Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy Series

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sinclair
    replied
    Τέλος το Final Fantasy VI στις 72 ώρες πρπ( μάλλον συμπεριλαμβάνονται και τα ενοχλητικά loading times της PSone έκδοσης )

Θα προσπαθήσω να μην κάνω spoil καθώς το παίζει και ο nooto και είναι κρίμα να χαλάσω την εμπειρία όποιου, όποτε αποφασίσει να ασχοληθεί. Λοιπόν η σειρά που είχα γράψει πιο πάνω για πολλοστή φορά θα αλλάξει με το VI να προσεγγίζει το VII, ναι, ίσως πάνω και από το ΧΙΙ( μέχρι να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο βέβαια και να ξαναλλάξει) Κατά τη διάρκεια του δέυτερου playthrough είχα αρκετά σκαμπανεβάσματα, ίσως γιατί το ξεκίνησα κοντά στα τέλη Δεκέμβρη σε ταξίδι που ήμουν και το τελείωσα ένα μήνα μετά με παράλληλο playhthrough με το XV( 8o chapter θα το τελειώσω και αυτό εντός της εβδομάδας εκτός απροόπτου)οπότε κάπου επήλθε ένα overdose, ενώ τις τελευταίες 7-8 ημέρες παίζω ανελλιπώς το 6 και αυτή τη φορά έπεσε πολύ leveling και grinding/ farming καθώς έκανα uncurse και την shield( aka 255 μάχες)

Αυτό που μου έμεινε για πολλοστή φορά από τη σειρά, είναι το καταπληκτικό characterisation και η πιο ώριμη στροφή στο storytelling που ξεκίνησε με το VI( δεν έχω παίξει το V οπότε οι όποιες συγκρίσεις αφορούν κυρίως το IV) Σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες έχουν ενδιαφέροντα backstories και χαίρουν ίσάξιας προσοχής με το τρίο των Celes, Terra, Locke να κρατάνε τα πρωτεία φυσικά. Εξαιρούνται οι bonus χαρακτήρες, τους οποίους μάλιστα δεν είχα βρει στο πρώτο playthrough ενός εξαιρουμένου. Η αλήθεια είναι πως 14 χαρακτήρες playable είναι πάρα πολλοί, αλλά με κάποιο τρόπο η Squaresoft τα κατάφερε και έδωσε ένα αξιομνημόνευτο σύνολο.

Τώρα για τον main villain δεν ξέρω τι να πω. Ο Kefka( εντάξει αυτό το ξέρουνε και οι πέτρες και γίνεται αντιληπτό από τις πρώτες ώρες του τίτλου)είναι μαζί με τον Sephiroth ο πιο memorable villain της σειράς. Δεν ξέρω τι ακριβώς χάθηκε στη μετάφραση( son of a submariner etc)αλλά προφανώς μιλάμε για την j εκδοχή του Joker. Με μια διαφορά, ο Kefka δεν έχει origin story με αποτέλεσμα να αποτελεί έναν ψυχοπαθή, power hungry villain που απλώς θέλει να καταστρέψει τον κόσμο και να χορέψει πάνω στο πτώμα του just for the fun of it. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο απλώς θα αναφέρω πως όσα εκτυλίσσονται στις τελευταίες στιγμές του τίτλου πριν την τελική μάχη είναι για σεμινάριο και ίσως ξεπερνάνε σαν δομή την final boss fight του 7( το βλέπω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ αυτή τη στιγμή και είναι αρκετά δύσκολο να το παραδεχθώ )

