Announcement

Collapse
No announcement yet.

Resident Evil 6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Πάντως, η αναφορά μου στο Dark Souls εστίαζε αποκλειστικά στον τρόπο που το παιχνίδι δένει ένα ολοκληρωμένο ρεπερτόριο κινήσεων με το stamina και πως κάτι παρόμοιο, προσαρμοσμένο φυσικά στις ανάγκες ενός horror τίτλου, θα μπορούσε να γίνει και στο action κομμάτι ενός Resident Evil σαν αυτό που περιέγραψα στη προηγούμενη σελίδα (αντί των controls της εποχής PS1).

Δε μίλησα για Resident Souls.
    There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
    Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

• Μιλάμε για stamina στο τρέξιμο??
      Nintendo I.D.: paixtis
      3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

• Λάθος που χρησιμοποίησα το "τανκ controls", γιατί δεν ήθελα να πω από αυτό που καταλάβατε . Δεν εννοούσα για χαρακτήρα-νταλίκα που δεν στρίβει κτλ, απλά ότι υπάρχει αίσθηση βάρους νιώθεις ότι χειρίζεσαι κάτι που έχει ύλη/βάρος. Οπως πχ στο Killzone 2 ο χειρισμός ήταν πιο βαρύς από το 3 και σου έδινε μια αίσθηση ρεαλισμού ενώ στο 3 έγινε πιο ελαφρύς πιο COD like και έδινε πιο arcade αίσθηση .

Comment

• Θα φανώ περίεργος αν πω ότι στην ουσία δεν έχει νόημα να μιλάμε για tank controls στα πρώτα r.e; Ο χειρισμός ήταν όντως περίεργος αλλά μόλις τον συνήθιζες δεν είχες πρόβλημα να κάνεις ελιγμούς κτλ, ειδικά από τη στιγμή που προσθέσαν την δυνατότητα για άμεση στροφή 180 μοιρών. H όποια δυσκολία σε αυτό το κομμάτι είχε να κάνει κυρίως με το σχεδιασμό των περιοχών του παιχνιδιού που δεν σου αφήναν και πολλά περιθώρια να ξεφύγεις από τις μάχες.

Comment

• Ένα ποστ που χρωστούσα.

Είχα υποσχεθεί ότι θα δοκιμάσω αυτά που είχε προτείνει ο φίλος hellraider σε προηγούμενο ποστ και θα ξαναγράψω εντύπωσεις.Τελικά τα δοκίμασα και όντως βελτιώνουν αρκετά το παίξιμο,το αναγνωρίζω,αλλά τελικά το παιχνίδι δεν μου άρεσε.Τα 4 που πήρε τα βρίσκω λίγο υπερβολικά αλλά το παιχνίδι,από αυτό που είδα στο demo,δεν αξίζει πολύ παραπάνω.Το campaign του leon είναι και το πιο ωραίο,του chris το βρήκα εντελώς μάπα και του jake αδιάφορο αλλά πιο καλό από του chris.Από αυτό το resident θα απέχω και θα περιοριστώ στο να διαβάσω τις εντυπώσεις όσων ασχοληθούν.

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
            In Matsuno we trust.

Comment

• Το Resident Evil 5 το έπαιξα, αργοπορημένα, μια φορα με το ζόρι όπως-όπως, και δεν το πολυθυμάμαι κιόλας. Όταν άκουσα για το Resident Evil 6 δεν μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Όταν είδα μάλιστα περί τίνος πρόκειται απομακρύνθηκα εντελώς.

E λίγο πριν κυκλοφορήσει, είπα να κατεβάσω το demo να του δώσω μια ευκαιρία, τουλάχιστον να παίξω κάνα coop for the old times sake. Καλά μιλάμε... Χειρότερο. Με τίποτα. Ειδικά το mode με τον Chris. Είναι Call Of War.

Αίσχος, γελοίο... Πάει η σειρά. Προσβολή προς τους fans. Ήθελαν λεφτά, ήθελαν την προσοχή της Μαρίας τις κουτσής, ας έβαζαν άλλο τίτλο. Αυτό δεν είναι ούτε αλλαγή ούτε νέα πνοή στην σειρά. Αυτό είναι rape κανονικό, είναι άλλο παιχνίδι, άλλη βάση.

