το παρόν αν και πριν λίγο στην πορεία μου για ένα quest πλησίασα στην περιοχή του δράκου που ξερνάει παγο προσπάθησα να τον αποφύγω αλλα τελικά με εντόπισε και έφαγα πόνο. Πριν από αυτό καθώς πήγαινα στο μοναστήρι πάνω στο ψηλό βουνό ξαφνικά ένας δράκος ήρθε από πάνω μου έκανε μερικούς κύκλους και χάθηκε προς τα βουνά χωρίς να μου έχει επιτεθεί. Το animation του παιχνιδιού έτσι όπως το βλέπω εγώ και έτσι όπως είναι δεν είναι κάτι που προσωπικά θα με κάνει να δυσανασχετήσω ή να μου αφαιρέσει κάτι από την ευχαρίστηση που δίνει το game. To σύστημα με τα favorites και χρήσή του πλήκτρου Q δεν είναι ότι το καλύτερο αλλά και αυτό από κάποια στιγμή και μετά συνηθίζεται.

Με λίγες λέξεις το Skyrim θα το χαρακτήριζα αχανές, επικό, ένα rpg όπου μπορείς να κάνεις και να ασχοληθείς με χιλια δυο πράματα, από τα main story εως τα side quests, τα dungeons (που έχουν ποικιλιά σε αντίθεση με αυτά του Oblivion), alchemy, smoothing, guilds κτλ. Γενικά το Skyrim πείθει και σε βυθίζει στον κόσμο του σε βαθμό overdose. To λιώσιμο συνεχίζεται.
      Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

• Πράγματι, πανέμορφο και αχανές.

Τελικά ο δράκος που προσγειώθηκε μπροστά μου ήταν ο πρώτος, αυτός που σκοτώνουμε στο Keep. Δεν ξέρω όμως γιατί μεταφέρθηκε από το Keep έξω από την είσοδο του Whiterun. Πάντως χτες σκότωσα έναν ακόμα μονος μου, τον τρίτο, κοντά στο Riverwood. Ίσος να είναι πιο εύκολο για μένα σαν Mage που είμαι.

Πάντως, ίσος ακόμα επειδή δεν έχω προχωρήσει, ή δεν ξέρω τι, δεν βρίσκω και πολλά weapons ή apparel για Mages. Ελπίζω να μην χάσω από την εμπειρία

Comment

• Originally posted by BigBOSS View Post
          ειδικά τα τοπία του Skyrim μου θύμισαν πίνακες bob ross
          Και το χειρότερο παιχνίδι να ήταν θα το αγόραζα μόνο και μόνο γι'αυτό.

Comment

• Θέλω να ρωτήσω κάτι τους πιο έμπειρους σε Elder Scrolls (Big Boss, Ramparter κλπ). Με το sneak και το stealth γενικά πώς λειτουργείτε? Ο γατούλης μου έχει sneak 34 νομίζω (δεν έχω αγοράσει κανένα perk), τρώει detects γενικά, και μέχρι στιγμής το μόνο που μπορώ να κάνω είναι ένα stealth initiate με τόξο στις μάχες. Για sneak kill με dagger ούτε λόγος. Έχω συνηθίσει από το Deus Ex και το όλο σύστημα μου φαίνεται τελείως άγαρμπο επειδή δε μπορώ να μπω στη φιλοσοφία του.

Έχετε τίποτα λόγια σοφίας?
            Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• εμ αν δεν βαλεις skill points στο πρωτο perk του stealth θα τρως detect ευκολα, γενικα με daggers για backstabs εισαι αθορυβoς, με τα υπολοιπα melee weapons οχι, και οσο lighter πανοπλια φορας θα προκαλεις λιγοτερους θορυβους, οταν μπαινεις σε περιοχη με εχθρους ενω εισαι stealth σου βγαινει το μηνυμα hidden, οσο το chance να σε δουνε μεγαλωνει τοσο το ματι στο κεντρο της οθονης σου θα ανοιγει,το LOS των αντιπαλων λειτουργει οπως σε καθε αλλο game

για τα bows το first hit dmg sneak ειναι x1 και με skill x3, για melee ειναι x3 και με skill γινεται x6 και με το assasins blade x15 μονο για daggers πονοsz

αμα θες να ανεβασεις το stealth βρες εναν εχθρο που δεν σε βλεπει πηγαινε πανω σε εναν τοιχο και κρατα το μπροστα

Comment

• Επισης μπορεις να απενεργοποιεις τα torches μεσα στα dungeons για να μενεις στο σκοταδι.
                Do a barrel roll!