Το game μου φάνηκε και είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Την πρώτη φορα που είχα ασχοληθεί πολλά πράγματα πέρασαν και δεν ακούμπησαν( έπαιζα για κάποιο λόγο πολύ βεβιασμένα και δεν αφομοίωνα πολλά πράγματα, εδώ στο τέλος δεν είχα elixirs και x potions )ενώ το ότι το playthrough το είχα απλώσει πάρα πολύ δεν βοήθησε. Αυτή τη φορά προτίμησα το Ragnarok sword, έκανα uncurse τη shield, έκανα αρκετό leveling up στο Dino Forest( πέσανε και τρία economizers τα δύο σε συνεχόμενες battles ποιος στη χάρη μου, δεν έπαιζα τζοκερ )ενώ το Locke, Celes, Terra, Relm ήταν στα 73-75 level με τους υπόλοιπους να κινούνται στη σφαίρα των 60-65, έκανα όλα τα sidequests ενώ τα κατάφερα και έχασα και ένα επιπλέον summon και μάλλον θα πρέπει να κάνω λίγο backtracking. Επιπρόσθετα στο συγκεκριμένο playthrough χρησιμοποίησα ελάχιστα τον Cyan ενώ συμπάθησα πάρα πολύ τον Gau.( αν ξανακούσω όμως το theme από τo Veldt θα βάλω τα κλαμματα) Επίσης τα Espers όσο όμορφα σχεδιασμένα είναι άλλο τόσο ελάχιστα τα χρησιμοποίησα πλην του Phantom.

Αυτή τη φορά ασχολήθηκα και με το Colosseum και έχω να πω πως το είχα αδικήσει στην αρχή( την προηγούμενη φορά πέρασε και δεν ακούμπησε) Θέλει tactical σκέψη αλλά η ΑΙ ώρες ώρες κάνει τα δικά της. Χαρακτήρας που έχει dance moves να σκοντάφτει πέντε φορές συνεχόμενα και να πεθαίνει( εντάξει να είναι καλά το reset)

Gameplay wise υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα και βάθος στο battle system, αλλά με τους κατάλληλους συνδυασμούς και λίγη προσοχή μπορεί να μην σε ακουμπάει σχεδόν τίποτα( όπως πρπ και στο Final Fantasy VII) Το καλό είναι πως εδώ ο κάθε χαρακτήρας έχει κάποιες inherent abilities που κάνουν τη διαφορά και μπορείς να τις εξελίξεις αν και για μερικά πράγματα απαιτείται guide( πχ missable enemies για τον Gau, Lores για Strago, endmove για Sabin αν και νομίζω πως ξεκλειδώνει και στο 70 level etc) Πολύ ωραίες πινελιές στον Edgar με το toolset ειδικά με το Chainsaw που φοράει τη μάσκα του Jason ορισμένες φορές. Εδώ να σημειώσω πως στα sprites των χαρακτήρων έχει γίνει καταπληκτική δουλειά.( έχουνε γεράσει καλύτερα και από τα αντίστοιχα μοντέλα του VII, άτιμη αντικειμενικότητα xD ) Επίσης το Mode 7 δίνει ρέστα εδώ. Ελεύθερη κίνηση στο overworld με aiship, chocobo... Aν είχα παίξει το game όταν κυκλοφόρησε θα είχα ξετρελαθεί.

Γενικά σαν σύνολο μου θύμισε πόσα πράγματα αγαπάω στη συγκεκριμένη σειρά και μιλάω χωρίς να έχω κάποιο νοσταλγικό δεσμό με το συγκεκριμένο game( όπως συμβαίνει με το 7) Αν και εξαίρεση αποτελεί η μουσική του τίτλου, γιατί θέλοντας και μη οι περισσότεροι θα έχουν ακούσει έστω το main theme προτού ασχοληθούν( και προφανώς είναι από τις κορυφαία και πιο memorable OSTs σαν σύνολο ανεξαρτήτως genre ever) Εδώ να προσθέσω πως η αισθητική του εισαγωγικού video αλλά και του video που ξεκλειδώνει μετά τον τερματισμό της Psone version είναι φανταστική και θα ήθελα να δω ακόμη και σήμερα ένα FF όπου τα σχέδια του Amano θα απεικονίζονται σε 3D( νομίζω κάτι τέτοιο θα ήταν φοβερό σε περίπτωση που η Square προόριζε το 6 για remake, αλλά κομμάτάκι δύσκολο)

Όταν με το καλό το τελειώσει και o nooto κάνουμε και μια πιο αναλυτική συζήτηση, μην του το χαλάσουμε το playthrough έστω και κατά λάθος.

Η τελευταία μάχη και το πώς σιγά σιγά ανεβαίνεις για να αντιμετωπίσεις τον Kefka ήταν από τις πιο αξιομνημόνευτες σκηνές, ανεξαρτήτως genre αλλά και medium. Και μιλάμε για game 20 ετίας
    Last edited by Sinclair; 01-02-2017, 10:41 AM.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Αχ είπατε τόσο ωραία πράγματα που αισθάνομαι ότι θέλω οπωσδήποτε να γράψω κάτι για ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια όλων των εποχών, χωρίς όμως να έχω να προσθέσω κάτι μετά από αυτά τα posts .

