Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy Series

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Xeno View Post
    Οι διαλογοι ηταν απαραδεκτοι και οι αντιδρασεις των χαρακτηρων σχεδον αστειες ωρες ωρες... Αντε το 8 να χε καποια παρομοια σκηνικα αλλα και παλι καμια σχεση, ολα τα αλλα FF απο το 6 και μετα εστω ειχαν πολυ καλους διαλογους. Βλεποντας πως προχωραω μια ιστορια η οποια ειναι κακογραμμενη εχασα το κουραγιο μου για να ασχοληθω περαιτερω.
    Σαν να ακούω τον εαυτό μου για το λόγο που παράτησε το FF13...

    Tέσπα, νομίζω ότι αυτό που περιγράφεις εδώ xeno είναι δεν έχει να κάνει με την ιστορία του 10 συγκεκριμένα αλλά με τη μετάβαση των FF από σιωπηλούς χαρακτήρες και γραμμένους διαλόγους σε κανονικά voice-overs. Στην πραγματικότητα, όλα τα FF έχουν "κακογραμμένους" ή καλύτερα μη ρεαλιστικούς διαλόγους και χαρακτήρες που συμπεριφέρονται σαν έφηβοι. Πέρυσι έπαιξα το FFVI για πρώτη φορά και οι διάλογοι ήταν χειρότεροι από τα FF του PS1.
    Απλά, όσο διάβαζες τους διαλόγους στα παλιότερα FF και ακόμα περισσότερα στα FF με τα 2D sprites, άφηνες τη φαντασία σου να δουλέψει και να συμπληρώσει πώς θα ακούγονταν κανονικά και δεν χτυπούσαν τόσο άσχημα όπως όταν τα ακούς από κανονικούς ανθρώπους. Μεταφέροντάς τα σε κανονικούς διαλόγους αναδεικνύονται οι αδυναμίες τους.
    Είναι γενικότερα και ο λόγος πιστεύω που τα JRPG χάσανε τη δημοτικότητά τους και τα πήρε ο διάολος από την περασμένη γενιά και έπειτα. Όση καλώς εννοούμενη αφέλεια είχαν παλιότερα πχ στο SNES, τόσο βλέποντας τρισδιάτατους HD χαρακτήρες στο FF13 να συμπεριφέρονται σαν ηλίθιοι χάνεται η μαγεία.
    Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το κακό localisation, κακά voice-overs + τα κλισέ των άνιμε που σε εμάς στη δύση δεν ακούγονται καλά (π.χ. γιατί συνέχεια πρέπει να κράζουν οι χαρακτήρες; λολ) και δένει το γλυκό. Μοναδική εξαίρεση βέβαια το FF12 που οι διάλογοι ήταν πάρα πολύ καλοί και που αν το γενικότερο σενάριο ήταν λίγο καλύτερο θα άφηνε εποχή.

    Comment


    • Συμφωνω απόλυτα με τον Steiner και ειναι κατι που νομιζω και εγω ειχα γραψει παλιοτερα, ολα τα FF πλην του XII εχουν μια αισθητικη στο κειμενο-διαλογους-υφος-χιουμορ-σκηνοθεσια βωβου κινηματογραφου. Στο Χ χρησιμοποιηθηκε αυτουσια αυτη η λογικη παροτι υπηρχαν voice overs και γι'αυτο πιστευω οτι χτυπανε τοσο πολυ καποια πραγματα. Στο ΧΙΙΙ επισης εχουμε κατι αντιστοιχο αλλα πολυ καλυτερα παρουσιασμενο... Το ΧΙΙ απο την αλλη παρουσιαζει τελειως αλλη αποψη (και προφανως παιζει ρολο το ποιοι ανθρωποι ασχοληθηκαν) και δεν συγκρινεται με κανενα αλλο επεισοδιο imo (το ιδιο ισχυει και για το Vagrant Story που προσφερει αλλου τυπου σκηνοθεσια παροτι δεν εχει voice acting)...

      Comment


      • Symfwnw se ola osa lete, akomh kai me thn apopsh tou Loggo gia to FF8.
        An vgalw apeksw to IZJS FF12 pou pragmatika tha mporouse na einai apokalypsh JRPG an o Matsuno den eixe fygei apo to project, ta FF exoun poly megalh adynamia stous dialogous genikotera.
        Epishs symfwnw oti o Sazh einai ontws enas apo tous kalyterous xarakthres pouxw dei se FF .

        Oi kalyteroi dialogoi (kai senario) pou exw dei pote se JRPG einai sto FF Tactics kai sto Tactics Ogre, paidia pragmatika an exete kapoies ekatontades wres na ependysete tha meinete afwnoi pistevw.
        Ekleisa 720 wres sto Tactics Ogre LUCT kai proxtes mphka sto tripaki na to arxisw ksana apo thn arxh, to game einai empeiria poly apla... an mh ti allo paikste to kana 30wro mono gia to senario.

