Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy Series

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Deus
    replied
    IHNE θα συμφωνήσω πως από αισθητικής άποψης το παιχνίδι είναι άσχημο. Ομως όσον αφορά το gameplay παραμένει ένα εξαιρετικό παιχνίδι που παίζεται άνετα ακόμα και σήμερα. Αν προσπεράσει κανείς τα άθλια sprites των χαρακτήρων.

Όπως και να έχει, καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.

Από την άλλη, δεν ξέρω για ποιον λόγο ο Ground Zero είναι ξενερωμένος με το παιχνίδι, ή έστω δεν είναι ενθουσιασμένος, όμως υπάρχουν αρκετοί λογικοί λόγοι για να είναι κανείς επιφυλακτικός με το παιχνίδι.

Αρχικά να πω πως όλα τα Final Fantasy από το XII και μετά είχαν προβληματική ανάπτυξη. Ο Λ Α μηδενός εξαιρουμένου.

Για όποιον δεν θυμάται θα κάνω μια σύντομη αναδρομή.

Το XII ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι με βάθος σε gameplay mechanics που ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του και που στέκεται εξαιρετικά ακόμα και σήμερα αλλά η ιστορία του είχε θέματα. H Squarenix δεν μπορούσε να αποφασίσει τι ήθελε να κάνει με το παιχνίδι και αυτό φάνηκε σε όλους όσους το έπαιξαν: Αλλιώς ξεκινάει, αλλιώς συνεχίζει και τελειώνει έχοντας πάρει μια τροπή που φαίνεται ξεκάρφωτη. Για αυτό ευθύνονται τα μεγάλα κεφάλια της εταιρείας, αντί να αφήσουν τον Matsuno να ολοκληρώσει τον τίτλο βάσει του οράματος που είχε, επενέβησαν για να το κάνουν πιο προσιτό στο ιαπωνικό κοινό. Έτσι θυμόμαστε όλοι τι συνέβη, έγιναν αλλαγές που δεν άρεσαν σε κανέναν πχ ο Vaan ήταν ο κεντρικός ήρωας αντί για τον Balthier. Όπως και να έχει, ο τίτλος, παρόλα αυτά τα θέματα ήταν εξαιρετικός.

Για το XIII μην τα ξαναπώ, τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Απλά αδιανόητο το ότι μια εταιρεία με την εμπειρία της Squarenix κατάφερε να τα θαλασσώσει έτσι. Τόσο αυτό όσο και οι συνέχειές του ήταν προβληματικοί τίτλοι. Όχι κακοί, ήταν αξιοπρεπή παιχνίδια, αλλά δεν είχαν καμία σχέση με την ποιότητα που μας είχε συνηθίσει η σειρά.

Το XIV ήταν απλά απαράδεκτο. Απορώ πως μετά από ένα σκασμό MMORPGS που έθεσαν τόσο ψηλά τα standards έγινε greenlight και κυκλοφόρησε τόσο κακό nline rpg. Θυμόμαστε όλοι τι έγινε, να μην τα επαναλαμβάνω, ο Ground τα ξέρει πάρα πολύ καλά και καλύτερα από τον καθένα.

Το δε XV απέσπασε διφορούμενα σχόλια και κριτικές. Κατά γενική ομολογία είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι με ψυχή και πολύ καλά στοιχεία αλλά με πάρα πολλά χαζά λάθη που δεν επιτρέπονται σε μια εταιρεία κολοσσό. Όλοι είπαμε πως θα μπορούσε να είναι ένα από τα καλύτερα FF αν δεν είχε τα λάθη που είχε.

Για να καταλήγω κάπου, θέλω να πω πως έχει απόλυτο δίκιο όποιος είναι καχύποπτος απέναντι στην Square. Όλα της τα παιχνίδια, τα FF τουλάχιστον, είχαν προβληματική ανάπτυξη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ποιότητα των τελευταίων τίτλων της σειράς να πέσει αισθητά. Για αυτόν τον λόγο και επειδή τολμάνε να κάνουν remake ένα από τα καλύτερα και πιο αγαπημένα παιχνίδια όλων των εποχών είναι λογικό να είναι δύσπιστο το κοινό.