Ας αρκεστώ στο να πω ότι στα μάτια μου το 6 πραγματεύεται πιο "γήινα" θέματα όσον αφορά στο συναισθηματικό υπόβαθρο και την ανάπτυξη των χαρακτήρων, εν αντιθέσει των 7 και 8 που το πάνε στο περίπλοκο/ ψυχολογικό/ ζητήματα ταυτότητας. Δεν μπορώ να μπω σε πολλές λεπτομέρειες ούτε καν σε spoilers γιατί δεν ξερω τι έχετε δει ως τώρα ή τι θυμάσαι Κώστα, αλλά σκηνές όπως η ιστορία του Locke στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, ο shadow, τα πάθη του cyan και η Terra μου έμειναν πάρα πολύ έντονα και δε νομίζω ότι έχουμε δει κάτι αντίστοιχο στη σειρά.

Επίσης θεωρώ ότι ενώ το 6 έκανε ένα τεράστιο βήμα μπροστά σε αφήγηση και σενάριο, το 5 ήταν αυτό που όρισε τις βάσεις για ώριμα και περίπλοκα συστήματά μάχης.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Εγώ διαφωνώ εν μέρει Είναι αναμφισβήτητα φοβερό παιχνίδι, αλλά λόγω των limitations και του hardware( βασικά όχι τόσο πολύ λόγω αυτού) και- κυρίως- της μετάφρασης( πιθανώς και λόγω του περιορισμού των χαρακτήρων) δημιουργείται σε αρκετά σημεία ένα αθώα χαριτωμένο αποτέλεσμα όπως το κλασικό "i'll put you to sleep" Επίσης οι χαρακτήρες όντως αναλύονται αρκετά, αλλά η ανάπτυξη αυτών και των backstories τους νομίζω πως είναι ανώτερη στα VII και IX( στο VIII είναι χωρίς να κάνω spoiler λίγο διαφορετικά τα πράγματα) Δεν το συζητάμε είναι κορυφαίο game και το να το βάζω κι εγώ δίπλα- δίπλα με μεταγενέστερους τίτλους το αδικεί και λόγω διαφορετικών μέσων έκφρασης των ιδεών που είχαν στη διάθεσή τους στη Squaresoft. Αν σκεφτεί κανείς τι ζητήματα διαχειρίζεται το παιχνίδι και το είχαν δει εφήβοι gamers την εποχή είναι φοβερό. Σε σημεία μάλιστα έχει πιο συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές από ότι το VII( ασχέτως αν εγώ προτιμώ το VII για δικούς μου λόγους) Ωστόσο το σενάριο βασίζεται πάρα πολύ στην ανάπτυξη και το συναισθηματικό δέσιμο με τους χαρακτήρες( σαφώς με τα αρκετά βασικά σε ορισμένους backstories και τα πιο ανεπτυγμένα σε άλλους), χτίζει πάλι έναν villain με πολύ μοναδικό τρόπο μεταφέροντας επιρροές από άλλες πηγές( σκάω δε λέω τπτ άλλο)και εν τέλει αυτό νομίζω είναι η ουσία της σειράς. Δεδομένων των μέσων που είχαν στη διάθεσή τους της συγκεκριμένη εποχή, έκαναν πραγματικά μαγικά και έκαναν μία υπέρβαση και στο gaming imho- κι ας μην ήμουν εκεί τη δεδομένη χρονική στιγμή αλλά και να ήμουν δεν νομίζω να είχα την ωριμότητα να το διαπιστώσω.

