Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy Series

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• nooto
    replied
    Εχω ριξει γυρω στις 21 ωρες στο X HD και η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα να μου αρεσει τοσο πολυ . Δεν το θυμομουν τοσο καλο Τωρα δεν ξερω ισως παιζει ρολο το οτι το παιζω στο Vita (θα βαλω λογικα και direct screenshots, το παιχνιδι ειναι πανεμορφο) και οτι εχω να παιξω κατι αξιοπρεπες σε JRPG απειρο καιρο. Εντυπωση μου κανει πως ειναι ανετα το πιο γραμμικο FF, πιο γραμμικο απο το ΧΙΙΙ και ομως δεν σου αφηνει αυτη την αισθηση που σου αφηνε το τελευταιο (προφανως ο κοσμος του ειναι πολυ καλυτερα παρουσιασμενος). Εχω μαγευτει επισης απο τη δουλει που εχει γινει στο OST (τωρα που ξαναπαιζω το παιχνιδι θα ελεγα οτι διαφωνω με τον Xeno σε οτι αφορα τη δουλεια του Uematsu εδω).

Tα random battles μεχρι στιγμης δεν με χαλανε και το συστημα μαχης εχει πολυ ωραια δομη κυριως λογω της in battle εναλλαγης στα party members. Για το sphere grid θα γραψω οταν προχωρησω περισσοτερο (standard επελεξα).

Περισσοτερα στην πορεια, γενικα το ευχαριστιεμαι παρα πολυ. Να πω επισης οτι το X-2 ειναι πολυ καλο bonus για μενα μιας και δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα στο παρελθον, τωρα βεβαια δεν ξερω αν θα το πιασω αμεσως μετα, θα δουμε. Αυτα

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Symfwnw se ola osa lete, akomh kai me thn apopsh tou Loggo gia to FF8.
    An vgalw apeksw to IZJS FF12 pou pragmatika tha mporouse na einai apokalypsh JRPG an o Matsuno den eixe fygei apo to project, ta FF exoun poly megalh adynamia stous dialogous genikotera.
    Epishs symfwnw oti o Sazh einai ontws enas apo tous kalyterous xarakthres pouxw dei se FF .

Oi kalyteroi dialogoi (kai senario) pou exw dei pote se JRPG einai sto FF Tactics kai sto Tactics Ogre, paidia pragmatika an exete kapoies ekatontades wres na ependysete tha meinete afwnoi pistevw.
    Ekleisa 720 wres sto Tactics Ogre LUCT kai proxtes mphka sto tripaki na to arxisw ksana apo thn arxh, to game einai empeiria poly apla... an mh ti allo paikste to kana 30wro mono gia to senario.

H Square MPOREI na kanei kati apistefta epiko, alla distyxws ftaiei kai to koino sto opoio apefthynetai pistevw, den mporei na mhn kanoun kapoia sxetikh erevna panw sto thema, kseroun poly kala poies einai oi taseis tou shmera kai ti poulaei.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Συμφωνω απόλυτα με τον Steiner και ειναι κατι που νομιζω και εγω ειχα γραψει παλιοτερα, ολα τα FF πλην του XII εχουν μια αισθητικη στο κειμενο-διαλογους-υφος-χιουμορ-σκηνοθεσια βωβου κινηματογραφου. Στο Χ χρησιμοποιηθηκε αυτουσια αυτη η λογικη παροτι υπηρχαν voice overs και γι'αυτο πιστευω οτι χτυπανε τοσο πολυ καποια πραγματα. Στο ΧΙΙΙ επισης εχουμε κατι αντιστοιχο αλλα πολυ καλυτερα παρουσιασμενο... Το ΧΙΙ απο την αλλη παρουσιαζει τελειως αλλη αποψη (και προφανως παιζει ρολο το ποιοι ανθρωποι ασχοληθηκαν) και δεν συγκρινεται με κανενα αλλο επεισοδιο imo (το ιδιο ισχυει και για το Vagrant Story που προσφερει αλλου τυπου σκηνοθεσια παροτι δεν εχει voice acting)...

Leave a comment:

• Steiner
    replied
    Originally posted by Xeno View Post
    Οι διαλογοι ηταν απαραδεκτοι και οι αντιδρασεις των χαρακτηρων σχεδον αστειες ωρες ωρες... Αντε το 8 να χε καποια παρομοια σκηνικα αλλα και παλι καμια σχεση, ολα τα αλλα FF απο το 6 και μετα εστω ειχαν πολυ καλους διαλογους. Βλεποντας πως προχωραω μια ιστορια η οποια ειναι κακογραμμενη εχασα το κουραγιο μου για να ασχοληθω περαιτερω.
    Σαν να ακούω τον εαυτό μου για το λόγο που παράτησε το FF13...