Προσωπικά μου άρεσε αυτό που είδα πάρα πολύ στο τελευταίο τρεηλερ. Ανυπομονώ να έρθει ο Ιούνιος για να μάθουμε περισσότερα και εδώ θα είμαστε και το συζητάμε.

Έχω και άλλα να πω, θα τα προσθέσω αργότερα αν κινηθεί το τοπικ.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    Emena mou exei fygei to FF7 remake hype
    Den kserw den mou aresei afto pou vlepw, isws einai kalytero pio meta alla den entypwsiazomai apo afto to trailer
    Καλα εσυ ποτε δεν ηθελες FFVII remake θυμαμαι να κραζεις οσους ηθελαν επισης. Επειδη αυτο σου φαίνεται φυσιολογικό για κάποιον που θα παίξει τον τίτλο το 20ΧΧ..

Πριν πεις για τα αλλα FF οπως VI και ΙΧ να σου πω οτι δεν εχουν το ιδιο art, το VII έχει γεράσει πολύ άσχημα και χρειάζεται το remake.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Emena mou exei fygei to FF7 remake hype
    Den kserw den mou aresei afto pou vlepw, isws einai kalytero pio meta alla den entypwsiazomai apo afto to trailer

Leave a comment:

• nooto
    replied

Πηγα να το βαλω στο topic του star citizen (για ευνοητους λογους ) αλλα anyway. Περισσοτερα τον Ιουνιο!

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Νομιζω οτι ο Yuji Naka ειχε καπως πιο ενεργο ρολο μεχρι το heroes, αναμεσα στο shadow και στο 06 αποχωρησε. Αυτα τα παρατραγουδα ξεκινησαν με τον Iizuka, εχω διαβασει οτι το να εχει οπλα ο shadow ή το concept του warehog κλπ ηταν δικες του ιδεες, αν και παλι εχει να κανει και με την ομαδα γιατι αλλο η ιδεα και αλλο η υλοποιηση. Μεχρι και την dreamcast εποχη και εγω δεν θα ελεγα οτι ο Naka εχει συνδεσει το ονομα του με καποιο μετριο παιχνιδι. Για τα sonic (ακομα και για αυτα του dreamcast, το ξερω εχω αλλαξει αρδην αποψη ), nights, burning rangers κλπ εχω και εγω απλα να πω respect. Με την Prope δεν εβγαλε καλα παιχνιδια αλλα απο την αλλη για να πω την αληθεια απο ολους τους devs που το γυρισαν σε indie και κατεληξαν να βγαζουν παιχνιδια στο wii-ds και τα κινητα δεν νομιζω οτι ξεχωρισε καποιος (δεν ξερω και με ποια λογικη κανουν κατι τετοιο). Οπως και να εχει και εγω θεωρω οτι ειναι καλη ειδηση ειδικα αν ο ιδιος ενδιαφερεται να φτιαξει καποιον high budget τιτλο και δεδομενου οτι S-E εχει καλα teams.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Ενταξει producer ηταν σε Sonic
    τιτλους στην “μετα αποχώρησης απο την αγορα hardware” εποχή της
    SEGA, οι οποίοι εξαιρουμένου του Shadow
    The Hedgehog ηταν καλοι. Δλδ ακομη και το Sonic Heroes
    ειχε παρει σχετικά καλές κριτικες αν θυμαμαι καλα. Παντως οπως και να εχει ειναι υπεύθυνος για τα Sonic του Mega Drive( άπειρο ρισπεκτ), τη μετάβαση του Sonic σε 3D( που εγω πιστευω πως ηταν επιτυχημένη όσον αφορά τα DC Sonic), αλλα και το Nights και Burning Rangers...( και άλλους τιτλους μεταξυ των οποίων και τα πρωτα Phantasy Star αλλα
    και το PS online που εχει ακομη και σημερα γερό fanbase)
    Ε νομιζω πως κάποια στραβοπατήματα δεν αφαιρούν κατι απο την αξία του. Με ενα καλο team μπορει να δωσει κατι πολυ δυνατό.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Τον Naka εννοούσα. Απλά οποιονδήποτε έχει να κάνει με Sonic τον φοβάμαι.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Μήπως μπερδεύτηκε ο straier με τον Yuji Hori?( o oποίος ήδη στην SE είναι- το λέω γιατί κι εγώ αρχικά μπερδεύτηκα αλλά εν τέλει είδα πως ήταν ο Naka xD ) Ok ο Νaka το τελευταίο game που έβγαλε ήταν το Rodea που δεν πήρε και τις τοπ κριτικές( η έκδοση για Wii U, η έκδοση για Wii πήρε καλές κριτικές νομιζω)αλλά δεν νομίζω πως κάποια "στραβοπατήματα" μετα την SEGA τον βγάζουν εκτος κάδρου σημαντικών δημιουργών...( ακόμη και το Kiwi είναι στην χειρότερη ένα καλό ενδιαφέρον game)
    Last edited by Sinclair; 31-01-2018, 09:37 PM.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Είναι τώρα καλό αυτό για την Square-Enix;
    Γιατι κακο ειναι? Θεωρειται ας πουμε κακος developer?

