Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kingdom Hearts Saga

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sinclair
    replied
    Μετά το πανέμορφο trailer για το KH 3 με το Toy Story World, αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον μου για τη σειρά. Με συνοτπικές διαδικασίες αγόρασα την collection για το PS4 όπωε κσι το Prologue( κι ας είχα τα Final Mix limited στο PS3 από day one) Προς έκπληξή μου, με το που έβαλα το δισκάκι στο PS4 αμέσως εμφανίστηκε prompt για update( το οποίο μάλιστα ανέβηκε τέλη ιουνίου, ver.104)
    Η διαφορά σε σχέση με την έκδοση για PS3 είναι αρκετά μεγάλη, πέρα από τα σταθερά-πλέον μετά και το latest patch 60fps και την σωρεία των bugs που διορθώθηκαν-τα loading είναι μηδαμινά!
    Μην μακρυγορώ, την σειρά την παράτησα μετά το CoM για το GBA, παρότι είχα αγοράσει όλα επόμενα games μόνο και μόνο για collection, το οποιο από ένα σημείο και έπειτα βαρέθηκα-ίσως ήταν και το timing. Το πρώτο game ωστόσο παραμένει έρωτας, καθώς ήταν το game που πήρα bundle με το PS2 μου( μάλιστα δεν είχα αγοράσει memory card γιατί βλακωδώς νόμιζα πως ήταν συμβατό με τις memory cards του PSone και το έπαιζα ξανά και ξανά χωρίς save επί δύο εβδομάδες μέχρι να εξοικονομήσω για να την αγοράσω )

Είμαι στην Neverland και περνάω πολύ καλύτερα από ότι θα ήθελα να παραδεχθώ. Βασικά αυτή η απλότητα του πρώτου τίτλου ακόμη και σεναριακά μου αρέσει πάρα πολύ( ίσως ταιριάζει και με το οτι είναι καλοκαίρι)όπως και το fanservice σε τίτλους της Disney. Επίσης δεν ξέρω να φταίει το ότι αλλάξανε κάτι στα controles ή αν είναι τα 60fps, αλλά πλέον παρότι η camera ενοχλεί σε σημεία, με το platforming δεν έχω σχεδόν κανένα πρόβλημα( θυμάμαι στα playthroughs στο PS2 να έχω απίστευτα νεύρα)

Το game μέχρι στιγμής έχει κυλήσει νεράκι, δεν με ενοχλεί το ομολογουμένως απλό batte system( ίσα ίσα το θεωρώ και υπέρ του τίτλου) Ίσως φταίει που παίζω 1-2 ώρες μαξ εδώ και δύο εβδομάδες και το πάω χαλαρά, λόγω φόρτου εεργασίας. Εννοείται πήγα αυτή τη φορά με guide για τις επιλογές για γρήγορο leveling και παράτησα το sword, ενώ εξυπακούεται πως δεν είχα όρεξη για Proud κτλ ένα χαλαρό playthrough θέλω για να θυμηθώ τη σειρά( σωστή επιλογή το διασκεδάζω περισσότερο από το Proud στο PS3 όπου το παράτησα νευριασμένος στην Wonderland- είχα παίξει blind επιλέγοντας σπαθί και staff και παρατώντας την ασπίδα, ενώ παράλληλα είχα επιλέξει το αργό leveling από ότι διαπίστωσα κατόπιν εορτής)

Ευελπιστώ μέχρι να κυκλοφορήσει το ΙΙΙ να έχω ξεμπερδέψει με την Collection και το Prologue

Leave a comment:

• Grimmtak
    replied
    Έβλεπα τώρα D23 Expo. Έδειξαν gameplay από κόσμο Toy Story και στο τέλος του βίντεο πέταξαν ένα coming 2018. Αν πετύχω το βίντεο πουθενά θα το ποστάρω.

Edit:
    Long Version

Short Version
    Last edited by Grimmtak; 15-07-2017, 11:15 PM.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Χωρίς να έχω παίξει το DDD,o Sora μου φάνηκε υπερβολικά δυνατός στο τρέηλερ.Να υποθέσω πως ξεκινάει ως master πλέον,επομένως και όλα τα encounters θα είναι ενάντια σε πλήθος εχθρών;

Leave a comment:

• straier
    replied
    Φαίνεται πανέμορφο.
    Δυστυχώς φαίνεται να επιστρέφουν τα shotlocks που ήταν κάπως ανούσιος μηχανισμός...
    Δεν ξέρω αν απλά φταίει το trailer αλλά τα ειδικά εφέ αν και εντυπωσιακά κάνουν αρκετά δύσκολο να παρακολουθήσεις τη δράση. Χρειάζεται μια ισορροπία μεταξύ ποζεριάς και ελέγχου. Δεν έχω παίξει το DDD αλλά από το demo το σύστημα που πηδάς από μέρος σε μέρος αν και εντυπωσιακό δε μου φάνηκε να λειτουργεί πολύ καλά όπως και το τρίγωνο στο KHII (που πολλές φορές το πατούσες χωρίς να καταλαβαίνεις ακριβώς τι έκανες).