Σαν άλλο παιχνίδι τώρα, πάλι με άφησε ασυγκίνητο. Δεν μου φάνηκε να κάνει καλά την δουλειά του. Gears Of War all the way.

Comment

• Trolling all the way.Το παιχνίδι είναι resident evil.Δεν είναι ούτε call of duty ούτε gears.Αφήστε τις καραμέλες πια.Τo παιχνίδι κάνει καλά αυτά που κάνει στο μεγαλύτερο μέρος του.Τα υπόλοιπα είναι για τους haters και για όσους βλέπουν τα φαντάσματα του παρελθόντος.Αν θέλετε κάτι πιο τρομακτικό πάντε παίξτε dead space και αφήστε το κράξιμο!

Comment

• Ok. Άντε εξήγησε μου γιατί ΔΕΝ είναι fail και γιατί ΕΙΝΑΙ Resident Evil.

Έχει zombies? Βασίζεται στο ίδιο ή σε παρόμοιο gameplay? Πέσμου τι το κάνει Resident Evil εκτος από ονόματα και τίτλους. Αλλαγμένη φόρμουλα, άλλες βάσεις, άλλο gameplay. Αν έβγαινε με άλλο τίτλο και το έπαιζες θα έλεγες "Ρε εσύ, αυτό είναι Resident Evil, πλακα μας κάνουν?" ?

Αν πιάσω ένα Project Zero, και το κάνω σε style Braid, θα είναι Project Zero?

Τα Resident Evil Gun Sarvivor, Chronicles, etc, ήταν spin offs, με δόσεις και στοιχεια Resident Evil, με ένα δικό τους ρολο. Δεχτώ, και ευχάριστο. Αυτό όμως μου το πλασάρουν εμενα που είμαι fan της σειράς σαν κανονικό Resident Evil. Σαν την συνεχεια της σειράς. Είναι σαν να προσπαθούν να κοροϊδέψουν εμενα που τόσο καιρό τους έδινα λεφτά και έπαιζα το game τους. Mega disrespect προς τους fans. Έχει κρίση? Ήθελαν λεφτά? Ας κάνουν ένα pause στην σειρά και ας βγάλουν άλλο game. Αυτό το τσίρκο που κολλα?

Όπως είπα, και σαν άλλο game να το δω, πάλι δεν μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Δεν μου φάνηκε να δουλεύει σωστά. Έπαιξα και τα Gears Of War που δύσκολα τα ξεπερνάει κανεις.

Comment

• Παντως προσφατα ανακοινωθηκε και patch (δεν ξερω αν εχει ηδη περασει) που διορθωνει πολλα απο τα θεματα του παιχνιδιου. Ειχαν ανεβει videos με το before-after και η διαφορα ηταν οντως μεγαλη. Περα απο ολα τα αλλα εχουν βελτιωσει την καμερα (την εχουν μετατοπισει) και διευρυνεται πολυ το οπτικο πεδιο.

Comment

• Κοίτα σε σχέση με τα 4,5 το 6 είνσι το επόμενο βήμσ.Δεν χρειάζεται ένα παιχνίδι να κρατάει ίδιες φόρμουλες για να λέγεται resident evil,zelda κτλ.Αρκεί να έχει τους πρωταγωνιστές,να συνεχίζεται κάπως η ιστορία και να κρατάει κάποια στοιχεία.Το 6 λοιπόν έχει και zombies έχει και μεταλλαγμένους, τα 4,5 είχαν μόνο μεταλλαγμένους.Τι σημαίνει αυτό?Ότι τα 4,5 δεν είναι resident evil ενώ το 6 είναι?Όχι είναι όλα επειδή η ιστορία συνεχίζεται με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Το 6 λοιπόν είναι πολύ πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι σε σχέση με το 5 και πολύ πιο ανώτερο.Έχει πάει ένα βήμα παραπέρα, έχει ξεκολήσει απ΄το αργό ύφος που έτσι όπως είχε γίνει η σειρά μετά το 4 την χρειαζόταν αυτή την αλλαγή.

Τα μόνα που δεν έχει είναι τα στοιχεία τρόμου.Τo revelations το κατάφερε αυτό.Μπόρεσε και έδωσε στοιχεία τρόμου αν και βασιζόταν στην φόρμουλα των 4,5.Το 6 δεν μπόρεσε να αποδώσει, δεν ήθελε να αποδώσει περισσότερο τρόμο, δεν ξέρω.Το απόλαυσα όμως πολύ και θα το απολαύσω κάποια στιγμή και εξολοκλήρου καθώς είναι τεράστιο με μεγάλο replay value αν θες να ασχοληθείς περαιτέρω μαζί του.