Comment

• Παιδιά εγώ το πήρα την πρώτη μέρα που βγήκε και έριξα ένα playthrough (μόνο main story) με Imperial warrior (2 swords,bow) και μπορώ να πω ότι απλά το έκαψα.Το melee gameplay του δεν μου φάνηκε άσχημο ,μπορεί κιόλας επειδή το έχω στο PS3 και με βόλευαν οι σκανδάλες...τα γραφικά για μένα ήταν υπέροχα (ξέρω ότι υπάρχουν games με πολύ καλύτερα γραφικά) το main plot του παιχνιδιού μου φάνηκε πολύ καλό(δεν χρειάζεται να spoilerαρω τίποτε τα έχαιτε δεί ή θα τα δείτε μόνοι σας) και φυσικά πολύ πιο καλοφτιαγμένο απο του Oblivion. Τα backround musics του game είναι απλά εκπληκτικά μερικές φορές είναι πιο πολύ και από επικά.Αφού το τελιώσα μια φορά χωρίς να ψαχτώ πολύ-πολύ στο κόσμο του Skyrim το άρχισα από την αρχή mage αλλά τώρα ψάχνομαι από εδώ και από εκεί για μια full εμπειρία.Δεν θα προσπαθήσω να το συγκρίνω με κάποιο άλλο game απλά για μένα το Skyrim είναι ένα ΟΥΑΟΥ αν και έχει τα προβλήματα του, που για να είμαι ειλικρηνεις δεν μου χάλασαν την όλη εμπειρία.
                  But, There's one they fear. In their tongue, he's Dovahkiin: Dragon Born!

Comment

• Δεν ξέρω γιατί αλλα λίγο το FRAPS, λίγο το resize που κάνουν τα uploading sites, η ποιότητα στις εικόνες είναι πιο χαμηλή απότι όταν παίζω το παιχνίδι.

Comment

• Originally posted by Aion View Post
                      Τελικά ο δράκος που προσγειώθηκε μπροστά μου ήταν ο πρώτος, αυτός που σκοτώνουμε στο Keep. Δεν ξέρω όμως γιατί μεταφέρθηκε από το Keep έξω από την είσοδο του Whiterun.

lol μάλλον αυτό εννοείς, και σε 'μένα έπεσε πάνω μου οταν βγήκα απο το Whiterun κατά την διάρκεια του quest "message to Whiterun"

Comment

• It's raining dragons, HALLELUJAH!

Αυτό θα αρχίσω να χορεύω από την χαρά μου που ζω στο Skyrim.

Comment

• Σκότωσα κι εγώ το δεύτερο δράκο μου. Ήταν ένας δράκος που πέταγε πάγο, σαν αυτόν της εισαγωγής, και πέρασε μια βόλτα στην ευρύτερη περιοχή δυτικά του Whiterun. Για διάφορους λόγους μουρλάθηκα στα save load, αλλά όχι γιατί ήταν κάτι τρομερά δύσκολο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο δράκος, σα δράκος που είναι, πετάει και που και που προσγειώνεται. Όση ώρα πετάει εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τρέχεις ξοπίσω του και να τσακώνεσαι με Ο,ΤΙ ΑΚΥΡΟ σου πεταχτεί στο δρόμο. Στην προκειμένη περίπτωση το μενού περιελέμβανε διάφορους bandits στους πρόποδες των βουνών και σε ένα ερείπιο κάπου, ένα κοπάδι μαμούθ με τους γίγαντές τους, έναν άκυρο γίγαντα που πήγαινε περίπατο δίπλα στο Western Watchtower, τους φρουρούς του Watchtower που κάποια στιγμή άρχιζαν να πλακόνωνται με το γίγαντα, έναν ευγενή και τη συνοδεία του από Imperial guards και πολλούς, πάρα πολλούς λύκους. Αν προσθέσετε και το γατούλη μου που έτρεχε πέρα δώθε με ένα τόξο στα χέρια, μιλάμε για ΤΡΑΓΕΛΑΦΟ. Μου έπεσε 3 φορές από τον ουρανό ο άδειος σκελετός του quest δράκου, οι bandits και οι λύκοι επέμεναν να βαράνε εμένα αντί για την τεράστια σαύρα πάνω από τα κεφάλια τους, ο δράκος να κάνει Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ πετώντας σε μια τεράστια περιοχή χωρίς ειρμό και επιτιθόμενος σε οτιδήποτε, από ανθρώπους μέχρι...ελάφια, εγώ να προσπαθώ να τον στριμώξω κάπου όταν είναι στο έδαφος για να του φυτέψω μερικά βέλη, και να πρέπει να προσέχω λύκους, γίγαντες και άλλα δεινά. Σε μια περίπτωση ο δράκος προσγειώθηκε ανάμεσα στα μαμούθ που τον κάνανε ασήκωτο στο ξύλο, σε μια άλλη περίπτωση πλακώθηκε με το γίγαντα (ο γίγαντας μου φάνηκε απείρως πιο δυνατός), ο προαναφερθείς γίγαντας τσάκιζε συνήθως τη φρουρά του Watchtower, το άλογο του ευγενή κυκλοφορούσε γύρω γύρω μόνο του κι εγώ να προσπαθώ να βγάλω άκρη.