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Με τα πάντα όλα ασχολούμαι στα Kingdom Hearts. Επίσης έχω σταματήσει να βλέπω trailers, θα τα δω κατ' ευθείαν στο παιχνίδι (σε καμιά 5ετία )

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Phantom ασχολείσαι με φρουτόμπαλα; Εγώ ασχολήθηκα ελάχιστα, δεν μου άρεσε ιδιαίτερα σαν υποπαιχνίδι.

Λοιπόν, όπως ήταν αναμενόμενο άρχισαν να σκάνε οι πρώτες megaultraterraepicbombs.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Και ένα glitch από το KH: BBS, το έχει η μοίρα μου

Leave a comment:

• straier
    replied
    Δεν έχει και τρελή σημασία το level αν σε σκοτώνει αμέσως και δε μπορείς να κάνεις heal.
    Άντε το Lingering Spirit κάπως βγαίνει με λίγη τύχη. Η Mysterious Figure και ο No Name θέλουν ΠΟΛΛΗ τύχη. Καλή διασκέδαση στην προσπάθειά σου με τον Terra πάντως που το dodge του δεν έχει invincibility frames.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Λίγο που διάβασα online για αυτό, λένε πως είναι παλούκι. Ε οκ, όταν το ξεκλειδώσω, βλέπουμε. Το πολύ πολύ να πέσει Lv up grinding. 49 LV είμαι τώρα, θα βγει κι αυτός κάποια στιγμή, πού θα πάει

Leave a comment:

• Grimmtak
    replied
    Ανυπομονώ για τα σχόλια σου όταν παλέψεις mysterious figure με Terra

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Μόλις έβγαλα την αποστολή με τα 5 αστέρια στην αρένα «Villain's Vendetta» που έχει boss rush (Iron Imprisoner I, Cursed Coach, Wheel Master, Iron Imprisoner II, Ice Colossus, Iron Imprisoner III, Trinity Armor, Iron Imprisoner IV). Μου βγήκε η πίστη ανάποδα, ήθελε πολλή υπομονή, όμως τους έβγαλα νοκ άουτ με την πρώτη, στο critical πάντα, δέχομαι συγχαρητήρια Έκλεισα με τον Terra τα πάντα όλα (skills, αντικείμενα, shotlocks κλπ), εκτός από τις 3 αποστολές που μένουν στην αρένα, που λογικά θα εμφανιστούν όταν το τελειώσω και με τους άλλους. Πάμε για Ventus τώρα

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Το επιτραπέζιο όντως ήταν πολύ καλό. Τώρα που το έμαθα μετανιώνω που δεν το είχα ξεκινήσει από την αρχή. Έχει πολύ χαβαλέ, δεν το περίμενα. Δίνει πολλά abilities που θα με είχαν βοηθήσει στα πρώτα μου βήματα. Στα άλλα δύο playthroughs θα τα παίζω με το που μου εμφανίζονται.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Το επιτραπέζιο είναι από τα καλύτερα mini games που έχω παίξει σε παιχνίδι και είναι και αρκετά εύκολο αν πάρεις το κολάι. Επίσης σου επιτρέπει να πάρεις spells/abilities αρκετά νωρίς αν ασχοληθείς.
    Με τον Terra νομίζω πως είναι αδύνατο να νικήσεις τα 2-3 super bosses εκτός αν άλλαξαν κάτι στο remake. Και με Ventus/Aqua ακόμα που είναι πολύ καλύτεροι στη μάχη δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τα 2 από τα 3 γιατί είναι δύσκολα με πολύ άσχημο τρόπο οπότε το 100% μην το δέσεις και κόμπο.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Nooto, πάρε την συλλογή οπωσδήποτε κάποια στιγμή. Έχει άπειρο πράμα να ασχολείσαι για καιρό. Βλέπω ξεκινάει από τα 33€ περίπου στα διάφορα μαγαζιά, ξεφτίλα πράμα.

