Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dark Souls

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• nooto
    replied
    Ωραιος straier εγω σημερα μαλλον θα ξεκινησω το νεο content. Παρτε ενα πολυ ωραιο αρθρο απο το Eurogamer:

Becoming the Dark Soul

http://www.eurogamer.net/articles/20...-the-dark-soul

Και εδω ενα video για το πως θα εχετε προσβαση στο νεο περιεχομενο

Leave a comment:

• straier
    replied
    Μόλις νίκησα το δεύτερο boss του DLC και έχω και μια προειδοποίηση σε όποιον δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί. Μετά τη μάχη εμφανίζεται στην αρένα μια κοπελιά να κλάψει σε έναν τάφο. Σκοτώστε τη με τη μία αν τη δείτε και θέλετε την πανοπλία και τα όπλα της. Αν της μιλήσετε και πείτε όχι φαίνεται να εξαφανίζεται για πάντα... Μην την πατήσετε σαν κι εμένα...

Leave a comment:

• straier
    replied
    Αγόρασα το DLC, θα κατεβάσω σύντομα το patch (το DLC απλά ξεκλειδώνει το extra περιεχόμενο) και το βράδυ θα ξεκινήσω. Έχω κάνει όλα τα απαραίτητα, έχω αφήσει το χαρακτήρα μου στα Duke's Archives οπότε με το που γυρίσω το βράδυ ξεκινάμε πάλι!

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Λοιπον, απ'οτι διαβασα απο σημερα εχει αρχισει και γινεται διαθεσιμο το νεο patch (σε μενα δεν κατεβηκε ακομα κατι) οποτε θα εχουμε την ευκαιρια να δουμε ολες τις πολυαριθμες αλλαγες που γινονται στο παιχνιδι. Προσωπικα, οπως εχω ηδη πει, θελω να δω τις διαφορες στα greatswords και στα elemental weapons καθως και να δοκιμασω pvp τωρα που το DWGR εφαγε γερο nerf και το ballance επιστρεφει στον τιτλο.

Το DLC αν δεν κανω λαθος κυκλοφορει αυριο οποτε σημερα μαλλον θα παω για αγορα καποιας prepaid.

Να πω οτι εχω κλεισει 220 ωρες περιπου και εχω μπει σε NG +++. Εχω αλλαξει εξοπλισμους κλπ προκειμενου να προσαρμοστω στo νεο Patch και ο χαρακτηρα μου βρισκεται πλεον μετα το Anor Londo (οποτε ειμαι σχετικα ετοιμος για το Artorias Quest). To level μου ειναι 194 αλλα σκεφτομαι στην πορεια να φτιαξω και νεους χαρακτηρες για να δοκιμασω διαφορετικα builts. Οπως και να εχει τα πρωτα playthroughs του νεου περιεχομενου θα γινουν με τον βασικο (το παρον built ειναι Int-End-Dex με αντιστοιχια 50-46-40).

Τις επομενες ημερες θα αρχισω να δινω feedback και ελπιζω να το πιασει και αλλος κοσμος για ανταλλαγη εμπειριων κλπ !!

Leave a comment:

• straier
    replied
    Δεν το έπιασα αλλά...
    Praise the Sun!

Leave a comment:

• Evans
    replied

Leave a comment:

• straier
    replied
    -με μακρύ ξίφος π.χ. greatsword κάποιες φορές δεν μπορώ να πετύχω εχθρό εξαιτίας της ελάχιστης μικρότερης εμβέλειας του όπλου ενώ φαίνεται από την κάμερα ότι φτάνει να τον πετύχεις,
    Από όσο ξέρω με το tip του όπλου δεν τρώει ζημιά ο εχθρός εκτός και αν είναι stabbing animation. Δύσκολο να το μετρήσεις με σιγουριά βέβαια.

-η επιεικώς απαράδεκτη γεωμετρία του τίτλου όταν παίζεις με bows και θέλεις να χτύπησεις πίσω από γωνίες ή γενικά από σημεία που δεν έχουν πελώρια ανοίγματα σε manual στόχευση,
    Συμφωνώ σε αυτό, δεν είναι πάντα σαφές αν είσαι ή όχι καλυμμένος από τον τοίχο ή όχι.

-έχω την εντύπωαη ότι πολλοί εχθροί χτυπάνε πιο μακριά από όσο τους επιτρέπει ο εξοπλισμός τους,
    Ο εξοπλισμός των εχθρών έχει σημασία μόνο για humans (πχ forest covenant). Οι υπόλοιποι εχθροί έχουν δικούς τους κανόνες. Π.χ. τα ξόρκια των channelers έχουν σχεδόν άπειρο range.

-οι εχθροί όταν κάνουν evade αριστερά ή δεξιά το κάνουν περιστασιακά πολύ απότομα λες και κόβεται το animation,
    Μόνο οι human εχθροί κάνουν evade και δεν έχω παρατηρήσει κάτι ιδιαίτερα.