Έπιασα τον εαυτό μου αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του εν εξελίξει διπλού playthrough των 15 και 6 να αναπολεί στιγμές από όσους τίτλους της σειράς έχω παίξει( ακόμη και το 13) και νομίζω ότι κατάλαβα πως πάντα το βασικό ατού της σειράς πέραν των rpg gameplay μηχανισμών ήταν και η ανάπτυξη των χαρακτήρων( γιατί ως επι το πλείστον αδιάφορους χαρακτήρες σπάνια μπορείς να πεις ότι συναντούσες στη σειρά ακόμη και αν το σενάριο έμπαζε- δλδ ακόμη σχεδόν όλα τα ονόματα και χαρακτήρες από τα games της σειράς ενώ σε άλλα games που έχω τελειώσει πχ Suikoden, Star Ocean, Τales δε θυμάμαι παρα ελάχιστα ) Βασικά το σενάριο, for all i care, μία τετράδα/ ομάδα ηρώων/ πολεμιστών που να αναζητά την πηγή του κακού και να φέρει ένα balance στον κόσμο να ήταν δε θα είχα κανένα πρόβλημα( oh wait... ) Όχι τπτ άλλο είδα και την έκδοση του Final Fantasy I για το PSP και θυμήθηκα το δικό μου πρώτο playthrough στο GBA και πόσο πολύ μου είχε αρέσει. Κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθώ και με τα Dissidia να πάρει ο διάολος :S

Σκάω σας έπρηξα xD

ΕDIT:
    Και κάτι ακόμη. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ η Square να έχει κάνει remake τίτλους από το 1 εώς το 4 και για τα V και VI( εντάξει ειδικά για το 6 γτ με το 5 δεν έχω καν ασχοληθεί όπως ξαναέγραψα)να υπάρχουν αυτές οι τραγικές mobile εκδόσεις... Δεν θα ήθελα να τα κάνουν πλήρως 3D( imho για το 6 θα χανόταν τελείως η ουσία) αλλά έστω ένα remake a la PSP FFs ή ακόμη και basic chibi 3D των DS FFs( ιδιαίτερα του 4) Ντροπή απλά...
    Last edited by Sinclair; 17-01-2017, 11:43 PM.

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Originally posted by nooto View Post

Παντως ειναι αιωνες μπροστα απο το IV που καταλαβαινες οτι επαιζες κατι παλιο... Δεν περιμενα να υπαρχει τετοια αποσταση αναμεσα σε τιτλους που κυκλοφορησαν κοντα σχετικα και στην ιδια κονσολα- γενια κονσολων.
    Πάρα πολύ σωστός, το final fantasy 6 είναι όντως πολύ κοντά στα ff του psone, τα 4 και 5 ήταν αρκετά πιο απλά όσον αφορά την αφήγηση και τους διαλόγους, είναι ξεκάθαρο ότι οι της square ωρίμασαν ως δημιουργοί. Θα μπορούσε μάλιστα να πει κανείς ότι η μεγάλη συνεισφορά του 7 δεν είναι τόσο το storytelling, αφού οι βάσεις είχαν ήδη τεθεί με το final fantasy 6, αλλά το ότι κατέστησε το είδος γνωστό σε πάρα πολύ κόσμο με αποτέλεσμα να αρχίσουν πολλοί να ασχολούνται με τα jrpgs αλλά και με τα rpgs γενικότερα.

Νοοτο τα relics είναι όντως πάρα πολύ ωραίο σύστημα και μάλιστα όσο προχωράς το παιχνίδι θα αποκτάς όλο και περισσότερα και σύνθετα με αποτέλεσμα να μπορείς να κάνεις πολύ ωραίους συνδυασμούς.

Σχετικά με τους χαρακτήρες, το final fantasy 6 έχει ίσως το καλύτερο καστ που έχω δει σε παιχνίδι. Πέραν από το ότι όλοι είναι ένας και ένας και έχουν ενδιαφέρον υπόβαθρο, το σενάριο του παιχνιδιού δεν εστιάζει μόνο σε έναν, όπως γίνεται στα περισσότερα rpg εκεί έξω, αλλά αφιερώνεται χρόνος σε όλους. Έτσι, νιώθεις ότι βλέπεις μια ιστορία που έχει πολλούς κεντρικούς ήρωες και όχι μόνο έναν που έχει πολλούς φίλους που απλά συμπάσχουν μαζί του. Πραγματικά είναι ένα από καλύτερα όλων των εποχών και φυσικά παίζεται άνετα ακόμα και σήμερα.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Συμφωνώ απόλυτα. Το μόνο πράγμα που το κρατάει ελάχιστα πίσω σε σχέση με τα psone FFs είναι η κάπως παιδική σε σημεία μετάφραση- η οποία δικαιολογημένα έχει τους φανατικούς της. Γενικά θα το δεις κι εσύ στην πορεία πως το σενάριο διαπραγματεύεται πολύ βαριά θέματα ειδικά για τα 16bit και δεδομένης και της λογοκρισίας που επέβαλε η N και τα χρηστά ήθη της Αμερικής. Αν αυτός ο τίτλος είχε κυκλοφορήσει Ευρώπη στην ώρα του όπως και το Chrono Trigger... Το πρώτο playthrough εώς τις 20κάτι ώρες πρπ το είχα κάνει σε emu με το fan translation και το πρώτο ολοκληρωμένο σε SNES clone με το original cart.