        H Square MPOREI na kanei kati apistefta epiko, alla distyxws ftaiei kai to koino sto opoio apefthynetai pistevw, den mporei na mhn kanoun kapoia sxetikh erevna panw sto thema, kseroun poly kala poies einai oi taseis tou shmera kai ti poulaei.
        "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
        But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
        Kindred, this blade and I.
        "

        "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
        Greek Gaming Videos
        Greek Final Fantasy Forum

        Comment


        • Εχω ριξει γυρω στις 21 ωρες στο X HD και η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα να μου αρεσει τοσο πολυ . Δεν το θυμομουν τοσο καλο Τωρα δεν ξερω ισως παιζει ρολο το οτι το παιζω στο Vita (θα βαλω λογικα και direct screenshots, το παιχνιδι ειναι πανεμορφο) και οτι εχω να παιξω κατι αξιοπρεπες σε JRPG απειρο καιρο. Εντυπωση μου κανει πως ειναι ανετα το πιο γραμμικο FF, πιο γραμμικο απο το ΧΙΙΙ και ομως δεν σου αφηνει αυτη την αισθηση που σου αφηνε το τελευταιο (προφανως ο κοσμος του ειναι πολυ καλυτερα παρουσιασμενος). Εχω μαγευτει επισης απο τη δουλει που εχει γινει στο OST (τωρα που ξαναπαιζω το παιχνιδι θα ελεγα οτι διαφωνω με τον Xeno σε οτι αφορα τη δουλεια του Uematsu εδω).

          Tα random battles μεχρι στιγμης δεν με χαλανε και το συστημα μαχης εχει πολυ ωραια δομη κυριως λογω της in battle εναλλαγης στα party members. Για το sphere grid θα γραψω οταν προχωρησω περισσοτερο (standard επελεξα).

          Περισσοτερα στην πορεια, γενικα το ευχαριστιεμαι παρα πολυ. Να πω επισης οτι το X-2 ειναι πολυ καλο bonus για μενα μιας και δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα στο παρελθον, τωρα βεβαια δεν ξερω αν θα το πιασω αμεσως μετα, θα δουμε. Αυτα

          Comment


          • τωρα που ξαναπαιζω το παιχνιδι θα ελεγα οτι διαφωνω με τον Xeno σε οτι αφορα τη δουλεια του Uematsu εδω
            Δε νομίζω πως το πρόβλημα είναι η δουλειά του Uematsu.
            Originally posted by Squall Leonhart
            I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
            Originally posted by 丹野
            Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
            Originally posted by Ryu_gr
            υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

            Comment


            • Carpe diem

              Comment


              • thelw na agorasw to online.An parw auto eimai kalimenos https://store.na.square-enix.com/pro...-xiv-online-pc ? i xreiazontai expansion ktl ?

                www.twitter.com/ogiwrgos

                Comment


                • Καλυμμένος εισαι αλλα μετα απο ενα μηνα θα πρεπει να δινεις συνδρομη 15€ πρπ.
                  Do a barrel roll!

                  Comment


                  • Πολύ καλό retrospective αφιέρωμα του kotaku για το Final Fantasy V, το οποίο θα έλεγα πως είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα παιχνίδια της σειράς, ή, για να το πω αλλιώς, ένα από αυτά που έχει εκτιμηθεί λιγότερο.

                    Illustration by Angelica Alzona Final Fantasy V, a video game about four warriors who get together and beat up a giant tree, doesn’t try particularly hard to be innovative. In fact, it doesn’t try at all. Final Fantasy V is essentially an enhanced version of Final Fantasy III, proving rather definitively that Final Fantasy games […]