Tέσπα, νομίζω ότι αυτό που περιγράφεις εδώ xeno είναι δεν έχει να κάνει με την ιστορία του 10 συγκεκριμένα αλλά με τη μετάβαση των FF από σιωπηλούς χαρακτήρες και γραμμένους διαλόγους σε κανονικά voice-overs. Στην πραγματικότητα, όλα τα FF έχουν "κακογραμμένους" ή καλύτερα μη ρεαλιστικούς διαλόγους και χαρακτήρες που συμπεριφέρονται σαν έφηβοι. Πέρυσι έπαιξα το FFVI για πρώτη φορά και οι διάλογοι ήταν χειρότεροι από τα FF του PS1.
    Απλά, όσο διάβαζες τους διαλόγους στα παλιότερα FF και ακόμα περισσότερα στα FF με τα 2D sprites, άφηνες τη φαντασία σου να δουλέψει και να συμπληρώσει πώς θα ακούγονταν κανονικά και δεν χτυπούσαν τόσο άσχημα όπως όταν τα ακούς από κανονικούς ανθρώπους. Μεταφέροντάς τα σε κανονικούς διαλόγους αναδεικνύονται οι αδυναμίες τους.
    Είναι γενικότερα και ο λόγος πιστεύω που τα JRPG χάσανε τη δημοτικότητά τους και τα πήρε ο διάολος από την περασμένη γενιά και έπειτα. Όση καλώς εννοούμενη αφέλεια είχαν παλιότερα πχ στο SNES, τόσο βλέποντας τρισδιάτατους HD χαρακτήρες στο FF13 να συμπεριφέρονται σαν ηλίθιοι χάνεται η μαγεία.
    Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το κακό localisation, κακά voice-overs + τα κλισέ των άνιμε που σε εμάς στη δύση δεν ακούγονται καλά (π.χ. γιατί συνέχεια πρέπει να κράζουν οι χαρακτήρες; λολ) και δένει το γλυκό. Μοναδική εξαίρεση βέβαια το FF12 που οι διάλογοι ήταν πάρα πολύ καλοί και που αν το γενικότερο σενάριο ήταν λίγο καλύτερο θα άφηνε εποχή.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Originally posted by Xeno View Post
    Μιας και ο nooto εγραψε για το FFXHD θυμηθηκα κι εγω πως σε καποια φαση ηθελα να γραψω 2 λογια. Επαιξα προσφατα ενα 5ωρο περιπου, ξεκινησα με εναν σχετικο ενθουσιασμο αλλα μετα αποφασισα να το παρατησω (κριμα και τα $$).

Προφανως και ο οπτικος τομεας ειναι πολυ ωραιος και ολα δειχνουν πολυ ομορφα στο Vita και το νεο OST επισης ηταν συμπαθητικο (γενικα θεωρω το OST του 10 αρκετα αδυναμο αλλα τελοσπαντων).
    Το προβλημα ειναι πως αυτο το παιχνιδι μου θυμησε ολα αυτα τα πραγματα που αρχισαν να με ενοχλουν απο ενα σημειο και μετα στη Square, πραγματα που 12-13 χρονια πριν δεν τα εβλεπα ή δε με απασχολουσαν.

Οι διαλογοι ηταν απαραδεκτοι και οι αντιδρασεις των χαρακτηρων σχεδον αστειες ωρες ωρες... Αντε το 8 να χε καποια παρομοια σκηνικα αλλα και παλι καμια σχεση, ολα τα αλλα FF απο το 6 και μετα εστω ειχαν πολυ καλους διαλογους. Βλεποντας πως προχωραω μια ιστορια η οποια ειναι κακογραμμενη εχασα το κουραγιο μου για να ασχοληθω περαιτερω.

Αλλο highlight ηταν και το ντυσιμο των χαρακτηρων τυπου Lulu και Tidus. Οι απειρες ζωνες και τα ασυμμετρα ρουχα μου θυμησαν τις τασεις της εποχης που καπου εκει ξεκινησαν και κορυφωθηκαν στην πορεια απο τον Nomura.