Δε θα σου πω τπτ για να μη σου το χαλάσω καθόλου, πραγματικά δεν αξίζει. Απλώς ετοιμάσου για σκηνικά που θα σε κάνουν να απορείς με το πόσο τολμηρές αποφάσεις έπαιρνε η Squaresoft της εποχής. Βασικά περί steampunk, συμφωνώ πως εκεί βαδίζει αλλά νομίζω πως το πιο σωστό θα ήταν medieval world με steampunk πινελιές. Το Final Fantasy VII είναι περισσότερο steampunk. Με τον Gau, αν θες φυσικά, δες ένα guide να πάρεις μια ιδεά για missable Rages. Γενικά έχε στο νου σου ένα guide- υπάρχουν spoiler free- γιατί το game έχει δυστυχώς αρκετά missables. Πάντως θα περάσεις πολύ καλά. Ό,τι θες απο συμβουλές tips etc εδώ είμαστε( αν και γενικά πολύ βατό σαν game, έχει κάποια spikes)

Τέλος εγώ έφτασα αισίως στις 35 ώρες και σιγά σιγά θα το πάω πιο ήπια γιατί έπαθα ένα overload τις τελευταίες ημέρες, ενώ τώρα που παρέλαβα και το guide του 15 σηκώνω μανίκια

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Ναι το συνεχιζω αλλα λογω φορτου καταφερνω και παιζω μονο καμια ωρα προς το βραδυ, ειμαι στις 7+ ωρες και πανω που πηρα το Gau. Το συστημα μαχης του μου αρεσει παρα πολυ και ειναι πολυ διαφορετικο απο τα αλλα 2d ff, εχει αρκετο ενδιαφερον το γεγονος οτι καθε member εχει ενα ειδικιο skill + το ολο mechanic με τα relics σου δινει χωρο για πειραματισμο. Ο κοσμος του ειναι υπεροχος γενικα (τελικα ειδα οτι σε steam punk τον κατατασουν, δεν ξερω αν συμφωνειτε) και μου κανει εντυπωση τοσο ποσο ωραια ειναι η αφηγηση αλλα και το ποση ποικιλια υπαρχει σε οτι αφορα τον τροπο με τον οποιο γινεται η αφηγηση. Θα ανεφερθω εκτενως σε επομενα posts αλλα θα ελεγα οτι ειναι πολυ πιο κοντα στα ff του psone παρα στους προκατοχους του (σε πολλα σημεια ξεπερναει κατα πολυ και την πλειοψηφια των μεταγενεστερων τιτλων σε επιπεδο ροης).

Παντως ειναι αιωνες μπροστα απο το IV που καταλαβαινες οτι επαιζες κατι παλιο... Δεν περιμενα να υπαρχει τετοια αποσταση αναμεσα σε τιτλους που κυκλοφορησαν κοντα σχετικα και στην ιδια κονσολα- γενια κονσολων.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Είμαι πλέον στις 32 ώρες. nooto το συνεχίζεις αλήθεια? Μου κάνει εντύπωση πόσα δεν θυμάμαι σε αυτό το δεύτερο playthrough εκτός από το γνωστό difficulty spike. Το game τόσα χρόνια μετά, εξακολουθεί και αποτελεί σημείο αναφοράς για τα jrpgs γενικότερα και το VII αποτελεί το λογικό επόμενο βήμα στη σειρά στην επόμενη γενιά, όπου ήταν εφικτό πλέον να εφαρμοστούν τα όσα προσπάθησαν να πετύχουν στο hardware του SNES με όσους τεχνικούς περιορισμούς υπήρχαν. Βασικά υπάρχουν σκηνές που ακόμη και στην οθόνη του Vita εντπωσιάζουν. Δεν επεκτείνομαι περισσότερα γιατί είναι κρίμα για όποιον δεν το έχει παίξει.