Στο τέλος βέβαια ψόφησε, αλλά τι να το κάνω με τόσο σουρεαλισμό που είδα...
                          Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• Τους δράκους συνήθως τους σκοτώνω επί τόπου. Ο δεύτερος που λες, συνήθως όταν κατάφερνα να κατεβαίνω από το βουνό χωρίς να με σκοτώσει, σταματούσε να με ακολουθεί.

Όλους, well σχεδόν όλους, τους σκοτώνω με την "Λύκε λύκε είσαι εδώ..?" τακτική, που απότι φαίνεται είναι πολύ αποτελεσματική. Κρύβομαι κάπου, πίσω από κολόνα, δέντρο, ή κάτι, και δίνω μάχη.

Χτες, έδωσα μια από τις πιο ΕΠΙΚΕΣ και απίστευτες μάχες που εγώ δώσει ποτε μου σε VideoGames, ήταν πανέμορφη λέμε. Είναι λίγο μεγάλη, για όσους όμως αρέσει να μοιραζόμαστε ιστορίες στο παιχνίδι:

Πάω προς το Winterhold για να επισκεφθώ το ξακουστό κολέγιο τον Mages. Η φύση πανέμορφη, χιονισμένη, πάγος παντού, να μου φέρνει μέχρι και αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Κάνω wrong turn, και εκεί που προχωρώ πιάνει το μάτι μου το θηρίο να πετα ψιλά, και η μουσική αρχίζει φέρνοντας μαζί της και χιονοθύελλα.. Πριν σκεφτώ πως μπορώ να αντιμετωπίσω την κατάσταση, βλέπω μπροστά μου έναν γίγαντα "Ox, την βάψαμ... Η μάλλον όχι, για περίμενε!". Ο δράκοντας προσγειώνεται μπροστά στον γίγαντα, και αρχίζει η μάχη. Τρέχω προς τα εκεί εκμεταλλευόμενος της κατάστασης, και αρχίζω τα FireBolts στον δράκο. Πάει το 35% περίπου της ζωής του, και απογειώνεται αφήνοντας τον γίγαντα να με βλέπει με ύφος "Μου μυρίζει ανθρώπινο κρέας!". Τρέχω να σωθώ, ακούω το παλούκι του να χτυπιέται (αυτό που κρατα εννοώ ). Εκεί που τρέχω, βλέπω πως ο δράκος είναι κάπου μπροστά μου, ψιλά, και τον βλέπει ο γίγαντας που σταματα να τρέχει από πίσω μου και τον περιμένει να κατεβει για να του δείξει ποιος είναι ο μάστορας. Προσγειώνεται μετά από λίγο, και αρχίζει η μάχη. Τρέχω ξανά, αρχίζω του δράκου με μαγικά και Fire Shout, και με την βοήθεια του γίγαντα πέφτει. Ok λέω, και τώρα τι γίνετε? Πριν ακόμα κάνω absorb το soul του, ο γίγαντας γυρίζει να με κοιτάξει "Ox...". Κάνω να τρέξω, και ακούω μια τρίτη ύπαρξη κάπου πίσω μου. Πριν προλάβω να καταλάβω τι είναι, πετάγεται ένας λύκος "F*ck! Εσύ μας έλειπες...!" όμως προς καλή μου τύχη κάνει attack στον γίγαντα. Τον κρατα ελάχιστα, αλλα αρκετά απασχολημένο ώστε να του σβήσω λίγη ζωή από μέσα του. Πάει ο λύκος. Κάνει να έρθει προς εμενα ο γίγαντας για ακόμα μια φορα. Διπλό FireBolt εγώ, πάει να συγκινηθεί αλλα δεν το βάζει κάτω. Fire Shout εγώ, κάνει λίγο πίσω, κοντοστέκεται, και προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε. Ξανά διπλό FireBolt και γονατίζει... Μίζερος... Αβοήθητος... Κουρέλι. Και μες την χιονοθύελλα, κάτω από το main theme του παιχνιδιού, εκεί που κορυφώνεται, του ρίχνω ένα ακόμα διπλό Fire Bolt, μα ένα FireBolt...! Τον εκσφενδόνισε σαν κρέας και τον κάρφωσε πάνω στον σκελετό του δράκου όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. ROAR MOTHERF*CKERS! ROOOAR!:dwarf:

A καλά, τάχασα. Το παιχνίδι με κέρδισε πριν καν αρχίσει.

