Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy XV

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Έχει να κάνει και με τα δυο. μεγαλες εταιρείες όντως επηρεάστηκαν από την πίεση των fans και άρχισαν να εισάγουν τέτοιους χαρακτήρες στις σειρές τους (το fandom κίνημα του Star Trek είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που ξέρω, αν έχετε όρεξη ψάξτε γι τη δουλειά του Henry Jenkins πάνω στο media convergence - media studies scholar είναι αλλά από τους ιδιαίτερα βατούς και η δουλειά του θεωρείται άκρως influential). Ουσιαστικά μέσω της δουλειάς του αναφέρεται στο πώς τα media πλέον δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, αλλά επηρεάζουν το ένα το άλλο δυναμικά, εξού και "convergence media." Το fandom είναι ένα (niche) medium που επηρέασε μεγάλα studios (πολύ; λίγο; το ζήτημα είναι ότι όντως επηρέασε) και επηρεάζει ακόμα και τώρα. Δε λέω ότι υπάρχει 1:1 causality μεταξύ acceptance of LGBTQ σε media με το fandom, αλλά ότι σε ορισμένο βαθμό είχε κι αυτό να κάνει κάτι (και, φυσικά, σε συνδυασμό με την αλλαγή στα κοινωνικά ήθη, στα οποία οδηγηθήκαμε μέσω αντίστοιχως initiatives - μεγαλύτερης κλίμακας προφανώς).

Δεν είμαι υπέρ του να αλλάζει το όραμα του κάποιος για να καλύψει τις ανάγκες των παιχτών (βλέπε ΜΕ3), αλλά πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει representation όλων των "μειονοτήτων" στα media,ιδιαίτερα με όσα γίνονται αυτόν τον καιρό. Το FFXV πχ καλό, χρυσό, αλλά εκεί που στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς οι γυναίκες είχαν δυνατές προσωπικότητες και πολλές φορές πολύ πιο ισχυρές από τις αντρικές, εδώ έχουμε sexualisation ορισμένων χαρακτήρων και μια πρωταγωνίστρια που στα διαφημιστικά trailers τρώει ξύλο και κλαίει όλη την ώρα. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τους άντρες φυσικά, αλλά καλώς ή κακώς (κακώς βασικά) οι γυναίκες στοχοποιούνται πολύ περισσότερο ακόμα και τώρα.

Αυτό που έκανε η blizzard με το overwatch θεωρώ ότι είναι ένα βήμα μπροστά, καθώς φυσικά κι αυτό που κάνει η bioware ή η naughty dog με the last of us.
    Last edited by Evans; 17-02-2017, 11:29 AM.

Comment

• Tώρα παίρνει άλλη τροπή η συζήτηση αλλά θα απαντήσω γιατί με ιντριγκάρει.

Straier, η Lara κάποτε ήταν asexual και αν θες και απρόσωπη σαν χαρακτήρας, πλέον στους δύο τελευταίους τίτλους δεν είναι. Ωστόσο θεωρώ τουλάχιστον ακομψο και αδοκιμο να κριτικάρεται ο dev γιατί δεν συμπεριέλαβε τη Sam στο Rise of the Tomb Raider και γι'αυτό το λόγο είναι χειρότερο game( και μιλάμε για μια σχέση η οποία και να υπήρχε δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ απλώς γιγαντώθηκε από fan theorists- τους ίδιους που λένε πως υπάρχει σχέση ανάμεσα στον Noctis και στον Prompto) Προσωπικά πιστεύω πως δε θα έπρεπε κάτι τέτοιο να μας αφορά, ούτε να αποτελεί selling point για το game, απλώς να συμβαίνει και να το αποδεχόμαστε( κάτι που απαιτεί παιδεία και κοινωνική ωριμότητα), όταν συμβαίνει. Αυτό που έγραψα πιο πάνω για μια θεωρητική έκβαση της ιστορίας του τίτλου, δεν θα γίνει άμεσα σε mainstream τίτλους γιατί σαν σύνολο η αγορά και συνεπώς η κοινωνία δεν έχει την ωριμότητα να το αποδεχθεί( το FF πουλάει εκατομμύρια και σε αραβικές/ ασιατικές χώρες και κάτι τέτοιο επηρεάζει προφανώς και το story- δυστυχώς κατ'εμέ αλλά είναι αναγκαίο κακό σε τέτοιες παραγωγές όπως η πολιτική ορθότητα στην Disney) Μακάρι κάποια στιγμή να υπάρχει η ωριμότητα για αποδοχή διαφορετικών κεντρικών χαρακτήρων και διαφορετικών απεικονίσεων αυτών αλλά και προσανατολισμών- ιδεολογικών, σεξουαλικών- τους από το κοινό, όσον αφορά τους ΑΑΑ τίτλους των multimillion. Προσωπικά, καθότι αν και όχι φύσει απαισιόδοξος, θέλω να είμαι ρεαλιστής, πιστεύω πως απέχουμε πολύ από το να συμβεί( διαφορετικά θα υπήρχε και κατανόηση των προσφύγων/ αμάχων/ θυμάτων πολέμου, δεν θα υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ των λάών, θα υπήρχε μια πραγματική ευρωπαική ένωση κτλ κτλ πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί, αλλά μπορούμε να το οραματιζόμαστε και να το προσπαθούμε)