Σύμφωνοι τα στοιχεία τρόμου κάνουν ένα game να φαίνεται αλλιώς, αλλά και να μην έχει δεν με χαλάει αν μου δίνει τα survivor στοιχεία κυρίως στα μεγάλα επίπεδα δυσκολίας που αυτό το κάνει καλά στα 4,5 και το κάνει ακόμη πιο καλά στο 6(ήδη από το normal το έχω νιώσει πολλές φορές αυτο).

Ένα πράγμα που θα ήθελα περισσότερο να δω σε επόμενο resident evil είναι περισσότερα στοιχεία adventure για να σπάει η μονοτονία από τη συνεχόμενη δράση.Αν βάλουν αυτό(είχε το 4 ορισμένα τέτοια σημεία) και διορθωθούν κάποια πράγματα στο χειρισμό,κάμερα κτλ(προσωπικά δεν με ενόχλησε τίποτα) τότε θα μιλάμε για κορυφαίο τίτλο.Αν έχει και στοιχεία τρόμου καλοδεχούμενα.Το revelations ενισχύθηκε πολύ από αυτά.

Επιφυλάσσομαι βέβαια να δοκιμάσω και το patch βέβαια που είπε ο nooto πιο πάνω(δεν είναι το resident evil παιχνίδι που πρέπει να χρειάζεται patch, έπρεπε όλα να είναι εκεί εξαρχής).

Comment

• Φιλε νομίζω κάπου δεν κατάλαβες. Ναι είναι Resident Evil με την άποψη τίτλου και ονομάτων, αλλα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Σε τίποτα δεν θυμίζει Resident Evil. Ούτε gameplay, ούτε ατμόσφαιρα, ούτε τίποτα.

Είναι εντελώς διαφορετικό να δόσεις νέα πνοή ή νέα χαραχτηριστικά σε ένα παιχνίδι, από το να το αλλάξεις εξολοκλήρου, δηλαδή ριζικά.

Από 5 χρόνον που βλέπω ταινίες τρόμου, τα zombies τα ξέρω σαν σαπισμένα τρομαχτικά πτώματα να σέρνονται να σε δαγκώσουν. Κάποιες ταινίες, όπως το 28 Days Later, έχουν προσθέσει μια διαφορετική πινελιά, που όμως βγήκε ωραία και δεν ξεφεύγει σε καμια περίπτωση από την ουσία.

Εσύ? Πως προσδιορίζεις τα zombies? Βασικά δεν είναι και τόσο υποκειμενικό το θέμα εδώ. Είναι zombies, αν σαρέσουν καλός, αν όχι τότε δεν ασχολείσαι. Τα zombies είναι zombies. Στο Resident Evil 4 κατάπιαμε τους Ganados, που σε κάποιες φάσεις ξέφευγαν πολύ, αλλα ok το παιχνίδι μόλις και που πατούσε στην Resident Evil φόρμουλα που agapisame san fans. Στο Resident Evil 6 πάλι, όπως και στις ταινίες Resident Evil (που είναι για τον πού*ο), δεν υπάρχουν zombies. Οδηγούν οχήματα κρατάνε όπλα κάνουν cover... Αυτό λέγεται "Η Capcom θέλει με τρόπο να μας πιάσει τα λεφτά και τον κ*λο", έτσι λέγεται.

Έχουμε λοιπόν και λέμε, στοιχεια τρόμου και survival δεν υπάρχουν, zombies ούτε για δείγμα, gameplay εντελώς αλλαγμένο που ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ Resident Evil, ατμόσφαιρα εντελώς διαφορετική, full action, ακροβατικά (άκουσα μπορείς να τελειώσεις το παιχνίδι όλο μονο με ξυλίκι, ισχύει?), τούμπες, και ένας σχετικά προβληματικός συνδυασμός όλον αυτόν.

Όμως ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ, ότι παρολαυτά ήταν ένα πετυχημένο action shooter... Τι πάει να πει αυτό?