Comment

• Nice Aion,πολύ ωραία περιγραφή!!!

Περιμένω να πέσει λίγο η τιμή και να βρω χρόνο για να το πάρω και εγώ

Comment

• Eγώ έχω φτάσει 16 lvl και εκτός απο εκεινο το quest όπου σκοτώνεις τον πρώτο δράκο δεν έχω καθαρίσει έως τώρα δεύτερο αλλά λέω σιγά σιγά να αρχιζω τώρα που ανέπτυξα κάποια skills και έχω αρκετά καλύτερα όπλα και πανοπλία. Όπως είπα όταν ήμουν χαμηλότερο lvl πολέμησα με τον δράκο που σου πετάει πάγο, αυτόν που λεει ο Titus, αλλά με νίκησε σχετικά εύκολα και έτσι απο εκείνη την στιγμή και μετά απέφευγα να τα βάζω με δράκους μέχρι τουλάχιστον να δυναμώσω αρκετά. Εν τούτοις όμως έχω καθαρίσει έναν ή δύο γίγαντες που και αυτοί είναι αρκετά ζόρικοι και δυνατοί. Φυσικά τους σκότωσα με το αναβαθμισμένο τόξο μου, dwaren bow, το οποίο κάνει 23 dmg και αυτό επί τρία εάν πρόκειται για stealh χτύπημα (εννοείτε πως το εφαρμόζω δεόντως) χώρια το critical hit. Εχώ αναπτύξει περισσότερο το archery και stealth και πολλές φορές γύρω απο το Whiterun και γενικότερα έκανα σκοποβολή πάνω στην πανίδα του Skyrim. Επίσης έχω αποκτήσει και το perk με το οποίο προκαλείς 6x dmg με one handed weapon όταν πρόκειται για stealth χτύπημα.

Όσον αφορά τα quest άφησα προς το παρόν το κυρίως quest και ασχολούμε με δευτερεύοντα, χθές και σήμερα έκανα quests που έχουν σχέση με τον πόλεμο μεταξύ των Stormclocks δηλαδή των Νόρντ που θέλουν να αποσχιστούν απο την αυτοκρατορία της Τάμριελ και των πιστών στην αυτοκρατορία Νορντ μαζί με τις αυτοκρατορικές δυνάμεις. Συνολικά έως τώρα έχω ολοκληρώσει δώδεκα quests κάθε είδους. Ως προς τα άλογα, είχα αγοράσει ένα (κανουν 1000 χρυσά νομίσματα στον στάβλο έξω απο το Whiterun) ωστόσο καθώς γύριζα σε ένα χιονισμένο βουνό έχοντας κατεβεί απο το άλογο ένας winter wolf επιτέθηκε στο άτι μου και το σκότωσε, βέβαια των ξέσκισα μετά αλλά τη ζημιά την έκανε, έτσι αναγκάστηκα να αγοράσω δεύτερο άλογο. Σπίτι δεν έχω αγοράσει, αλλά είναι στα άμεσα σχεδιά μου αφού μαζέψω πρώτα το απαιτούμενο χρηματικό ποσό. Διάβασα πως ένα σπίτι στο Whiterun κοστίζει 5000 χρυσά νομίσματα.

Μια επική στιγμή απο χθες είναι όταν καθώς ανέβαινα μια πλαγιά μου την έπεσε ένα winter (ή κάπως έτσι λεγονται) troll και επειδή έβλεπα πως τα όπλα μου δεν του κάνουν τοσο μεγάλη ζημιά όσο με κάνει αυτός με τις επιθέσεις του, σκέφτηκα να κινηθώ με το σπριντ κατά τέτοιο τρόπο ώστε να φέρω το τρολ με την πλάτη στον γκρεμό. Αφου λοιπόν το πέτυχα αυτό τον ξερνάω το shout "unrelenting force" με αποτέλεσμα ο τρολάς να πέσει στον γκρεμό και να τσακιστεί

Comment

Working...
                                X