Τώρα για το BBS, τελείωσα το σενάριο του Terra και ασχολούμαι να του πάω 100% τα πάντα πριν ξεκινήσω με τον Ventus. Την προηγούμενη φορά το είχα παίξει κυρίως για την ιστορία και δεν ασχολήθηκα με τους λοιπούς μηχανισμούς σε βάθος, όμως τώρα που το έψαξα το πράγμα, ο τίτλος ανέβηκε άλλο τόσο στην εκτίμησή μου. Λες και δεν ήταν ήδη στα ύψη Αφού έκανα όσες δοκιμές έκανα μόνος, από ένα σημείο και μετά έβαλα μπρος οδηγούς για crafting, finish commands κλπ. Έχω βγάλει όλα τα abilities, όλα τα αυτοκόλλητα, όλους τους θησαυρούς, όλα τα unversed missions που ξεκλειδώνουν μετά την ολοκλήρωση των κόσμων, όλα τα d-links (εκτός του Μαύρου Πητ), και γενικά πολύ πράμα που δεν θυμάμαι τώρα.

Μου μένουν 3 finish commands, ενώ ταυτόχρονα φαρμάρω spells για να κάνω craft σπάνια όπλα, και ψάχνω υλικά για παγωτά όποτε μου κάτσουν οι ειδικοί εχθροί που τα κάνουν drop (έχω βγάλει 3 από τα 8 παγωτά ). Arena LV 14, πρέπει να νικήσω τον Monstro για να προχωρήσω παρακάτω. Γενικά, τώρα που τερματίζω stats, θα βάλω μπρος την αρένα. Παρεμπιπτόντως είμαι 43 LV και όλοι οι εχθροί πέφτουν για πλάκα, ως εδώ ήταν το Critical Difficulty μου φαίνεται, εκτός και αν δούμε καμία έκπληξη στην συνέχεια. Πρέπει να ασχοληθώ και με το επιτραπέζιο αλλά πού όρεξη για τέτοια πράματα Αλλά ξεκλειδώνει βλέπω ωραία πράματα, άρα πρέπει να γίνει αργά ή γρήγορα.

Υ.Γ.
    Για τα abilities με βοήθησε πολύ αυτός ο οδηγός, το βάζω εδώ να τον έχω πρόχειρο για τα άλλα δύο playthroughs.
    Last edited by Phantom Duck; 29-04-2017, 01:52 AM.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Προσωπικα εχω παιξει μονο τα 3 βασικα παιχνιδια και θα ελεγα ανετα οτι το 2 ειναι μακραν το χειροτερο. Δεν ξερω τι προσθηκες εχει το final mix αλλα πραγματικα αν εξαιρεσει κανεις την καμερα που διορθωθηκε σε σχεση με το 1, δομικα ολο το υπολοιπο παιχνιδι θεωρω οτι το πηραν εκει στη S-E και του αλλαξαν τα φωτα... Ηταν και ο πρωτος τιτλος της S-E που επαιξα και ειχε αυτη την super απλουστευμενη δομη, τοσο στο level design (FFXIII κανεις) οσο και στους μηχανισμους που υποτιθεται οτι εγιναν πιο action αλλα στη πραγματικοτητα μαλλον θα ελεγε οτι απλα αφαιρεθηκε το οποιο βαθος ειχε το battle system του παιχνιδιου. Παροτι εν τελει μου αφησε θετικη εντυπωση γιατι εχει grand scope ως προς το σεναριο, θεωρω οτι πηραν το 1 το απλοποιησαν σε βαθμο αηδιας σε οτι αφορα το battle system και εκαναν τελειως strip το exploration του παιχνιδιου παρουσιαζοντας ενα εξ'ολοκληρου γραμμικο game. Ακουγεται ως bashing το ξερω αλλα ναι...

Το καλυτερο συμφωνω με τα προηγουμενα παιδια, ειναι μακραν και με τεραστια διαφορα το BBS. Παροτι κυκλοφορησε για psp και αυτο εχει συνεπεια στο μεγεθος και στο ποσο γεματοι ειναι οι κοσμοι, εχει exploration, εχει ενα φανταστικο battle system με ενα σωρο abilities για να δοκιμασει κανεις, πολυ ωραια bosses και φυσικα πολυ μα πολυ ωραιους και διαφορετικους χαρακτηρες. Στα highlights το σεναριο, το scope (που πραγματικα ανοιγει και αλλο το συμπαν και σε κανει να δεις το ολο sotry αλλιως μιας και αισθανεσαι part of a bigger thing), το γεγονος οτι εξηγει ενα σωρο πραγματα και το κανει καλα και φυσικα το τελος που ειναι απο πιο ομορφα σε vg ever (ακομα το θυμαμαι και ανατριχιαζω)...

Καπου στη μεση ειναι το 1 που δεν θυμαμαι ιδιαιτερα μιας και πανε παρα πολλα χρονια απο τοτε που το επαιξα αλλα μου ειχε αφησει πολυ καλυτερη αισθηση απο το 2.

Ελπιζω να πιασω και εγω συντομα τη συλλογη μια και θελω να ξαναπαιξω ολα τα παιχνιδια ξανα.

Leave a comment:

Working...
X