Ωστόσο υπάρχουν games για όλα τα γούστα, πολύ περισσότερο με την indie σκηνή( η οποία σε αυτό τον τομέα έχει τολμήσει παρα πολύ πχ τίτλοι όπως το υπέροχο Depression Quest ή το Dys4ia). Games όπως το Metroid είχαν εισάγει δυναμικούς θηλυκούς χαρακτήρες από τη δεκαετία του 80, όπως και άλλες σειρές πχ το Monster World IV, το Guardian Legend, η σειρά Valis, jrpgs and so on( Τerra και Celes θίγοντας πολύ βαθύτερα ζητήματα από το απλό heroine, διάβολε μέχρι και λόγος για τη μητρότητα γίνεται μέσα σε όλα τα άλλα)

Για το Final Fantasy XV συμφωνώ εν μέρει με τον Evans, καθώς κι εγώ θεωρώ πως ένας χαρακτήρας playable όπως η Αranea ή η Iris και μια λιγότερο oversexualized/ Megan Fox Cindy θα ήταν καλύτερο αλλά τι να κάνουμε, θέλανε να πούνε την ιστορία της τετράδας. Επίσης η Luna, επιφανειακά μπορεί να φαίνεται πως φέρεται και άγεται, αλλά στην πραγματικότητα είναι από τους πιο δυνατούς χαρακτήρες και προσωπικότητες στον τίτλο( προφανώς πρέπει κάποιος να ξέρει το backstory και τον ρόλο που εξυπηρετεί σαν messenger και Oracle) Για μένα η Luna είναι ο κύριος λόγος που περνάει ο Noctis στην ενηλικίωση και αποδέχεται το ποιος τελικά πρέπει να γίνει.( ναι υπάρχουν σεναριακά κενά, ναι θα μπορούσε να αποδοθεί καλύτερα)

Η βιομηχανία προσωπικά πιστεύω, πως εξελίσσεται και εξελισσόμενη μαθαίνει, όπως ακρβώς γίνεται σιγά σιγά και με άλλα μέσα( και προφανώς θα υπάρχουν και λανθασμένες αποφάσεις με χαρακτήρες καρικατούρες αλλά αυτό πιστεύω αλλάζει σιγά σιγά) Μην ξεχνάμε πως σε cartoons των αρχών του περασμένου αιώνα( πχ Τομ και Τζερι, Disney) οι μαύροι είχαν συγκεκριμένη απεικόνιση και μάλιστα ήταν σχεδόν πάντα σε ρόλο υπηρέτη.( πλέον έχουν λογοκριθεί τα συγκεκριμένα cartoon κάτι που, για να εκφέρω και την άποψή μου,δεν θεωρώ σωστό καθώς αντιπροσώπευαν μια συγκεκριμένη εποχή και θα έπρεπε να υπάρχει η ωριμότητα να αντιμετωπίζονται σαν προϊόντα της εποχής τους)
      Last edited by Sinclair; 17-02-2017, 01:52 PM.
      «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