-η δυνατότητα που έχουν μερικοί εχθροί και bosses να βαράνε μέσα από χοντρά κομμάτια τοίχων όπως ο Titanite Demon, Ceaseless Discharge ή οι undead με δόρατα. Αυτό μπορεί να το κάνει και ο παίκτης και το θεωρώ χαζομάρα,
    Ο Ceaseless Discharge σε βαράει πίσω από τοίχους με το ωστικό κύμα που δημιουργεί. Χμμμ για τα δόρατα δε ξέρω, κανονικά κάνουν bounce στους τοίχους, δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Ο Titanite Demon όντως μπορεί να σε χτυπήσει πίσω από γωνίες κάποιες φορές.

- το backstab που πρέπει να είσαι ακριβώς από πίσω για να πετύχει. Στα PvP τι ψέμα πέφτει δεν λέγεται. Κάνεις backstab και σου κάνουν από τα πλάγια συχνά πυκνά ή μπροστά. Άντε πες ότι φταίει η σύνδεση.
    Αυτό είναι καθαρά θέμα lag, τα λεγόμενα lagstabs. Με το νέο patch που θα έρθει μαζί με το expansion όμως θα γίνει πιο αυστηρό στα requirements των backstabs οπότε λογικά θα συμβαίνει λιγότερο συχνά.

Leave a comment:

• Ren_of_Heavens
    replied
    Ψιλοπράγματα που δεν μου χαλάνε τα sessions αλλά υπάρχουν π.χ.
    -με μακρύ ξίφος π.χ. greatsword κάποιες φορές δεν μπορώ να πετύχω εχθρό εξαιτίας της ελάχιστης μικρότερης εμβέλειας του όπλου ενώ φαίνεται από την κάμερα ότι φτάνει να τον πετύχεις,

-η επιεικώς απαράδεκτη γεωμετρία του τίτλου όταν παίζεις με bows και θέλεις να χτύπησεις πίσω από γωνίες ή γενικά από σημεία που δεν έχουν πελώρια ανοίγματα σε manual στόχευση,

-έχω την εντύπωαη ότι πολλοί εχθροί χτυπάνε πιο μακριά από όσο τους επιτρέπει ο εξοπλισμός τους,

-ορισμένες φορές ο χαρακτήρας μου κολλάει για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο έδαφος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανεβεί το σκαλοπατάκι ή να πηδήξει ένα μικρό χάσμα,

-οι εχθροί όταν κάνουν evade αριστερά ή δεξιά το κάνουν περιστασιακά πολύ απότομα λες και κόβεται το animation,

-η δυνατότητα που έχουν μερικοί εχθροί και bosses να βαράνε μέσα από χοντρά κομμάτια τοίχων όπως ο Titanite Demon, Ceaseless Discharge ή οι undead με δόρατα. Αυτό μπορεί να το κάνει και ο παίκτης και το θεωρώ χαζομάρα,

- το backstab που πρέπει να είσαι ακριβώς από πίσω για να πετύχει. Στα PvP τι ψέμα πέφτει δεν λέγεται. Κάνεις backstab και σου κάνουν από τα πλάγια συχνά πυκνά ή μπροστά. Άντε πες ότι φταίει η σύνδεση.

Δεν είναι σοβαρά προβλήματα τλχ. για μένα αλλά είναι πράγματα τα οποία δεν πιστεύω ότι είναι τόσο δύσκολο να εξομαλυνθούν.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Αν και σίγουρα θα ήταν καλό να συνέβαινε κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν ξέρω σε ποιο βαθμό είναι εφικτό τεχνικά. Ήδη σε ένα από τα πρώτα patch που έβγαλαν βελτιώθηκε το slowdown. Βέβαια κάτι μου λέει πως αν αφαιρούσαν τις δυναμικές πηγές φωτισμού θα βελτιωνόταν αρκετά η κατάσταση αλλά αυτό θα αλλάξει τον τρόπο που δείχνουν οι περιοχές.

Αλλά σοβαρά για τα άλλα που είπες είμαι όντως περίεργος να καταλάβω τι εννοούσες.

Leave a comment:

• Ren_of_Heavens
    replied
    Αν εξαιρέσεις τα συνεχόμενα frame drops στην Blightown, περιστασιακά στο New Londo Ruins τα υπόλοιπα είναι λαθάκια που συνηθίζονται και γίνονται δεύτερη φύση μετά από λίγη ώρα πόσο μάλλον μετά από 6 playthroughs αλλά θα εκτιμήσω ιδιαίτερα την προσπάθεια βελτίωσης των σημείων που τα καρέ πέφτουν πολύ όταν με το καλό ξαναπιαστώ με τον τίτλο. Δεν είναι κατάσταση τραγική αλλά ενοχλητική την λες. Δεν θα κάτσω να σκάσω κιόλας αν δεν αλλάξει τίποτα.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Χμμμ, θα μπορούσα να συμφωνήσω αν είχα παρατηρήσει τα συγκεκριμένα προβλήματα αλλά ομολογώ πως πέρα του slowdown στη Blighttown (που ουδέποτε με ενόχλησε ιδιαίτερα) δεν έχω παρατηρήσει τίποτα από τα υπόλοιπα και ούτε έχω διαβάσει κάτι σχετικό από άλλους στο ιντερνετ.
    Το collision detection είναι από τα καλύτερα που έχω δει σε παιχνίδι (εκτός αν μιλάς για τα πτώματα οπότε πάω πάσο), απότομη αλλαγή της κάμερας θυμάμαι μόνο σε ένα σημείο ενώ κατά τα άλλα η κάμερα ήταν ακριβώς όπως ήθελα χωρίς να με κουράζει, ενώ το lock είχε κάποια προβληματάκια στην αρχή τα οποία όμως γρήγορα διορθώθηκαν με patch (ουσιαστικά πλέον λειτουργεί λίγο πολύ όπως και στο Demon's Souls) και πλέον δε μπορώ να καταλάβω πού είναι το πρόβλημα.
    Προφανώς μπορεί να τα βλέπεις αλλιώς αλλά ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω σε τι αναφέρεσαι.
    Το μόνο πράγμα που κάπως με ενοχλεί είναι το input buffer/lag το οποίο όμως μου προκαλεί πρόβλημα μόνο όταν προσπαθώ να κάνω backstab γιατί πατάω πολύ απαλά το κουμπί.

Leave a comment:

• Ren_of_Heavens
    replied
    Δεν έχετε καθόλου άδικο αλλά να περάσω για πολλοστή φορά τα σοκάκια της Blightown με τέτοια πτώση των καρέ ή κάποια άλλα μικροπροβληματάκια όπως τα collision detection με τους εχθρούς, οι απότομες αλλαγές της κάμερας σε επικίνδυνα σημεία ή το προβληματικό lock system (άσχετα αν το έχω συνηθίσει) πραγματικά δεν το θέλω και πιστεύω ότι μετά από τόσο καιρό παρουσίας του τίτλου στην αγορά τέτοιας φύσεως λάθη δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Το παράπονό μου δεν είναι το νέο περιεχόμενο αλλά η πιθανότητα να μην έχει διορθωθεί ή τλχ. βελτιωθεί κάτι από τα παραπάνω ειδικά από την στιγμή που βγάζουν DLC και νέα έκδοση στις κονσόλες.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Θελω πολυ να δω και τις αλλαγες στα elemental weapons μιας και πλεον παιζω πολυ με lighting katanas...
    Καλά δε νομίζω πως θα γίνουν άχρηστα. Απλά λιγότερο καλά. Και το Chaos Blade θα γίνει ακόμα καλύτερο σε PvP.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Για τα DLC και την κοστολογηση τα εχουμε πει πολλες φορες απλα θεωρω αστοχα τα οσα λες Ren δεδομενου παντα του τι κυκλοφορει εκει εξω και σε τι τιμες. Προσωπικα για να πω την αληθεια πιστευω οτι το νεο υλικο θα επρεπε να δωθει δωρεαν στους παλιους χρηστες μιας και η retail console version θα διατεθει σε σχετικα χαμηλη αρχικη τιμη (και λογικα καποια στιγμη με price drops ισως το προσεγγισει). Αλλα επειδη μιλησες σε επιπεδο content, 10 ωρες νεο gameplay + καινουργια οπλα-πανοπλιες-εξοπλισμοι + arena και νεο PVP ειναι imo ακρως ικανοποιητικα (δεν μπαινω καν στον κοπο να το συγκρινω με τον μεσο ορο των DLCs που κυκλοφορουν)...

Btw να πω οτι ενα απο τα καινουργια αντικειμενα του παιχνιδιου ειναι το calamity ring που διπλασιαζει το damage που τρως απο τα χτυπηματα (κατι σαν hard mode). Γενικοτερα κανοντας μιας βολτα απο το wiki ειδα ωραια πραγματα σε οτι αφορα τα αντικειμενα κλπ.

Εκανα διαφορες δοκιμες και τελικα το DWGR δεν μπορει να αντικατασταθει ευκολα... Με 41 endurance Ηavel Ρing και RoFaP το 25% του βαρους ειναι γυρω στο 34... Με τον main εξοπλισμο μου αυτη τη στιγμη ειμαι στα 48 κιλα κατι που σημαινει οτι ειτε πρεπει να αλλαξω τον τροπο που παιζω (πιο βαρυς χαρακτηρας) ειτε να το γυρισω σε 50-50 light-medium. Anyway αλλαζει ολο το παιχνιδι αλλα εν τελει θεωρω θετικο το συγκεκριμενο nerf. Θελω πολυ να δω και τις αλλαγες στα elemental weapons μιας και πλεον παιζω πολυ με lighting katanas...

Ελπιζω να αντεξω μεχρι την κυκλοφορια και να μην δω κανενα video .

Leave a comment:

• straier
    replied
    Απ'όσο έχω καταλάβει θα βγει σε DLC και η retail έκδοση θα περιέχει το κανονικό παιχνίδι μαζί με το expansion. Πάντως η τιμή του DLC (αν υποθέσουμε 15 ευρώ-1200 πόντους) είναι νομίζω σε ίδια επίπεδα με άλλα παιχνίδια.

Leave a comment:

Working...
X