Απλώς να σημειώσω πως σε αυτό το playthrough είπα να το πάω για 100% completion στα μέτρα του εφικτού( να βρω όλες τις κινήσεις του Gau και τις Lore κινήσεις)αλλά είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία ειδικά για τις Lore( όταν μπορώ να γράψω πιο ελεύθερα θα σας πω σκηνικά απείρου κάλλους ) Αυτό το Veldt πραγματικά παίζει να το έχω διασχίσει άπειρες φορές μέχρι να βρω τον κατάλληλο εχθρό.

Αναμενόμενα μέχρι το τέλος του τίτλου η σειρά που είχα βάλει τα Final Fantasy παίζει να αλλάξει- κάτι αναμενόμενο, εδώ αλλάζει από μήνα σε μήνα

Το παιχνίδι γενικά είναι πολύ βατό εώς εύκολο αλλά αυτό το difficulty spike από όταν πας στην Floating Continent μέχρι και το Atma Weapon είναι αξιομνημόνευτο. Αυτή τη φορά τον έβγαλα με Rasp και πάλι ο Shadow δεν την έβγαλε καθαρή μέχρι το τέλος της μάχης
    Last edited by Sinclair; 17-01-2017, 01:36 PM.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Οποτε vita is the winner και εχω καπως φτιαξει κατι σε custom που με ικανοποιει προς το παρον, αληθεια Sinclair εσυ σε αυτες τις περιπτωσεις τι κανεις?
    Δεν το παλεύω το stretched με τπτ ενώ το native αν και αυθεντικό πάλι με χαλάει αρκετά. Αυτό που κάνω είναι να το ρυθμίζω custom στα πρπ 4/3, μέχρι να είμαι ικανοποιημένος με την απεικόνιση. Προφανώς πρόκειται για συμβιβασμό μεταξύ των δύο αλλά οκ τι να κάνουμε.

Στο Final Fantasy VI είμαι στις 14 ώρες πρπ και το πάω αρκετά χαλαρά. Μου κάνει φοβερή εντύπωση πως παρότι κάποια σκηνικά μου έχουν μείνει, γενικότερα σαν game δεν το θυμάμαι τόσο καλά όσο νόμιζα. Πάντως το Mode 7 και το πώς το χρησιμοποίησε η Square σε αυτό το game είναι φοβερό.

Kαι ναι, ο Kefka είναι μεγάλη μορφή σαv villain.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Το VI για εμένα αξίζει στην PS1 έκδοση μόνο και μόνο για τα (λιγοστά έστω) FMVs. Να βλέπεις Magitech Armor τώρα σε full glory αντί για πίξελ, τι άλλο θέλουμε

Leave a comment:

• Evans
    replied
    To VI ήταν τεράστια αποκάλυψη για μένα, βασικά έχει Μακραν τα πιο εντυπωσιακά κι αξιομνημόνευτα σκηνικά σε όλη τη σειρά. Όταν το τερματισεις πρέπει οπωσδήποτε να έρθεις Λονδίνο και να παρακολουθήσεις τη συναυλία distant worlds που πλέον γίνεται κάθε χρόνο. Το 6 έχει πάντα την τιμητική του και μάλιστα ήμουν πολύ τυχερός γιατί τις δυο φορές που πήγα έτυχε να παίξουν την όπερα, το dancing mad κι αρκετά ακόμα φοβερά κομμάτια του παιχνιδιού.