To battle system τωρα παει κι ερχεται.. Το expert grid που διαλεξα εν τελει δε μου αρεσε παντως.. η διαδικασια του sphere grid εχει τη φαση της, αλλα ουσιαστικα δεν αλλαζει και πολλα στους μηχανισμους του παιχνιδιου νομιζω.

Η εμπειρια ηταν ενδιαφερουσα - μονο και μονο το να παιζεις ενα τετοιο παιχνιδι σε φορητη κονσολα ειναι πολυ ωραιο, αλλα οκ να φαω για ενα replay 40+ ωρες για χαρη ενος παιχνιδιου που εχει διαφορα θεματα τα οποια δε μπορω να προσπερασω.. ε πλεον δε μου παει.. στον περιορισμενο χρονο που εχω αποφασισα να το αφησω στην ακρη και αν εχω ορεξη για RPG ξαπλα στο κρεβατι καλυτερα να παιξω το Tactics Ogre επιτελους.
    Προσυπογράφω σε όλα (αν και μάλλον το σύστημα του Sphere Grid εμένα μου άρεσε περισσότερο).

Η πλάκα είναι ότι, κατά τη γνώμη μου, το X προσπάθησε να διηγηθεί μια από τις καλύτερες ιστορίες σε Final Fantasy. Η πλοκή καθαυτή, δηλαδή, δεν θεωρώ ότι είναι κακή, είναι περισσότερο η τραγική γραφή που καταστρέφει την αφήγηση. Έπρεπε να έδιναν το remake στο Matsuno να ξαναγράψει το script :p

Τα «κουσούρια», πάντως, από αισθητικής και υφολογικής πλευράς, που με «χαλάνε» στο Final Fantasy αρχίζουν, για μένα, από το VIII. Συνεχίζουν στο X και φτάνουν μέχρι το XIII (δε ξέρω για το XII).

Στο οποίο XIII, πάντως, επί τη ευκαιρία, τελειώνοντάς το περασμένο Σεπτέμβρη, οφείλω να ομολογήσω ότι, παρά τα όσα είχα ακούσει τα προηγούμενα χρόνια, δε βρήκα την αφήγηση και το cast χειρότερα από εκείνα των VIII και X. Γενικά νομίζω ότι ο παράγοντας που άλλαξε στην εξίσωση είναι, μάλλον, η ηλικία και το γεγονός ότι εμείς φιλτράρουμε, πλέον, τα πράγματα διαφορετικά παρά κάτι άλλο. Επιπλέον, δε ξέρω πόσο αμφιλεγόμενη είναι η συγκεκριμένη άποψη, αλλά, παρόλο που σε επίπεδο ύφους και αισθητικής το XIII δεν ήταν αυτό που προσωπικά θέλω από ένα Final Fantasy, βρέθηκα να προτιμώ τη στωική «παγοκολόνα» Lightning από τον Squall, ή τον Tidus, ενώ η Fang και, ειδικά ο Sazh, ήταν για μένα καλύτεροι χαρακτήρες από το 99% των χαρακτήρων της σειράς στη μετά-VII εποχή.

Γενικά θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορεί να προσάψει κανείς στο XIII, ειδικά από σχεδιαστικής πλευράς, όχι τόσο για το σύστημα μάχης, όσο για τη γραμμικότητα και το αδύναμο world-building, αλλά σε επίπεδο ύφους, cast και αφήγησης δεν νομίζω ότι αποκλίνει ιδιαίτερα από τις σταθερές που, καλώς ή κακώς, έχουν δημιουργηθεί στη σειρά εδώ και αρκετά χρόνια.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Παντως μεχρι στιγμης και εγω συμφωνω οτι η δουλεια που εχει γινει στα γραφικα αλλα και στο ost ειναι απιστευτη. Ειναι πολυ εντυπωσιακο να βλεπεις κατι τετοιο σε φορητο.

Εγω την ιστορια την θυμαμαι πολυ θολα και γενικα οπως εγραψα και στο ''τι παιζεται'' ηθελα να ξαναδω τον τιτλο καποια στιγμη (ειναι το μονο ff που εχω παιξει τοσο σπαστα διοτι δεν με τραβαγε μηχανικα-οπτικα-αισθητικα, btw σε οτι αφορα το οπτικο κομματι πιο εντυπωσιακο μου φαινεται τωρα παρα τοτε που ηταν και στην εποχη του).