                    Για να πω την δικιά μου εμπειρία με τον τίτλο, το V είναι ένα από τα αγαπημένα μου final fantasy. Το skill system που σου επιτρέπει να φτιάξεις την σύνθεση με κλάσεις που θέλεις και να αναμείξεις ικανότητες από κλάσεις είναι πολύ διασκεδαστικό και επιβραβεύει τον πειραματισμό. Σαν αποτέλεσμα οι μάχες γίνονται απίστευτα διασκεδαστικές αφού θέλεις συνέχεια να πολεμάς για να ξεκλειδώσεις καινούρια abilities, τα οποία εμπλουτίζουν το gameplay. Πέρα από τις κλασσικές κλάσεις που έχουμε δει δεκάδες φορές(πολεμιστής, μάγος, κλέφτης κτλ κτλ) υπάρχουν και πιο ιδιαίτερες όπως geomancer που επιτίθεται με elemental επιθέσεις αναλόγως την περιοχή, για παράδειγμα, αν βρίσκεσαι κοντά σε θάλασσα τότε η επίθεση θα είναι βασισμένη σε νερό. Σημαντικό είναι επίσης πως είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της σειράς, κάτι που ενισχύει την εμπειρία αφού σου δίνει κίνητρο για να πειραματιστείς και να φτιάξεις ισχυρή ομάδα. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς που εισήγαγε τα super bosses, προαιρετικά τέρατα δηλαδή που είναι πάρα πολύ δύσκολο να νικήσεις και που απευθύνονται σε αυτόν που έχει κάνει master το παιχνίδι και θέλει μια επιπλέον πρόκληση. Στα αρνητικά του τίτλου, δεν έχει το αξιομνημόνευτο και δυνατό σενάριο που μας έχουν δώσει τα Final Fantasy vi, vii αλλά παρακολουθείται ευχάριστα και χωρίς να ενοχλήσει (final fantasy 13-2 εσένα κοιτάω). Τέλος, να πω πως το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος παραμένει διασκεδαστικό με όλη την σημασία της λέξεως. Έχει απλό αλλά εθιστικό skill system, έχει ωραία μυστικά για να βρεις και, το σημαντικότερο, δεν σε υποχρεώνει να κάνεις τίποτα κουραστικό. Δεν υπάρχουν ούτε σπαστικά minigames (όπως το final fantasy x που ήταν γεμάτο από αυτά και το ένα ήταν χειρότερο από το άλλο), ούτε χρειάζεται να λιώσεις στο grinding. Είναι ένα παλιό παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 1992 αλλά έχει πολλά να διδάξει σε σημερινά παιχνίδια.

                    Εσείς το έχετε παίξει; Η μπάλα του Τίτου σε εσάς.


                    Tidy!

                    Do not blame me.Blame yourself or God.
                    In Matsuno we trust.

                    Comment


                    • Αυτό το παιχνίδι,το έχω τόσα χρόνια στην GBA slot του DS κι όλο λέω θα το παίξω,και ποτέ δεν το παίζω.
                      Ωραία ανάλυση Deus.Απλά να σημειώσω εδώ,πως και στο 3 έχει σαv job τον Geomancer,ενώ και το σενάριό του είμαι σίγουρος ότι είναι τόσο κακό,που του 5 θα μου φανεί αριστούργημα.
                      Carpe diem

                      Comment


                      • Και το IV είχε optional bosses (πχ Bahamut) αν και σίγουρα όχι τόσο δύσκολα όσο το Omega ή ο Shinryu.
                        To V ήταν και το πρώτο FF όπου μπορούσες να γίνεις πραγματικά overpowered με συγκεκριμένους συνδυασμούς. Και η ιστορία δεν ήταν καθόλου άσχημη και οι χαρακτήρες ήταν καλοί (ΟΚ ίσως όχι τόσο καλή όσο μετέπειτα παιχνίδια αλλά αξιοπρεπέστατη και με καλό ρυθμό).
                        Originally posted by Squall Leonhart
                        I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                        Originally posted by 丹野
                        Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                        Originally posted by Ryu_gr
                        υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                        Comment


                        • κι εγώ θεωρώ ότι το 5 είναι κρυφό διαμάντι που για κάποιο λόγο δεν ακούγεται ιδιαίτερα πολύ. βασικά θεωρώ ότι άνετα μπαίνει στο τορ5 των ff.

                          μιας και το ανέφερα, τα δικά μου top είναι (η σειρά δεν παίζει ρόλο): V, vi, vii, xii, xv.

                          Tι παιχνιδάρα το xv xd .

                          Comment


                          • Originally posted by Evans View Post
                            κι εγώ θεωρώ ότι το 5 είναι κρυφό διαμάντι που για κάποιο λόγο δεν ακούγεται ιδιαίτερα πολύ. βασικά θεωρώ ότι άνετα μπαίνει στο τορ5 των ff.

                            μιας και το ανέφερα, τα δικά μου top είναι (η σειρά δεν παίζει ρόλο): V, vi, vii, xii, xv.

                            Tι παιχνιδάρα το xv xd .
                            Τόσο καλό το xv?? Να δω πότε θα πάρω ps4!!
                            Nintendo I.D.: paixtis
                            3ds friend code: 2664-2347-7128

                            Comment


                            • όχι δεν είναι. απλώς το γουστάρω άπειρα :p .

                              Comment


                              • Εσύ paiktis Nintendo Switch θα πάρεις. Τι ανάποδες στροφές είναι αυτές και θα πας για PS 4. Αιρετικέ...μίλα κι εσύ Ραμπίδη μην τα λέω μόνο εγώ.

                                Comment

                                Working...
                                X