• Τι εκανε η blizzard με το ow?? Την tracer gay σε ενα comic και ξερεις τι εγινε? ολη τη βδομαδα του patch ρώταγαν επιτηδες στο chat "what did this patch do?" για να απαντήσει καποιος "it made tracer gay" και τετοιες παραλαγες, εντελως ακυρο σε ενα "competitive" arena shooter παιχνιδι που δεν εχει lore και αν εχει ειναι σε αλλα media δεν ασχολούνται αρκετοι. Το μονο που προκάλεσε ηταν κοροϊδία για λιγο, πλακιτσα στο chat και μετα το ξέχασαν ολοι και επέστρεψαν στο flame για το team , δεν πέτυχε κατι ουσιαστικο imo το εκανε απλα για το politically correct του θεματος.

Επισης το ff δεν ειναι και πολυ καλο παραδειγμα επειδη σχεδον παντα υπήρχε ενα romance στο οποιο οκ μπορεις να ταυτιστείς καπως επειδη εισαι straight και να νοιάζεσαι για το τι θα γινει, αν ηταν gay εγω παλι θα το έπαιζα αλλα δεν θα ειχα στεναχωρηθεί σε κάποιο death(πχ Aeris) η οτιδήποτε τετοιο γιατι απλα δεν θα μπορουσα να ταυτιστώ και να μπω στο κλίμα καθόλου με ενα gay romance. Οχι οτι εχω τίποτα με τις μειονότητες απλά δεν θεωρώ οτι πρεπει να επηρεάζουν ταινίες και παιχνίδια με το ζόρι απλα γιατι πρεπει.

Τωρα ας πουμε πιστευετε οτι το κινημα πρεπει να υπαρχει και θα επηρεάσει θετικα τις πωλήσεις σε ενα market με αυτο το target group?? Το τονίζω με το target group των video games σημερα

Edit: Η Luna απο τους πιο δυνατους και σημαντικους χαρακτήρες ηταν τι ετρωγε ξυλο?? εσωσε και το νουμπα τον Noctis.. H cindy ειναι απλα fan service ok..
        Last edited by i Have no Equal; 17-02-2017, 01:55 PM.

Comment

• To κίνημα ορθώς υπάρχει γιατί πρέπει να υπάρχει και να ακούγεται και αυτή η άποψη και οι όποιοι προβληματισμοί.( αρκεί να μην επιβάλλονται απόψεις, κάτι που ισχύει γενικότερα ασχέτως ιδεολογικού ή σεξουαλικού προσανατολισμού) Ρεαλιστικά μιλώντας, όχι δεν πιστεύω πως μπορεί να επηρεάσει multimillion ΑΑΑ τίτλους για τον απλούστατο λόγο πως οι εταιρείες κινούνται με βάση το μέγιστο κέρδος. Σε ένα καθεστώς όπου η διαφορετικότητα καταδικάζεται και θεωρείται ποινικό αδίκημα( πχ μουσουλμανικές χώρες)το game θα κυκλοφορούσε λογοκριμένο ή και καθόλου συνεπώς η εταιρεία χάνει χρήματα. Αν, θεωρητικά μιλώντας, το εκάστοτε FF κυκλοφορούσε με διαφορετικό love story θα πήγαινε άκλαφτο γιατί μιλάμε για ένα ρίσκο που δεν θα αποδόσει καθαρά με οικονομικούς όρους και δεν αξίζει( από την οπτική της εταιρείας πάντα) Για να απαντήσω τελείως υποκειμενικά, σε ότι αφορά εμένα, αν κυκλοφορούσε mainstream τίτλος με διαφορετικό love story και ήταν σωστά και ώριμα δοσμένο δεν θα είχα κανένα πρόβλημα( το Life is Strange ας πούμε μια χαρά αντίκτυπο είχε επάνω μου- το χαλάω σε όποιον δεν το έχει παίξει τώρα )
          Last edited by Sinclair; 17-02-2017, 02:01 PM.
          «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

• Θα το πω απλα, χωρίς τίποτε άλλο:

Μίλησα για representation.

Over and out .

Comment

• H Aranea ήταν ο καλύτερος χαρακτήρας στο FFXV,badass to the bone.

