Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Find in-depth gaming news and hands-on reviews of the latest video games, video consoles and accessories.
SPOILER WARNING: The following interview contains massive, big-huge spoilers for Heavy Rain. If you have not completed Quantic Dream's cinematic adventure, do not proceed beyond the break -- and don't even think about reading the comments. Just turn around and slowly R2 away.
Πάντως ο Cliff έχει απόλυτο δίκιο... Φανταστείτε το Heavy Rain , στις μάχες π.χ αντί να πατάς ένα οποιοδήποτε κουμπί για να δώσεις μπουνιά να το κάνεις με την δικιά σου την γροθιά με την βοήθεια του P. Natal. Βέβαια και με τo moving controller του ps3 θα ήταν εξαιρετικό , κατά την γνώμη μου. Ίσως το επόμενο interactive παιχνίδι τους οι δημιουργεί του HR το κάνουν με αυτόν τον χειρισμό...
Συμφωνω.
Για μενα ηταν εκπληξη το ποσο καλο εκανε στο παιχνιδι η χρηση του απλου motion sensing του χειριστηριου.
Ισως ειναι το μοναδικο παιχνιδι στο ps3 που κερδισε πραγματικα κατι απο αυτην την λειτουργια,η οποια στα περισσοτερα παιχνιδια υπηρχε κυριως ως επιπλεον και ανουσια προσθηκη.
Είδα χθες αρκετά videos για το Heavy Rain. Δεν το έχω παίξει αλλά φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον.
Πάντως για μία ακόμη φορά διαβάζω υπερβολές.
Δε μπορώ να δω καινοτομίες στο παιχνίδι παρα μόνο εξέλιξη μηχανισμών. Η φιλοσοφία του είναι Dragon Lair, Space Ace, Braindead 13 κι απορώ πως είναι δυνατόν ενώ όλοι λένε πως τα ξέρουν (ιδιαίτερα το πρώτο) και να τα βάζουν μέσα στα all time classics top 100/50/10, να μην αναφέρουν τις επιρροές του από αυτά.
Με λίγα λόγια το Heavy Rain φέρνει ξανά στο προσκήνιο μία ξεχασμένη κατηγορία που αγαπήθηκε (κι επενδύθηκε) αρκετά στα 90's, τα Interactive Adventures (FMV όπως λεγόταν τότε ή Laserdisc games λόγω της τότε τεχνολογίας αλά Blue-Ray).
Eπίσης, ιδού ένα video που μάλλον οι περισσότεροι έχετε δει (δεν τσέκαρα όλα τα προηγούμενα ποστς):
Μιλάς για τα Multiple endings? Γιατί εάν εννοείς αυτό και τα παραπάνω έχουν.
Φυσικά το Heavy Rain είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά δεδομένα και το σύνολο του είναι πιο ολοκληρωμένο.
" You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?
Μιλάς για τα Multiple endings? Γιατί εάν εννοείς αυτό και τα παραπάνω έχουν.
Φυσικά το Heavy Rain είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά δεδομένα και το σύνολο του είναι πιο ολοκληρωμένο.
Για την συνολική εμπειρία μιλάω. Τα multiple endings δεν ειναι κατι εντελώς νέο. Το Heavy Rain είναι gaming εμπειρία, όπως και το Shadow of the Colossus. Aν το έπαιζες και εσύ, τότε σίγουρα θα μπορούσαμε να συνομιλήσουμε καλύτερα. Ρίξε μια ματιά στο review του authority, λέει πολύ εύστοχα τι είναι το Heavy Rain. Eπίσης κανείς δεν είπε πως το HR επιρρεάστηκε ως ένα βαθμό απο τα game που λες αλλά δεν είπε ταυτόχρονα πως και δεν επιρρεάστηκε. Σε όλους του τομείς της ζωής υπάρχη συνήθως, μια αφετηρία, μια πηγή έμπνευσης και επιρρεασμού. Σχεδόν τίποτα δεν προκύπτει από το τίποτα.
Είδα χθες αρκετά videos για το Heavy Rain. Δεν το έχω παίξει αλλά φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον.
Πάντως για μία ακόμη φορά διαβάζω υπερβολές.
Δε μπορώ να δω καινοτομίες στο παιχνίδι παρα μόνο εξέλιξη μηχανισμών
Τερματησε το και θα αλλαξεις αποψη.Εκ πρωτης οψεως φαινονται μηχανισμοι μια απο τα ιδια.Ειδικα απο τα videos.Εγω δεν περιμενα σε καμια περιπτωση οτι θα μου αρεσει τοσο πολυ το gameplay σε αυτο το παιχνιδι.Πιστευα σε ενα καλο σεναριο αλλα ως εκει.
Δεν θα μπω σε αναλυσεις του τυπου ''βελτιωθηκε εκει εκει και εκει'' σε συγκριση με αλλα adventures.Aλλα οταν τελειωσεις το παιχνιδι,νιωθεις οτι εχεις παιξει κατι πολυ φρεσκο,ακομα και αν εχεις παιξει το fahrenheit(που μοιαζει αρκετα με το HR).
Έχω φτάσει στο κεφάλαιο The Lizard και ως τώρα μόνο θετικά έχω να πω για τον τίτλο.
Απίστευτα γραφικά,ίσως ότι καλύτερο έχω δει,πολύ καλή χρήση και εφαρμογή των QTEs,ειδικά η εφαρμογή της λειτουργίας του sixaxis.Η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα ως τώρα και θυμίζει πάρα πολύ ταινίες.Οι χαρακτήρες είναι πολύ συμπαθείς και πραγματικά δένεσαι μαζί τους από την αρχή.
Γράφω εδώ κάποια spoiler γιατί είναι νωρίς για να μπω στο σχετικό θέμα:
1)Σκότωσα κι εγώ τον Nathaniel,σκέφτηκα ακριβώς όπως και ο ΒΒ σε προηγούμενο ποστ.
2)Στην δεύτερη δοκιμασία,δηλαδή στο κεφάλαιο The Butterfly,με πείραξε είναι ότι στο σημείο που ο Ethan βρίσκεται μέσα στον σωλήνα,μου βγήκε η πίστη για να τον κάνω να στρίψει.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσκιστεί στα σπασμένα γυαλιά και να αποτύχω στην δοκιμασία,γιατί μετά στο σημείο με τους ηλεκτρικούς πυλώνες ήταν καταβεβλημένος.Παίζει κάποιο ρόλο το πόσο χρόνο θα κάνεις ή είναι fixed;
Γμτ καίγομαι να το συνεχίσω αλλά νυστάζω.
Comment