Το έπαιζε πρόσφατα και η γυναίκα μου κι έφτασε στο τελευταίο dungeon και μετά μου έκλεψαν το vita κι έχασε τα saves

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Thnx για τις πληροφοριες παιδια, πιο πολυ ρωτησα γιατι παροτι δεν μου αρεσει και εμενα το art ηθελα να δω αν αξιζει σε περιπτωση που εχει remastered soundtrack και επειδη ειναι σε native αναλυση χωρις strechings κλπ. Γενικα τα psone games τα απλωνα στην οθονη του psp αλλα αυτη του vita ειναι τεραστια και καπως μου το χαλαει στο strech, απο την αλλη orginal και normal απεικονιση παραειναι μικρες. Το εβαλα btw και στο psp αλλα η διαφορα στα χρωματα ειναι πραγματικα τεραστια (δεν ειχα βαλει ποτε τα μηχανηματα διπλα διπλα). Οποτε vita is the winner και εχω καπως φτιαξει κατι σε custom που με ικανοποιει προς το παρον, αληθεια Sinclair εσυ σε αυτες τις περιπτωσεις τι κανεις? Stretch ή παιζεις native?

Εχω παιξει γυρω στις 3 ωρες, πρωτα σχολια ειναι οτι το soundtrack μου φαινεται φανταστικο και η πλοκη με τραβαει σε τεραστιο βαθμο παροτι ειμαι στην αρχη (δεν περιμενα να ειναι μπροστα οι μηχανες απο την αρχη του παιχνιδιου). Επισης οντως ο κοσμος βγαζει αυτο το βρωμικο σαπιο πραγμα, δεν ξερω σε πιο ρευμα εντασσεται αυτο το περιβαλλον (εννοω αν υπαρχει περιγραφη τυπου cyberpunk, steam punk κλπ) αλλα θεωρω μεγαλη χαμενη ευκαιρια που δεν πηγαν να απεικονισουν σε υψηλη αναλυση το συγκεκριμενο ρευμα αλλα αντ'αυτου εδωσαν κατι πολυ καθαροτερο και παιδικο στην android εκδοση. Επισης μου αρεσει πολυ και το battle system, ειναι αρκετα γρηγορο και τυπου atb + υποθετω οτι με τα relics κλπ θα υπαρξουν ωραιοι συνδιασμοι. Kefka τρελα εξ'αρχης, προβλεπω οτι θα τον αγαπησω. Μολις προχωρησω και αλλο θα γραχω πιο συγκεκριμενες εντυπωσεις.

Edit: Παντως ενταξει και αυτοι, μπηκα στο google play και το εχουν 15 ευρω? Στα 20 εχω βρει το Mankind Divided (και νομιζω και ψηφιακα η τιμη του εκει ειναι οταν εχει εκπτωσεις στο psn) δικος τους τιτλος επισης. Ελεος
    Last edited by nooto; 12-01-2017, 12:59 AM.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    τώρα τα πουλάνε σε οδηγούς στρατηγικής xd .

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Ε μωρέ κι εσύ Πάντως είναι φανταστικό manual, γενικά τα manuals με artwork είναι φοβερά xD

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Πωπω spoilers όμως στις τελευταίες σελίδες, όχι αστεία XD .

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Με πρόλαβε ο από πάνω αλλά πραγματικά μην παίξεις την έκδοση για Android αν σου αρέσει η αισθητική του αρχικού τίτλου. Ωστόσο διόρθωσαν κάποια bugs όπως το γνωστό με το evade το οποίο για κάποιο λόγο άφησαν και στην PS1 έκδοση( αν δεν κάνω λάθος το evade σαν stat δεν παίζει κανένα ρόλο οπότε αγνόησέ το ) http://finalfantasy.wikia.com/wiki/Evade_bug
    Υπομονή κάνε μόνο γιατί ακόμη και στο Vita έχει κάποια σπαστικά πράγματα από την PS1 έκδοση, πχ ενώ στο SNES το menu φορτώνει άμεσα όπως και οι μάχες, εδώ έχεις λίγο loading( εγώ εβαλα την επιλογή για fast loading αλλά και πάλι δεν ξέρω αν επί της ουσίας αλλάζει κάτι) Btw τώρα που το ξαναξεκινήσα κι εγώ μέσα στις γιορτές αν θες ανταλλάζουμε απόψεις( τώρα πώς θα τρέχω παράλληλα 15 και 6 ο Θεός και η ψυχη του ) Αν θες έχε από δίπλα και κανά guide από το gamefaqs ή το official για το SNES για να έχεις μια ιδέα περισσότερο για missables.
    Eπίσης να διαβάσεις το manual είναι καταπληκτικό και έχει γίνει φοβερή δουλειά και στο artwork

Leave a comment:

Working...
X