Όταν ρώτησαν τι θέλουμε να δούμε από δω και πέρα,έγραψα το FFXVI.Το είδαμε το 15,φτάνει,δε χρειάζεται ξεζούμισμα.Πάμε στο επόμενο.
              Carpe diem

Comment

• Originally posted by i Have no Equal View Post
                Εγώ τα θεωρώ χαζά αυτα, ας φτιάξουν οι δημιουργοί το ff που θέλουν όπως το έχουν οραματιστεί και ας προσθέσουν οτι βελτιώσεις content θέλουν αυτοι. Δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να συμμετέχουν οι φανς σε οποιαδήποτε απόφαση, ξέρω πόσο πολύ έχουν καταστρέψει άλλα παιχνίδια/σειρές στα οποια οι παραγωγοί αποφάσισαν να "ακούσουν" το community το οποίο πολλές φορές είναι απλά vocal minority. Κάποια αυτονόητα πράγματα στο θέμα του gameplay ομως όπως η κάμερα πχ εμείς πρέπει να τους το πούμε? Σιγα μην τους παρακαλεσουμε κιόλας να τη φτιαξουν αν δεν το βλεπουν απο μονοι τους..
                Συμφωνώ απολύτως, κατά την γνώμη μου αυτά που πρέπει να αλλάξουν είναι τα θέματα που έχει το gameplay (camera, difficulty, κτλ κτλ) καθώς και να προσθέσυν επιπλέον περιεχόμενο και προκλήσεις. Αυτά ακριβώς τους έγραψα και στο survey.

Εντιτ: Αφιέρωμα του κοτακου για ένα από τα μυστικά dungeon του τίτλου, εγώ προσωπικά δεν το διάβασα μια που δεν το έω φτάσει μέχρι εκεί, φαντάζομαι ότι έχει ενδιαφέρον.

I have fallen into the rabbit hole of deep dives into Final Fantasy XV lore and I don’t think I’ll ever escape. Please send help.
                Last edited by Deus; 17-02-2017, 11:48 PM.

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
                In Matsuno we trust.

Comment

• Ναι, είναι ένα αντίστοιχο άρθρο με αυτό που είχα βάλει κι εγώ πιο πίσω (αν όχι το ίδιο). Δεν το έχω διαβάσει επειδή κι εγώ δεν το έχω βγάλει ακόμα. Και μιλόντας για Pitioss, είπα να ρίξω μια ματιά, να δω προς τι όλος ο ντόρος. Δεν έψαξα καν στο ίντερνετ να δω πού είναι, είχα βρει ένα μέρος κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και υπέθεσα πως εκεί είναι. Αυτήν την φορά μου έσκασε πολύ καλό glitch, το αμάξι διαλύθηκε, οι ήρωες κάθονταν στον αέρα και τελικά κατέβηκα κανονικά like a boss. Το μόνο κακό είναι πως ήθελα να έχω Chocobo μαζί μου, ξέχασα να τα ανανεώσω και μου έφυγε με το που έφτασα. Να πάω σε πόλη και να ξαναγυρίσω πίσω δεν παίζει, μία φορά το έβγαλα, δεν παίζει να το ξανακαταφέρω, άρα θα το βγάλω χωρίς Chocobo, οκ, έχουμε περάσει και χειρότερα

Ευτυχώς μου έκοψε, και τα τελευταία glitches τα καταγράφω αμέσως στον δίσκο. Αποθήκευσα το glitch, αποθήκευσα και το παιχνίδι, και ύστερα από μισό λεπτό το παιχνίδι κράσαρε και έβγαλε error, report στην Sony κλπ. Ε οκ, είπαμε από εδώ και πέρα θα τα καταγράφω, όμως αυτό αναγκαστικά δεν καταγράφεται στο buffer, αφού κράσαρε όλο το σύστημα. Θα είχε φάση να δείξω την στιγμή που συνέβη, όμως θα βολευτώ με φωτογραφίες που έβγαλα την τηλεόραση