Αυτο που δεν μου αρεσει προσωπικα ειναι το dubbing (και η μεταφραση-κειμενο των διαλογων αλλα σε μικροτερο βαθμο), φαινεται οτι ηταν η πρωτη προσπαθεια της S-E για κατι τετοιο και το αποτελεσμα δεν ειναι καλο (καμια σχεση με την επικοτητα του voice acting στο XII). Η ιστορια παντως εχει ενδιαφερον και καταπιανεται με θεματα που μου κινουν το ενδιαφερον να την ξαναδω τωρα που τελος παντων εχουν περασει καποια χρονια και η αντιληψη ειναι διαφορετικη.

Για τα υπολοιπα και το gameplay θα γραψω εν καιρω μιας και εχω ριξει κοντα στο 3ωρο μεχρι στιγμης!

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Μιας και ο nooto εγραψε για το FFXHD θυμηθηκα κι εγω πως σε καποια φαση ηθελα να γραψω 2 λογια. Επαιξα προσφατα ενα 5ωρο περιπου, ξεκινησα με εναν σχετικο ενθουσιασμο αλλα μετα αποφασισα να το παρατησω (κριμα και τα $$).

Προφανως και ο οπτικος τομεας ειναι πολυ ωραιος και ολα δειχνουν πολυ ομορφα στο Vita και το νεο OST επισης ηταν συμπαθητικο (γενικα θεωρω το OST του 10 αρκετα αδυναμο αλλα τελοσπαντων).
    Το προβλημα ειναι πως αυτο το παιχνιδι μου θυμησε ολα αυτα τα πραγματα που αρχισαν να με ενοχλουν απο ενα σημειο και μετα στη Square, πραγματα που 12-13 χρονια πριν δεν τα εβλεπα ή δε με απασχολουσαν.

Αλλο highlight ηταν και το ντυσιμο των χαρακτηρων τυπου Lulu και Tidus. Οι απειρες ζωνες και τα ασυμμετρα ρουχα μου θυμησαν τις τασεις της εποχης που καπου εκει ξεκινησαν και κορυφωθηκαν στην πορεια απο τον Nomura.

To battle system τωρα παει κι ερχεται.. Το expert grid που διαλεξα εν τελει δε μου αρεσε παντως.. η διαδικασια του sphere grid εχει τη φαση της, αλλα ουσιαστικα δεν αλλαζει και πολλα στους μηχανισμους του παιχνιδιου νομιζω.

Η εμπειρια ηταν ενδιαφερουσα - μονο και μονο το να παιζεις ενα τετοιο παιχνιδι σε φορητη κονσολα ειναι πολυ ωραιο, αλλα οκ να φαω για ενα replay 40+ ωρες για χαρη ενος παιχνιδιου που εχει διαφορα θεματα τα οποια δε μπορω να προσπερασω.. ε πλεον δε μου παει.. στον περιορισμενο χρονο που εχω αποφασισα να το αφησω στην ακρη και αν εχω ορεξη για RPG ξαπλα στο κρεβατι καλυτερα να παιξω το Tactics Ogre επιτελους.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Cloud of darkness kai triple triad sto FFxiv

Deite to video sto 8:21

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Mousikh akouste lol

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Originally posted by Evans
    Εντυπωσιακό και το open world φαίνεται αρκετά ωραίο.
    Συμφωνώ και εγκρίνω αμαξάκι.

Αλλά ρε γαμώτο τί τους ήθελαν τους Boys n' Noise για πρωταγωνιστές;

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Kainourio armor sto patch 2.5 tou FFXIV, epishs Alexander Primal:

Erxetai kai to triple triad sto golden saucer:

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Polys thanatos, mono afto lew

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Καλα απο όσο το έχω δει πιστεύω θα με ικανοποιήσει το Type 0 gameplay wise, ευελπιστώ να μου αρέσει και σεναριακά. Θα το είχα παίξει σίγουρα με το fan translation, απλώς είπα να περιμένω εν τελει την επίσημη κυκλοφορία.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Δεν θυμάμαι τι είδα και είπα ότι δε μου άρεσαν τα γραφικά του ενώ τώρα που τα βλέπω μου φαίνονται μια χαρά.Πάντως το σίγουρο είναι ένα.Χαίρομαι πολύ που το βλέπω τόσο σκοτεινό και θέλω να πιστεύω θα έχει και αρκετά ώριμο σενάριο.Ground εσύ που το έχεις παίξει τι λες;

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Einai kalo game aksizei na asxolitheis mazi tou, aplws einai mh apraithta kryptiko se merika shmeia kai se prizei mexri na deis kai ta 3 telh tou.

Leave a comment:

Working...
X