Εγώ είμαι fan τον SURVIVAL HORROR! Είμαι από τους λίγους? Ok, αλλα είμαι! Από την στιγμή που λοιπόν η εταιρία, ενώ στην χειρότερη περίπτωση έπρεπε να σταματήσει την σειρά αν δεν υπήρχαν κέρδη, αντί αυτού κάνει τέτοιο πράμα, τότε για μένα τι είναι? F*ck me είναι!

Τόσες άλλες σειρές έχουν αλλάξει με τον καιρό, λίγο ή πολύ, συνεχίζουν όμως να παραμένουν στην ουσία του τίτλου.

Σκεφτείτε εκεί που καθόμαστε να μας έρθει η επική ανακοίνωση ότι ετοιμάζουν το Shenmue 3. Χαρά συγκίνηση δάκρυα... Αν βγει και είναι ο Ryu ντυμένος δεινοσαυράκι και ρίχνει μπάλες σε style Bust A Move, τότε θα είναι ολοκαύτωμα.

Comment

• Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν αλλάζει μια σειρά αν το τελικό αποτέλεσμα είναι καλό και κρατάει μια συνέχεια της ιστορίας.Το re4 το λατρεψα, το 5 δν με χάλασε και το 6 μου άρεσε περισσότερο απ'το 5 και αυτό μου φτάνει.Κλασσικά zombies έχει το σενάριο του Leon.Προσωπικά μου είναι το πιο αδιάφορο.Αργοί εχθροί, γρήγορο gameplay απλά δεν κολανε.Οι ganados μου αρέσουν πιο πολύ στη νέα λογική των re.Ναι έχουν νοημοσύνη,συνεννοούνται μεταξύ τους και ναιμπορούν και έχουν όπλα αφού έχουν νοημοσύνη.

Comment

• A έτσι πέσμου. Δηλαδή εσύ δεν είσαι fan της σειράς ή τον survival horrors για να σου λείπει κάτι, και απλά το βρίσκεις ένα μέτριο έως καλο παιχνίδι αδιαφορώντας ασπουμε την έλλειψη τον βασικών στοιχείον της σειράς και γενικά αυτού του είδους. E ok τότε δεκτό. Έτσι κι αλλιώς για αυτό το έκαναν έτσι. Εγώ σαν fan όμως της σειράς και τον survival horrors δεν μπορώ να το δω έτσι και είναι επόμενο να το κατακρίνω. Μου άρεσαν η αργοί ρυθμοί, τα zombies, η ατμόσφαιρα, τα inventories... Όλα αυτά τα έβρισκα θαυμάσια και μοναδικά. Όταν άρχισαν οι αλλαγές δεν με χάλασε, μέχρι που έγινε action shooter.

Comment

• Παίζω αυτόν τον καιρό με ένα φίλο τα Umbrella & Darkside Chronicles τα όποια είναι on rails SHOOTER κι έχουν καλύτερη ατμόσφαιρα από τα 5+6.
                              'Nuff said.
                              Carpe diem

Comment

• Originally posted by Aion View Post
                                A έτσι πέσμου. Δηλαδή εσύ δεν είσαι fan της σειράς ή τον survival horrors για να σου λείπει κάτι, και απλά το βρίσκεις ένα μέτριο έως καλο παιχνίδι αδιαφορώντας ασπουμε την έλλειψη τον βασικών στοιχείον της σειράς και γενικά αυτού του είδους. E ok τότε δεκτό. Έτσι κι αλλιώς για αυτό το έκαναν έτσι. Εγώ σαν fan όμως της σειράς και τον survival horrors δεν μπορώ να το δω έτσι και είναι επόμενο να το κατακρίνω. Μου άρεσαν η αργοί ρυθμοί, τα zombies, η ατμόσφαιρα, τα inventories... Όλα αυτά τα έβρισκα θαυμάσια και μοναδικά. Όταν άρχισαν οι αλλαγές δεν με χάλασε, μέχρι που έγινε action shooter.
                                Ακριβώς αυτό Aion.Το 4 είναι το αγαπημένο μου.Τα παλιά απλώς τα είδα πολύ λίγο και δεν δέθηκα με αυτά.Δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα ήθελα να δω και στοιχεία horror στο στυλ του dead space.Το revelations νομίζω το κατάφερε αυτό.Τα 4,5,6 όχι...

Comment

Working...
                                X