Leave a comment:

• straier
    replied
    O πιο ωραιος ειναι ο Toriyama που ψηφισε για καλυτερο το FF που εφτιαξε ο ιδιος .
    Είναι άρρωστος ο άνθρωπος... Φήμες λένε πως έχει βάλει αγγελία και ψάχνει dominatrix με ροζ μαλλιά.
    Btw ασχετο αλλα ο Yuji Naka ανηκει πλεον στο δυναμικο της S-E .
    Είναι τώρα καλό αυτό για την Square-Enix;

Leave a comment:

• nooto
    replied
    O πιο ωραιος ειναι ο Toriyama που ψηφισε για καλυτερο το FF που εφτιαξε ο ιδιος .

Btw ασχετο αλλα ο Yuji Naka ανηκει πλεον στο δυναμικο της S-E .

Leave a comment:

• Soldier76
    replied

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Because 4chan

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Πάνω κάτω και εγώ τα ίδια πιστεύω.

Απλά θα ήθελα όλα αυτά που φημολογούνται για το remake VII να είναι αληθινά, θα μου άρεσε πολύ αν το έκαναν έτσι.

Αυτό που με κάνει να απορώ πάντως είναι γιατί να κάτσει κάποιος να ξοδέψει φαιά ουσία και χρόνο για να δημιουργήσει και να διαδώσει μια τέτοια φήμη. Ίσως γιατί θέλει έτσι να ακουστεί και να φτάσει στα αυτιά της εταιρείας ανάπτυξης... Ή ίσως απλά για να σπάσει πλάκα.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Στο 4τσαν, οκ, δεν νομίζω να ισχύει τίποτα από όλα αυτά . Δεν διάβασα για το VII, όμως για το XV δεν παίζει να ισχύουν. Όσα γράφει είναι διορθώσεις / προσθήκες που θα ήθελε να δει ο συγκεκριμένος φαν. Δεν το βλέπω ρεαλιστικό να ξοδέψουν τόσο χρόνο (χρόνια βασικά) και χρήμα για να πουν ένα retelling του XV με περισσότερες πληροφορίες. Θα συνεχίζουν να του βάζουν patches + DLC, και όταν το ξεζουμίσουν αρκετά, θα το πλασάρουν ως complete πακέτο και αυτό ήταν.

Leave a comment:

Working...
X