Προς το παρόν τα αποθηκεύω όλα αυτά. Αν θέλετε να δείτε το συγκεκριμένο που είναι τρανταχτό, μπορώ να το ανεβάσω κάπου για εμάς, όμως έχω σκοπό με το που τελειώσω 100% το παιχνίδι, να φτιάξω βιντεάκι κομπλέ με όσα μου έχουν συμβεί από εδώ και πέρα. Ε ρε, αν μου είχε κόψει να τα καταγράφω από την αρχή, θα είχα φουλ υλικό, μισή ώρα βίντεο με διαφορετικά bugs, τι να λέμε τώρα Πάντως θέλει πολύ ώρα η αντιγραφή από το PS4 σε USB. 4 Gb βίντεο θέλουν 45-50 λεπτά, πολύ περίεργο. Έτσι συμβαίνει σε όλα τα PS4 ή μόνο στο δικό μου;

EDIT
                  Επίσης έβγαλα το 4ο hidden dungeon και έχω να πω ένα πράγμα: F@ck Custards. Να 'ναι καλά το δαχτυλιδάκι, το έχω αγαπήσει αυτό το όπλο.
                  Last edited by Phantom Duck; 18-02-2017, 12:43 AM.

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

• Evans πολύ gaf διαβάζεις.

Comment

• Μπα, λέγεται διδακτορικό και αυτά που διαβάζω είναι κατά κύριο λόγο κείμενα διακεκριμένων ακαδημαϊκών τα οποία καλούμαι να κατανοήσω και να αξιοποιήσω κριτικά κι αναλυτικά στη δουλειά μου (η οποία παρεπιπτόντως βασίζεται σε παρατηρήσεις και δεδομένα, όχι σε θεωρητικολογίες ανθρώπων που δεν ασχολούνται με αυτό που μελετάνε). Βέβαια ζούμε στην εποχή που το expertise θεωρείται μπαρούφα και ο καθένας, όταν δεν έχει επιχειρήματα αρκείται στο να λέει "όλα αυτά είναι βλακείες" ή "πολύ neogaf διαβάζεις," εννίοτε και "the press is wrong." Μέχρι και στο neogaf που λες υπάρχουν πολλά μορφωμένα άτομα που επίσης χρησιμοποιούν αξιόπιστες αναφορές για να στηρίξουν αυτά που γράφουν.

Έδωσα ήδη κάποιες αναφορές παραπάνω, αν όντως ενδιαφέρεται κάποιος μπορεί να ασχοληθεί παραπάνω, να διαβάσει, να ενημερωθεί και να συμμετέχει σε μία συζήτηση.
                      Last edited by Evans; 18-02-2017, 02:28 PM.

Comment

• Δλδ. εγώ έκανα ένα αστείο σχόλιο (με χρήση και του ανάλογου smiley για να είναι φανερό το ύφος) και εσύ θίχτηκες τόσο πολύ που για να μου την πεις μου παραθέτεις τα μεταπτυχιακά σου. Μάλιστα.

Comment

• Οχι ακριβώς, απλώς παίρνω σοβαρά τα όσα γράφω και τη γενικότερη συζήτηση, γιατί κάποιοι από εμάς αφιερώσαμε χρόνο για να πούμε κάποια πράγματα κι ανεξαρτήτως διαφωνιών κάπου καταλήξαμε. Επίσης τα μηνύματα έχουν πομπούς και δέκτες και αν κάτι δε γίνει κατανοητό, δε φταίει απαραιτήτως μόνο ο δέκτης (αυτός που ερμηνεύει το μήνυμα), αλλά και ο πομπός (αυτός που το συνθέτει). Είμαι σίγουρος ότι πολύς κόσμος θα παρεξηγούσε αυτό που έγραψες (αν όντως το παρεξήγησα - Ι stand my ground in this case, συγνώμη κι όλας αλλά φωνάζει ειρωνία από χιλιόμετρα).

Comment

• Ρεεε, τι κάθεστε και χαλιέστε, εδώ μιλάμε για παιχνιδάρα. Δείτε εδώ μερικά τρανταχτά που ανέβασα σε gif μέχρι να φτιάξω το βίντεο

Comment

• Το έχουμε πει, εσυ rigged έκδοση έχεις. XD

Comment

• Η πλάκα είναι πως κάθε φορά που βάζω το παιχνίδι, όλο και κάτι θα συμβεί. Δύο φορές το έβαλα τελευταία, και μου συνέβησαν αυτά τα δύο. Κάθε playthrough είναι και μία καινούργια έκπληξη, replay value + ∞, thanks Square-Enix

Comment

Working...
                                X